ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سیگنال های مثبت آمریکا به مذاکرات با ایران به روایت یک نماینده مجلس/ اینجا کره شمالی نیست که همه یک حرف را بزنند و یک‌جور فکر کنند اخبار ایران

سیگنال های مثبت آمریکا به مذاکرات با ایران به روایت یک نماینده مجلس/ اینجا کره شمالی نیست که همه یک حرف را بزنند و یک‌جور فکر کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عثمان سالاری، نماینده تربت جام در مجلس را کاملا مثبت ارزیابی کرد و به خبرآنلاین گفت: نماینده آمریکا وارد خطوط قرمز جمهوری اسلامی نشده است؛ به عبارت دیگر، راجع به موضوعاتی که برای دولت و حاکمیت ما خط قرمز است نیامده مذاکره کند. این روند، فرایندی مثبت است و امیدوارم هرچه زودتر نتیجه مطلوب یعنی رفع تنش و حل اختلاف و مناقشه حاصل شود و نیازی به یک برجام دیگر وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این نماینده مجلس افزود: این مذاکرات بسیار وسیع‌تر از موضوع برجام است و می‌تواند به طور قاطع مشکلات و سوتفاهمات بین ایران و آمریکا را حل کند.
با توافق با آمریکا یک بازدارندگی اقتصادی در منطقه پیدا خواهیم کرد سالاری با بیان اینکه اگر توافقی صورت بگیرد، از بن‌بست اقتصادی کشور ایجاد شده خارج می‌شویم گفت: ما الان در عرصه نظامی، دفاعی و امنیتی کاملا مستغنی و بی‌نیاز هستیم و بازدارندگی داریم. مشکل الان ما در حوزه اقتصادی است.
وی گفت: با توجه به ظرفیت‌های وسیع کشور و نخبگان کاردان و کاربلد اقتصادی مان، اگر محدودیت‌ها در مسیر معاملات، تعاملات و تبادلات بین المللی برداشته شود، قطعا در حوزه اقتصادی هم به نوعی بازدارندگی دست پیدا می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در سال‌های آینده به عنوان یک قدرت نوظهور در عرصه اقتصادی منطقه جایگاه و پایگاه تثبیت شده پیدا کند.
اگر مسائل اولیه حل نشده بود مذاکره در جنبه ‌ های فنی پیش نمی ‌ آمد این نماینده مجلس در خصوص وجود اراده در طرفین مذاکره نیز گفت: همین الان که دو مرحله از مذاکرات با موفقیت طی شده است یعنی مراحلی به صورت پلکانی به پیش رفته است. اگر مراحل و مسائل و موضوعات اولیه حل و مرتفع نشده بود بحث مذاکره در جنبه‌های فنی توافق پیش نمی‌آمد. زمانی که در سطح فنی مذاکره می شود یعنی طرفین از نظر تئوری باهم به یک توافق رسیده اند و حالا می‌خواهند آن را اجرایی و عملیاتی کنند و آن را بالفعل کنند.
با موفقیت مذاکرات، چهره ای که امپراتوری رسانه های استکباری از ایران تصویر کرده بودند تغییر می کند سالاری با ارزیابی مثبت از روند مذاکرات نمایندگان ایران و آمریکا افزود: امیدوارم اتفاق خاصی نیفتد و این روند مطلوب و مقبول به جلو برود. اگر این اتفاق نیکو صورت بگیرد آن چهره مشوشی که امپراتوری رسانه‌های استکبار جهانی علیه ایران ایجاد کرده بودند، به واسطه ارتباطات ما با دنیای خارج، به چهره ای منور و مشعشعی تبدیل شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس دوازدهم در ارتباط با تصویر منعکس شده از ایران در جهان افزود: بسیاری در جهان در ارتباط با ایران جهل موضوعی دارند و نمی‌دانند ایران کشوری دارای چند هزار سال تمدن، فرهنگ غنی، مردمان توانمند، و استعدادهای شگرف است. علاوه بر این‌ها، ایران کشوری چهارفصل است چنین امتیاز و مزیتی را کمتر کشوری در جهان می‌تواند داشته باشد.
او در بیان سایر پتانسیل های کشور ادامه داد: 52 درصد ساحل خلیج فارس در استان بوشهر یعنی پایتخت انرژی کشور جمهوری اسلامی ایران است. اگر در مورد همین استان مدیریت شایسته و عالمانه ای باشد می تواند کشور را متحول کند؛ چه برسد به آنکه سراغ معادن، کشاورزی و ... هم برویم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: زمانی که ما از نظر امکانات به‌روز شویم و از فناوری‌های مدرن دنیا استفاده کنیم، شاهد شکفتگی و شکوفایی صنعت و اقتصاد و تجارت خواهیم بود.
در جمهوری اسلامی یک نوع پلورالیسم وجود دارد؛ اینجا کره شمالی نیست عثمان سالاری در خصوص صداهایی که به عنوان مخالف مذاکره با آمریکا در کشور بلند می شود نیز گفت: این ویژگی مثبت و درجه یک جمهوری اسلامی است که در آن یک نوع پلورالیسم وجود دارد؛ یعنی فهم، قرائت و برداشت‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است و به نحو واقعی آزادی بیان داریم.
او ادامه داد: اینجا کره شمالی نیست که همه یک جور فکر کنند و یک حرف بزنند. هرکس متناسب با توان فکری و اطلاعاتی که دارد می‌تواند ابراز عقیده و ابراز نظر کند. بنابراین اظهار نظر مخالف شخصیت‌های مختلف یا مراجع مختلف یک حسن و یک مزیت است.

