ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفیر ارمنستان در تهران: وجود هرگونه کریدور فرا سرزمینی غیر قابل قبول است/ هرگونه مسیر مواصلاتی باید تحت حاکمیت و صلاحیت کشور مورد نظر باشد/ ارمنستان آماده است تا ارتباط بین آذربایجان و نخجوان را طبق شرایطی که ایران فراهم کرده، اجرا کند اخبار ایران

سفیر ارمنستان در تهران: وجود هرگونه کریدور فرا سرزمینی غیر قابل قبول است/ هرگونه مسیر مواصلاتی باید تحت حاکمیت و صلاحیت کشور مورد نظر باشد/ ارمنستان آماده است تا ارتباط بین آذربایجان و نخجوان را طبق شرایطی که ایران فراهم کرده، اجرا کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - پایگاه خبری تحلیلی میهن تجارت (mihantejarat.com):
ایسنا: سفیر ارمنستان در ایران به تشریح همکاری‌های تهران و ایروان در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و انرژی پرداخت و گفت: هر مسیر مواصلاتی باید تحت حاکمیت و صلاحیت کشور مورد نظر و بر اساس اصول متقابل باشد. و اقدام برابر».
سفیر ارمنستان در ایران به تشریح همکاری های تهران و ایروان در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و انرژی پرداخت و گفت: هر مسیر ارتباطی باید در صلاحیت و صلاحیت کشور مورد نظر و بر اساس اصول اقدام متقابل و برابر باشد.
“.
«آرسن آواکیان» سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری ارمنستان در ایران در گفت وگو با ایسنا درباره روابط و همکاری های دوجانبه تهران و ایروان، اظهار کرد: روابط گرم جمهوری ارمنستان و جمهوری اسلامی ایران مبتنی است. در مورد حسن همجواری برای ارمنستان تقویت و تعمیق روابط با ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این موضوع در برنامه چهار ساله 2021-2026 دولت جمهوری ارمنستان نیز ذکر شده است. به جرات می توان گفت که اراده و آمادگی سیاسی لازم بین دو طرف برای تعمیق هر چه بیشتر روابط وجود دارد.
وی افزود: حضور دولت ارمنستان در بالاترین سطح در مراسم تودیع رئیس جمهور فقید ایران آقای سید ابراهیم رئیسی و همراهان وی و همچنین حضور در مراسم تحلیف مسعود مزیکیان رئیس جمهور منتخب کشور نشان دهنده این امر است. اهمیت روابط با جمهوری اسلامی ایران در چارچوب این سفرها، نیکول پاشینیان نخست وزیر جمهوری ارمنستان در دیدار با مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دیدار با مقام معظم رهبری، آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار داد. تعاملات موجود بین ارمنستان و ایران و چشم انداز همکاری در آینده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. ایروان معتقد است که با همکاری دولت چهاردهم می توان برنامه های جدید و بلندپروازانه تری را به موازات اجرای توافقات قبلی برنامه ریزی کرد.
این دیپلمات ارمنی همچنین خاطرنشان کرد: در رابطه با همکاری های اقتصادی دوجانبه بین ارمنستان و ایران، قطعاً ذکر این نکته ضروری است که با وجود برنامه های بی شماری که در حال حاضر در حال اجراست، ظرفیت های همکاری دو کشور بسیار بیشتر از آنها متوجه شدند، نتایج قابل توجهی می توان به دست آورد.
