ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پسته ایران آلوده شد / ممنوعیت صادرات به اتحادیه اروپا اروپا

پسته ایران آلوده شد / ممنوعیت صادرات به اتحادیه اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مظفر محمدی، ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: اتحادیه اروپا شش ماه دیگر به تولیدکنندگان و صادرکنندگان پسته ایران مهلت داد تا در راستای بهبود کیفیت پسته و رفع آلودگی آفلاتوکسین، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: اتحادیه اروپا حدود یک سال پیش هشدارهایی را درباره امکان ممنوعیت ورود پسته ایران به اتحادیه اروپا داده بود که متأسفانه به نظر می‌رسد به دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها اقدامات لازم برای رفع آلودگی‌ها و بهبود کیفیت پسته تولیدی صورت نگرفت تا آنجا که از طرف اتحادیه اروپا اعلام شود به‌زودی این ممنوعیت، اجرایی خواهد شد.
وی تصریح کرد: پسته یک محصول ملی است و صادرات آن برای ایران اهمیت بالایی دارد. بنابراین نباید اجازه دهیم که خدشه‌ای به روند صادرات آن وارد آید. البته در یک سال گذشته ورود خودروسازان به عرصه صادرات پسته اختلالات زیادی در روند صادرات این محصول به وجود آورده است چراکه آنها تخصص لازم را در این حوزه ندارند و باعث شدند پسته ایران به قیمت‌هایی پایین‌تر از بهای جهانی در بازارهای صادراتی عرضه شود و برای همین صادرکنندگان واقعی پسته را در روند قیمت‌گذاری با چالش روبه‌رو کردند.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: به دنبال انتشار تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر جلوگیری از ورود پسته به اروپا، انجمن پسته، اتحادیه خشکبار، وزارت کشاورزی و وزارت امور خارجه شروع به رایزنی کردند و امکان ملاقات یک ساعته‌ای در مقر اتحادیه اروپا فراهم شد و متناسب با آن تلاش کردیم تا مهلتی گرفته شود تا اقدامات لازم در راستای بهبود کیفیت تولیدات پسته، اجرای آزمایش‌های حرفه‌ای‌تر و اصلاح در روش‌های انبارداری، نگهداری و ارسال محموله‌های پسته انجام شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران افزود: خوشبختانه اتحادیه اروپا شش ماه دیگر مهلت داد تا بتوانیم اصلاحات لازم را در رابطه با محصول پسته انجام دهیم. امیدوارم از این فرصت بهترین بهره را ببریم و اجازه ندهیم بازارهای صادراتی کشور در شرایط تحریم از بین برود.
ایلنا نیز در خبری نوشت: عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران از ممنوعیت صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا از 28 آبان و به دلیل آلودگی به افلاتوکسین خبر داد و گفت: اتحادیه در تلاش برای جلب رضایت اتحادیه اروپا و حل این مشکل است.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی استان کرمان معتقد است، چون خودروسازان شناخت کافی از محصول پسته و خرما ندارند، بدترین و بی‌کیفیت‌ترین پسته و خرما را صادر می‌کنند و بازارهای جهانی را از دست می‌دهیم و برند پسته و خرما ایران را بدنام می‌کنند.
سیامک شهریاری، عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران آلودگی پسته‌های صادراتی ایران به سم قارچی افلاتوکسین را تائید کرد و توضیح داد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به اخطار اتحادیه اروپا عملکرد مطلوبی نداشته و پاسخ قانع‌کننده‌ای به آنها نداد. ضمن اینکه خیلی دیر پاسخ داد و اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که از تاریخ 18 نوامبر (28 آبان) اجازه واردات پسته ایران را نمی‌دهد، با این حال وزارت کشاورزی در این زمینه اطلاع‌رسانی نکرد تا اینکه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران حدود دو هفته پیش از این موضوع آگاهی پیدا کرد و اکنون رئیس اتحادیه به همراه یک متخصص آزمایشگاهی به اروپا سفر کرده‌اند و در نشست‌های گوناگون به طرف اروپایی قول دادند شرایطی را فراهم کنند که رضایت اتحادیه برای تداوم خرید پسته از ایران جلب شود، اتحادیه اروپا اعلام کرده این آخرین فرصتی است که به ایران داده می‌شود تا بتواند مانع افزایش افلاتوکسین در محصول پسته‌ شود.
وی افزود: در نهایت بخش خصوصی خود اقدام به حل این مشکل کرد و وزارت کشاورزی اقدام مقتضی را در این زمینه انجام نداد. این در حالی است که اتحادیه جلسات گوناگونی در این زمینه با وزارتخانه داشت و واکنش وزارت جهاد کشاورزی این بود که در برابر این ایرادگیری اتحادیه اروپا صادرات پسته ایران را به این منطقه ممنوع می‌کند. 
شهریاری ایجاد افلاتوکسین را برآمده از فرآوری نادرست و برداشت دیرهنگام پسته دانست و تاکید کرد: وزارت کشاورزی باید به این امر ورود کند و مانع این خطاها شود. 
عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران تصریح کرد: در پی چنین عملکردهایی است که ارزش صادرات پسته ایران از 2.5 میلیارد دلار به کمتر از یک میلیارد دلار افت کرده و امریکا و ترکیه در رقابت با ایران در این بازار جولان می‌دهند. 
استانداردها را رعایت کنیم تا پسته را تحریم نکنند
سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران نیز در اظهارنظر در این باره گفت: باید استانداردهای جهانی را رعایت کنیم تا این موضوع تبدیل به دستاویزی برای اروپایی‌ها نشود و اقدام به تحریم پسته ایران نکنند. 
وی افزود: آنچه به ایجاد افلاتوکسین در پسته صادراتی می‌انجامد تنها به فرایند تولید و فرآوری محدود نمی‌شود حتی ممکن است پسته در داخل ایران آزمایش شود و عاری از افلاتوکسین باشد اما در مسیرهای طولانی حمل دریایی و یا زمانی که در انبارها نگهداری می‌شود به این سم آلوده شود. 
نورانی ادامه داد: علاوه بر این شماری از صادرکنندگان کشور پسته را برای صادرات دوباره ابتدا به کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌برند و در انبارهای این کشورها در گونی‌های 30 تا 50 کیلویی نگهداری می‌کنند، این امر از آنجا که به دپوی طولانی‌مدت پسته می‌انجامد زمینه آلودگی آن را فراهم می‌کند و در نهایت این عوامل به کمرنگ شدن جایگاه پسته ایران در بازار جهانی می‌انجامد. 
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1266772/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ژاپن برنامه‌ای برای لغو مجازات اعدام ندارد

