ایرانیان جهان

آخرين مطالب

به نظر نمی‌رسد از ترامپ آبی گرم شود ایالات متحده آمریکا

به نظر نمی‌رسد از ترامپ آبی گرم شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فوری / مدارس فردا سه‌شنبه 6 آذر 1403 تعطیل شد | تعطیلی مدارس برای آلودگی هوا در این شهرها
این نشریه عنوان کرد ترامپ در بحبوحه تحولات در روابط‌ بین‌المللی در شکل گیری سیاست خارجی این کشور با چالش‌هایی مواجه خواهد شد.
نشریه پولیتیکو در ادامه خاطرنشان کرد که رئیس‌جمهور آمریکا باید افزایش نفوذ روسیه، چین، ایران و کره شمالی را در نظر داشته باشد.
به نوشته این نشریه، وعده های انتخاباتی رئیس‌جمهور آتی آمریکا برای پایان دادن به درگیری در اوکراین در حال حاضر در خطر است، چراکه وضعیت در خط مقدم ناپایدار بوده و اوکراین در حال از دست دادن نیروهای مسلح خود است.
مشکل دیگر ترامپ، تهدید تسلط بیشتر رژیم صهیونیستی به کل کرانه باختری خواهد بود که منجر به ادامه درگیری‌ها در خاورمیانه خواهد شد.
این نشریه مدعی شد که ترامپ ممکن است مانع از روابط ایران و آمریکا شود چراکه پیشتر قصد داشته ایران را از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای بازدارد و حال به نوشته این نشریه «ایران بیش از پیش به دستیابی به تسلیحات هسته‌ای نزدیک‌تر شده است».
از چالش‌های ترامپ، رشد همکاری میان روسیه و کره شمالی از جمله در حوزه نظامی همچنین خواهد بود. چین نیز به وضع مواضع سختگیرانه‌تر در روابط با آمریکا پرداخته و مشارکت این کشور با مسکو با رویکردی که ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری خود اتخاذ کرده، در تضاد است.
فارن افرز: به نظر نمی‌رسد از ترامپ آبی برای نتانیاهو گرم شود
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی چشم امید خود را به حمایت احتمالی تمام‌عیار «دونالد ترامپ» از این رژیم دوخته است، اما سوابق ترامپ و تاب‌آوری جنبش‌های مقاومت منطقه نشان می‌دهد که این امیدواری بیهوده است.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گزارش داد رژیم صهیونیستی امیدوار است که با بهره‌مندی از حمایت تمام‌عیار وی، معادلات منطقه را برهم بزند، اما این حمایت تمام‌عیار یک خیال خام است.
به گزارش نشریه آمریکایی «فارن افرز»، نتانیاهو پس از 13 ماه جنگ در غزه و درگیری با حزب‌الله، حالا خود را در داخل و خارج اراضی اشغالی در موضع بهتری می‌بیند. او و دولتش حالا فرصتی برای تغییر موازنه قدرت در غرب آسیا پیدا کرده‌اند و با حمایت قوی جناح راست افراطی، سعی دارند یک مفهوم نامشخص به نام «پیروزی کامل» را محقق کنند.
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی سعی دارد جنگ در غزه را طولانی کرده و برای حضور طولانی‌مدت نظامیان صهیونیستی در بخش شمالی نوار غزه زمینه‌سازی می‌کند. این رژیم همچنین به دنبال تحمیل یک نظم جدید بر لبنان، از بین بردن قدرت جنبش‌های مقاومت منطقه و سنگ‌اندازی در برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است. برخی از اعضای ائتلاف حاکم رژیم اشغالگر آرزوی از بین بردن راهکار 2 دولتی را دارند و این در حالی است که شخص نتانیاهو به عادی‌سازی روابط این رژیم با عربستان سعودی چشم دوخته است. نتانیاهو مطمئن است که ترامپ بعد از بازگشت به کاخ سفید، از او حمایتی تمام‌عیار به عمل خواهد آورد.
