ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اروپا کلیپر: کاوشگری برای کشف اسرار قمر یخی مشتری اروپا

اروپا کلیپر: کاوشگری برای کشف اسرار قمر یخی مشتری
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از زومیت، پس از سال‌ها انتظار، کاوشگر اروپا کلیپر ناسا سرانجام دوشنبه شب در ساعت 19:36 به وقت ایران از مرکز فضایی کندی برفراز موشک فالکون هوی اسپیس ایکس پرتاب شد و ماموریت بزرگ اخترزیست‌شناسی به مقصد اروپا، قمر بالقوه زیست‌پذیر سیاره مشتری را آغاز کرد.
درحالی‌که موشک عظیم اسپیس ایکس با اتکا به 27 موتور قدرتمند مرلین درحال برخاستن از روی سکوی 39A بود، درون نیل، گزارشگر پخش زنده‌ی ناسا گفت: «پرتاب فالکون هوی به‌همراه اروپا کلیپر، اسرار اقیانوس عظیمی را که در زیر پوسته‌ی یخی اروپا، قمر مشتری پنهان شده است، فاش خواهد کرد.
»
موتورهای دو بوستر جانبی فالکون هوی تقریبا سه دقیقه پس از پرواز خاموش و از بوستر مرکزی جدا شدند. بوستر مرکزی یک دقیقه‌ی دیگر به پرواز ادامه داد و سپس در دقیقه‌ی چهارم پرتاب، جدایی مرحله‌ی فوقانی از مرحله‌ی اول تایید شد. درنهایت، 58 دقیقه بعد، اروپا کلیپر طبق برنامه به مسیر میان‌سیاره‌ای تزریق شد. چند دقیقه بعد، تیم ماموریت با کاوشگر ارتباط برقرار کرد و صدای تشویق و تحسین افراد حاضر در اتاق کنترل بلند شد. رقم واریزی یارانه معیشتی تغییر کرد؟ بخوانید پرتاب منحصربه‌فرد فالکون هوی
پرتاب کاوشگر جدید ناسا به دلیل چند بدبیاری، دیرتر از برنامه‌ریزی اولیه انجام شد. ناسا و اسپیس ایکس ابتدا قصد داشتند پنجشنبه 10 اکتبر، ماموریت اروپا کلیپر را آغاز کنند؛ اما با برخورد توفند قدرتمند میلتون به سواحل خلیج فلوریدا در شامگاه چهارشنبه، تاخیر در پرتاب اجتناب‌ناپذیر شد. ناسا مرکز فضایی کندی را برای مقابله با توفند تعطیل کرد و اروپا کلیپر درون آشیانه‌ی اسپیس ایکس در نزدیکی سکوی پرتاب 39A قرار گرفت.
پرتاب اخیر یازدهمین پرواز کلی فالکون هوی و دومین ماموریت میان‌سیاره‌ای آن بود. همچنین این اولین پرواز فالکون هوی بود که با انجام آن، هر سه بوستر مرحله‌ی اول موشک دورانداخته شدند.
به‌طور معمول، بوسترهای مرحله‌ی اول فالکون هوی و فالکون 9، سوخت کافی را به‌منظور انجام مانورهای فرود برای بازیابی و استفاده‌ی دوباره در آینده، ذخیره می‌کنند؛ اما اروپا کلیپر به تمام قدرتی که فالکون هوی قادر به ارائه‌اش است، نیاز داشت تا بتواند در مسیر رسیدن به منظومه‌ی مشتری قرار بگیرد. مسیر طولانی به‌سوی سکوی پرتاب
در اواخر سال 2015، کنگره‌ی آمریکا به ناسا دستور داد تا اروپا کلیپر را با استفاده از اسپیس لانچ سیستم (SLS)، موشک عظیم ناسا پرتاب کند. SLS در‌آن زمان هنوز در دست ساخت بود و تا رسیدن به سکوی پرتاب چندین سال فاصله داشت. تاخیر در تکمیل ساخت این موشک قدرتمند و نیاز ناسا به اختصاص دست‌کم سه نسخه‌ی اول SLS به ماموریت قمری آرتمیس، موجب شد تا تاریخ پرتاب اروپا کلیپر در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد. لقمان رضایی هیات کشتی خوزستان را با خاک یکی کرد بخوانید
در پیش‌نویس بودجه‌ی مجلس نمایندگان آمریکا برای ناسا در سال 2021، به این سازمان دستور داده شد تا اروپا کلیپر را تا سال 2025 پرتاب کند و درصورت امکان این ماموریت را با SLS انجام دهد. بااین‌حال به دلیل دردسترس‌نبودن اسپیس لانچ سیستم، ناسا مجبور شد به سراغ فالکون هوی اسپیس ایکس برود. این تصمیم بدون هزینه نبود. SLS به‌عنوان قوی‌ترین موشک به‌کاررفته در ماموریتی عملیاتی، می‌تواند در کمتر از سه سال اروپا کلیپر را مستقیم به منظومه مشتری بفرستد.
اروپا کلیپر در مسیر رسیدن به منظومه مشتری از کمک گرانشی مریخ و زمین استفاده خواهد کرد
اکنون حتی در حالت یک‌بارمصرفی کامل فالکون هوی، سفر اروپا کلیپر تقریبا دو برابر بیشتر طول می‌کشد. این کاوشگر باید یک پرواز از کنار مریخ در فوریه 2025 و یک پرواز از کنار زمین در دسامبر 2026 انجام دهد تا بتواند به سرعت کافی برای رسیدن به مقصد در آوریل 2030 دست یابد.
مشکلات موشک تنها موانع پیش‌روی اروپا کلیپر در مسیر رسیدن به سکوی پرتاب نبودند. به‌عنوان مثال، افزایش هزینه‌های این کاوشگر پنج میلیارد دلاری، ناسا را مجبور کرد تا ساخت یکی از ابزارهای علمی کاوشگر را لغو کند. این ابزار با نام «شناسایی خصوصیات داخلی اروپا با استفاده از مغناطیس‌سنج» (ICEMAG)، برای اندازه‌گیری میدان مغناطیسی اروپا طراحی شده بود. رقم قطعی عیدی بازنشستگان چقدر است بخوانید
سپس در مه 2024، ناسا پی برد که ترانزیستورهای شبیه به نمونه‌های به‌کاررفته در اروپا کلیپر که مسئول تنظیم الکتریسیته در کاوشگر هستند، «در دوزهای تابش کمتر از حد انتظار از کار می‌افتند.» به‌دنبال این کشف، ناسا آزمایش‌های بیشتری روی ترانزیستورها انجام داد و درنهایت در اواخر ماه اوت به این نتیجه رسید که این قطعات می‌توانند از ماموریت اولیه در محیط غنی از تابش‌های اطراف مشتری پشتیبانی کنند. ماموریت جاه‌طلبانه به قمر جذاب

