ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اعتراف به کمبود 20 هزار مگاواتی برق/ ایران تامین برق را هم به چین می‌سپارد؟ آسیا و اقیانوسیه

اعتراف به کمبود 20 هزار مگاواتی برق/ ایران تامین برق را هم به چین می‌سپارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، با توقف مازوت‌‌سوزی در کشور و کاهش ذخایر نیروگاه‌ها، کشور در فصل پاییز با خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده مواجه شده است. این خاموشی‌ها که به دلیل کمبود گاز، گازوئیل و مازوت رخ داده، از بحران همزمان کمبود برق و گاز پرده برمی‌دارد.
مسوولان در چندین سال گذشته، به سبب بی‌توجهی به زیرساخت‌های نفتی و گازی، بحران کمبود گاز و پیرو آن، بحران کمبود برق را به وجود آوردند.
چراکه در حال حاضر، بیش از 90 درصد برق کشور را نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌کنند و وقتی کشور با بحران گاز روبه‌روست، کمبود برق هم اتفاقی دور از ذهن نیست.
الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در مراسم رونمایی از سند راهبردی فرهنگ‌سازی مالیاتی گفت: در کشور 20 هزار مگاوات کسری برق وجود دارد و پروژه تامین ٣٠ هزار مگاوات برق با سرمایه‌گذاری خارجی آغاز شده و قرار بر این است که ظرف یک سال و نیم آینده تکمیل شود.
به گفته او، این سرمایه‌گذاری در بخش پنل‌های خورشیدی و در انرژی‌های تجدیدپذیر است. در این زمینه از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی دعوت شده و چینی‌ها در حوزه پنل‌های خورشیدی نقش اول را دارند.
اعتراف به کمبود 20 هزار مگاواتی برق نکته اولی که در این اظهارات به چشم می‌خورد، اعتراف به کمبود 20 هزارمگاواتی برق است. این در حالی است که پیش‌تر رقم ناترازی 18 هزار مگاوات عنوان می‌شد، اما در حال حاضر، رقم 20 هزار مگاوات به‌صراحت اعلام می‌شود و مسئولان سرانجام از رقم واقعی کمبود برق پرده برداشته‌اند.
نکته جالب توجه دیگر این است که کشور به منظور مواجهه با مشکل کمبود گاز، بالاخره به راهکار جبران ناترازی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورده است. البته اگر فکری به حال کمبود گاز نشود، کشور دچار بحران‌های متعددی خواهد شد و به این سادگی نمی‌توان از نیروگاه‌های حرارتی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر گذر کرد.
باز هم چین پیش‌تر آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، در نشست خبری کمیسیون انرژی اتاق ایران و انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در مهرماه سال جاری، خاطرنشان کرده بود که در شرایط کنونی، سرمایه‌گذاران حاضر به واردات منابع و تجهیزات و احداث نیروگاه تجدیدپذیر هستند، به شرط اینکه موانع این حوزه از میان برداشته شود.
او متذکر شده بود تجدیدپذیر‌ها قادر به افزایش سالانه حدود 6 هزار مگاوات هستند و نیروگاه‌های حرارتی این ظرفیت را ندارند. دولت برای تسهیل موانع برق تجدیدپذیر باید فوراً دست‌به‌کار شود و اگر از سرمایه‌گذاران این حوزه حمایت نشود، آسیب کمبود برق از محل کمبود گاز مشخص خواهد شد.
جالب است که این تذکر او مبنی بر کمبود برق، بیش از پیش به چشم می‌آید و به دلیل کمبود گاز، کشور با خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده مواجه است. اما گویا بالاخره دولت از طرح متنوع‌سازی سبد انرژی و افزایش سهم نیروگاه‌های تجدیدپذیر، آن هم با ورود سرمایه‌گذاری خارجی، حمایت کرده است.
اما باید گفت این سرمایه‌گذاری از سوی چین انجام خواهد شد و روابط چین و ایران آن‌قدر‌ها هم دور از ذهن نیست. نجفی در همان نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران گفته بود سرمایه‌گذاران مورد نظر، چینی هستند که حالا مسئولان دولت هم این موضوع را تایید می‌کنند.
هدف احداث پنج هزار مگاوات در بازه زمانی کوتاه! شایسته ذکر است علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا، در نمایشگاه صنعت برق گفته بود در جریان سفر اخیر عباس علی‌آبادی وزیر نیروی دولت چهاردهم به چین، با چند شرکت بزرگ چینی در حوزه نیروگاهی تجدیدپذیر توافقاتی صورت گرفته و تفاهم‌نامه‌ای امضا شده تا مقدمات اولیه سرمایه‌گذاری چینی‌ها و مشارکت آنان در تامین منابع مالی و ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران فراهم شود.
به گفته او، امضای قرارداد ساخت نیروگاه 100 مگاواتی بادی از سوی مپنا با همکاری یکی از شرکت‌های چینی و نیز امضای تفاهم‌نامه ساتبا با یک شرکت چینی برای همکاری مشترک در بخش خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر با هدف احداث پنج هزار مگاوات در بازه زمانی کوتاه، از دستاورد‌های سفر وزیر نیرو به چین بوده است.
در این زمینه باید گفت همچنان راه ورود سرمایه‌گذاران خارجی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی تسهیل نشده است و همچنان برای سرمایه‌گذاران خارجی، ریسک زیادی برای ورود به ایران وجود دارد. چین تا حدی از این قاعده مستثنی است و با وجود افزایش تحریم‌ها علیه ایران، همچنان به روابط خود با ایران ادامه داده است. البته این روابط هم ابدی نیست و ممکن است سیاست‌های چین نیز تغییر کند.
برای تجهیز نیروگاه‌های خورشیدی به سرمایه فراوانی نیاز است. با اینکه برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر زودتر وارد مدار می‌شود، اما پنل، اینورتر و تجهیزات دیگر مورد نیاز این نوع انرژی‌ها گران‌تر از نیروگاه‌های حرارتی موجود است.
حال به نظر می‌رسد مسوولان بدون توجه به زیرساخت‌های گازی موجود، به انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورده‌اند که گران‌تر از سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فعلی است. این اقدام شاید به خودی خود اقدامی مطلوبی باشد، اما حداقل بیش از یک تا دو سال زمان می‌برد تا برق حاصل از تجدیدپذیر‌ها وارد مدار شود.
باید دید اگر تحریم‌ها علیه ایران افزایش پیدا کند، چین همچنان حاضر به سرمایه‌گذاری در صنعت برق ایران خواهد بود؟
منبع: تجارت نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1270613/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