آواکیان در ادامه تصریح کرد: ارمنستان و ایران در بخش زیرساخت ها با یکدیگر همکاری فعال دارند. در چارچوب این همکاری، ساخت جاده 32 کیلومتری کجاران – آگاراک ارمنستان واقع در مسیر پروژه حمل و نقل جاده ای شمال به جنوب با مشارکت شرکت های ایرانی در حال انجام است. این پروژه علاوه بر اهمیت زیرساختی، از نظر استراتژی، اقتصادی، تمدنی و فرهنگی نیز دارای مفهوم زیادی است. این نقطه به یکی از گذرگاه های مهم در مسیر مواصلاتی شمال به جنوب و خلیج فارس به دریای سیاه تبدیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: گام بعدی در توسعه روابط اقتصادی دوجانبه افزایش ظرفیت حمل و نقل و استفاده از ظرفیت های بزرگ ترانزیتی دو کشور است. برای دستیابی به این هدف، لازم است اقدامات عملی برای تضمین تردد آزاد خودروهای مسافری و باری به ارمنستان و ایران و همچنین نوسازی گذرگاه مرزی مغری که به یک شرکت ایرانی واگذار شده است، انجام شود.
سفیر ارمنستان در تهران با بیان اینکه همکاری نزدیک دو کشور در بخش انرژی نیز ادامه دارد، گفت: یکی از دستاوردهای مهم همکاری های دوجانبه بین دو کشور تمدید قرارداد «گاز در مقابل برق» بود که سال گذشته امضا شد. سال بر اساس این قرارداد امکان افزایش میزان برق ارسالی از ارمنستان به ایران و به موازات آن دریافت گاز بیشتر از ایران وجود خواهد داشت. همچنین در خصوص همکاری در بخش انرژی نمی توانم به یکی از مهمترین پروژه های اقتصادی دوجانبه یعنی احداث خط سوم خط انتقال فشار قوی ایران-ارمنستان اشاره ای نکنم. ما خوشحالیم که کشور دوستمان ایران گام های عملی برای تکمیل این پروژه برمی دارد.
وی همچنین تاکید کرد: این یک واقعیت است که همکاری های اقتصادی قوی دوجانبه محرک مهمی برای تعاملات چندجانبه است. موقعیت جغرافیایی ارمنستان و ظرفیت هایی که به واسطه این موقعیت وجود دارد این امکان را فراهم می کند که کشورمان پل طبیعی ایران به سمت بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا باشد. دولت ما از امضای توافقنامه تجارت آزاد بین کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران استقبال می کند.
این دیپلمات ارمنی در پاسخ به سوالی درباره ایجاد کریدور مورد ادعای جمهوری آذربایجان گفت: یکی از ضمانت های مهم برقراری صلح و ثبات در منطقه رفع انسداد در زیرساخت های حمل و نقل و اقتصادی است که مورد توجه قرار گرفته است. یکی از اولویت های دولت ارمنستان است. . دیدگاه و طرز فکر دولت ارمنستان نسبت به این موضوع در طرح «چهارراه صلح» پیشنهادی نخست وزیر ارمنستان به تفصیل منعکس شده است.
وی تصریح کرد: از نظر ما وجود هر کریدور فراسرزمینی غیرقابل قبول است و تاکید داریم که هر مسیر مواصلاتی باید در صلاحیت و صلاحیت کشور مورد نظر و بر اساس اصول اقدام متقابل و برابر باشد. این نکته دقیقا همان موضعی است که در طرح «چهارراه صلح» منعکس شده است. برای ما مهم است که این دیدگاه های ارمنستان نه تنها در ایران به طور کامل درک شود، بلکه موضع گیری ها در خصوص لزوم احترام بی قید و شرط به تمامیت ارضی ارمنستان و تخطی ناپذیری مرزهای این کشور در بالاترین سطح از تهران ادامه دارد.
سفیر ارمنستان در تهران تاکید کرد: جمهوری ارمنستان آمادگی دارد تا امنیت عبور و مرور کالا، وسایل نقلیه و مردم در خاک خود را به طور کامل تضمین کند. ایروان بارها اعلام کرده است که آمادگی دارد ارتباط آذربایجان و نخجوان را دقیقاً با همان شرایطی که جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته است، اجرا کند. اجازه دهید در اینجا به سخنرانی نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کنم. وی در سخنان خود تاکید کرد: تمام این ادعاها مبنی بر اینکه ارمنستان در جایی و طبق یک سند موافقت کرده است که امنیت خطوط ارتباطی در خاک خود توسط نیروهای ثالث تامین شود، تنها شیوه دیگری برای ارائه واقعیت است. تعهد ارمنستان در این زمینه، تضمین ایمنی کالا، وسایل نقلیه و مردم در خاک خود روشن است و ما آن را تضمین می کنیم.
