ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آشنایی با مسئول تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات مسقط ایالات متحده آمریکا

آشنایی با مسئول تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات مسقط
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سوابق «مایکل آنتون» مسئول تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات با ایران نشان می‌دهد او در دور اول ریاست جمهوری ترامپ،در سیاست‌گذاری این کشور درباره پرونده هسته‌ای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.

ایرانیان جهان

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
امروز شنبه 6 اردیبهشت قرار است در دور سوم این مذاکرات و گفت‌وگوهای غیرمستقیم وزیر امور خارجه کشورمان با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا که مجددا در مسقط انجام می‌شود، شاهد نشست کارشناسی نیز باشیم. نشست کارشناسی در حالی برای نخستین بار قرار است در دور جدید مذاکرات میان دو کشور برگزار شود که نشریه «پولیتیکو» آمریکا روز پنج شنبه 4 اردیبهشت، به نقل از دو منبع آگاه از انتصاب «مایکل آنتون» 55 ساله که اصالتی لبنانی-ایتالیایی دارد، به عنوان رئیس تیم کارشناسی ایالات متحده در مذاکرات هسته‌ای با ایران خبر داد. بنا به گفته رسانه‌ها، آنتون به همراه استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه و مسئول مذاکره کننده تیم آمریکا، در دور دوم مذاکرات هسته‌ای با ایران در رم حضور داشته است.
به گفته «پاتریک وینتور» دبیر سیاسی روزنامه «گاردین»، مایکل آنتون قرار است ریاست یک هیئت کارشناسی حدودا 12 نفره را به عهده بگیرد که وظیفه آنها بررسی جزئیات فنی و رویه‌ای توافق احتمالی از جانب طرف آمریکایی است.
به گفته برخی رسانه‌های غربی، آنتون که اکنون رئیس اداره برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری وزارت خارجه است آشنایی با مسائل هسته‌ای ندارد، اما سوابق او نشان می‌دهد که آنتون در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، در سیاست‌گذاری آمریکا درباره پرونده هسته‌ای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.
در سال 2017 زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین بار به ریاست جمهوری رسید، تلاش کرد تا از توافق برجام خارج شود؛ اما «رکس تیلرسون» که در نخستین سال ریاست جمهوری ترامپ وزیر خارجه دولت او بود، دیدگاه‌های میانه‌رو و دیپلماتیک‌تری نسبت به رئیس جمهور در قبال توافق هسته‌ای ایران داشت. رویکرد معتدل تیلرسون باعث شد تا او با ترامپ به اختلاف بخورد؛ رئیس‌ جمهوری که برجام را «بدترین توافق تاریخ» می‌دانست، خواهان این بود تا به طور کامل از آن خارج شود.
ترامپ در ابتدای دور اول ریاست جمهوری خود، در کاخ سفید تیم ویژه‌ای تشکیل داد تا توافق هسته‌ای ایران، موسوم به برجام را دوباره بررسی کند؛ این اقدام با هدف ارائه دیدگاه‌های جایگزین به رئیس‌ جمهور و دور زدن ارزیابی‌های وزارت خارجه انجام شد. ترامپ در آن سال، با وجود مخالفت‌های تیلرسون، در کاخ سفید تیم ویژه‌ای تشکیل داد تا توافق هسته‌ای ایران، موسوم به برجام را دوباره بررسی کند. این اقدام با هدف ارائه دیدگاه‌های جایگزین به رئیس‌ جمهور و دور زدن ارزیابی‌های وزارت خارجه که تحت مدیریت رکس تیلرسون بود، انجام شد. اعضای کلیدی این تیم که آنتون از شاخص‌ترین آنها بود عبارت بودند از:
«مایکل آنتون» دستیار معاون رئیس‌جمهور در ارتباطات راهبردی که نقشی مهم و استراتژیک در جهت‌دهی پیام‌رسانی دولت درباره مسائل سیاست خارجی ایفا کرد.
«درک هاروی» مدیر ارشد امور خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی که به دیدگاه‌های تند درباره ایران شناخته می‌شد.
«سباستین گورکا» استراتژیست و دستیار رئیس‌جمهور که از طرفداران سرسخت رویکرد سخت‌گیرانه در قبال ایران بود.