ایرانیان جهان

اروپا کلیپر یکی از هیجان‌انگیزترین و جاه‌طلبانه‌ترین ماموریت‌های پرچمدار ناسا با ویژگی‌های چشمگیر است. به‌عنوان مثال، کاوشگر ماموریت بزرگ‌ترین فضاپیمایی به‌شمار می‌آید که ناسا تاکنون برای یک ماموریت سیاره‌ای ساخته است. اروپا کلیپر در زمان پرتاب تقریبا 6هزار کیلوگرم وزن داشت و با گشودن صفحات خورشیدی عظیم خود در فضا، بیش از 30 متر (بزرگ‌تر از زمین بسکتبال) طول پیدا خواهد کرد.
مقصد اروپا کلیپر نیز مکانی برجسته است: اروپا، یکی از چهار قمر گالیله‌ای مشتری. این قمر با پوسته‌ی بیرونی یخ‌زده‌ای پوشیده شده که دانشمندان باور دارند در زیر آن، اقیانوس وسیعی از آب مایع شور پنهان شده است. به همین دلیل، اروپا یکی از بهترین مکان‌های منظومه شمسی برای پشتیبانی از حیات بیگانه در نظر گرفته می‌شود.
در اوایل سال 2012، مطالعات برای مشاهده‌ی ستون‌های آب بالقوه برخاسته از سطح اروپا آغاز شد. برخی از پژوهشگران این نظریه را مطرح می‌کنند که آن ستون‌های آب و دریچه‌هایی که ستون‌ها از آن‌ها بیرون می‌زنند، ممکن است دربردارنده‌ی شواهد از حیات ساکن در زیر پوسته‌ی یخی قمر باشند. بااین‌حال، دانشمندان ناسا به صراحت گفته‌اند که اروپا کلیپر به‌دنبال حیات فرازمینی در اروپا نیست؛ بلکه این کاوشگر صرفا پتانسیل محیط آبی زیر قمر برای پشتیبانی از حیات را بررسی خواهد کرد. تغییر در رقم حقوق خرداد بازنشستگان کشوری بخوانید
بانی بوراتی، دانشمند ارشد اروپا کلیپر در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا در ماه سپتامبر گفت: «اگر در اروپا حیات وجود داشته باشد، در زیر اقیانوس قرار خواهد داشت؛ درنتیجه نمی‌توانیم آن را ببینیم.» بوراتی افزود: «ما روی سطح قمر به‌دنبال مواد شیمیایی آلی که پیش‌نیازهای حیات هستند، خواهیم بود. چیزهایی وجود دارد که می‌توانیم مشاهده کنیم؛ مثل DNA یا RNA؛ اما انتظار نداریم آن‌ها را ببینیم. درنتیجه [کاوشگر] به‌جای خود حیات، صرفا به‌دنبال محیط سکونت‌پذیر و شواهد برای مواد تشکیل‌دهنده‌ی حیات است.»
دانشمندان ناسا به صراحت گفته‌اند که اروپا کلیپر به‌دنبال حیات فرازمینی در اروپا نیست
اروپا کلیپر با استفاده از مجموعه‌ای از 9 ابزار علمی، ازجمله دوربین‌های نور مرئی و حرارتی، چندین طیف‌سنج و تجهیزات مخصوص شناسایی محیط مغناطیسی اروپا، داده‌ها را جمع‌آوری خواهد کرد. همان‌طور که در صفحه‌ی اروپا کلیپر در سایت ناسا آمده است، این کاوشگر به دانشمندان کمک می‌کند تا به سه هدف اصلی دست یابند: تعیین ضخامت پوسته‌ی یخی اروپا و درک چگونگی تعامل اقیانوس اروپا با سطح قمر. بررسی ترکیب اقیانوس اروپا برای تعیین این موضوع که آیا این اقیانوس از مواد لازم برای شکل‌گیری و حفظ حیات برخوردار است یا خیر. مطالعه‌ی نحوه‌ی شکل‌گیری عوارض سطحی اروپا و کشف نشانه‌هایی از فعالیت‌های زمین‌شناسی اخیر؛ مانند لغزش صفحات پوسته یا تخلیه‌ی ستون‌های آب در فضا.
