ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رمزگشایی از مانع توافق مفید با آمریکا! ایالات متحده آمریکا

رمزگشایی از مانع توافق مفید با آمریکا!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - باید از موافقان مذاکره مستقیم و تبریک به ترامپ پرسید که قرار است در مذاکره یا معامله با او چه چیزی بده بستان شود؟ مثلا برجامی که 10 ماه از عمرش مانده احیا شود؟ - اخبار رسانه ها -
به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، مصطفی غنی زاده در یادداشتی نوشت: با رای‌آوری ترامپ، دوباره بحث معامله‌گری با او برای رسیدن به یک توافق بین برخی دوستان اصلاح‌طلب و علاقه‌مند به غرب داغ شده است.
این آقایان حتی پیشنهاد تبریک به ترامپ و مذاکره مستقیم را از همین الان مطرح کردند. حتی زمانی که ترامپ تیمی به تندی روبیو، هگست و رابرتز را برای سیاست خارجی و جنگی خود انتخاب کرده است؛ شخصیت‌هایی به شدت تند و افراطی که سابقه‌ای طولانی در کنشگری علیه ایران دارند. اما واقعا مشکل اصلی در روابط ایران و آمریکا چیست؟ آیا مسئله صرفا مربوط به نگرش انقلابی در جمهوری اسلامی و ضدیت با ظلم و استکبار است یا ابعاد دیگری هم دخیل است؟مسئله‌ امروز آمریکا، تداوم نظم تک‌قطبی است.
از نظر آمریکا، کشورهای جهان به دو دسته‌ موافق و مخالف تداوم نظم تقسیم می‌شوند. چین اصلی‌ترین کنشگر در این بازی بزرگ است و به همین علت باید کنترل و متوقف شود. حتی روسیه نیز به همین علت زیر فشار جنگ و تداوم آن رفته است. یکی از مهم ترین نقاط جهان که نقشی اساسی در تداوم یا عدم تداوم آن نظام تک‌قطبی دارد، جنوب غرب آسیاست. هر کدام از طرفین نیاز دارند تا برای دست بالاتر، این منطقه را در سیطره یا همراهی با خود قرار دهند. این جاست که نقش ایران، بسیار اساسی می‌شود. از نظر آمریکا، ایران قوی به معنای منطقه قوی و مستقل از آمریکا معنا پیدا می‌کند. ایران توسعه‌یافته به معنای کمک به چین برای رسیدن به مسیر شرقی-غربی و ایجاد کریدوری است که نظم آینده را تغییر خواهد داد. توسعه در شمال خلیج فارس به معنای تضعیف توسعه در جنوب این خلیج خواهد بود و نتیجه‌ آن تضعیف کریدور آمریکایی آیمک است. کریدوری که آمریکا به عنوان تبدیل کریدور چینی ساخته و قرار است نظم منطقه‌ای را در راستای نظم مورد نظر آمریکا تامین کند.این جاست که ایده‌ «ایران کلنگی» در دوره اوباما تولید و در عرصه سیاست گذاری آمریکا به نقطه محوری سیاست‌ورزی واشنگتن درباره ایران تبدیل شد.
با این توضیحات مشخص است که «توسعه‌ ایران» خط قرمز آمریکا در آن بازی بزرگ تر و جهانی است. اساسا هیچ شیوه‌ای برای توسعه ایران وجود ندارد که آمریکا بتواند آن را بپذیرد و در پازل خود جا دهد. ویژگی ژئوپلیتیک ایران باعث شده تا توسعه‌اش برخلاف منافع کلان آمریکا باشد. حتی اگر ایران بر فرض محال تمام ایده‌های انقلابی و مبارزه با ظلم خودش را کنار بگذارد، بازهم امکان توسعه ذیل یک طرح آمریکایی را نخواهد داشت؛ چراکه آمریکا انتخاب کرده از مسیر جنوبی خلیج فارس کار خود را پیش ببرد، یعنی از نظر آمریکا هیچ راه پس و پیشی برای ایران وجود ندارد؛ حال این که قطعا ایرانیان تصمیم خود را برای ایستادن در مقابل ظلم و استکبار گرفته‌اند.