«جوئل ریبورن» مدیر امور عراق، ایران، لبنان و سوریه در شورای امنیت ملی که دانش تخصصی گسترده‌ای از منطقه داشت.
«ویکتوریا کوتس» معاون مایکل آنتون که در تدوین ارتباطات راهبردی مربوط به توافق ایران همکاری داشت.
این تیم مأمور طراحی راهبردی شد که بتواند زمینه‌ساز رد پایبندی ایران به توافق باشد و در نهایت به لغو آن از سوی دولت آمریکا منجر شود. این اقدامات نقطه عطفی در سیاست خارجی ایالات متحده بود و موضع تقابلی‌تری نسبت به ایران را به دنبال داشت.
ترامپ اغلب از این که تیلرسون در قبال ایران بیش از حد ملایم عمل می‌کرد و به عرف‌های سنتی دیپلماتیک پایبند بود ابراز نارضایتی می‌کرد. تیلرسون در مارس 2018 با انتشار یک پیام توئیتری از طرف ترامپ برکنار شد و «مایک پومپئو» جای او را گرفت؛ کسی که به‌ شدت مخالف برجام بود. برکناری تیلرسون راه را برای خروج ترامپ از برجام در ماه می 2018 هموار کرد.
رابطه مایکل آنتون با دونالد ترامپ نه صرفاً یک همکاری سیاسی بلکه نوعی پیوند فکری و ایدئولوژیک بود که از سال 2016 آغاز شده و تا دولت دوم ترامپ در سال 2025 امتداد یافته است. آنتون یکی از اولین روشنفکران محافظه‌کار است که صراحتاً از ترامپ دفاع کرد و نقشی محوری در تئوریزه‌سازی سیاست‌های ملی‌گرایانه او در دور اول ریاست جمهوری‌اش ایفا کرد؛ نقشی که از قلمرو رسانه آغاز شد و تا سطح تصمیم‌گیری در سیاست خارجی ادامه یافت.
در سپتامبر 2016، زمانی‌که بسیاری از محافظه‌کاران هنوز با دیده تردید به دونالد ترامپ، سرمایه‌دار حوزه املاک و ستاره تلویزیونی نگاه می‌کردند، مایکل آنتون با انتشار مقاله‌ای با عنوان «انتخابات پرواز 93» هشدار داد محافظه‌کاران در انتخابات پیش‌رو تنها دو انتخاب دارند؛ حمایت از ترامپ یا پذیرش فاجعه‌ای به نام «هیلاری کلینتون».
آنتون در دور اول ریاست جمهوری‌ ترامپ به کاخ سفید دعوت شد و به‌ عنوان معاون مشاور رئیس‌ جمهور در امور ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی منصوب گردید. او در این مقام نقشی کلیدی در تدوین پیام‌های عمومی مرتبط با سیاست خارجی دولت و دفاع از دکترین «اول آمریکا» ایفا کرد.
در سال 2017، آنتون در جلسات مرتبط با تصمیم‌گیری درباره حملات هوایی به سوریه حضور داشت و در تنظیم روایت عمومی این اقدام نقش داشت. عملکرد او در این مقطع، بیش از پیش رابطه‌اش با تیم سیاست خارجی ترامپ را تقویت کرد.
آنتون در آوریل 2018، همزمان با ورود «جان بولتون» به‌ عنوان مشاور جدید امنیت ملی، از سمت خود استعفا داد که برخی گمانه‌زنی‌ها آن را نشانه‌ای از اختلاف میان این دو نفر تعبیر کردند.
در نوامبر 2024، «واشنگتن‌پست» گزارش داد که آنتون از جمله نامزدهای اصلی برای معاونت مشاور امنیت ملی در دولت دوم ترامپ بود. اما پس از اطلاع از احتمال بازگشت سباستین گورکا به شورای امنیت ملی، آنتون از فرآیند کنار کشید.
با این حال، در دسامبر همان سال، ترامپ به‌ طور مستقیم او را به‌ عنوان مدیر برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری در وزارت خارجه ایالات متحده منصوب کرد. این سمت، گرچه معادل سمت معاون وزیر است اما نیازی به تأیید سنا ندارد و از مهم‌ترین موقعیت‌ها برای طراحی سیاست خارجی بلندمدت محسوب می‌شود.
در آوریل 2025، «رویترز» و «پولیتیکو» گزارش دادند که مایکل آنتون از سوی کاخ سفید به‌ عنوان رئیس تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران منصوب شده است. این انتصاب گواهی بر اعتماد شخصی ترامپ به وفاداری راهبردی آنتون بود.
بر اساس گزارش‌ها، تشکیل تیمی از افراد نزدیک به ترامپ مستقیماً با هدایت حلقه‌ای در شورای امنیت ملی کاخ سفید انجام شده و بخشی از الگوی کلی ترامپ برای به‌کارگیری چهره‌های وفادار و هم‌فکر در موقعیت‌های کلیدی بوده است؛ به‌ویژه افرادی که از سال 2016 تاکنون در تئوریزه‌سازی دکترین «اول آمریکا» نقش داشته‌اند.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرتاب آزمایشگاه غذایی کوچک برای تولید استیک و پوره سیب‌زمینی در فضا

