ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حقیقتی وحشتناک در مورد مدل سوئدی مبارزه با کرونا ایرانیان اسکاندیناوی

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان- هانس برگستروم در پراجکت سیندیکت نوشت: آیا تصمیم سوئد برای پشت پا زدن به سیاست قرنطینه و مبارزه با کووید-19 در عین عبور و مرور آزادانه مردم در سطح جامعه می‌تواند موثر باشد؟ پاسخ غیرمستقیم این کشور به کرونا ویروس در داخل با استقبال گسترده‌ای همراه بوده و حتی بعضی از کشورهای خارجی نیز آن را ستوده‌اند، اما نباید فراموش کرد که سوئد بعد از آمریکا بیشترین میزان مرگ و میر به نسبت جمعیت را در دنیا داشته است.

به گزارش خبرداغ به نقل از «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: در استکهلم، بارها و رستوران‌ها مملو از مردمی است که از آفتاب بهاری پس از یک زمستان طولانی و تاریک لذت می‌برند. مدارس و سالن‌های ورزشی باز است. مقامات سوئد توصیه‌های بهداشت عمومی ارائه داده‌اند، اما همزمان با آن محدودیت‌های بسیار اندکی را اعمال کرده‌اند. هیچ دستورالعمل رسمی توصیه نکرده که مردم ماسک بزنند.

در مراحل اولیه همه گیری، دولت و بیشتر مفسران با افتخار از این الگوی سوئدی استقبال کردند و ادعا نمودند که این روش به خاطر اعتماد متقابل بین مردم و حاکمیت در این کشور با موفقیت به اجرا درآمده است. استفان لافون نخست وزیر سوئد با تمجید از نظم و انضباط سوئدی‌ها انتظار داشت كه آنها بدون نیاز به دستور رسمی خودشان با مسئولیت پذیری رفتار كنند.

براساس بررسی ارزش‌های جهانی، سوئدی‌ها در مجموع تمایل دارند که ترکیبی منحصر به فرد از اعتماد به نهادهای عمومی و فردگرایی افراطی را نشان دهند. همانطور که لارس تروگد جامعه شناس، می‌گوید هر سوئدی در واقع پلیس خود را روی شانه‌هایش حمل می‌کند.

اما بگذارید از علت اصلی قافل نشویم. دولت آگاهانه برای مقابله با همه‌گیری یک مدل سوئدی بر پایه اعتماد به مردم طراحی نکرد بلکه این سیاست توسط بوروکرات‌ها شکل گرفت و بعد دولت برای دفاع و توجیه روی به پررنگ‌کردن فضیلت‌های سوئدی آورد.

در عمل، وظیفه اصلی مدیریت شیوع بیماری بر عهده یک اپیدمیولوژیست دولتی به نام آندرس تگنل در انستیتوی ملی بهداشت عمومی است. تگنل موضوع را بر اساس اعتقادات شخصی خودش مدیریت می‌کرد، او در ابتدا معتقد بود که اصلا امکان شیوع ویروس به خارج از چین وجود ندارد. تگنل البته کمی بعد گفت که تنها غربالگری افرادی که از خارج از کشور می‌آیند کافی است. از این رو، به هزاران خانواده سوئدی که اواخر ماه فوریه از اسکی‌ در کوه‌های آلپ ایتالیا باز می‌گشتند، به شدت توصیه می‌شد که در صورت داشتن علائم بیماری در خانه بمانند. تگنل تصریح کرد که هیچ نشانه‌ای از انتقال بیماری به جامعه در سوئد وجود ندارد و بنابراین نیازی به اقدامات سختگیرانه‌تر نیست. با وجود تجربه ایتالیا، اما همچنان استراحتگاه‌های اسکی سوئد برای تعطیلات و مهمانی شهروندان استکهلم باز بود.

تگنل در توجیه عدم اعمال سیاست قرنطینه گفت که سیاست فعلی باعث می‌شود كه سوئد به تدریج ایمنی گله‌ای به دست آورد. وی تأکید کرد که استراتژی فعلی برای جامعه پایدارتر خواهد بود.

