ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرش قاچاق افغانستانی در نمایشگاههای ایران اخبار ایران

فرش قاچاق افغانستانی در نمایشگاههای ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و ، در آغاز نشست این کمیسیون به موضوع قاچاق فرش به ایران اشاره کرد و اظهار داشت: قاچاق فرش از افغانستان به ایران به تولید و بازار فرش دستباف کشور آسیب‌های جدی وارد می‌کند. به همین دلیل، کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران و تشکل‌های صنفی مرتبط در نشستی مشترک با پلیس امنیت اقتصادی به دنبال یافتن راه‌حلی عملی برای جلوگیری از این قاچاق هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حاجی‌آقا میری ادامه داد: در حال حاضر فرش افغانستانی در نمایشگاه‌های ایران عرضه می‌شود یا عرضه فرش قاچاق در بازار و شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. البته تشکل‌های صنفی سعی بر شناسایی این مسئله کرده ولی نیازمند همکاری با پلیس امنیت اقتصادی است.
سرهنگ حسن ولی، رئیس اداره مبارزه با قاچاق سازمان‌یافته و حفظ منابع ملی نیز هم گفت: باید برای حل مسئله قاچاق فرش به ایران چاره‌اندیشی کنیم و در این زمینه آماده همکاری با بخش خصوصی و فعالان حوزه فرش هستیم. همچنین برای برخورد بازدارنده در این حوزه با همه سیاست‌گذاران همکاری می‌کنیم.
علانور توکلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران نیز در این نشست تصریح کرد: در جنگ نابرابر اقتصادی فرش افغانستانی برنده است نه فرش ایرانی. کالای قاچاق در گذشته به‌صورت زیرزمینی فروش می‌رفت؛ ولی الآن این فرش در بازار به‌صورت علنی عرضه می‌شود. اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران بار‌ها در نشست‌هایی که برگزار کرده به این مسئله اشاره کرده ولی درنهایت برخوردی صورت نگرفته است.
به گفته توکلی، صنف فرش دستباف آماده است اطلاعات این افراد را در اختیار نهاد‌های قانونی قرار دهد. این فرش‌های قاچاق شده نه کیفیت برتری نسبت به فرش ایرانی دارند و نه هنری خاص؛ تنها مزیت آن، رنگ و نقشه به روز ولی با کیفیت و قیمت پایین است.
بعد از آن سرهنگ نوذری، رئیس اداره نظارت بر صادرات و واردات کالا گفت: پلیس تخصصی در حوزه امنیت اقتصادی و در جهت حمایت از اقتصاد و تولید ملی فعالیت می‌کند. به هر حال قاچاق به تولید کشور ضربه می‌زند و ما از شهر‌های مختلف آمار‌هایی داریم. در این مسیر به همکاری با اتحادیه صنفی نیاز داریم.
او تصریح کرد: تیم ما آماده همکاری تخصصی در شناسایی فرش، محل تولید و ... است. باید مبارزه با قاچاق فرش هدفمند باشد. اینکه سرشبکه اصلی چه کسانی هستند؟ آیا قاچاق سازمان‌یافته است یا نه و در نهایت به اطلاعات و تعامل با فعالان این حوزه نیازمند هستیم.
در ادامه این نشست عنوان شد در شناسایی مسئله قاچاق، مبدأ و شناسایی آن در بازار باید به امنیت بازار هم توجه شود. برای همین اتحادیه‌ها ابتدا به فروشنده‌ها و مردم اطلاع رسانی کنند و مرحله بعدی برخورد قهری باشد.
در ادامه عنوان شد که اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران آماده همکاری با پلیس امنیتی اقتصادی است و می‌توان در این زمینه آموزش‌هایی هم به فعالان اقتصادی و مردم داد. اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران اطلاعات دقیقی در این زمینه دارد و البته پلیس هم می‌تواند این اطلاعات را در نهایت از طریق رسانه‌های عمومی به مردم برساند.
بعد از آن حامد چمن‌رخ، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران گفت: ما اطلاعات کاملی از قاچاق فرش داریم. این شناخت از مبدأ یعنی از تولید تا تولید کننده‌ها تا ورود آن به مشهد داریم و این افراد شناسایی شده است. از طرفی معتقدیم با بگیر و ببند در مغازه‌ها ین موضوع حل نمی‌شود.
او ادامه داد: فرش سوخت نیست که با نیسان وارد کشور شود. کالایی حجیم است که با تریلی جا به جا می‌شود. این کالا از مرز تایباد به داخل می‌آید ولی اینکه چگونه در گمرک متوجه موضوع نمی‌شوند، برای ما روشن نیست. فرش از مسیر‌های آسفالت شده شبکه‌ای وارد کشور می‌شود.
در ادامه نماینده پلیس امنیتی اقتصادی گفت: فلسفه مأموریت ما نقش آفرینی و تسهیل روند تجارت است. ما دغدغه بازار را شنیدیم که در زنجیره عرضه چه اتفاقی افتاده است. در مرز شرق بخصوص مرز تایباد ساماندهی باید به جایی برسد که جلوی این پدیده گرفته شود.
حاجی‌آقامیری هم در ادامه تاکید کرد که باید آموزش کافی توسط همکاران ما به پلیس امنیت اقتصادی صورت گیرد.
حمیدرضا ذوی الانواری، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش فارس هم گفت: با ورود یک قطعه فرش افغان به ایران درآمد یک خانواده 4 نفره در استان فارس، 6 ماه به تأخیر می‌افتد. از طرفی فرش وارد شده فرش بی‌کیفیت است و در رده پادری قرار می‌گیرد نه فرش.
نایب‌رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی ایران گفت: قبلاً واردات فرش هندی به ایران انجام می‌شد و حالا فرش افغانی. حالا هم ترخیص فرش از گمرک به بهانه پادری رخ می‌داد و این تقلب در مدارک گمرکی است. باید هشدار‌هایی داده شود تا افراد از محل معتبر خرید کنند.
در ادامه این نشست عنوان شد که در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی، تورم، عدم نظارت و شناخت فرش افغانی بازار ایران را در دست گرفته است. باید همه تلاش کنند فرش ایرانی را به جایگاه اصلی خود بازگردانند. در این مسیر کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق ایران، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران و سایر تشکل‌های صنفی با پلیس امنیتی اقتصادی همکاری خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1221561/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مناظره دو دیپلمات پیشین ایران و آمریکا: خصومت 44 ساله ایران ـ آمریکا باید پایان یابد!

