ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قرارداد شهرداری با چین «فریاد» چه کسانی را درآورد؟ آسیا و اقیانوسیه

قرارداد شهرداری با چین «فریاد» چه کسانی را درآورد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهدی پیرهادی درباره قرارداد بزرگ شهرداری تهران با چین در حوزه حمل و نقل عمومی اظهار کرد: به طور قطع توسعه حمل و نقل عمومی و توسعه خودرو‌های پاک به ویژه خودرو‌های برقی و خودرو‌های هیبریدی و همچنین ایجاد زیرساخت‌های لازم می‌تواند به کاهش آلودگی هوا در کلانشهر‌ها از جمله تهران کمک کند.
به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که با سلامت شهروندان ارتباط مستقیم دارد، موضوع آلودگی هواست و سالانه هزاران نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند یا دچار بیماری‌های مختلف می‌شوند بنابراین ورود تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی و همچنین توسعه ناوگان مترو می‌تواند منجر به کاهش آلودگی هوا و در نتیجه حفظ هرچه بیشتر سلامت شهروندان شود.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: علی‌رغم نیاز کلانشهر تهران به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی پاک، به عقیده بنده، برخی افراد از اقداماتی که شهرداری تهران در این زمینه انجام داده مانند قرارداد خرید از چین که به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند، ناراحت هستند، افرادی هستند که از به خطر افتادن سلامت مردم درآمدزایی می‌کنند و اقدامات سودجویانه انجام می‌دهند و دسته دیگر آن‌هایی هستند که در حوزه سوخت فعالیت دارند.
وی ادامه داد: طبق آمار، ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل، بیش از 35 میلیون خودرو در کشور در حال تردد بوده که بیش از 13 میلیون یعنی 37 درصد از این خودرو‌ها فرسوده هستند؛ از سویی بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، جایگزینی خودور‌های فرسوده باعث کاهش آلودگی هوا به میزان 10 برابر خودرو‌های ساخت داخل و 22 برابر خودرو‌های اروپایی مطابق با استنادارد یورو 2 می‌شود.
پیرهادی افزود: به طور کلی انتشار بیش از 50 درصد ذرات معلق و کربن سیاه به وسایل نقلیه فرسوده نسبت داده می‌شود؛ این مسئله به‌ویژه در مورد اتوبوس‌های شهری در کلانشهر‌هایی مانند تهران به دلیل پیمایش زیاد، بیشتر صادق است و سهم بیشتری از انتشار آلودگی منابع متحرک را به خود اختصاص می‌دهند.
پیرهادی گفت: مصرف سوخت یک خودروی فرسوده بین 12 تا 20 لیتر و در مقایسه با مصرف یک خودروی استاندارد مانند تویوتا حدود 6 تا 7 لیتر و مابه‌التفاوت مصرف سوخت این خودرو‌ها حداقل 7 لیتر است. در صورتی که این میزان مصرف حتی در مورد خوردو‌های نو ساخت داخل نیز جای تامل دارد؛ به عنوان مثال در یک خودروی ساخت داخل با سیستم توربو و با حجم موتور 1400 در حدود 10 تا 11 لیتر مصرف سوخت داریم که این میزان هم به نسبت خودرو‌های مشابه خارجی بیشتر است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، براساس محاسبات صورت گرفته جایگزینی خودرو‌های فرسوده با خودور‌های نو موجب کاهش حداقل مصرف 5 لیتری بنزین به ازای هر 100 کیلومتر می‌شود، با احتساب مسافت 20 هزار کیلومتری طی شده در هر سال برای هر خودرو، جایگزینی هر خودروی فرسوده موجب کاهش مصرف سوخت 1000 لیتری بنزین در هر سال خواهد شد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تصریح کرد: باز هم بر اساس آمار ستاد نوسازی حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17. 5 میلیون لیتر گازوئیل را مصرف می‌کنند و در صورت جایگزینی این خودرو‌ها با خودرو‌های استاندارد، حدود 27 میلیون لیتر بنزین و 9 میلیون لیتر در روز صرفه‌جویی گازوئیل صورت خواهد گرفت؛ حالا با در نظر گرفتن هر لیتر بنزین و گازوئیل برابر با 70 سنت، سالانه 9 میلیارد دلار خسارات ناشی از عدم اسقاط خودرو‌های فروسوده به کشور است و سالانه 13 میلیارد لیتر بنزین را می‌بلعند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دوم مربوط به سلامت مردم است چراکه با توجه به میزان آلودگی هوا، خسارت قابل توجهی در حوزه درمان به دولت و مردم تحمیل می‌شود و کیفیت زندگی مردم را کاهش می‌دهد و بر اساس گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس کل هزینه‌های ناشی از مرگ و میر منتسب به PM2. 5 در کشور طی سال 1400 برابر 11. 3 میلیارد دلار برآورد شده است؛ این میزان در مورد هزینه اقتصادی مرگ‌های ناشی از مواجهه با ذرات معلق در سال 1400 در شهر تهران بطور میانگین برابر با 3 میلیارد و 400 میلیون دلار است، قاعدتاً این ارقام به ویژه برای برخی افراد سودجو دارای منافعی است که قطعاً به سرانجام رسیدن قرارداد چین ممکن است منافع آن‌ها را به خطر بیندازد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: تصور بنده این است، تنها چیزی که می‌تواند روند اجرای قراردادی به این بزرگی را خدشه‌دار کند، منافع اقتصادی برخی افراد سودجو است چراکه پیش از این بعضی افراد خودرو‌های برقی را یکی از راه‌های برون‌رفت از وضعیت فعلی میدانستند و عنوان می‌کردند چرا اتوبوس برقی نداریم و از کشور‌های پیشرو در این زمینه، عقب هستیم.
وی ادامه داد: در اینجا لازم می‌دانم یادی کنم از رئیس جمهور شهیدمان که برای عقد این قرارداد تلاش بسیاری کرد، اما حالا که این قرارداد در حال به سرانجام رسیدن است، افرادی که منافعشان به خطر افتاده دادشان بالا رفته است.
پیرهادی گفت: به عقیده بنده دستگاه نظارتی باید پیگیری کند که منافع چه کسانی به خطر افتاده و چرا به یکباره در مقام معترض ظاهر شده‌اند آن هم درباره موضوعی که جزء مطالبات مردمی و دوستداران محیط زیست بوده است و مرتباً در تلاشند که یک کار خوب را که در جهت منافع و رفاه عمومی است را بد جلوه دهند؛ به طور حتم مافیای قدرت و ثروت پشت آن قرار دارد و به دنبال تخریب حرکت مثبتی هستند که در کشور در حال انجام است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1145515/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأکید عراقچی بر رفع موانع پیش روی روابط ایران و ژاپن