ایرانیان جهان

ما حق اعلام نظر داریم اما حق اعمال نظر نداریم این نماینده مجلس با بیان اینکه در جمهوری اسلامی همه دیدگاه‌ها گفته و شنیده می‌شود اما فصل الخطاب و تصمیم مقام رهبری است گفت: من هم در مجلس به همکارانم گفته ام که ما حق اعلام نظر داریم اما حق اعمال نظر نداریم. چرا که تعیین سیاست‌های کلی نظام، چه در داخل، چه در خارج از اختیارات انحصاری و اختصاصی رهبری است. نه فقط تعیین این سیاست ها بلکه نظارت بر حسن اجرای آن ها هم در محدوده احتیارات قانونی مجلس، قوه مقننه و قوه مجریه نیست. بدیهی است که همه باید از رهنمودها و توصیه‌های رهبری به عنوان شخصیتی که در راس هرم نظام حضور دارد اطاعت و تبعیت‌کنند.
حرف اول و آخر را مقام رهبری می‌زند سالاری تاکید کرد: وزیر خارجه راسا و شخصا تصمیمی را اجرایی و نهایی و عملیاتی نمی کند، بلکه در چارچوب دیدگاه‌های‌ رهبری، هم مذاکره می‌کند و هم به توافق می‌رسد. اگر هم موضوعی در جلسات مطرح شود که خلاف منویات رهبری باشد قطعا نمی‌تواند موافقت کند. طرف مقابل هم می‌فهمد که در این مسائل حرف اول و آخر را یک نفر یعنی مقام رهبری می‌زند.
او افزود: ما نمایندگان در همه امور کشور حق اظهار نظر داریم اما اظهار نظر نباید به اعمال نظر و مداخله ناصواب سوق داده شود. ما هم باید در چارچوب و محدوده اختیارات خود که قانون‌گذاری است عمل کنیم.
وزیر خارجه برای هر کاری باید اذن رهبری را بگیرد این نماینده مجلس گفت: می دانیم که اگر وزیر امور خارجه بخواهد کاری انجام دهد باید اذن آن را از رهبری بگیرد. رئیس جمهور هم همین را می‌گویدکه ما هرکاری بخواهیم در سیاست خارجی انجام دهیم باید معذور به اذن رهبری باشیم. بنابراین برای رسیدن به نتایج مؤثر در جامعه، باید همگی متحد و تابع یک فرمان واحد باشیم؛ تا نتیجه شیرین و گوارا آن را در سطوح مختلف جامعه حس و لمس کنیم. این برآیند و نتیجه چیزی جز راه‌گشایی و بن‌بست‌شکنی نخواهد بود.
آینده روابط ایران و آمریکا چه خواهد شد؟ او در پاسخ به این که «آیا مذاکرات کنونی می تواند مقدمه ای برای عادی سازی روابط بین دو کشور باشد؟» گفت: در عالم سیاست چیزی به نام دوست یا دشمنی دائمی نداریم. بحث اول و آخر دنیای سیاست و سیاست خارجی بحث منافع است. ما نمی‌توانیم درواقع برای همیشه با یک کشور، با یک مجموعه عداوت وکینه‌ورزی ‌ورزی کنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر آمریکا گذشته را به طاق نسیان و بوته‌فراموشی بسپارد، از موضع عزت‌مندانه ایران حمایت کند و سه اصل عزت و احترام و مصلحت ایران را در یک روند برد-برد مدنظر قرار دهد، بدیهی است که هردولت‌مردی از این پروسه و روند حمایت خواهد کرد.
سالاری در پایان گفت: مسائل گذشته به این معنا نخواهد بود که دروازه‌های جهانی را به روی کشور خود مسدود کنیم. این ارتباطات و مناسبات جهانی باید صورت بگیرد تا ما شاهد یک گشایش عظیم و وسیع و بروز فرصت‌های طلایی در جنبه‌های مختلف باشیم.
27211
کد خبر 2052586

