نگاهی به مسیرهای نامتعارف نامزدهای انتخابات آمریکا برای رسیدن به کاخ سفید
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - دو روز مانده به برگزاری انتخابات 5 نوامبر 2024 (15 آبان 1403) ریاست جمهوری آمریکا، نگاهی به مسیرهای نامتعارف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهیم کرد که برای رسیدن به کاخ سفید طی کرده اند.
بر اساس گزارش شبکه سی ان ان آمریکا در این زمینه، «جرالد رادولف فورد جونیور» تنها فردی است که هم به عنوان رئیس جمهور و هم به عنوان معاون رئیس جمهور خدمت کرد که هرگز برای هیچ کدام از این پستها انتخاب نشد.
جرالد فورد معاون ریاست جمهوری در دولت ریچارد نیکسون و به عنوان سی و هشتمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا از 1974 تا 1977 بود.
کامالا هریس، معاون رئیسجمهور کنونی آمریکا که اکنون نامزد حزب دموکرات در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری است، مبارزات انتخاباتی کوتاهتری نسبت به بسیاری دیگر داشته و بهعنوان نامزد دموکراتها، یک رشد غیرمتعارف داشته است.
جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا با فشار هم حزبیهای دموکراتش به مبارزات انتخاباتی مجدد خود پایان داد و از هریس حمایت کرد. تقریباً کل حزب دموکرات، از جمله رقبای احتمالی، به سرعت هریس را تایید کردند و کمتر از 36 ساعت، او تاییدیههای غیررسمی را از تعداد کافی نمایندگان برای نامزدی حزب به دست آورد.
با نگاهی به تاریخ آمریکا مروری کوتاه بر راهیابی برخی افراد به کاخ سفید خواهیم داشت:
از 15 معاون رئیسجمهوری که رئیسجمهور شدهاند، هشت نفر از آنها به دلیل فوت رئیسجمهور به این مقام رسیدند.
جرالد آر. فورد تنها فردی است که هم به عنوان رئیس جمهور و هم به عنوان معاون رئیس جمهور خدمت کرد و هرگز برای هیچ یک از این دو سمت انتخاب نشده است.
چهار رئیس جمهور از هشت رئیس جمهور گذشته ابتدا به عنوان فرماندار خدمت کرده اند و سه سناتور (ویلیام جی. هاردینگ، جان اف کندی، باراک اوباما) مستقیماً از سنای آمریکا به کاخ سفید رسیده اند.
پنج نامزد از جمله دونالد ترامپ (برای دوره اول ریاست جمهوری اش) قبل از اینکه رئیس جمهور شوند، هرگز منصب دولتی نداشتند. این گروه شامل زکری تیلور (دوازهمین رئیس جمهور آمریکا)، یولیسیز سایمن گرانت (هجدهمین رئیس جمهور آمریکا) و دوایت دیوید آیزنهاور (سی و چهارمین رئیس جمهور آمریکا) نیز میشود که در ارتش بودند. هربرت هوور (سی و یکمین رئیس جمهور آمریکا) قبلاً وزیر بازرگانی بود.
همچنین هفده فرماندار و 26 عضو کنگره رئیس جمهور شده اند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سه شنبه 5 نوامبر سالجاری میلادی (20249) برابر با 15 آبان ماه 1403 برگزار میشود و نظرسنجیها حاکی از رقابت فشرده میان کامالا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه به ویژه در ایالتهای میدان نبرد و نوسانی است.
هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به 50 ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص میدهد، رئیس جمهور میشود و به کاخ سفید راه مییابد.
538 رأی کالج الکترال بین 50 ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای میگیرد. کرسیهای کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده میشود. بنابراین، کوچکترین ایالتها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص میدهد.
پرجمعیتترین ایالتها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص میدهند: کالیفرنیا 54 رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و 52 ناحیه کنگره)، تگزاس 40، فلوریدا 30، نیویورک 28 و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را میگیرد. هر نامزدی که 270 یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
مجمع منتخبان در 17 دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که 270 رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
این آرا رسماً توسط کنگره در 6 ژانویه جمع آوری میشود و رئیس جمهور جدید در 20 ژانویه سوگند یاد میکند.
منبع: ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1251022/