ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دلارزدایی راهی برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران اخبار ایران

دلارزدایی راهی برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استفاده کشور‌های تحت تحریم از ارز‌های محلی خود در مبادلات تجاری دوجانبه با سایر کشور‌ها باعث شده تا دولتمردان آمریکایی به اشتباه خود تحریم اقتصادی کشور‌ها پی ببرند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در کارزار‌های انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا اعلام کرد اگر دوباره رئیس‌جمهور شود، کمتر از ابزار تحریم استفاده خواهد کرد.
وی گفت: مشکلی که ما با تحریم [روسیه و دیگر کشورها]داریم این است که تحریم، دلار را ضعیف می‌کند. من خودم قبلا از ابزار تحریم استفاده می‌کردم، اما آنها را اعمال و در اسرع وقت لغو می‌کردم، چون تحریم در نهایت باعث مرگ دلار می‌شود و هر چیزی را که دلار نماد آن است از بین می‌برد.

ایرانیان جهان

ترامپ ادامه داد: ما باید جایگاه دلار را به عنوان واحد پول بین‌المللی حفظ کنیم چراکه به نظرم اگر دلار را ببازیم مثل این است که جنگ را باخته‌ایم [تشویق حضار]بله به نظرم از دست دادن دلار معادل شکست خوردن در جنگ است و اگر چنین اتفاقی بیفتد ما به یک کشور جهان سومی تبدیل خواهیم شد. بنابراین، نمی‌توانیم و نباید اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.
رئیس‌جمهور سابق آمریکا اضافه کرد: من از تحریم علیه کشور‌هایی که مستحق آن هستند به شکل قدرتمندانه‌ای استفاده خواهم کرد و سپس آنها را لغو می‌کنم، زیرا همانطورکه می‌بینید شما دارید ایران را از دست می‌دهید، روسیه را از دست می‌دهید و چین هم دارد تلاش می‌کند تا ارز خود [یوآن]را به ارز غالب جهانی تبدیل کند. الان تمامی اینها دارد اتفاق می‌افتد. شما بخاطر درگیری‌های زیادی که با این کشور‌ها دارید، دارید آنها را از دست می‌دهید. به همین خاطر اگر رئیس‌جمهور شوم، تا جای ممکن از ابزار تحریم کمتر استفاده می‌کنم.
الان ایران با روسیه با ارز محلی دست به مبادلات تجاری می‌زند چرا که تحریم‌های بانکی جلوی صرفه اقتصادی برای استفاده کشور‌ها از دلار را گرفته است.
استفاده نکردن از دلار در مبادلات تجاری کشور‌ها باعث شده تا اقتصاد آمریکا ضربات جدی بخورد، چون قدرت مانور پول آمریکا در کشور‌هایی که با آن در حالت تخاصم به سر می‌برد را گرفته و عملا آمریکا دیگر نمی‌تواند اقتصاد آن کشور‌ها را در کنترل خود داشته باشد.
استفاده از پول‌های منطقه‌ای برای کاهش سلطه دلار حسین صمصامی مزرعه آخوند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: قطع‌به‌یقین پول‌های منطقه‌ای و اتحادیه‌ای می‌تواند سلطه دلار را کاهش دهد، چون اتحادیه‌هایی که به صورت دوجانبه یا چندجانبه انجام می‌شود و کشور‌ها می‌پذیرند که با پول خود مبادلات را انجام دهند تا حدودی می‌تواند دلارزدایی را محقق کند.