این توضیحات که شرح مفصلی دارد و این جا کلیات آن ارائه شد، نشان از آن دارد که در این لحظه مسئله اصلی نه در تهران که در واشنگتن است. آمریکای اوباما، ایده تضعیف چین و به دنبال آن حذف ایران از بازار جهانی نفت و به مرور تمام بازارهای جهانی را پیش برد. حالا آمریکای ترامپ با نگرش‌های افراطی و ایدئولوژیک و بسیار متاثرتر از صهیونیست‌ها، علاوه بر عللی که اوباما داشت، نگرش‌های ایدئولوژیک هم به موضوع دارد، یعنی دشواری توافق با او بسیار بیشتر و عمیق‌تر است. به ویژه آن که منطقه در یک جنگ حیات و ممات برای رژیم وحشی و جبهه مقاومت است.
ترامپ 2024 همان ترامپ 2016 است!
همه این متن را نوشتیم که بگوییم، اساسا در وضعیت کنونی هیچ احتمال و امکانی وجود ندارد که آمریکا حاضر به توافقی با ایران شود که آن توافق برای ایران انتفاع اقتصادی و امر توسعه را محقق کند. بهترین نتیجه مورد انتظار از هر مذاکره‌ای در وضعیت کنونی، چیزی مانند توافق عدم تنش است که در دولت قبلی در عمان قطعی شد اما با جنگ در فلسطین بی‌نتیجه ماند و شکست خورد، یعنی با وضع جنگی کنونی، همان حداقل‌ها هم در دسترس نیست. باید از موافقان مذاکره مستقیم و تبریک به ترامپ پرسید که قرار است در مذاکره یا معامله با او چه چیزی بده بستان شود؟ مثلا برجامی که 10 ماه از عمرش مانده احیا شود؟ یا یک توافق بلندمدت دیگر به صنعت هسته‌ای تحمیل شود که البته الان از نقطه گریز هسته‌ای گذشته و آمریکایی‌ها اهمیت سابق را به آن نمی‌دهند؟ اساسا قرار است ما چه بدهیم که طرف مقابل اجازه‌ رفع تحریم را بدهد؟ این سوالات درباره‌ طرف ایرانی است؛ سوال اصلی اما این است که با توضیحات بالا که نشان می‌دهد توسعه ایران یکسره به ضرر آمریکاست، چطور می‌توان انتظار یک توافق خوب و منتفع کننده برای ایران را داشت؟ بهتر است دوستان کمی از تجربه و عقل سیاسی خود استفاده کنند و از رویاپردازی خارج شوند.البته این مباحث نباید به معنای ناامیدی از فرایند توسعه برداشت شود.
توسعه درون‌زا و برون‌گرا باید از طریق اصلاح وضعیت داخلی و سپس همکاری واقعا راهبردی با چین پیگیری شود و البته ممکن است در آینده به برخی توافقات با طرف‌های غربی هم منجر شود. تا اکتبر 2025 یک جنگ دو طرفه بین ایران و غربی‌ها در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی در جریان خواهد بود تا مشخص شود که اسنپ‌بک شلیک خواهد شد یا نه. باید با استفاده از اهرم چین و کمی اهرم روسیه، از این مسیر عبور کرد تا بعد از آن امکان مذاکره به دست آید. قدرتمند کردن ایران، زمینه‌ مذاکره‌های بعدی با غربیان را هم تولید خواهد کرد و راه این قدرتمند ساختن در این لحظه از چین و جاده ابریشم می‌گذرد. قطعا اصلاح وضعیت داخلی هم مقدمه تمام این هاست.
منبع:‌ خراسان
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1272396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فراخوان وزیر صمت به مجلس برای توضیح در مورد گرانی خودرو