این دیپلمات ارشد ارمنی همچنین درباره پیشنهاد جایگزینی «راهروی زنگزور» با «جاده ارتباطی آرس» صحبت کرد، آیا دولت ارمنستان پیشنهاد و راهکار دیگری در این زمینه دارد؟ وی گفت: برای پاسخ به این سوال شما باید مجددا به طرح “چهار راه صلح” ارائه شده توسط دولت جمهوری ارمنستان اشاره کنم. هدف از اجرای این طرح رفع انسداد مسیرهای حمل و نقل اقتصادی، افزایش پتانسیل ترانزیتی کشورهای منطقه و همچنین ایجاد ارتباطات جدید و برقراری صلح پایدار و بلندمدت است.
وی تصریح کرد: طرح “چهار راه صلح” مستلزم راه اندازی مجدد و توسعه ارتباطات منطقه ای از طریق بازسازی، ساخت و بهره برداری از جاده ها، خطوط ریلی، خطوط لوله، کابل ها و خطوط برق است. البته طرح «چهار راه صلح» از این نظر هم برای ما مهم است که در صورت اجرایی شدن این طرح، امکان ارتباط ریلی با کشور دوست جمهوری اسلامی ایران نیز برای ما فراهم می شود. آنچه برای ما مهم است این است که تعدادی از کشورها به طور رسمی حمایت خود را از این پروژه اعلام کرده اند، از جمله ایران که امیدواریم در اجرای این طرح مشارکت داشته باشد. در خاتمه باید متذکر شوم که مؤثرترین و سودمندترین سازوکار برای رفع انسداد زیرساخت های اقتصادی منطقه، اجرای طرح «چهارراه صلح» است که منافع متقابل را در بر می گیرد.
سفیر ارمنستان در تهران همچنین در پاسخ به این سوال که «اگرچه مقامات ایروان و باکو دستیابی به صلح پایدار را اعلام می کنند، اما به نظر می رسد اختلافاتی بین دو کشور وجود دارد که مانع دستیابی به صلح می شود، اظهار داشت: برقراری صلح پایدار. در منطقه مهمترین اولویت جمهوری ارمنستان است که به خوبی از ارزش صلح و ثبات منطقه ای آگاه است و برای رسیدن به آن از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد از دیگر بازیگران ذی‌نفع در این موضوع بخواهید که سهم مسئولیت خود را بر عهده بگیرند و با احساس تعهد نسبت به مقوله صلح، موضع سازنده‌تری نسبت به فرآیندهای اتخاذ یک منطقه داشته باشند.
آرسن آواکیان خاطرنشان کرد: در نتیجه مذاکرات 2 سال گذشته ارمنستان و آذربایجان، توافقات زیادی در خصوص توافقنامه «ایجاد صلح و روابط بین دولتی» صورت گرفته است. پیشنهاد ما این است که پیش نویس این سند و موارد مورد توافق در پیش نویس هرچه سریعتر امضا شود، روابط دیپلماتیک برقرار شود و برای حل و فصل همه مسائلی که برای طرفین اهمیت دوجانبه دارد، بحث ها و بررسی ها ادامه یابد. بودن
این دیپلمات ارمنی در ادامه درباره سفر وزیر امور خارجه فرانسه به ارمنستان و همچنین نقش کشورهایی مانند فرانسه در تحولات منطقه گفت: جمهوری ارمنستان با بسیاری از کشورها از جمله فرانسه روابط نزدیک و دوستانه دارد. دولت ما از مشارکت همه بازیگرانی که برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه موضع سازنده ای اتخاذ می کنند استقبال می کند. در این زمینه باید تاکید کنم که تهران و پاریس مواضع متناسب با یکدیگر دارند و این نکته در دور نگه داشتن منطقه از تحولات فاجعه بار بسیار مهم است.
وی همچنین افزود: یادآوری این نکته را ضروری می دانم; فرانسه در سفری که اشاره کردید، حمایت خود را از طرح “چهار راه صلح” که فرصت خوبی برای توسعه همکاری های اقتصادی چندجانبه است، تایید کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1238364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داوران هفته سوم لیگ قهرمانان اروپا اعلام شدند | قضاوت دیدار رئال مادرید و دورتموند بر عهده ایستوان کواکس