در هر صورت رویکرد دولت سوئد منفعلانه بود. این موضوع البته بخشی از ویژگی‌های منحصر به فرد سیستم سیاسی کشور را نشان می‌دهد این که بین وزارتخانه‌های دولت مرکزی و سازمانهای مستقل قدرت تفکیک شده است. در این شرایط برای نخست‌وزیر نیز راحت‌تر این بود که اجازه دهد تا تگنل مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد. علاوه بر این تگنل احتمالا قصد داشت که نشان دهد بر خلاف برخی از روسای جمهور مثل ترامپ به کارشناسان اعتماد دارد.

البته لازم به ذکر است که انتخاب یک اپیدمیولوژیست دولتی خود توسط کارشناسان مستقل در سوئد به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. حدود 22 نفر از برجسته ترین اساتید کشور در زمینه بیماری‌های عفونی و اپیدمیولوژی، مطلبی را در داگنز نیهتر منتشر کرده و در آن خواستار استعفای تگنل شدند. آن‌ها همچنین از دولت نیز خواستند که روشی متفاوت در پیش بگیرد.

در اواسط ماه مارس و با گسترش بیماری در جامعه لافون سرانجام مجبور شد نقش فعال‌تری را بر عهده بگیرد. از آن زمان، این دولت است که نقش اصلی را در مدیریت این بحران ایفا می‌کند. از 29 مارس، دولت تجمع عمومی بیش از 50 نفر را ممنوع و اعلام کرده افرادی که از آن پیروی نکنند را مورد پیگرد قرار می‌دهد. سپس، از اول آوریل، ملاقات از خانه‌های سالمندان را ممنوع اعلام کرد، زیرا مشخص شد که ویروس در نیمی از خانه‌های سالمندان استکهلم شیوع پیدا کرده است.

رویکرد سوئد حداقل به سه دلیل اشتباه بود. به هر حال حتی در سوئد با اخلاق و فضیلت نیز ممکن است، گروهی وجود داشته باشند که رفتاری خلاف عرف از خود نشان دهند. دوم مقامات سوئد به تدریج از احتمال ناقل بودن بیماران بدون علائم بالینی آگاه شدند و سوم، ترکیب جمعیت سوئد امروز نسبت به گذشته تغییر کرده است.

پس از سالها مهاجرت بسیار زیاد از آفریقا و خاورمیانه به سوئد، 25 درصد از جمعیت این کشور یعنی 2.6 میلیون نفر از کل جمعیت 10.2 میلیون نفری تباری غیر سوئدی دارند. این سهم در منطقه استکهلم حتی بیشتر است. مهاجرانی از سومالی، عراق، سوریه و افغانستان از جمله بیمارانی بودند که بر اثر ابتلا به کووید-19 جان باختند. این اتفاق تا حدی به عدم اطلاع رسانی در بین مهاجران نسبت داده شده، اما به نظر می‌رسد یک عامل مهم‌تر تراکم مسکن در برخی از حاشیه‌ها است که در آن مهاجرین کنار هم زندگی می‌کنند.

 اگرچه میزان مرگ و میر کووید-19 در سوئد 9 برابر بیشتر از فنلاند، نزدیک به 5 برابر بیشتر از نروژ و بیش از 2 برابر دانمارک است، اما هنوز برای ارزیابی کامل اثرات مدل سوئدی خیلی زود است. شاید این تعداد بالای مرگ و میر به خاطر جمعیت بالای مهاجران در این کشور باشد، اما با این وجود اختلاف شدید آمار مرگ و میر مبتلایان به کووید-19 در سوئد با کشور‌های همسایه قابل توجه است. دانمارک، نروژ و فنلاند همه سیاست‌های سفت و سختی را با رهبری سیاسی قوی و فعال اعمال کردند.

اکنون که میزان ابتلا به کووید-19 در خانه‌های سالمندان و به طور کلی جامعه افزایش پیدا کرده، دولت سوئد مجبور به عقب نشینی شده است. دیگر کشورهایی که ممکن است تحت تاثیر الگوی سوئد قرار بگیرند، باید بدانند که نتیجه آن چیزی جز تلفات انسانی بالا نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/148259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جوان: نقدناپذیرترین رئیس‌جمهور تاریخ نگران «نظرمردم» شد!

صهیونیست‌ها کنترل بزرگ‌ترین سد جنوب سوریه را به دست گرفتند

کنایه زلنسکی به روسیه: قطع گاز روسیه، بزرگ‌ترین شکست مسکو است

ایلان ماسک در مدار دخالت در کشورها؛ این بار انگلیس

انتقاد بازنشستگان به متناسب‌سازی تامین اجتماعی؛ افزایش 300 - 400 هزار تومانی صدقه است!