اما به گزارش فارن افرز، این فرضیات درباره قدرت نظامی رژیم صهیونیستی و میزان حمایت احتمالی ترامپ، به‌شدت اغراق‌آمیز است. موفقیت‌های تاکتیکی در میدان جنگ، بدون دوراندیشی‌های سیاسی و دیپلماتیک، نمی‌توانند به امنیت پایدار منجر شود. این احتمال وجود دارد که رژیم صهیونیستی خود را درگیر جبهه‌های جنگی مختلف کرده و ناچار شود مسئولیت جمعیت زیادی از غیرنظامیان در غزه و لبنان را بر عهده بگیرد. جلب حمایت کشورهای جهان عرب نیز بیش از شکست حماس و حزب‌الله، به حذف چهره‌های افراطی از کابینه رژیم صهیونیستی نیاز دارد، در حالی که نتانیاهو بدون حضور آن‌ها از قدرت برکنار خواهد شد.
با این وجود، نتانیاهو و متحدانش تصور می‌کنند که دولت آینده ترامپ به‌صورت بی‌قیدوشرط از رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد. اما ابراز تمایل اخیر صهیونیست‌ها به حصول توافق با حزب‌الله لبنان به این معناست که حتی نتانیاهو هم می‌داند ترامپ با ماجراجویی‌های بی‌پایان این رژیم اشغالگر در منطقه همراه نخواهد شد. علاوه بر جبهه لبنان، ایران نیز یک صحنه دیگر است که رژیم صهیونیستی ترجیح می‌دهد به‌تنهایی در آن وارد عمل نشود و به حمایت واشنگتن نیاز دارد.
دولت نتانیاهو امیدوار است که با تحقق اهداف رویایی خود از جمله نابودی حماس، کنترل حزب‌الله و مهار ایران، سایر قدرت‌های منطقه‌ای را به توافق با رژیم صهیونیستی وادار کند!
صهیونیست‌ها تصور می‌کنند که در صورت عادی‌سازی روابط عربستان با این رژیم، دیگر کشورهای عربی منطقه نیز برای احیای روابط خود با تل‌آویو صف خواهند کشید. از این رو، ترامپ که در دور نخست ریاست‌جمهوری خود روابط گرمی با عربستان ایجاد کرده بود، به برگ برنده رژیم صهیونیستی بدل می‌شود.
ترامپ از سوی نتانیاهو به‌عنوان «بزرگ‌ترین دوست اسرائیل» معرفی شده و صهیونیست‌ها امیدوارند که او از این رژیم به‌طور بی‌قید و شرط حمایت کند. از سوی دیگر، چهره‌های حامی رژیم صهیونیستی که ترامپ به مناصب مرتبط با این رژیم گماشته، این تصور را تقویت کرده است. از سوی دیگر، یکی از دلایل اصلی جاه‌طلبی‌های نتانیاهو این است که شرکای راست افراطی او در ائتلاف حاکم، به کمتر از این راضی نخواهند شد.
به گزارش فارن افرز، پافشاری آن‌ها بر اهداف افراط‌گرایانه خود که ضامن بقای نخست‌وزیری نتانیاهو است، به مانعی دائمی برای اعضای نهادهای امنیتی رژیم اشغالگر تبدیل شده است، نهادهایی که می‌دانند تداوم عملیات‌های تهاجمی، به نفع این رژیم و ارتش آن نیست. این چهره‌های افراطی حتی با مواضع خانواده‌های اسرای صهیونیست هم مخالفت کرده‌اند.
ماه‌هاست که این خانواده‌ها خواستار یک توافق برای آزادی اسرای صهیونیست بوده و از حمایت قابل‌توجهی از سوی دولت آمریکا برخوردارند. اما نتانیاهو توانسته با اتکا به جناح راست افراطی خود و همچنین افرادی که شروط حماس برای برقراری آتش‌بس را نمی‌پذیرند، بر مقاومت خانواده اسرا غلبه کند. با روی کار آمدن ترامپ، نتانیاهو این‌گونه فرض می‌کند که ایالات متحده برای پایان دادن به عملیات‌های نظامی و آزادسازی اسرا، فشار کمتری بر رژیم صهیونیستی وارد خواهد کرد.
اما به گزارش رسانه آمریکایی، نتانیاهو و اطرافیانش به مشکلات اساسی این طرح‌های جاه‌طلبانه توجه نمی‌کنند، از جمله اینکه ایران و جنبش مقاومت منطقه ازبین‌رفتنی نیستند. حماس، حزب‌الله و انصارالله یمن از هم‌اکنون مقاومت خود را نشان داده و در حال بازسازی نیروهای خود هستند. آن‌ها همچنان دارای قدرت آتش قابل‌توجهی بوده و قادرند روزانه با صدها راکت، موشک بالستیک و پهپاد، اراضی اشغالی را هدف قرار دهند؛ همانطور که در ماه‌های اخیر هم توانسته‌اند هرج‌ومرج گسترده‌ای را در اراضی اشغالی ایجاد کرده و صهیونیست‌ها را به‌طور مداوم به پناهگاه‌ها بفرستند.