اروپا کلیپر همچنین فرهنگ زمین را به منظومه شمسی منتقل می‌کند. قطعه‌ای به نام «در ستایش راز: شعری برای اروپا» اثر ادا لیمون، شاعر مطرح آمریکایی به خط خود هنرمند روی صفحه‌ای فلزی حک شده است. علاوه‌براین، کاوشگر تراشه‌ای به اندازه‌ی سکه را حمل می‌کند که دربردارنده‌ی نام 2٫6 میلیون نفر از ساکنان سیاره زمین است. کارت به کارت تا چه رقمی مالیات دارد؟ بخوانید سفر 6 ساله

ایرانیان جهان

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، اروپا کلیپر در آوریل سال 2030 وارد مدار مشتری خواهد شد. وقتی کاوشگر به آنجا برسد، با انجام مانور تزریق به مدت 6 تا 8 ساعت، 50 تا 60 درصد از سوخت 2722 کیلوگرمی خود را مصرف خواهد کرد.
مانور تزریق، اروپا کلیپر را در مداری بیضوی به دور غول گازی قرار می‌دهد. سپس مجموعه‌ای از مانورهای طولانی برای ترازکردن مسیر انجام می‌شود تا کاوشگر بتواند برای بیش از 45 مرتبه از کنار اروپا پرواز و آن را از نزدیک مطالعه کند. درواقع اروپا کلیپر در کل ماموریت خود در اطراف مشتری باقی خواهد ماند؛ زیرا با توجه به محیط پرتابش اروپا، گردش به دور قمر برای فضاپیما بسیار خطرناک خواهد بود.
اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، اروپا کلیپر در آوریل سال 2030 وارد مدار مشتری خواهد شد
اولین پرواز گذری از کنار اروپا تا پیش از بهار 2031 انجام نخواهد شد. ناسا از اولین گذر برای انجام اصلاحات بیشتر در مسیر اروپا کلیپر به‌منظور آمادگی برای اولین کارزار علمی کاوشگر استفاده خواهد کرد. با آغاز پروازهای گذری علمی از مه 2031، اروپا کلیپر مجموعه‌‌ی حسگرهایش را به سمت نیم‌کره‌ی دور از مشتری اروپا نشانه خواهد رفت و حداکثر تا 25 کیلومتر به سطح قمر نزدیک خواهد شد. دومین کارزار علمی دو سال بعد، در مه 2033 در نیم‌کره‌ی رو به مشتری اروپا، آغاز خواهد شد.
پایان ماموریت اروپا کلیپر برای سپتامبر 2034 تعیین شده است. در آن زمان، ناسا فضاپیما را به گانیمد، دیگر قمر گالیله‌ای مشتری می‌کوبد. این استراتژی دفع بدین منظور انتخاب شده است که گانیمد کاندید نسبتا نامناسبی برای میزبانی حیات در نظر گرفته می‌شود و اعضای تیم ماموریت می‌خواهند مطمئن شوند که اروپای بالقوه میزبان حیات را با میکروب‌های زمینی آلوده نمی‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1241970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همکاری 800 نیروی ستادی در سرشماری عمومی کشاورزی

در سومین بازی اینتر در لیگ قهرمانان اروپا مهدی طارمی باز هم فیکس است

سون هیونگ مین دوباره مصدوم شد!