هوفنهایم 2-3 دورتموند؛ کامبک دیوانه‌وار در واپسین ثانیه‌ها؛ آنتون امیدهای اروپا را زنده نگه داشت

درگیری، VAR و هیاهو: برد جنجالی دورتموند (عکس)

پیامی صریح در رابطه با مبارزه با تروریسم به کابل فرستاده ایم

گزارش آکسیوس از دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

حملات جدید یمن به اهداف اسرائیلی و ناو هواپیمابر آمریکا

عمان: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا هفته آینده برگزار می‌شود

نظر مقامات آمریکایی در مورد دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

گزارش آکسیوس از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا

توضیح عراقچی درباره جزئیات سومین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا/ احتمال اضافه شدن کارشناس سازمان انرژی اتمی به مذاکرات

آغاز توزیع کارت ورود به جلسه کنکور

مقام ارشد دولت آمریکا: مذاکرات «مثبت و سازنده» بود

سقوط تاریخی دلار در دوره ترامپ؛ ثبت بدترین عملکرد 100 روزه از دوره نیکسون

عملیات پهپادی نیروهای یمنی علیه اهداف رژیم صهیونیستی

پیش بینی توافق موقت بین ایران و آمریکا از سوی جعفرزاده/ آمریکایی ها از ریز جلسات مسئولان ما اطلاعات دارند/ ترامپ را تغییر دادند

روایت منبع مطلع آمریکایی از دور سوم مذاکرات | ادعای جالب رسانه اسرائیلی درباره مذاکرات چه بود؟

روایت مقام ارشد دولت آمریکا از سومین دور مذاکرات هسته‌ای با ایران

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟

منافع تندروها و کاسبان تحریم با منافع ملی در تضاد است

بلومبرگ: زیر پای ترامپ خالی است

واکنش زاخارووا به آزادسازی «کورسک»

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

ابراز همبستگی عراق و دستور ویژه سودانی برای کمک های فوری به ایران

اثرات انفجار بندر شهید رجایی بر تجارت خارجی ایران

سنگ آهن در محدوده 100 دلار می‌ماند

نظر بقایی در خصوص دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

اکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفت همراه بود

حملات جدید یمن به اهداف اسرائیلی و کشتی‌های جنگی آمریکا

واکنش واعظ به نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا

نظریه‌پردازان آمریکایی از «افول» می‌گویند

حملات جدید یمن به اهداف اسرائیلی و کشتی‌ جنگی آمریکا

آکسیوس: این نشانه‌ای از پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا است

محمدجواد لاریجانی: مذاکره غیرمستقیم، مذاکره‌ برای هیچ نیست

صدا و سیما؛ سازمانی آشوب‌‏زا و کج‏‌کارکرد

خطای سهوی یا پروژه مشکوک نفوذ؟

ژنرال بازنشسته هندی: دیپلماسی راه بهتری است

قاتل در صحنه حاضر است

تضاد منافع تندروها با منافع ملی

ترامپ و فون درلاین بالاخره دیدار می‌کنند

مرگ پسر یک مقام ارشد سیا در جنگ اوکراین

خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو با اسرا مانند مهره‌های شطرنج بازی می‌کند

تشدید تجاوزات نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به کرانه باختری

نخست‌وزیر پاکستان: پیام صریحی به طالبان داده‌ایم

شرط واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به چینی‌ها

کدام مشاغل اولین قربانیان هوش مصنوعی خواهند بود

سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی

صنایع کوچک خوزستان در سایه صنایع بزرگ مورد بی توجهی قرار گرفته‌اند

برنامه اقتصادی خوزستان بر اساس سناریوهای توافق یا شکست مذاکرات تدوین شود

اولین تصویر از دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط