ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مس، منتفع جنگ ین و دلار ایالات متحده آمریکا

مس، منتفع جنگ ین و دلار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش نبض بازار، قیمت جهانی مس اخیراً روند صعودی قابل‌توجهی را تجربه کرده و به 10،515 دلار در هر تن رسید. این افزایش نرخ در کنار تحولات اقتصادی و سیاسی، می‌تواند از کاهش عرضه مس و تقاضای بالا در بازار‌های جهانی به‌ویژه چین نشات گرفته باشد.
همچنین ضعف دلار و تنش‌های تجاری جهانی نیز به این روند صعودی دامن زده‌اند.
به طوری که تاثیر ضعف دلار بر قیمت جهانی مس اولین عامل این صعود قیمت محسوب می‌شود. ضعف دلار نیز یکی دیگر از عوامل کلیدی در افزایش قیمت کالا‌های پایه از جمله مس بوده است. به دلیل اینکه تعیین قیمت مس در بازار‌های جهانی بر اساس دلار است، کاهش ارزش دلار باعث رشد قیمت این فلز می‌شود؛ بنابراین در شرایط ضعف دلار، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به خرید مس به‌عنوان دارایی امن دارند.
از سوی دیگر کاهش ارزش دلار منجر به جذاب‌تر شدن قیمت مس در بازار‌های غیردلاری (مانند چین) می‌شود و تقاضای بیشتری را در این مناطق به دنبال دارد.

ایرانیان جهان

تنش‌های تجاری سودآور قطعا اعمال تعرفه‌های جدید و محدودیت‌های تجاری از سوی ایالات متحده بر محصولات وارداتی از کشور‌های آسیایی (مانند پنل‌های خورشیدی و فولاد) منجر به ایجاد اختلال در زنجیره تأمین مس شده است.
در این میان هزینه‌های اضافی تعرفه‌ها نیز اثرگذاری چشمگیری داشته‌اند. این هزینه‌های اضافی به تمام بخش‌های زنجیره تأمین سرایت می‌کند و به افزایش قیمت نهایی مس منجر می‌شود.
همچنین کاهش صادرات مس آمریکا را می‌توان عامل دیگر از این تاثیرگذاری بر افزایش نرخ مس دانست، زیرا آمریکا به‌عنوان صادرکننده اصلی قراضه مس، ممکن است با کاهش رقابت‌پذیری صادرات خود به چین و دیگر کشور‌ها مواجه شود.
تاثیر تنش‌ها بر تولیدکنندگان بزرگ نیز برای فعالان این حوزه سیاست‌های خرید را محتاطانه کرده و طبق گفته مدیرعامل شرکت «Freeport-McMoRan»، تعرفه‌های تجاری در صورت ایجاد رکود اقتصادی، می‌توانند تولید داخلی شرکت‌های معدنی در آمریکا را با اختلال مواجه کنند. همچنین کمبود واحد‌های ذوب در این افزایش نرخ تاثیر خود را نشان داده، زیرا هم اکنون آمریکا ظرفیت پایینی در واحد‌های ذوب مس نسبت به دهه‌های گذشته دارد، که رفع این مشکل نیازمند سرمایه‌گذاری‌های عمده است.
وضعیت مس چینی با تاکید بر آمار منتشر شده از تجارت و مبادلات جهانی، عرضه داخلی مس در چین محدود شده و واردات مس نیز کاهش یافت. این کاهش عرضه با ذخایر کم انبار‌های چین همراه شده و افزایش تقاضای داخلی مس را به همراه آورده است.
حرکت چین به توسعه ظرفیت‌های فرآوری نیز در جهت اخذ قدرت و جایگاه نخست اقتصاد جهانی و با هدف کاهش وابستگی به واردات باعث شده تا به ساخت واحد‌های جدید ذوب مس ورود کند. این اقدام ظرفیت تولید مس فرآوری‌شده را در این کشور افزایش داده و نقش چین را به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهانی مس تقویت کرد.
تاثیرات اقتصادی و سیاسی جهانی لغو مذاکرات تجاری آمریکا و تایلند را می‌توان یک عامل ژیوپولتیک دیگر در افزایش نرخ مس دانست، زیرا این اقدام باعث افزایش تنش‌های تجاری در منطقه آسیا شده و بر واردات مواد اولیه و فلزات تاثیر منفی گذاشته است.
همچنین تقاضای هند برای کاهش تعرفه‌ها که نشان از نارضایتی گسترده کشور‌ها از سیاست‌های آمریکا دارد، پیامد‌هایی برای زنجیره تامین جهانی به همراه داشت و مس نیز از آن متاثر شده است.
صعود در کوتاه مدت با توجه به عوامل بررسی شده و با تاکید بر ضعف دلار و استمرار تنش‌های تجاری، پیش‌بینی می‌شود که قیمت مس در کوتاه‌مدت در سطوح بالایی باقی بماند. عواملی نظیر تقاضای بالای چین، کاهش موجودی انبارها، تعرفه‌های تجاری ایالات متحده و ظرفیت محدود تولید داخلی در آمریکا از دلایل اصلی این روند خواهند بود.
در این میان اگر نتوان خام فروشی مس را مدیریت کرد کشور‌هایی مانند شیلی، پرو، اندونزی و تایلند که نقش اصلی در تامین مس جهانی دارند، احتمالاً آسیب خواهند دید، زیرا اعمال تعرفه‌های گسترده باعث تغییر مسیر جریان‌های صادرات و واردات مس در جهان می‌شود.
با توجه بر اینکه طی چند ماه اخیر صنعت مس با روند‌های پیچیده‌ای از نوسانات اقتصادی، ضعف دلار و تنش‌های تجاری مواجه بوده و با وجود چالش‌های بالفعل ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا، تقاضای پایدار در چین و ضعف عرضه جهانی، قیمت مس در کوتاه‌مدت همچنان در سطوح بالایی باقی خواهد ماند.
با این حال، برای پایدارسازی این صنعت، توسعه زیرساخت‌ها، گسترش ظرفیت‌های بازیافت، و کاهش اثرات سیاست‌های تجاری، راهکار‌های اساسی هستند تا بتوان این صنعت را از تعرفه گذاری کشور‌های خام فروش خارج ساخت و تکنولوژی را به عنوان متغییر اثرگذار بر قیمت‌ها پررنگ ساخت. با این حال، برای پایدارسازی این صنعت، توسعه زیرساخت‌ها، گسترش ظرفیت‌های بازیافت، و کاهش اثرات سیاست‌های تجاری، راهکار‌های اساسی هستند تا بتوان این صنعت را از تعرفه گذاری کشور‌های خام فروش خارج ساخت و تکنولوژی را به عنوان متغییر اثرگذار بر قیمت‌ها پررنگ ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگتر‌ها بیشترمراقب آبله مراغان باشند