ایرانیان جهان

وی اظهار کرد: تولید ناخالص ملی دنیا الان حدود 75 هزارمیلیارد دلار است که حدود 25 هزار میلیارد آن برای آمریکاست یعنی حدود یک سوم و به همین نسبت حجم تجارت جهانی آمریکا، چین و ژاپن تجارت جهانی قابل توجه است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در حجم تجارت‌های دنیا وقتی که دلار به‌عنوان یک پول مقبول مورد استفاده قرار می‌گیرد آن کشور‌ها از این منابع استفاده می‌کنند مثلاً فرض کنید که روسیه با ایران یک مبادله انجام می‌دهد و ترازش با ایران مثبت می‌شود و فرض کنیم که با ایران با ریال و روبل مبادله می‌کنند که یکسری منابع ریالی در اختیار روسیه قرار می‌گیرد، اما روسیه چیه کار می‌تواند انجام دهد، چون ریال یک ارز جهان‌روا نیست که همه جا آن را بپذیرند.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس ادامه داد: واردات ایران از روسیه بیشتر است و وقتی ایران روبل به دست می‌آورد این ارز نسبت به دلار جهان‌روایی خیلی کمتری دارد لذا ایران این منابع مازاد را با کجا و کدام کشور می‌خواهد مبادله کند و آیا آن کشور ریال یا روبل ایران را می‌پذیرد به همین دلیل اگر در یک اتحادیه منطقه‌ای قرار بگیریم مثل بریکس قرار بگیریم که مجموعه‌ای از کشور‌های آن یک پول واحد مثل یورو را در منطقه اروپا می‌پذیرند آن وقت به هر حال کسری یا مازاد تراز تجاری آنها قابل حل است، چون منابعی که به دست میآید همه جا قابل استفاده است.
صمصامی تصریح کرد: تقاضای ما در بازار ارز به خاطر حفظ قدرت نقدینگی است. شاخص دلار در ملاحظات پولی در درجه اول ملاحظات کالایی است یعنی هر قدر کشور تولیدش بالاتر باشه و حجم تجارت بالاتری در دنیا به خود اختصاص بدهد به همان نسبت پولش بیشتر مورد قبول دنیا واقع می‌شود. 
راه دراز دلارزدایی وی بیان کرد: اگرچه تا زمانی که بحث دلارزدایی اتفاق بیفتد راه درازی را در پیش داریم، اما باید به آن سمت حرکت کنیم و چاره‌ای جز این امر نداریم لذا قدم‌های اولیه که برداشته شده به نظرم قدم‌های خوبی است و به هر حال باید این امر را توسعه دهیم و در جایی که می‌توانیم با دنیا تهاتر کنیم به شرط اینکه منافع ملی حفظ شود و به صورت مبادله پول خود را با پول آنها قرار دهیم تا در تجارت، دلار حذف شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: مبادلات منطقه‌ای به صورت اتحادیه‌های دوجانبه می‌تواند به دلارزدایی کمک کند البته ما دلارزدایی را در دو وجه بررسی می‌کنیم که یک وجهش کاهش حجم استفاده از دلار در مبادلات جهانی است و یک طرف دیگر اینکه ما قیمت‌های داخلی مثل فولاد، محصولات پتروشیمی و بسیاری از محصولات دیگر را به قیمت‌های جهانی نبندیم، چون وقتی به قیمت‌های جهانی می‌بندیم همراه با قیمت‌های جهانی و تغییر نرخ ارز قیمت‌ها خیلی نوسان پیدا می‌کند لذا لازمه دلارزدایی این است که یا ریال جهان‌روا شود یا کشور در اتحادیه‌های منطقه‌ای قرار بگیرد و یک پول واحدی را ایجاد کند که آن پول واحد در برابر دلار بتواند رقابت کند. 
صمصامی تاکید کرد: در پشت هر مبادله‌ای پول قدرت پول کشور‌ها به قدرت تولید و قدرت اقتصادی کشور‌ها برمی‌گردد و هر اقتصادی که قدرت اقتصادی‌اش بالاتر باشد پولش قدرتمندتر می‌شود. 
وی ادامه داد: آمریکا به‌دلیل آن هژمونی که از لحاظ سیاسی در دنیا دارد که البته در حال متزلزل شدن است قدرت دلار را افزایش داده است و یوان چین به نسبت قدرت کمتری از دلار دارد، اما در بعضی از سال‌ها تولید ناخالص ملی چین از آمریکا بیشتر شده و بعد دوباره کاهش پیدا کرد.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس تصریح کرد: ما اگر بخواهیم در برابر قدرت دلار بایستیم و از مبادلاتمان دلارزدایی کنیم باید قدرت اقتصادی را و حجم تولید ناخالص داخلی را بالا ببریم تا سهم تجارت خود از تجارت جهانی را افزایش بدهیم که یکی از الزاماتش این است که وارد اتحادیه‌های منطقه‌ای شویم تا با تعریف مثلا پول واحد بتوانیم دلارزدایی کنیم. 

ایرانیان جهان

صمصامی بیان کرد: ورود به اتحادیه‌ها هم منافع و هم هزینه دارد و باید حواسمان باشد که منافع ورود به اتحادیه نسبت به هزینه‌ها بسیار بالاتر باشد تا کشور از ورود به یک اتحادیه متضرر نشود. 
منفعت تحریم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اظهارات ترامپ مبنی براینکه کمتر از ابزار تحریم استفاده خواهد کرد، تصریح کرد: ترامپ در شرایط رقابت انتخاباتی است البته ممکن است ترامپ بیراه نگفته باشد. ریچارد نفیو در کتاب هنر تحریم آتوضیح داده که چطوری ایران را تحریم کرده و تحریم نفت ایران و سوئیفت باعث شد که قیمت ارز در بازار سه برابر افزایش پیدا کند و ارزش پول ملی به یک سوم تنزل پیدا کند و بعد در این کتاب می‌گوید باید حواسمان باشد جا‌هایی را تحریم کنیم که تحریم اثر داشته باشد جایی که تحریم بی‌تاثیر است را نباید ورود پیدا کنیم.
وی بیان کرد: تحریم نظامی واقعا به نفع ما شد، چون اگر تحریم‌های نظامی نبود قطع‌به‌یقین پیشرفت‌های تسلیحاتی که الان در جنگ‌افزار‌های مختلف مثل پهپاد و انواع و اقسام موشک‌ها داریم، نبود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1206257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قدرت‌نمایی لژیونر ایران در اروپا (عکس)

وال‌استریت ژورنال: دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا بدون تنش و سازنده؛آیا واشنگتن هم با آن موافقت می‌کند؟