سومین همایش ملی اقتصاد دفاع برگزار شد

هشدار افزایش شدید تورم باکاهش 3 میلیاردی ارز کالاهای اساسی

کاربرد دوربین البسه پلیس چیست؟

گرانی‌ها امان مردم را بریده است / دولت به فکر حل مشکلات معیشتی مردم باشد

بهروز آذر: جامعه جهانی نسبت به نقض حقوق بشر در غزه و لبنان بی‌توجه است

پیش‌بینی آینده قیمت دلار؛ سیاه سیاه یا سیاه و سفید؟

مهمترین سناریو‌های تورمی پیش روی اقتصاد ایران

شب‌نامه نمایندگان: ظریف جاسوس است

پایان کار بورس در آبان ماه، با ثبت رکورد ارزش معاملات خرد/ شاخص 2 میلیون و 257 هزار واحدی، در آخرین روز کاری هفته

یک ایرانی مدیر مالی ایلان ماسک شد

افزایش قیمت بلیت هواپیما منتفی شد؟

سیگنال تحریم‌های جدید اروپا به بورس/ بازار دنده معکوس کشید

واکنش چین به فرمان هسته ای پوتین

گسترش همکاری دانشگاه تهران با دانشگاه‌های چین

نوازنده ایرانی در آمریکا کارگاه آموزشی برگزار می‌کند

عصبانیت حماس از تحریم 6 مقام ارشد خود توسط آمریکا

قیمت لیر 30 آبان 1403 + جدول

وزیر دفاع چین درخواست همتای آمریکایی برای دیدار را نپذیرفت

آمادگی مشروط نتنیاهو برای امضای توافقنامه آتش بس در لبنان

پوتین آماده گفت‌وگو با ترامپ است

سفارت آمریکا در اوکراین از بیم «حمله هوایی گسترده» روسیه تا «اطلاع ثانوی» تعطیل شد

چرا آمریکا به اوکراین برای تسلیحات دوربرد چراغ سبز نشان داد؟

خطر تشدید آتش جنگ؛ چرا آمریکا محدودیت موشکی اوکراین را لغو کرد؟

نخبه‌کشی؛ سیاستمدارانی که حذف شدند

سرمقاله ایران/ سلاح ظریف دیپلماسی

سرمقاله کیهان/ چرخه معیوب تصمیمات هزینه‌آفرین

سرمقاله همشهری/ آدرس غلط فیلترینگ

سرمقاله شرق/ حکومت به‌ عادت

سرمقاله جمهوری اسلامی/ جهان در تسخیر حکمرانی نفاق

چین دیدار با وزیر دفاع آمریکا را رد کرد

شهادت یک نظامی ارتش لبنان توسط رژیم صهیونیستی

شهادت 22 فلسطینی در پی حمله رژیم صهیونیستی در شمال غزه

فرانسه سفیر باکو را احضار کرد

ادعای اوکراین: مقر فرماندهی روسیه را هدف قرار داده‌ایم

فایننشال تایمز: کشورهای عربی امیدوارند که عربستان دونالد ترامپ را مهار کند

نشست فصلی شورای حکام آغاز به‌کار کرد

دلیل افزایش نرخ عوارض 5 آزادراه کشور

هک بانک ملت تکذیب شد؛ فقط سامانه همراه بانک مختل شده است

حمله رژیم صهیونیستی به عراق؟/ واکنش السودانی به یک بهانه تراشی

گردن‌زنی پلتفرم‌های لجستیک با تبر فیلترینگ

عزم جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برای توسعه روابط در بالاترین سطح

عراقچی به گروسی: اگر شورای حکام قطعنامه صادر کند پاسخ خواهیم داد

6گانه قیمت گذاری دستوری خودرو

عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح است

جنجال کلینیک ترک بی حجابی از منظر یک نماینده مجلس

رشد اقتصادی موجب تقویت بخش دفاعی است

استاندار مرکزی: عذر تعدادی از مدیران را خواهیم خواست

برگزاری نشست مشترک شورای هماهنگی بانک‌ها با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس

ماریو بالوتلی: چرا باید به لیگ ضعیف ایران بیایم؟ نمی‌دانم انزونزی با چه عقلی پیشنهاد سپاهان را قبول کرد!