خلاصه بازی آتالانتا 0-0 سلتیک (لیگ قهرمانان اروپا - 25-2024)

خلاصه بازی آتالانتا 0-0 سلتیک (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

اوربان: بروکسل سرنگونی دولت مجارستان را برنامه ریزی می‌کند

واکنش اتحادیه اروپا به حمله تروریستی علیه پایگاه صنایع هوافضای ترکیه

تن هاخ: من و مورینیو جام‌های زیادی برده‌ایم؛ می‌خواهیم به فینال لیگ اروپا برسیم

ویدیو| پاس فنی و فانتزی مهدی طارمی در لیگ قهرمانان اروپا

پوتین: کشور‌های جهان می‌توانند روابط چین و روسیه را الگو قرار دهند

فرش قرمز طبیعت

تاکید سران ایران و چین بر برقراری آتش‌بس به عنوان کلید کاهش تنش در منطقه

تاکید ایران و چین بر برقراری آتش‌بس به‌عنوان کلید کاهش تنش در منطقه

سران ایران و چین بر گسترش روابط میان دو کشور تاکید کردند

رئیس‌جمهور:‌ شخصاً بر گسترش روابط با چین نظارت دارم

تاکید سران ایران و چین بر گسترش روابط فیمابین و برقراری آتش‌بس به عنوان کلید کاهش تنش در منطقه

رئیس‌جمهور در دیدار شی جین پینگ:‌ شخصاً بر گسترش روابط با چین نظارت دارم

تاکید سران ایران و چین بر گسترش روابط مشترک و کاهش تنش‌ها در منطقه

انفجار مهیب در کابل 12 کشته و زخمی بر جای گذاشت

سکته مغزی اسطوره/ تراکتور راه استقلال و پرسپولیس را نرفت!

بررسی طرح های تولید برق در افغانستان

اعتراف مشاور امنیت ملی آمریکا به شکست سیاست تغییر چین

شش جنجال در انتخابات آمریکا

رمزگشایی از سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه

آلمان و اتریش دیپلمات‌های ارشد کره شمالی را احضار کردند

وزیر دفاع آمریکا ادعای تل‌آویو درباره بیمارستان ساحل بیروت را تایید نکرد

آمریکا حمله تروریستی آنکارا را به شدت محکوم کرد

استوار در میان بحران‌ها

احضار دیپلمات‌های ارشد کره شمالی در آلمان و اتریش

هریس: ترامپ ارتشی وفادار به خود می‌خواهد نه مردم آمریکا

تاکید مجدد حزب صدر اعظم آلمان بر استقرار تسلیحات آمریکا

تاکید وزارت خارجه ایران بر مسئولیت مستقیم دولت آمریکا و دیگر دولت‌های حامی اسرائیل در ترور شهید صفی‌الدین

ایران دخالت سایبری در انتخابات امریکا را رد کرد

کاخ سفید در توهم

آنالیز استانداران

کاهش 16 درصدی ارزش پول ملی در 6 ماه

کاملاً غیرقابل پیش‌‏بینی

بیروت؛ جهان دیگر تصویر روح در آینه (1)

آینده نابرابری در ایران

یک شهادت عاشقانه

بهترین فیلم های جنگی در مورد جنگ خلیج فارس

آیا یحیی السنوار در جنگ ایران و عراق برای صدام جنگیده است؟

خروج مغروقه‌ها از آبراه بین المللی اروند

راه‌اندازی رشته گوهر شناسی در گنجینه سنگ‌های قیمتی

توجه به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در همدان ضروری است

در دیدار پزشکیان و پوتین در روسیه چه گذشت؟

بکارگیری تمام ظرفیت‌ها برای رفع موانع تجاری ایران و بنگلادش

نماینده مجلس: هنوز به بخش خصوصی اعتماد نداریم

حامی تولیدکنندگان واقعی هستیم و هیچ بن بستی در امور مالیاتی فعالان اقتصادی نداریم

اصلاحات ارزی بودجه‏‏‏‌ای