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 بندر بزرگ جهان

جهاد علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه دارد

اتحاد ترام‍پ و نتانیاهو در برابر ایران دوام می‌آورد؟

پیش بینی قیمت دلار امروز 6 اردیبهشت 1404/ ریزش قیمت دلار در آستانه دور سوم مذاکرات

گفتگوی وزاری امور خارجه ایران و عمان درباره ترتیبات اجرایی دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

ترامپ: ما و ایران به دنبال توافق هستیم | در بالاترین سطح با ایرانی‌ها مذاکره می کنیم

حملات گسترده هوایی آمریکا به یمن

بزرگترین صادرکننده استان قزوین رنجور از مشکلات تولید/ در بدترین شرایط هم تولید را متوقف نکردم

مقصد بعدی ستاره فرانسوی مشخص شد

در آستانه 37 سالگی؛ خوان کوادرادو در مسیر انتقال به کالیاری

اجلاس ایران و آفریقا فرصتی بی‌نظیر برای اصفهان است

ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم/ مسئول جنگ غزه بایدن است

حمله آمریکا به چند منطقه از یمن

گفتگوی تلفنی ترامپ با نتانیاهو درباره جنگ غزه

امیرحسین زارع یا امیررضا معصومی؟/ رقیب حسن یزدانی اخراج نشد!

پیش‌بینی مثبت گاردین از روند مذاکرات ایران و آمریکا

نشست استاندار خوزستان با فعالان اقتصادی منگشت

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

اسراییل در صدد گسترش حملات به نوار غزه است

برد عجیب الهلال مقابل تیم چینی در لیگ نخبگان آسیا

بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرقانونی، اولویت تیم مذاکره‌کننده

مصیبت جدید برای تولیدکنندگان پلاستیک در چین!

چهار حمله هوایی آمریکا به صنعا

رونمایی از بمب مالی ترامپ؛ بدهی 29 تریلیون دلاری تسویه خواهد شد؟/ پشت پرده کپی آمریکا از روی دست نروژ و عربستان

اذعان آمریکا به شکست در نبرد پهپادی علیه یمن

رایزنی وزیر امور خارجه ایران با همتای عمانی در مسقط

ملاقات دونالد ترامپ با زلنسکی در ایتالیا

ترامپ: می‌توانیم با ایران به توافق برسیم

ترامپ: اوکراین هنوز قرارداد مواد معدنی را امضا نکرده است

کدام کشور بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارد؟

حضور یک هیئت عراقی در دمشق بابت امنیت

سی‌ان‌ان: یمنی‌ها مانع «مرحله دوم» عملیات نظامی آمریکا شدند

گزیده‌های نفتی هفته

تجاوز مجدد آمریکا به یمن

تجاوز مجدد آمریکا به یمن/ بمباران صنعاء و صعده

آمریکا بار دیگر حملات و بمباران یمن را از سر گرفت

تاکید زلنسکی بر بازگشت کریمه به اوکراین و رد طرح آمریکا

احتمالا با ولودیمیر زلنسکی دیدار و گفت و گو خواهم کرد

موضوع ایران بسیار خوب پیش می رود، باید ببینیم چه می‌شود

الشیبانی: سوریه هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود

تجاوز مجدد آمریکا به یمن؛ بمباران صنعاء و صعده

لحظه ترور مقام نظامی روس در روسیه

ترامپ: توافق اوکراین به‌خوبی پیش می‌رود/ با نتانیاهو درباره غزه صحبت کردم

روسیه : اوکراین یک مقام ارشد نظامی روس را ترور کرد

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404

ابراز امیدواری جلالی به تصویب معاهده جامع راهبردی در مجلس

قیمت دلار فردایی تهران مشخص شد ( 5 اردیبهشت 1404 )

حجت الاسلام صالحی: سرمایه گذاری و تقویت تولید داخلی راه حل مشکلات اقتصادی است