جدیدترین آمار از ذخایر طلا در ایران منتشر شد

ریزش دلار تا کجا ادامه می یابد؟

10 بندر بزرگ جهان

جهاد علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه دارد

اتحاد ترام‍پ و نتانیاهو در برابر ایران دوام می‌آورد؟

پیش بینی قیمت دلار امروز 6 اردیبهشت 1404/ ریزش قیمت دلار در آستانه دور سوم مذاکرات

گفتگوی وزاری امور خارجه ایران و عمان درباره ترتیبات اجرایی دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

ترامپ: ما و ایران به دنبال توافق هستیم | در بالاترین سطح با ایرانی‌ها مذاکره می کنیم

حملات گسترده هوایی آمریکا به یمن

بزرگترین صادرکننده استان قزوین رنجور از مشکلات تولید/ در بدترین شرایط هم تولید را متوقف نکردم

مقصد بعدی ستاره فرانسوی مشخص شد

در آستانه 37 سالگی؛ خوان کوادرادو در مسیر انتقال به کالیاری

اجلاس ایران و آفریقا فرصتی بی‌نظیر برای اصفهان است

ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم/ مسئول جنگ غزه بایدن است

حمله آمریکا به چند منطقه از یمن

گفتگوی تلفنی ترامپ با نتانیاهو درباره جنگ غزه

امیرحسین زارع یا امیررضا معصومی؟/ رقیب حسن یزدانی اخراج نشد!

پیش‌بینی مثبت گاردین از روند مذاکرات ایران و آمریکا

نشست استاندار خوزستان با فعالان اقتصادی منگشت

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

اسراییل در صدد گسترش حملات به نوار غزه است

برد عجیب الهلال مقابل تیم چینی در لیگ نخبگان آسیا

بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرقانونی، اولویت تیم مذاکره‌کننده

مصیبت جدید برای تولیدکنندگان پلاستیک در چین!

چهار حمله هوایی آمریکا به صنعا

رونمایی از بمب مالی ترامپ؛ بدهی 29 تریلیون دلاری تسویه خواهد شد؟/ پشت پرده کپی آمریکا از روی دست نروژ و عربستان

اذعان آمریکا به شکست در نبرد پهپادی علیه یمن

رایزنی وزیر امور خارجه ایران با همتای عمانی در مسقط

ملاقات دونالد ترامپ با زلنسکی در ایتالیا

ترامپ: می‌توانیم با ایران به توافق برسیم

ترامپ: اوکراین هنوز قرارداد مواد معدنی را امضا نکرده است

کدام کشور بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد؟

حضور یک هیئت عراقی در دمشق بابت امنیت

سی‌ان‌ان: یمنی‌ها مانع «مرحله دوم» عملیات نظامی آمریکا شدند

گزیده‌های نفتی هفته

تجاوز مجدد آمریکا به یمن

تجاوز مجدد آمریکا به یمن/ بمباران صنعاء و صعده

آمریکا بار دیگر حملات و بمباران یمن را از سر گرفت

تاکید زلنسکی بر بازگشت کریمه به اوکراین و رد طرح آمریکا

احتمالا با ولودیمیر زلنسکی دیدار و گفت و گو خواهم کرد

موضوع ایران بسیار خوب پیش می رود، باید ببینیم چه می‌شود

الشیبانی: سوریه هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود

تجاوز مجدد آمریکا به یمن؛ بمباران صنعاء و صعده

لحظه ترور مقام نظامی روس در روسیه

ترامپ: توافق اوکراین به‌خوبی پیش می‌رود/ با نتانیاهو درباره غزه صحبت کردم

روسیه : اوکراین یک مقام ارشد نظامی روس را ترور کرد

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404