برطرف کردن موانع توسعه روابط تهران-توکیو با جدیت پیگیری می‌شود

ادغام 3 غول بزرگ خودروسازی ژاپن

چشم انداز مبهم صلح در اوکراین زیر سایه سنگین ترامپ

گراوندی: در اروپا کاسیاس و در ایران الگویم عابدزاده است

ادامه نقض آتش بس در لبنان از سوی صهیونیست‌ها

اردن: اسراییل حقی در تعرض به مسجد الاقصی ندارد

سفر مهم عراقچی به چین + جزئیات

ربات ماساژور چینی به صحنه فناوری رسید

عراقچی به چین می رود

وزیر امور خارجه ایران فردا به چین می‌رود

دیدار سفیر افغانستان با روسای شیعیان پاکستان

پاکستان: در حمله به افغانستان تروریست‌ها را هدف قرار دادیم

کانال پاناما کجاست؟ چرا ترامپ به دنبال تصرف آن است؟

جنگنده آمریکایی از آتش خودی گریخت!

ترامپ دوباره از پیوستن مناطق جدید به آمریکا سخن گفت!

نیاز نظام جولانی به دشمن بیرونی

روزنامه نگار سعودی مطرح کرد: دو مسیر ایران در سوریه جدید

ماجرا‌های آقای معاون

مقام ارشد نظامی سابق اوکراین: توانایی ادامه جنگ را نداریم

الحوثی: اسرائیل در غزه نسل‌کشی می‌کند

رئیس سابق موساد: فشارها بر حماس نتیجه‌ای نداشته است

بحران سیاسی کره‌جنوبی؛ طرح استیضاح رئیس‌جمهور موقت هم پس از یون ارائه شد

سوریه همچنان بر مدار خشونت و انتقام‌ از علوی‌ها

پسکوف: گمانه‌زنی درباره علت سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان اشتباه است

سبقت بازار از قانون در استفاده از رمزارز

وزیر کار: پرداخت وام مشاغل خانگی باید شتاب گیرد

تاکید بهنام‌جو بر افزایش تعاملات استان‌ قم و کربلا

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

پلتفرم‌های خرید طلا؛ پناهگاه اقتصادی یا عامل تشدید بحران؟

زمینه رشد و توسعه اقتصادی استان خراسان شمالی فراهم شود

پیش‌بینی رشد اقتصادی چین قیمت نفت را افزایش داد

ظرفیت‌های قانونی برای حل مشکلات صنایع به‌کارگیری شود

ظرفیت‌های همکاری ایران و ژاپن بی‌شمار است

عراقچی: باید موانع توسعه روابط تهران و توکیو را برطرف کرد

آلمان کمک‌هایش به گرجستان را تعلیق کرد

سفر رسمی وزیر امور خارجه ایران به چین

کاهش 27 درصدی اشتغال در بخش املاک و مستغلات چین

عباس عراقچی به چین می‌رود/ برنامه کاری وزیر خارجه در پکن مشخص شد

عراقچی به پکن می‌رود

آلمان گرجستان را نقره داغ کرد

خط و نشان ترامپ برای بریکس!

مسکو: نیروهای روسی کنترل سکونتگاه گیگانت در دونتسک را به دست گرفتند

گزارش سازمان ملل از نسل کشی در غزه: کشتار بیش از 45 هزار نفر از جمله 13 هزار کودک

جنایت دیگری از رژیم صهیونیستی در غزه؛ شهادت 5 خبرنگار فلسطینی

یورونیوز: اصابت موشک روسی دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری آذربایجان بود

نظر عضو شورای عالی فضای مجازی از تصمیمات جلسه آخر شورا؛ زهری نوش جانمان شد و دشمن شاد شدیم

وزیر نیرو: 80 واحد نیروگاهی در کشور خارج از مدار هستند

آمار وزارت کار از رشد فقر مطلق مستأجران

سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی؛ ژنرال صلح ساز منطقه و فاتح نبرد علیه تروریسم