اجاره مِلک به اتباع غیرمجاز جرم است

تفاوت عجیب قیمت تریاک در شهرهای مختلف کشور

بیش از 270 برنامه فرهنگی در کرمانشاه به مناسبت 13 آبان برگزار می‌شود

ترور فرماندهان مقاومت؛ فاصله تاکتیکی آمریکا و اسرائیل کم شده است؟

پیامی که ایران برای آمریکا و اسرائیل ارسال کرد | 12 محور رایزنی های عراقچی در 24 دیدار دیپلماتیک

ایران حامی صلح و آماده پاسخ دردناک به حمله اسرائیل

طوفان‌الاقصی چگونه معادلات رژیم صهیونی را نقش بر آب کرد؟/ اسرائیل پادگان آمریکا در منطقه

رئیس کنگره آمریکا: با نتانیاهو درباره افشای اسناد محرمانه گفت وگو کردم

از مجسمه هادی چوپان در آمریکا رونمایی شد

مقاومت اسلامی عراق بیانیه داد/ حمله پهپادی به اهدافی در جولان اشغالی

رشد اقتصادی اروپا در مرحله بحرانی است؟

رشد اقتصادی آمریکا واقعی است؟

دستور پزشکیان برای بهبود بازار سرمایه

دستور پزشکیان به دستگاه های دولتی برای کمک به بهبود بازار سرمایه

سود میلیاردی VPN فروشان و نابود شدن میلیون‌ها کسب و کار

10 بازیکن پردرآمد فوتبال جهان را بشناسید

10 بازیکن پردرآمد فوتبال جهان را بشناسید + عگس

بمباران ضاحیه بیروت برای پنجمین بار | ساختمان اصلی خبرگزاری المنار در حومه ضاحیه هدف حمله اسراییل قرار گرفت

کاهش تولید فولاد چین در ماه گذشته

تحریم های افغانستان بزرگترین مشکل بخش خصوصی

مجازات به‌کارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به اتباع غیرمجاز

خبر مهم فراجا؛ به‌کارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به این افراد جرم است

هشدار قاطع یمن به آمریکا/ حملات صنعا تا زمان توقف حملات اسرائیل به غزه و لبنان ادامه خواهد داشت

ادعای جدید ترامپ درباره خاورمیانه+ فیلم

اگر آمریکا به ما حمله کند جهنم ویتنام صرفا یک پیک‌نیک خواهد بود

یمن را به جهنم آمریکا تبدیل خواهیم کرد

20 سال پیش این روزها؛ وقتی خاتمی ناگهان از «استعفا» گفت

مرحله آخر رقابت

حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف حیاتی رژیم اسرائیل

حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف حیاتی اسرائیل

ببینید | حمله اسرائیل به زیرساخت تاسیسات اقتصادی در لبنان

فرار مردم بیروت بعد از حملات امشب اسرائیل

دستور پزشکیان به دستگاه‌های دولتی

تشریح جزئیات جلسه عصر امروز کمیسیون اقتصادی مجلس

اسرائیل، اقتصاد بیروت را نشانه گرفت/ حملات عمدی تل‌آویو به ساختمان‌های تجاری لبنان

دستور پزشکیان به دستگاه‌های دولتی برای کمک به بهبود بازار سرمایه

ادامه فعالیت شبکه المنار بعد از حمله رژیم صهیونیستی به یکی از ساختمان‌های آن

اولین استاندار عرب در دولت پزشکیان/ آقامیری رفت، بهنام‌جو آمد

بررسی بیانیه ضدایرانی اتحادیه اروپا/ توهمات اروپایی

اسلواکی: غرب مسئول عدم برقراری صلح در اوکراین است

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همه‌پرسی عضویت در اتحادیه اروپا در مولداوی

مارکو روزه: تماس با یورگن کلوپ پیش از رویارویی با لیورپول؟ قطعا این کار را نمی‌کنم

اعتراضات هزاران نفر در حمایت از فلسطینیان در اروپا /درگیری پلیس با حامیان فلسطین در انگلیس

شکست تازه برای خودروساز آلمانی/ فراخوان 700 هزار خودرو در چین

نطق طوفانی سیدحسن خمینی علیه روسیه و چین

اعتراض سیدحسن خمینی به موضعگیری روسیه و چین درموضوع جزایر سه‌گانه

اظهارات قابل تامل سیدحسن خمینی علیه روسیه و چین

اعتراض سیدحسن خمینی به موضع روسیه و چین درمورد جزایر سه‌گانه

بکارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به اتباع غیرمجاز جرم است