آمریکا: در حال بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ایران هستیم (13 مهر 1403)

هر کسی که می‌خواهد در هرسمتی منصوب شود، باید برنامه‌های خودش را ارائه دهد

نامه بیش از 80 سازمان و گروه مدنی به بایدن: نه به جنگ با ایران که برخلاف منافع ملی آمریکاست و نتانیاهو آمریکا را به آن سوق می‌دهد

انفجار در پایگاه نظامیان آمریکا در سوریه

بزرگداشت سید حسن نصرالله با حضور مقامات و اقشار مختلف عراق در بغداد برگزار شد

کسب و کارهای خُرد و چالش مالیات

برنابئو این تیم را بیدار می‌کند؟ ترکیب احتمالی رئال مادرید مقابل ویارئال

شوخی عجیب تاتنهام با ستاره خود؛ او رونالدوی تیم ماست!

بیانیه هشدارآمیز اتحادیه آلبا در واکنش به بمباران لبنان توسط اسراییل

انویدیا تنها چیزی است که بین اقتصاد جهانی و رکود ایستاده است

چین 5 فروند هواپیمای جاسوسی آمریکایی را ساقط کرد

شمار مبتلایان به آبله میمون در آفریقا از 34 هزار نفر گذشت

انگلیس حاکمیت بر 67 جزیره را واگذار کرد / اجاره 99 ساله پایگاه نظامی امریکا

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به ادعای مداخله تهران در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

استعفاهای گسترده در سرویس مخفی آمریکا

آمریکا اسرائیل را به گسترش درگیری‌ها تشویق می‌کند

واشنگتن شریک جنایات رژیم اشغالگر است

اتحادیه آلبا تداوم حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان را محکوم کرد

جلسه مهم داماد ترامپ با بن سلمان درباره تل‌آویو

اوباما به کارزار میهن تجارتاتی هریس پیوست

سردار نقدی: حزب الله بدون هیچ حمایتی برابر استکبار ایستاده است/ روایتی از سخنان وزیر خارجه آمریکا به یکی از وزرای خارجه کشورها

عملیات وعده صادق 2 اقدامی منطقی، قانونی و مشروع بود

چراغ سبز بایدن برای تداوم جنایات و جنگ‌افروزی اسرائیل

روایتی از سخنان وزیر خارجه آمریکا به یکی از وزرای خارجه کشورها

روزهای ترسناک خاورمیانه از راه رسید/ جنگ بین ایران و اسرائیل آغاز می‌شود؟

بایدن: در حال بررسی اعمال تحریم‌ها علیه ایران هستیم

مناظره دو دیپلمات پیشین ایران و آمریکا چند ساعت قبل از حمله ایران به اسرائیل/ خصومت 44 ساله ایران ـ آمریکا باید پایان یابد

بایدن: نگران واکنش ترامپ در صورت باخت در انتخابات هستم

بایدن: اسرائیلی‌ها تاکنون درباره نحوه واکنش خود به حمله ایران تصمیمی نگرفته‌اند

حمله مجدد آمریکا و انگلیس به خاک یمن

انفجار مهیب در پایگاه نظامی آمریکا در سوریه

«باراک اوباما» تصمیم نهایی را اعلام کرد

بایدن: اسرائیل حق دارد به حملات ایران، حزب‌الله و حوثی‌ها پاسخ دهد | اگر من جای اسرائیل بودم...

فعالیت‌های دوباره داماد ترامپ در منطقه؛ رایزنی با بن‌سلمان برای سازش با اسرائیل؟

واکنش بایدن به احتمال حمله به تأسیسات نفتی ایران توسط اسرائیل

انتقام واقعی خون سید حسن نصرالله خروج آمریکا از منطقه است

وجاهت بین‌المللی اسرائیل مخدوش شده است/ آمریکا نمی‌خواهد شرایط منطقه آرام شود

(تصاویر) هتل پاپیولس؛ اولین هتل کربن مثبت آمریکا با معماری منحصر به فرد

ابوعبیده: حمله مقاومت عراق به جولان پیام هشداری به اشغالگران بود

وضعیت درگیری‌ها میان رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیستی

حزب الله: لبنان به قبرستان صهیونیست‌ها تبدیل خواهد شد

شلیک 70 موشک به شمال سرزمین‌های اشغالی در 25 دقیقه

بایدن: هیچ دولتی در آمریکا بیشتر از من به اسرائیل کمک نکرده است

اظهارات جدید ابوعبیده درباره حوادث منظقه

کشته شدن 58 عضو «پ.ک.ک» در شمال عراق و سوریه

ابوعبیده موفقیت عملیات مقاومت عراق را تبریک گفت

بزرگداشت سید حسن نصرالله با حضور مقامات و اقشار مختلف عراق

امضای تفاهم‌نامه همکاری 25 بندی بین ایران و ترکیه + جزییات

علت بحران اقتصادی در جهان چیست/ در رکود اقتصادی چه باید کرد