غول انرژی انگلیس: سطح ذخایر گاز نگران‌کننده است

واکاوی اخلال ترکیه در مسیر دسترسی ایران به اروپا

پروژه های افغانستان را تکمیل می کنیم

خداحافظی ناخواسته کاپیتان استقلال با تیم ملی

رایزنی مهم بایدن و السیسی درباره توافق آتش بس غزه

انویدیا: سیاست‌های بایدن در مورد تراشه به ضرر آمریکاست

شکار پهپاد جاسوسی صهیونیست‌ها و ضربات به نیروهای اشغالگر توسط مقاومت در غزه

سیاهه وام‌های خبرساز بانکی

اروپا دیگر مقصد ایده‌آل شرکت‌ها نیست

همکاری ایران و افغانستان در زمینه ورزش

مقام سنای روسیه: ترامپ به دنبال پایان جنگ اوکراین است

تغییر معادلات در جنوب آسیا/ هراس آمریکا از زرادخانه پاکستان؛ اردوگاه هسته‌ای جدید علیه هند فعال شد

ادعای جدید آمریکا درباره خسارت حمله اسرائیل به ایران

مانور تبلیغی رسانه‌های خارجی با طرح فشار حداکثری ترامپ علیه ایران تشدید شد

پنج دلیل عضو رسانه ای دفتر رهبری برای نفی مذاکره ایران و امریکا/ نه مذاکرات برجام موفق بود و نه گفتگو در باره گروگان‌های لانه جاسوسی

روزنامه اصولگرا: مهدی کوچک زاده قبلا به رئیسی هم توهین کرد و موضع او در مورد مذاکره را غلتیدن به بغل امریکا دانست

روزنامه هم میهن: بخش زیادی از بودجه دولت خرج نهادهای خارج از حیطه دولت می‌شود که تحت مدیریت تندروهاست

پزشکیان: توطئه علیه ترامپ، دشمنی با ایران است

حمله تند کیهان به پزشکیان بدلیل طرح مذاکره با آمریکا: غیرت ندارند!

بازداشت رئیس جمهور معزول کره جنوبی/ یون: تحقیقات دادستانی را به رسمیت نمی‌شناسم

پروژه‌های شهری اصفهان با توزیع عادلانه منابع اجرایی می‌شود

شغل پسر شهید چمران چیست؟

نفت و نابرابری در رژیم پهلوی؛ ثروتی که به عدالت نرسید

فروش سوخت گران به هواپیماهای ایرانی

مذاکرات آتش‌بس در غزه وارد مرحله نهایی شده است

گل تاریخی مهاجم پرسپولیس در لس آنجلس/ خداحافظی ناخواسته کاپیتان استقلال با تیم ملی

امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای در گرینلند از سوی آمریکا

بیانیه اخیر اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس فاقد وجاهت و مشروعیت است

آمریکا کوبا را از فهرست «کشورهای حامی تروریسم» حذف می‌کند

شکست های سریالی آمریکا – آفتاب نو

گفت‌وگوی روسای جمهور آمریکا و مصر درباره توافق آتش‌بس در غزه

کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف می‌شود

27 اُمین سالروز منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس؛ تجدید پیمان برای دستیابی به چشم انداز ترسیمی

آیا چین در جنگ تجاری با آمریکا شکست می‌خورد؟

مقاصد جدید پرواز های اروپایی اعلام شد

گفتگوی بایدن و السیسی درباره توافق آتش بس در غزه

سوختن آرمان‌های طبقه متوسط آمریکایی در آتش

عراقچی: با دولت آمریکا در خصوص هسته‌ای مذاکره نمی‌کنیم تا به برجام بازگردند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

توسعه روابط اقتصادی با روسیه با توجه به شرایط منطقه بسیار مهم است

ادعای سی‌بی‌اس: حماس و اسرائیل بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس به توافق رسیدند

حماس و اسرائیل بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند

گفت‌و‌گو با حقوقدان آمریکایی که با امام در نوفل لوشاتو دیدار کرد؛ آیت الله خمینی نگران بازگشت شاه بود/کارتر تا آخرین لحظه از شاه حمایت کرد/ ناتو می‌خواست ورود کند/ بختیار در باغ نبود!

ادعای سی‌بی‌اس: حماس و اسرائیل بر سر پیش‌نویس آتش‌بس به توافق رسیدند

ایلان ماسک تیک‌تاک را می‌خرد؟

فعالیت مرز مهران از سر گرفته شد

درخواست فعالان اقتصادی از دولت ؛ التیام زخم‌های تجارت

لاوروف: اعراب خواستار حضور ایران و روسیه در مذاکرات سوریه هستند

عراقچی: وزارت‌خارجه در مذاکرات آنچه که تصمیم نظام است را اجرایی می‌کند/ فضای پیرامون تصمیم گیری درباره FATF را دو قطبی نکنیم/ هنوز از دولت جدید آمریکا، حرفی درباره مذاکرات نشنیده‌ایم/ فرمول برجام همچنان معتبر است