ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جنبه‌های سلبی و ایجابی «ایران قوی» اخبار ایران

جنبه‌های سلبی و ایجابی «ایران قوی»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سایت خبری پرسون، حمید هوشنگی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) طی یادداشت شفاهی به تبیین بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درخصوص «ایران قوی» و راه‌های رسیدن به آن پرداخته است.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
یکی از مفاهیم پرکاربردی که رهبر معظم انقلاب در بیانات‌شان در سال‌های اخیر مورد تأکید قرار داده‌اند، مقوله‌ی «ایران قوی» است؛ این بحث دارای جنبه‌های سلبی و ایجابی است.
جنبه‌ی سلبی ریشه در قرآن و نگاه دینی ما دارد و مسئله‌ی بازدارندگی در قرآن مورد اشاره قرار گرفته است. خداوند متعال در قرآن می‌فرماید به‌حدی قوی شوید تا دشمن از شما بترسند و نزدیک‌تان نشوند؛ در این شرایط است که بازدارندگی ایجاد می‌شود. در دورانی که به‌ظاهر نهادهای بین‌المللی حضور دارند و قواعد بین‌المللی هم هست، شاهدیم این‌ها ابزار دست نظام سلطه و جریان پیروز در جنگ جهانی دوم برای اعمال حکمرانی بر جهانی است.
لازم است که در این عصر، قوی باشیم و صدالبته که این قدرت فقط در عرصه‌ی نظامی هم نیست. با مراجعه به ادبیات رهبر معظم انقلاب در این موضوع در می‌بابیم قوی‌شدن در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و همه حوزه‌هایی هست که به تعبیر ایشان بتواند ساخت درونی نظام، جامعه و ملت را مستحکم کند.
ایرانِ قوی از منظر ایشان یک بُعد سلبی دارد که می‌تواند مانع طمع‌ورزی دشمنان نسبت به جامعه و کشور ما شود و نوعی بازدارندگی ایجاد کند. اما ایرانِ قوی بُعد ایجابی هم دارد؛ در صورت قوت گرفتنِ جامعه و نظام، ایران می‌تواند به یک کشور پیشتاز و مترقی تبدیل شود. بنابراین وقتی صحبت از ایران قوی مطرح می‌شود، فقط صحبت از این نیست که صرفاً بازدارنگی ایجاد کنیم. ابتدا باید از تهدیدات بیرونی در امان باشیم و سپس بتوانیم پیشرفت کنیم.
امروزه در عصری زندگی می‌کنیم که دوران جنگ‌های مختلف و متنوع بوده و فقط در حوزه نظامی نیست. امروزه جنگ در عرصه‌های نرم، اقتصادی، سایبری و غیره در جهان در حال وقوع است. پس قوی‌شدن مقدمه‌ی این است که زمینه‌ی رشد و پیشرفت در کشور فراهم شود.
البته چیزی که در ادبیات رهبر معظم انقلاب بسیار پررنگ به‌نظر می‌رسد، نقش‌آفرینی عموم مردم است. یعنی مردم در تمامی عرصه‌ها حضور داشته باشند و بر پیشرفت، امنیت و قدرتِ مردم‌پایه تأکید دارند. در این‌صورت است که ایرانِ قوی می‌تواند بازدارندگی داشته و به پیشرفت و تعالی نیز دست یابد.
برای پرداختن به حوزه‌هایی که می‌توان در آن به قدرت رسید، باید چند نکته را مد نظر قرار داد. رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه‌ی نصر به یک سنت الهی اشاره فرمودند؛ اگر این سنت الهی در جامعه ما پیاده شود، حکمت الهی نیز با آن همراه خواهد شد و در نتیجه عزتِ الهی محقق می‌شود. این مهم پیوستگی و همدلی مومنین با یکدیگر است که در بیانات رهبر معظم انقلاب مشاهده می‌کنیم.
اگر همبستگی و همدلی در جامعه وجود داشته باشد، منجر به عزت‌یافتن جامعه خواهد شد و چنین جامعه‌ای در صورت تهدید نیز پیروز خواهد شد. به‌همین دلیل است که ایشان فرمودند وحدت و همبستگی، سیاست قرآنی است؛ کمااینکه سیاست تفرقه‌افکنی در درون جامعه نیز سیاست دشمنان است تا صف مستحکم جامعه را بشکنند.
در جامعه‌ی امروز ایران پیوستگی مردم با یکدیگر و با نظام سیاسی، دولتمردان و سیاستمداران به‌طور کلی وجود دارد و دولتمردان هم در قالب وفاق ملی سخنانی گفته و دنبال می‌کنند اما نقطه‌ی اساسی و جدی که می‌تواند تقویت همدلی مردم با نظام، افزایش سرمایه اجتماعی نظام و تشدید همبستگی شود، افزایش کارآمدی نظام سیاسی است.
وجود برخی ناکارآمدی‌ها و بخشی از اختلال‌ها در حکمرانی باعث ایجاد برخی ازهم‌گسیختگی‌ها و نارضایتی در جامعه می‌شود. لازم است این مسئله لازم مورد اعتنا و دقت قرار بگیرد.
باید بر مسئله‌ی مشارکت حداکثری مردم در حوزه‌های مختلف سیاسی فکر شود؛ این مسئله نیز نباید منحصر در حضور در انتخابات‌ها، راهپیمایی‌ها و امثال این باشد، بلکه باید به همراهی و تقویت نقش مردم در حوزه‌ی سیاسی پرداخته و نقش جامعه در این‌زمینه پررنگ باشد تا بتوان ایران قوی را ساخت.
حوزه‌ی دیگر، عرصه‌ی اقتصادی است؛ به‌خوبی واضح و مبرهن است که اگر بدون توجه به قشر محروم سیاست‌گذاری و سیاست‌ورزی شود، این تصمیمات اقتصادی می‌تواند جامعه را دچار اختلال جدی کند و این مسئله در ساختار سیاسی و اجتماعی نیز اثر خواهد داشت. تأکیدهای فراوان مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی از یک‌سو به‌این خاطر است که اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های بیرونی مقاوم باشد و از سوی دیگر لازم است برای این مهم یک الگو طراحی شود تا کشور را به رشد و پیشرفت اقتصادی برساند.
اگر می‌خواهیم در حوزه اقتصادی اثرگذار بوده و ایران قوی را بسازیم، باید جایگاه کشورمان را در اقتصادی جهانی ارتقا دهیم. به‌خوبی می‌دانیم که وقتی یک کشور به قدرت اقتصادی تبدیل شود، دشمنان نمی‌توانند به‌راحتی در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به او ضربه‌ای وارد کنند. ما از نظر ژئوپلیتیک و منطقه‌ای که در آن هستیم، در قلب جهان قرار داریم و این سرزمین می‌تواند برای ما فرصت‌سازی کند و با استفاده‌ی صحیح از این فرصت‌ها می‌توانیم ایرانِ قوی را بسازیم.
«ایران قوی» دارای استحکام در ساخت درونی قدرت است و در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی می‌تواند اعمال قدرت کند و دست‌یابی به این موارد مهم نیز راهکارهای خود و البته سخت را داراست که با پشتکار و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مختلف، متنوع و متعدد کشور و جامعه‌مان دست‌یافتنی است.
منبع: تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحول دیجیتال در فولاد سنگان؛ گامی بلند به سوی روابط عمومی هوشمند

