ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اقتصاد ایران از لنز IMF اخبار ایران

اقتصاد ایران از لنز IMF
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش، چشم انداز رشد اقتصادی ایران و جهان را به روز کرد. نکته جالب این است که پیش بینی از ارقام رشد اقتصادی بهبود یافته است؛ هرچند که مطابق پیش بینی ها روند رشد اقتصادی ایران در سال جاری و سال آینده میلادی کاهشی خواهد بود.
به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، مطابق پیش بینی، رشد اقتصادی ایران در سال2024 به سطح 3.
7درصد برآورد شده که این رقم در سال آینده به 3.1درصد کاهش خواهد یافت. همچنین بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، نرخ تورم در پایان سال2024 معادل با 31.7درصد برآورد شده است. پیش بینی صندوق بین المللی پول این است که این ارقام در سال آینده به سطح 29.5درصد کاهش یابد. ارقام تورم نیز نسبت به گزارش قبلی صندوق بین المللی پول، کاهشی تر گزارش شده است. به نظر می رسد مهم ترین عامل در کاهش رشد اقتصادی ایران، گذر اثر نفتی است که در آمارهای داخلی نیز منعکس شده است. از سوی دیگر، کاهش انتظارات تورمی نیز در پایین آمدن پیش بینی نرخ تورم موثر بوده است.