فارن افرز با اشاره به اینکه حتی تصور تسلیم‌شدن این جناح‌ها هم خیال‌پردازانه است، به این حقیقت اشاره کرد که هیچ‌گونه طرح بلندپروازانه‌ای از سوی رژیم صهیونیستی بدون کمک قابل‌توجه واشنگتن محقق نخواهد شد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی در حال حاضر بیشتر از هر زمانی به حمایت آمریکا نیاز دارد، بنابراین این تصور که حمایت آمریکا بی چون و چرا خواهد بود، یک خیال باطل است.
در این گزارش با اشاره به قدردانی ترامپ از رأی‌دهندگان عرب‌تبار و مسلمان آمریکایی برای پیروزی در انتخابات، آمده است که این می‌تواند نشانه‌ای از تجدیدنظر در سیاست‌های ترامپ باشد. اگر این را در کنار نفرت کلی ترامپ از مداخله بی‌پایان آمریکا در مناقشات نظامی سراسر جهان در نظر بگیریم، خواهیم دید که ممکن است رژیم اشغالگر در اولویت‌های دولت جدید ترامپ نباشد.
علاوه بر این، ترامپ دوره اول ریاست‌جمهوری خود را با درگیری‌های لفظی با نتانیاهو به پایان رساند و به وضوح اعلام کرد که هیچ تمایلی ندارد رژیم صهیونیستی خصومت‌ها را ادامه دهد. او همچنین در دیدار خود با نتانیاهو در ماه ژوئیه از نخست‌وزیر رژیم اشغالگر خواست که جنگ را پیش از خروج بایدن از دفتر ریاست‌جمهوری، به پایان برساند.
از سوی دیگر، حامیان شهرک‌سازی‌های گسترده رژیم صهیونیستی در کرانه باختری که از بزرگ‌ترین طرفداران ترامپ هستند نیز ممکن است به‌زودی دریابند که ترامپ تعهد چندانی به مواضع و دستورکار آن‌ها ندارد.
مواضع کلی ترامپ در سیاست خارجی نیز می‌تواند برای رژیم صهیونیستی مشکل‌ساز باشد. او در ماه سپتامبر به خبرنگاران گفت که آمریکا باید با تهران توافق کند و یک ماه بعد هم تاکید کرد که به «رنج و ویرانی در لبنان» پایان خواهد داد.
رژیم صهیونیستی اخیراً یک سامانه پیشرفته موشک‌های ضد بالستیک «تاد» از آمریکا دریافت کرده و میزبان 100 نیروی نظامی آمریکایی برای کنترل این سامانه‌ها است. به گزارش فارن افرز، شاید ترامپ این تسلیحات را از اراضی اشغالی خارج نکند، اما عدم تمایل آشکار او به تخصیص نیروها و منابع مالی ایالات متحده در خارج از کشور بدین معناست که حمایت آمریکا در آینده کاهش خواهد یافت و آزادی عمل ارتش رژیم اشغالگر محدود خواهد شد.
از سوی دیگر، فرانسه، آلمان، و بریتانیا که در حمله دوم موشکی ایران در ماه اکتبر به دفاع از رژیم صهیونیستی کمکی نکردند، همگی صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی را محدود کرده و نگرانی‌هایی درباره تبعیت این رژیم از قوانین بین‌المللی مطرح کرده‌اند. علاوه بر این، نهادهای بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد، دیوان بین‌المللی دادگستری و دیوان کیفری بین‌المللی که از دیرباز با جنایات رژیم صهیونیستی مخالفت کرده‌اند، به رفتارهای کنونی این رژیم واکنش نشان داده‌اند و دیوان کیفری بین‌المللی حتی حکم بازداشت نتانیاهو و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق وی را صادر کرده است.
فارن افرز با اشاره به اینکه این محدودیت‌ها می‌تواند پیامدهای منفی فزاینده‌ای بر آزادی عمل ارتش رژیم اشغالگر در پیشبرد اهداف تل‌آویو در منطقه داشته باشد، تاکید کرد که این رژیم با خطرات جدی روبرو است و توانایی آن در پایان دادن به درگیری‌های کنونی، به‌شدت به نحوه تعامل نتانیاهو با ترامپ بستگی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277957/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبرنگار اسرائیلی: محال است که ما برنده توافق آتش‌بس با حزب الله باشیم (زیرنویس فارسی)