طارمی بازیکن مورد علاقه اینزاگی در اروپا!

لیست رئال مادرید برای تقابل با لیورپول اعلام شد؛ حضور یک نام جدید

ایران و اروپا معلق در هوا؛ انتخاب میان مکانسیم ماشه یا برجام؟

چین ورود کشتی‌های ایرانی را به بنادرش ممنوع کرد؟

اسیدی که دشمن چین و چروک پوست است!

بیش از یکسال است که چین مانع ورود کشتی‌های ایرانی می‌شود؟

حضور 100 مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو

کشورهای همسایه نقش کلیدی در توسعه ترانزیت و حمل و نقل دارند

ثبات در افغانستان محور گفتگوهای نمایندگان ایران و چین

ترکیه و چالش روابطِ آتی با حماس

تشدید تحرکات نظامی آمریکا در سوریه

روحیه بسیجی عامل اصلی شکست آمریکا در منطقه است

تکاپوی کامالا هریس برای تضمین بقای سیاسی‌اش

افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا

روسیه برای آمریکا خط‌ونشان کشید

روسیه نسبت به استقرار موشک‌های کوتاه و میان برد آمریکا هشدار داد

خط و نشان روسیه برای آمریکا

روسیه حجت را بر آمریکا تمام کرد

واکنش آمریکا و اروپا به اقدامات جبرانی ایران

نباید به جنجال‌سازها میدان داد

اینک زمان مذاکره!

عواقب حکم بازداشت نتانیاهو برای رژیم صهیونیستی

رویترز: کره‌شمالی تولید موشک‌های خود را گسترش می‌دهد

مدیرعامل سابق پشتیبانی امور دام: 70 درصد نیاز اساسی سفره مردم را از خارج کشور وارد می‌کنیم

سازمان توسعه تجارت: امکان ثبت مسافری آیفون ممکن شد

مدیرعامل شرکت نفت: برنامه دقیقی برای عبور از زمستان داریم

تعهد صادرات گاز ایران به عراق برقرار است

ممنوعیت صادرات گاز ایران به عراق تصویب شد

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه در حال اجراست

خبر شرکت ملی گاز ایران درباره صادرات به عراق

کاری جز پیگیری امور و مشکلات مردم ندارم

ریال دیجیتال؛ از تاثیرات اقتصادی تا اجتماعی در ایران

سران قوا مصمم به اجرای برنامه‌های تدوین شده برای سهولت در سرمایه‌گذاری و ایجاد بستر امن فعالیت‌های اقتصادی هستند

کمیسیون فرهنگی: قانون حجاب اواسط آذر ابلاغ می‌شود

بازار گل و گیاه ارغوان کارویژه شهرداری اصفهان و الگویی برای سایر شهرها است

نیازمند مدیران تازه‌نفس برای توسعه مازندران هستیم

اظهارات مهم رئیس جمهور درباره یارانه بگیران

اظهارات تازه پزشکیان درباره پروژه انتقال پایتخت از تهران

رییس‌جمهور: کاری جز پیگیری مشکلات مردم نداریم

رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی: ایجاد منطقه آزاد اقتصادی در مرز خراسان جنوبی مطالبه ما از دولت است

رفع موانع اقتصادی، محور گفتگوهای دولت و سران قوا

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی/ ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

وزیر اقتصاد: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی

(ویدئو) رونمایی از شگرد‌های یک باند بزهکار اقتصادی؛ از نقطه صفر تا کلاهبرداری چند هزار میلیاردی

«فتوریسم در ستایش موسیقی» به ورد رسید

رفع قطعی چین و چروک صورت/ این روش شما را 20 سال جوان می کند

چین سهمیه واردات نفت پالایشگاه‌های مستقل را افزایش داد

حضور 100 مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو خواهیم داشت