ایرانیان جهان

صندوق بین المللی پول (IMF) در جدیدترین گزارش خود، چشم انداز اقتصادی ایران را بررسی کرده و پیش بینی های خود در مورد تورم و نرخ رشد اقتصادی را نسبت به گزارش قبلی بهبود داده است. بر اساس آمارها، رشد اقتصادی ایران در سال جاری به 3.7درصد خواهد رسید. همچنین پیش بینی شده است که نرخ تورم کشور در سال جاری به رقم 31.7درصد کاهش یابد، که 5.8واحد درصد پایین تر از برآورد ماه آوریل است.
صندوق بین المللی پول در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری 3.7درصد برآورد می شود که نسبت به رشد 5درصدی در سال گذشته، کاهش یافته است. این در حالی است که این نهاد بین المللی در گزارش ماه آوریل خود، رشد تولید ناخالص داخلی ایران را در سال جاری 3.3درصد برآورد کرده بود. همچنین برآورد می شود رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال 1404 با 6دهم درصد کاهش، به 3.1درصد تنزل پیداکند. اقتصاد ایران در سال گذشته با افزایش چشمگیر درآمدهای نفتی مواجه شد و این عامل، محرک اصلی رشد اقتصادی کشور محسوب می شد. با این حال، در سال 1403، نقش این عامل کمرنگ شده است. پیش بینی می شود در سال 1404 نیز درآمدهای نفتی ایران تغییر چشمگیری نداشته باشد. با وجود این، صندوق بین المللی پول انتظار دارد رشد اقتصادی از طریق توسعه بخش های خدمات و صنعت ادامه یابد.
طبق پیش بینی ها، افزایش سطح عمومی قیمت ها در سال 1403 حدود 31.7درصد خواهد بود که نسبت به تورم 40درصدی سال گذشته کاهش قابل توجهی محسوب می شود. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که تورم در ایران در سال 1404 به 29.5درصد برسد. با توجه به این پیش بینی، هدف فعلی دولت برای کاهش تورم به زیر 30درصد در دسترس به نظر می رسد.
علاوه بر این، نرخ بیکاری با کاهش یک دهم درصدی نسبت به سال گذشته، به 8درصد خواهد رسید. همچنین پیش بینی می شود نرخ بیکاری در سال 1404با 0.4واحد درصد افزایش به 8.4درصد برسد. در عین حال، گزارش IMF نشان می دهد موجودی حساب جاری ایران در سال جاری به 2.9درصد GDP خواهد رسید که نسبت به سال گذشته یک دهم واحد درصد افزایش را نشان می دهد. همچنین برآورد می شود موجودی حساب جاری ایران در سال 1404 به چیزی در حدود 3درصد GDP برسد.
ثبات اقتصاد جهانی
در همین حال، گزارش IMF حاکی از ثبات رشد تولید ناخالص داخلی جهانی است. انتظار می رود رشد اقتصاد جهانی در سال جاری و سال آینده 3.2درصد باشد، که تنها 0.1واحد درصد کمتر از نرخ رشد اقتصادی سال 2023 است. هرچند برآوردهای جدید مشابه پیش بینی های قبلی در گزارش ماه آوریل این نهاد بین المللی است، اما نگاه دقیق تر به جزئیات گزارش جدید از تغییر سهم کشورها در رشد اقتصاد جهانی حکایت دارد؛ به طوری که بهبود چشم انداز رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا، تضعیف عملکرد سایر اقتصادهای پیشرفته، به ویژه کشورهای بزرگ اروپایی، را جبران می کند. همچنین، در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، اختلال در روند تولید و حمل ونقل کالاهای پایه ای (به خصوص نفت)، مناقشات سیاسی، ناآرامی های مدنی و رویدادهای آب وهوایی شدید، منجر به کاهش پیش بینی رشد اقتصادی در خاورمیانه، آسیای مرکزی و آفریقا شده است. البته این افت با بهبود برآوردها درباره وضعیت اقتصادهای نوظهور آسیا به لطف رشد تقاضا برای ریزتراشه ها و تجهیزات الکترونیکی به دنبال افزایش سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی، جبران می شود.
درعین حال، انتظار می رود تورم جهانی از میانگین سالانه 6.7درصد در 2023 به 5.8درصد در 2024 و 4.3درصد در 2025 تنزل یابد و به نظر می رسد اقتصادهای پیشرفته بتوانند زودتر از اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه، اهداف تورمی خود را محقق کنند. درحالی که روند کاهش تورم جهانی ادامه دارد، بروز موانع در مسیر بازیابی ثبات قیمتی هنوز محتمل است. اگرچه قیمت کالاها به تعادل رسیده است، اما تورم قیمت ها در بخش خدمات در بسیاری از مناطق همچنان بالاست. با توجه به افزایش نااطمینانی های سیاستی، ریسک هایی که چشم انداز رشد اقتصاد جهانی را تهدید می کنند، قابل توجه ارزیابی می شود. تشدید نوسانات بازارهای مالی (همان طور که در ماه اوت اتفاق افتاد) می تواند شرایط مالی را دشوارتر کرده و سرمایه گذاری و رشد اقتصادی را تحت فشار قرار دهد.
این اتفاق به خصوص در کشورهای در حال توسعه که با خروج سرمایه و مشکلات بدهی عمومی دست به گریبان هستند، برجسته تر است. اختلال بیشتر در روند نزولی تورم ناشی از افزایش قیمت کالاهای پایه ای به دلیل تشدید تنش های ژئوپلیتیک، چالش های جدی برای سیاست بودجه ای و ثبات مالی ایجاد می کند. انقباض طولانی تر و عمیق تر از انتظار بخش املاک چین، به خصوص اگر منجر به بی ثباتی مالی شود، به اعتماد مصرف کننده آسیب خواهد زد و تبعات منفی آن، با توجه به نقش بزرگ این کشور در تجارت جهانی، به سراسر جهان سرایت خواهد یافت. در عین حال، تشدید سیاست های حمایتگرایانه، تنش های تجاری را افزایش خواهد داد، به کارآیی بازار آسیب خواهد زد و زنجیره های تامین را مختل خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1241746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله آدم‌فضایی‌ها به هستی مهدوی‌فر در ژاپن + ویدئو