قالیباف: دستگاه دولتی باید به جای تولید خدمات خرید خدمات انجام دهد

بزرگترین بازنده ارزی جهان در سال 2024

برگزاری مناقصه بین‌المللی توسعه تجدیدپذیرها| آخرین جزییات از شرایط صادرات برق اعلام شد

تکاپوی دوباره این کشور برای معافیت پروژه خط لوله گاز با ایران از تحریم‌های آمریکا

واکنش متفاوت ایلان ماسک به حوادث اخیر در ایالات متحده

پس‌لرزه‌های خاورمیانه برای ترامپ

کشف سر نخ ارتباط بین 2 حادثه تروریستی در آمریکا

یدیعوت آحارنوت: حماس تسلیم‌ناپذیر است

حمله روسیه به تاسیسات انرژی در اوکراین

زیر گرفتن اسرائیلی‌ها با تراکتور در تل‌آویو

جایزه میلیونی توانیر برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز

سهم 45 درصدی عراق از حجم صادرات ایران

شهید سلیمانی چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد / نیروی مردمی مقاومت حاصل مجاهدت سردار سلیمانی است

توسعه زیرساخت‌های ارتباطی لازمه توسعه اقتصادی است

غیبت ایران از اکسپوی 2025 | فرصتی از دست رفته برای نمایش توانمندی‌های اقتصادی و فرهنگی

استاندار خوزستان: نیازمند تدوین چارچوبی برای تقویت اقتصاد ملی هستیم

فیلمی برای سخنرانان دولتی؛ صرفه‌جویی با تکنولوژی روز اروپا را دیده‌اید؟

اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشورهای آسیای میانه و اروپا

پزشکان بدون مرز: متحدان اسراییل عامل ویرانی غزه هستند

ثبت بالاترین تلفات نظامی اسراییل در جنگ از زمان جنگ یوم کیپور

مراسم شب فرهنگی افغانستان و آغاز سال نو میلادی برگزار شد

محرومیت 7 میلیون افغانستانی از کمک های بشر دوستانه

تنش بالا گرفت؛ واکنش طالبان به اظهارات وزیر دفاع پاکستان

نگرانی‌ روسیه از عواقب تنش‌های مرزی پاکستان و طالبان

عکسی از عامل انفجار سایبرتراک مقابل هتل ترامپ

از اظهارات ترامپ و مشاورانش باید ترسید/ مذاکرات ایران با اروپا و آمریکا در سال 2025 تعیین کننده است

آمریکا: آماده گفت‌و‌گو‌های سازنده با روسیه هستیم

عکس/ رونمایی سام اصغری از نامزد جدیدش در آمریکا

ایلان ماسک مدعی شد بایدن یک خیانتکار است

می‌خواهم استراحت کنم و در لیگ ملت‌ها نباشم

واکنش نبیه برّی به آبستراکسیون احتمالی جعجع

ابهام‌زدایی از یک مفهوم

اتمام حجت با صدا وسیما؟

حملات اسراییل به غرب دمشق

حماس: هدف قرار دادن چادرهای آوارگان، ادامه جنگ نسل‌کشی است

رسانه عبری: اسرائیل با خطر نابودی ناشی از جنگ داخلی مواجه است

وزارت بهداشت غزه آمار جدید شهدا و زخمی‌ها را اعلام کرد

وزیر اطلاعات دولت انتقالی سوریه وعده آزادی بیان داد

زلنسکی: آماده برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه هستیم

سود و اقساط وام 650 میلیونی نهضت ملی مسکن چقدر می شود؟

نخست‌وزیر عراق چهارشنبه آتی به تهران سفر می‌کند

ماجرای ساخت پارکی به نام “ایران” و با آلاچیق هایی به نام استان های ایران توسط سردار سلیمانی در بلندی های مرز لبنان و رژیم صهیونیستی!

شهید القدس| ابتکار شهید سلیمانی برای حفظ جبهه ضدصهیونیسم

لزوم ایجاد ائتلاف جهانی آزادگان و نهادهای حقوقی برای مقابله با استکبار و دفاع از مظلومان

چراغ سبز رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور برای کمک به اعمال معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد