ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مسعود پزشکیان و ولادمیر پوتین تصمیم نهایی را گرفتند ایالات متحده آمریکا

مسعود پزشکیان و ولادمیر پوتین تصمیم نهایی را گرفتند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در روزهایی که بسته‌های تحریمی آمریکا یکی پس از دیگری علیه صنعت نفت ایران اعمال می‌شود، هیئتی بلندپایه از تهران در مسکو پاسخی روشن به واشنگتن داد: «ما شرکای جدیدی داریم».وزیر نفت ایران امروز با ورود به مسکو، نه تنها دور جدیدی از گفت‌وگوهای انرژی با روسیه را کلید زد، بلکه نمادی از همگرایی دو کشوری شد که غرب سال‌هاست آن‌ها را در حاشیه نظام بین‌الملل می‌خواند.
در نخستین ساعات این سفر، چهار قرارداد 4 میلیارد دلاری برای توسعه هفت میدان نفتی ایران با شرکت‌های روسی امضا شد.اما این تنها آغاز ماجراست؛ تفاهم‌نامه‌های در دست مذاکره، از برنامه‌های بلندپروازانه‌تری حکایت دارد، معامله گازی که می‌تواند نقشه انرژی اوراسیا را بازنویسی کند.اتحادی تحریم‌شکن، از نفت تا بازی بزرگ گازیدر اتاق‌های دربسته وزارت انرژی روسیه، دو کشوری که مجموعاً یک‌سوم ذخایر گازی جهان را در اختیار دارند، حالا به دنبال تبدیل تحریم‌های غرب به فرصتی برای بازیسازی جدیدند. پاک‌نژاد، نماینده ایران، جزئیات طرحی دو مرحله‌ای را فاش کرده است که فاز نخست آن واردات گاز از روسیه برای جذب فناوری و پر کردن شکاف تولید داخلی است.در فاز دوم نیز ایجاد شبکه‌ای از مبادلات گازی شامل سوآپ (تعویض مرزی) و ترانزیت، به‌گونه‌ای که ایران را به «هاب انرژی» اوراسیا تبدیل می‌کند. این طرح نه تنها نیاز روسیه به دور زدن تحریم‌های صادرات انرژی را پاسخ می‌دهد، بلکه موقعیت ژئوپلیتیک ایران به‌عنوان پل ارتباطی شرق و غرب را احیا می‌کند.مسکو پایتخت جدید دیپلماسی انرژی سفر وزیر نفت ایران با هیئتی متشکل از نمایندگان مجلس، معاونان وزارتخانه‌های کلیدی و کارشناسان ارشد، نشان می‌دهد این همکاری‌ها تنها محدود به حوزه انرژی نیست. در حاشیه هجدهمین نشست کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه، موضوعاتی چون توسعه خطوط لوله فرامرزی، سرمایه‌گذاری مشترک در فناوری پالایش گاز و هماهنگی برای ایجاد کارتل گازی مشابه اوپک مورد بحث قرار گرفت. وزیر انرژی روسیه، در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد که «همکاری با ایران تنها یک انتخاب اقتصادی نیست؛ این یک ضرورت استراتژیک است».پیام زیرپوستی به واشنگتن، «تحریم‌های شما دیگر کارساز نیست»در حالی که ترامپ هفته گذشته از «افزایش فشار بر ایران» سخن گفت، امضای این قراردادها در مسکو، تصویری نمادین خلق کرد.سالن‌های تشریفاتی کاخ کرملین، پر از مدیران روسی و ایرانی که بی‌اعتنا به هشدارهای آمریکا، بر روی کاغذهایی با لوگوی شرکت‌های تحت تحریم امضا می‌زنند. تحلیلگران بر این باورند که این همگرایی، زاییده ناتوانی غرب در ایجاد اجماع جهانی علیه ایران و روسیه است. یک مقام اروپایی که نخواست نامش فاش شود، به نیویورک تایمز گفته بود که «آمریکا فکر می‌کند تحریم‌ها مانند دهه 1990 کار می‌کند، اما جهان تغییر کرده است. حالا هر تحریمی، بازیگران جدیدی را به میدان می‌آورد.»تولد یک نظم انرژی‌محور در شرق جهانهمکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی، تنها یک معامله اقتصادی نیست؛ این توافق‌ها نشان می‌دهد که بازیگران تحریم‌شده غرب، حالا با بازنویسی قواعد بازی، می‌خواهند هزینه تحریم‌ها را به سمت طراحی کنندگان آن بازگردانند. در مسکو و تهران، این جمله را بارها می‌شنوید که «اگر تحریم‌ها ما را از بازار دلار بیرون راند، پاسخمان تبدیل مرزها به خطوط لوله خواهد بود».واشنگتن اما هنوز پاسخی برای این معمای جدید ندارد، وقتی تحریم‌ها به جای منزوی کردن هدف، انگیزه‌بخش اتحاد رقبای شما شود، چه می‌کنید؟

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لطف فوتبال ژاپن به ایران؛ ضربه سنگین کاوازاکی به سهمیه آسیایی قطر

بدشانسی بزرگ برای ستاره محبوب تیم ملی فوتبال ایران در اروپا + سند

راز باور نکردنی پوست صاف کره‌ای‌ها

بلومبرگ: اپل در سالگرد 20 سالگی آیفون دو گوشی جذاب عرضه می‌کند

این غذا را برای از بین بردن چروک صورت بخورید

نادیده گرفتن نگرانی‌های امنیتی روسیه موجب وقوع جنگ اوکراین شد

تعرفه دارویی ترامپ؛ تهدیدی برای بیماران و شرکت‌های اروپایی

هشدار اروپا برای چشم انداز تورمی

انتخابات کانادا در سایه تعرفه‌ها و تهدیدات ترامپ برای الحاق به آمریکا

قیمت جهانی نفت امروز 8 اردیبهشت؛ برنت 66 دلار و 99 سنت شد

حمله آمریکا به محل اسکان مهاجران در یمن 35 کشته برجای گذاشت

قیمت جهانی طلا امروز 8 اردیبهشت؛ اونس به 3291 دلار رسید

جنایت بامدادی هولناک آمریکا در یمن + عکس

چندین کشته و زخمی در پی حادثه برخورد قایق با کشتی در فلوریدای آمریکا

خط قرمز ایران در مذاکره با آمریکا به روایت یک نماینده مجلس

اتخاذ موضع مشترک مقابل تهدیدهای ترامپ؛ محور اجلاس بریکس در برزیل

یمن: آمریکا مسئول جنایت هولناک حمله به مرکز اسکان مهاجران است

محکومیت استارلینک در پرونده شکایت ایران و نعل وارونه رسانه‌های داخلی

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

اعتراض هزاران نفری علیه سیاست‌های دولت فرانسه درخصوص جنگ اوکراین

مسئولیت نگهداری کالا در گمرک با چه کسی است؟

آیت الله اعرافی: استان یزد به نماد سرمایه گذاری تبدیل شود

امسال حداقل 2 میلیارد یورو اوراق مرابحه ارزی برای تامین مالی تولید عرضه می‌شود

وزیر صمت: ایران سرزمین فرصت‌ها است؛ تجارت پلی برای پیوند فرهنگ‌ها

امید مردم انگلیس به بهبود اوضاع اقتصادی در کمترین میزان 47 سال گذشته

قدمهای موثری برای اشتغال در میاندورود برداریم

پزشکیان: ارتباط ما با آذربایجان باید بیش از پیش تقویت شود

پزشکیان: دنبال گسترش روابط ایران و آذربایجان هستیم

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

پاکستان تشدید تنش با هند را رد نکرد

چالش جدید سهامداران

پزشکیان: به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذاریم و چشم‌داشتی به سرزمین هم نداشته باشیم

مناطق آزاد ایران؛ فرصت‌های طلایی از دست می‌رود؟

مجوزهای لازم برای فرودگاه گناباد صادر شد

اعلام برنامه نهایی لیگ نخبگان فوتبال آسیا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کمک نماینده ژاپن به فوتبال باشگاهی ایران

معرفی قهرمان غیرمنتظره لیگ قهرمانان آسیا

نقشه‌راه همکاری فناورانه با آفریقا ترسیم می‌شود

لغو برنامه‌هایی ابتدایی دهه کرامت بقاع متبرکه قم

کف قیمتی طلا باز هم شکسته شد/ قیمت جدید طلای جهانی امروز 8 اردیبهشت 1404

حملات تند جواد لاریجانی به حسن روحانی/ پیشنهاددهندگان رفراندوم دروغ می‌گویند /اگر مردم به رابطه با آمریکا رأی دهند سر میز مذاکره هیچ کارتی نداریم

جان باختن ده‌ها تن در پی حملات آمریکا به یک مرکز بازداشت مهاجران آفریقایی در صعده

حمله «کیهان» به تحلیل هم‌میهن درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه

هیل: توقعات نامعقول آمریکا مذاکرات با ایران را به بن‌بست می‌کشاند

کیم جونگ اون: مشارکت کره شمالی در آزادسازی کورسک «ماموریت مقدس» بود

طلای جهانی دوباره ریخت

جامعه ایثارگری در تحقق برنامه‌ های بنیاد نقش راهبردی داشته باشند