ورزشگاه متروپولیتانو یا المپیک باکو، میزبان فینال لیگ قهرمانان 2027

منبع: کمیته ملی پارالمپیک

روئسای جمهور ایران و چین در حاشیه بریکس با یکدیگر دیدار کردند

اولین تصویر از دیدار مسعود پزشکیان با رئیس‌جمهور چین

دیدار روسای جمهور ایران و چین

ادای احترام به شهدای فلسطین و لبنان در نشست هیات اجرایی کمیته پارالمپیک آسیا

شی جین پینگ: چین و هند باید الگویی برای تقویت وحدت کشورهای در حال توسعه باشند

بنیادی‌ترین نقصانِ سیاستِ خارجی ایران

دیدار مسعود پزشکیان با رئیس‌جمهور چین + عکس

افغانستان میزبان جام جهانی میشود؟

وقوع انفجار در کابل/ یک نفر کشته و 20 تَن زخمی شدند

«بلینکن» از ترس حمله موشکی به پناهگاه گریخت

دانش آموزان گنبدی به استقبال 13 آبان رفتند

فرار بلینکن به پناهگاه از موشک‌های حزب‌الله

ادعای وزیر دفاع آمریکا درباره نقش کره‌شمالی در جنگ اوکراین

وزیر دفاع آمریکا مدعی شد: نیروهای کره شمالی در روسیه به سر می‌برند

انتقال بلینکن به پناهگاه در پی شنیده شدن صدای آژیر خطر در تل‌آویو

مقام سابق آمریکایی: ترامپ فاشیست است؛ او ژنرال‌هایی مانند هیتلر می‌خواست

حملات حزب‌الله بلینکن را وادار به فرار به پناهگاه کرد

سردار نقدی: محور مقاومت اکنون مشغول جنگیدن با آمریکا و انگلیس است

فرار وزیر خارجه آمریکا به یک پناهگاه در تل آیو

آموس هوکشتاین و تحرکات منطقه‌ای... حرف آخر را چه کسی می‌زند؟

فرار بلینکن به پناهنگاه درپی شنیدن صدای آژیر خطر در سرزمین های اشغالی فلسطین

در پی حملات حزب‌الله وزیرخارجه آمریکا به پناهگاه فرار کرد

ایران وارد رقابت‌ها داخلی و انتخاباتی آمریکا نمی‌شود

واکنش ایران به ادعای دخالت در انتخابات آمریکا

پوتین:حل مناقشه خاورمیانه بر اساس منشور سازمان ملل امکان پذیر است

متن بیانیه رسمی حزب‌الله درباره شهادت سید هاشم صفی‌الدین

اردوغان: خواستار دیدار با پوتین در جریان سفر به ترکیه هستم

خاطره‌ای از ترک جلسه توسط چینی‌ها از زبان معاون سابق وزیر اقتصاد

بررسی سازوکار اسقاط و تحویل خودرو جایگزین با حضور وزیر صمت

مشاور امنیت ملی عراق: برای ادغام اجتماعی آزادشدگان از اردوگاه الهول تلاش می کنیم

مدیران برای سرمایه‌گذاری و ایجاد امنیت اقتصادی تسهیل گری کنند

پای مهرداد محمدی جراحی شد

قائم پناه: در یک جنگ اقتصادی هستیم | نباید تفکرات کمونیستی را در کشور رواج دهیم

گرسنگی دادن به درنده

تاکید پزشکیان و پوتین بر استمرار مواضع مشترک در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

پزشکیان: ایران می‌کوشد بریکس به اهداف مشترک دست یابد

پاسخ کوبنده المیرا شریفی مقدم به اظهارات شاهزاده عرب

نمایش مادرید و وینیسیوس، کلاس درسی برای همه اروپا

تحریم ایران ایر با اصول اولیه ایکائو و پیمان شیکاگو مغایر است

کروس: لیگ عربستان ستاره‌های جوان فوتبال را از موفقیت دور می‌کند

مقایسه عملکرد لواندوفسکی و هری کین؛ کدام یک در تقابل بارسلونا و بایرن مونیخ خواهد درخشید؟

پس از فان باستن و سیدورف؛ درخشش یک هلندی دیگر با پیراهن میلان در لیگ قهرمانان اروپا

بریس کریستیانو رونالدو و برتری 2-1 رئال مادرید مقابل یوونتوس در لیگ قهرمانان اروپا (2013/10/23)

جدال اتلتیکو مادرید با غول کش اروپا

جنگ فراگیر قابل اجتناب است/ جنگ تمام عیار؛ خیلی دور- خیلی نزدیک

هم‌صدایی دو قدرت هسته‌ای شرق؛ یخ چین و هند آب می‌شود؟/ معنای توافق مرزی دهلی نو و پکن برای واشنگتن

هم‌صدایی دو قدرت هسته‌ای شرق؛ یخ چین و هند آب می‌شود؟/ معنای توافق دهلی نو و پکن برای واشنگتن