21 کشته در حملات موشکی روسیه به اوکراین

وحشت غربی‌ها از سیطره احتمالی ایران بر بصره و جنوب عراق در عملیات نصر 8

وزرای خارجه اروپا از طرح موشکی بایدن برای اوکراین استقبال کردند

حمله جوزپ بورل به تهران

تقاضای جهانی گاز طبیعی و موجودی‌ها افزایش یافت

لاریجانی: ما باید از آمریکا، انگلیس و فرانسه برحذر باشیم، اینها آدم های خیلی خطرناکی هستند

ادعای وزارت خارجه دولت بایدن درباره مذاکرات آتش‌بس لبنان

ظریف: در چهارسال آینده درباره رابطه ایران و امریکا، توییت‌های بسیاری از ترامپ خواهیم دید/ فاضلی: در توییتر تندروهایی که رنگ خرد ستیزی به خود می‌گیرند بیشتر لایک دارند/ خانیکی: تأثیر توییتری شدن سیاست در ارتباطات سیاسی خود یک تحول را ایجاد می‌کند

بیانیه پنتاگون درباره یک توافقنامه مشترک آمریکا و دو کشور دیگر

بازندگان اقتصاد ترامپی

دولت بایدن: در حال دستیابی به پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس لبنان هستیم

همتی: به‌ دنبال افزایش نفوذ دولت در اقتصاد نیستیم

سرکوب کردن قیمت هیچ نفعی ندارد

کاهش مازاد نفت خام چین

CoinEasy اپلیکیشن تلگرام EASYWORLD را راه اندازی کرد، دوره جدیدی از پاداش های بلاک چین شروع می شود

طالبان خواستار فعال سازی دفتر سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان شد

دونالد ترامپ نبرد، کامالا هریس باخت

برندگان و بازندگان راهبرد ترامپ در اقتصاد جهانی

آمریکا در 5 وزن سنتی طلا نگرفت، روسیه هم غایب است؛ شانس ایران برای آغاز سلطنت در کشتی آزاد جهان

فروکش هیجان انتخاباتی در وال‏‏‏‏‌استریت

بلومبرگ: کره شمالی ممکن است 100 هزار نیروی نظامی به روسیه اعزام کند

لاریجانی: ترامپ از هرگونه عملیات گسترده در خارج از آمریکا پرهیز می‌کند

نامه بسیج دانشگاه تهران به منتظری درباره انتصاب ظریف

اروپا از وعده صادق 3وحشت دارد/ توانمندی هسته‌ای ایران قابل معامله نیست

ادعای آمریکا درباره دستیابی به پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس با لبنان

استقبال وزرای خارجه اروپا از طرح موشکی بایدن برای اوکراین

ادعای آمریکا درباره آتش‌بس با لبنان

از پان‌تورانیسم تا پان‌ترکیسم

قتل بیش از 5 زن در جهان در هر ساعت

رد پای تلافی‌جویی انتخاباتی

جایی برای سابق‌‏ها نیست؟

چگونه ایران به نقطه‌ای اختلافی در اردوگاه ترامپ تبدیل شد؟

ورق جنگ اوکراین بر می‌گردد؟

گاف جدید بایدن

تظاهرات علیه اسرائیل در محل اجلاس گروه 20

وقتی خبرنگار المیادین در اعتراض به ترور همکارانش کلاه از سر برداشت و جلیقه در آورد!

حملات موشکی گسترده حزب‌الله به قلب فلسطین اشغالی؛ فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد

گزارشی درباره افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا

حجت الاسلام عرب انصاری: دشمن مظاهر و جلوه های اعتقادی و ارزشی ما را نشانه گرفته است

مخالفت وزرای اروپایی با تعلیق مذاکرات منظم با اسرائیل

کرواسی – پرتغال؛ ترکیب رسمی

رونالدو: بازنشستگی؟ حتی به آن فکرم نمی‌کنم

پس از تحریم‌های جدید، پروازهای مستقیم ایران ایر به اروپا متوقف می‌شود

اعتراف به کمبود 20 هزار مگاواتی برق/ ایران تامین برق را هم به چین می‌سپارد؟

تولد مژده لواسانی در شهر ممنوعه چین+عکس

سازمان بهداشت جهانی بخش صحی افغانستان را تقویت کند

روس اتم: محدودیت‌های اعمالی روسیه پاسخی به اقدامات آمریکا بود

مجله آمریکایی: آلمان بعد از آمریکا مهم‌ترین تامین کننده تسلیحات اسرائیل است

حال و روز بد نیمار در دنیای فوتبال

تحریم‌های آمریکا گریبان‌گیر اسرائیل شد