پسته ایران از اروپا دیپورت شد!

لیگ ملت‌های اروپا| شکست بلژیک مقابل آتزوری در روز پیروزی مهم سه‌شیر در خانه یونان

صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا ممنوع شد

پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه 25‌ آبان از تلویزیون و پخش آنلاین

پسته ایران آلوده شد / ممنوعیت صادرات به اتحادیه اروپا

علت مرجوع پسته ایران از بازارهای اروپا چیست؟

پیشنهاد بوررل به اتحادیه اروپا برای توقف گفت‌وگوهای سیاسی با اسرائیل

دلایل افتتاح پایگاه نظامی آمریکا در لهستان حزبی نیست/ اروپا و آمریکا با وجود آتش‌بس در اوکراین، مهار روسیه را دنبال خواهند کرد

جریمه 800 میلیون یورویی کمیسیون اروپا علیه شرکت متا

قیمت گاز در اروپا به رکورد 12 ماهه رسید

اتحادیه اروپا شرکت متا را جریمه کرد

اسلام‌آباد:افغانستان مبارزه باگروه‌های تروریستی را جدی بگیرد

قیمت طلا امروز 1403/08/25

دیدار ماسک با سفیر ایران | آغازی بر فصل جدید روابط؟ +تصویر

قیمت جهانی نفت امروز 25 آبان 1403/ برنت 71 دلار و 96 سنت شد

دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران: گامی جدید در مسیر دیپلماسی آمریکا و تهران؟

جلسه ویژه گفتگوی ترامپ و بایدن درباره ایران

5 نکته درباره یک ملاقات خاص؛ چرا دیدار ماسک و سفیر ایران مهم است؟ / آیا توافق بزرگ ترامپ با پزشکیان در راه است؟

قیمت نفت امروز 1403/08/25

کوبا: آمریکا برای اسرائیل در حمله به کشور‌های دیگر مصونیت ایجاد کرده است

لبنان پیش‌نویس توافقی آتش‌بس را از واشنگتن گرفت

یک انتخاب جنجالی دیگر از دونالد ترامپ ؛ برادرزاده رئیس جمهور ترور شده وزیر بهداشت آمریکا می شود

آمریکا پیش‌نویس توافقی را درباره آتش‌بس به لبنان تحویل داد

گفت و گوی ایلان ماسک با نماینده ایران

چهار شهید در حملات صبح جمعه به مرکز غزه

محمود عباس: دستیابی به راهکار 2دولتی در گرو توقف فوری نسل‌کشی در غزه است

گزینه جنجالی ترامپ برای وزارت بهداشت آمریکا

ویرانی گسترده در منطقه الغبیری در ضاحیه جنوبی بیروت

طلای جهانی در چالش با دلار پیروز خواهد شد؟

نظر وزیر جهاد کشاورزی درباره محصولات تراریخته

روایت تسنیم از برآورد متفاوت مرکز پژوهشها و سازمان برنامه از3شاخص کلان اقتصاد

خلاصه بازی عراق 0 – اردن 0

برآورد متفاوت مرکزپژوهشهاوسازمان برنامه از3شاخص کلان اقتصاد

سهم 75 درصدی دولت از اقتصاد کشور

پدیده پله‌ نشینی در قطار ؛ جدیدترین ورژن شکاف طبقاتی در ایران/ سود شیرین برای شرکت‌ های مسافربری

قیمت هر لیتر بنزین سوپر بالغ بر 80 هزار تومان می‌شود؟

«شرافت یک نام نیست» روایتی تاریخی است، نه مستند پرتره!

شش ماه فرصت طلایی | نجات صادرات پسته یا خداحافظی از بازار اروپا؟

اتحادیه اروپا واردات پسته ایران را ممنوع کرد

افغانستان به مصاف پاکستان می رود

اهدای کمک های طبی قطر به افغانستان

بایدن ایران را «فوری‌ترین تهدید» توصیف کرد

نشستی «مثبت» و «دلگرم کننده» | ایلان ماسک با نماینده ایران دیدار کرد؛ ماجرا چیست؟

مارکو روبیو وزیر خارجه ترامپ کیست و چه مواضعی علیه ایران دارد؟

پیش بینی وضعیت دولت دوم دونالد ترامپ؛ تمرکز واشنگتن بر تقویت بازدارندگی بدون ورود به جنگ مستقیم با تهران

قیمت جهانی نفت امروز 1403/08/25

جلیلی و تندروهای تحریم‌طلب! بپاخیزید از دیدار ایلان ماسک و مقام ارشد ایرانی

ایلان‌ ماسک و سفیر ایران دیدار کردند؛ اولین تماس میان ایران و دولت ترامپ

استقبال تلویحی آمریکا از سفر رافائل گروسی به ایران/ با مدیرکل آژانس اتمی موافقیم که برای حل اختلافات میان ایران و آژانس زمان اهمیت زیادی دارد