بایدن و مکرون به زودی توافق آتش بس را اعلام می‌کنند

درخواست مقام ناتو از غربی‌ها در مورد آماده شدن برای جنگ

روسیه: آمریکا در انزوای بین‌المللی کامل قرار گرفته است

رویترز ادعا کرد: بایدن و مکرون 36 ساعت دیگر توافق آتش بس در لبنان را اعلام می‌کنند

لاریجانی: تحریم‌ها به بن‌بست رسیده‌اند، مذاکره تنها راه حل

نوسان قیمت در بازار ارزهای عربی امروز؛ 5 آذر 1403

شرکت چینی برنده قرارداد ساخت نیروگاه خورشیدی در عراق شد

با 4 میلیارد تومان کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ اقتصادی‌ترین محله‌های تهران را بشناسید

ظهره وند: با حکم دادگاه لاهه انزوای اسرائیل تکمیل شد

حمله لواندوفسکی به مسی و رونالدو

حمله عجیب به مسی و رونالدو

(تصاویر) جنگنده نسل پنجم روسیه، رقیب F-35 آمریکا و J-20 چین

رویترز: بایدن و مکرون 36 ساعت دیگر توافق آتش بس در لبنان را اعلام می‌کنند

رویترز: 36 ساعت دیگر آتش بس در لبنان اعلام می‌شود

سه رخداد راهبردی در یک هفته علیه اسرائیل کودک کش

تلاش قبرس برای پیوستن به ناتو

پائولو فونسکا: در میلان نتیجه تساوی حس شکست می‌دهد

عکس | تعطیلات رویایی قایدی؛ دور اروپا در یک هفته!

رشد صادرات در سه ماه آخر

آمریکا تایید کرد ؛ بله ما مجوز دادیم !

واکنش فوری سفیر اسرائیل در آمریکا به اخبار آتش بس

درخواست ایران از شورای امنیت

علت بازگشت دلار به کانال 68 هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آیا دولت چهاردهم می‌تواند دخل و خرج ملت را جور کند؟

مواجهه قانون با اخلالگران اقتصادی

قاضی استرالیایی برای بررسی غرامت به قربانیان جنایات جنگی این کشور در افغانستان انتخاب شد

به نظر نمی‌رسد از ترامپ آبی گرم شود

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین/ واشنگتن به تکاپو افتاد؛ اتحاد فراآتلانتیکی درهم می‌شکند؟

هواپیمای جنگ الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟

جزئیات توافق آتش‌بس 60 روزه میان لبنان و رژیم‌ صهیونیستی

جمعت عراق از 45 میلیون نفر فراتر رفت

پیش بازی بایرن مونیخ – پاری سن ژرمن؛ یاد لیسبون به‌خیر اما امروز مسئله صعود است

تمجید اینزاگی از طارمی / مهدی راه رقابت کردن را بلد است

روزهای آفتابی تیم‌های ایتالیایی در زمستان اروپا

شورای علمای شیعه افغانستان حملات تروریستی در پاراچنار و بغلان را محکوم کرد

سرانجام دوستی و دلدادگی ترامپ و ایلان ماسک به کجا ختم می‌شود؟

در حال حاضر توافق آماده‌ای در مورد آتش‌بس در لبنان وجود ندارد

آتش‌بس لبنان و اسرائیل توسط کاخ سفید تایید شد؟

کاخ سفید خبر داد: در حال حاضر توافقی برای آتش بس در لبنان وجود ندارد

سه رخداد راهبردی در یک هفته علیه رژیم غاصب

غریب‌آبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند

آمریکا: هنوز به توافق آتش بس در لبنان دست نیافته‌ایم

طوفان الاقصی در اسرائیل و اروپا زلزله به پا کرد/ رژیم صهیونیستی ایالت پنجاه و یکم آمریکا است

ایران خواستار اقدام شورای امنیت برای تحریم علیه اسرائیل شد

نرخ تورم در محدوده فعلی باقی می‌ماند؟

دوباره مذاکره، دوباره ژنو

زیدآبادی نوشت: قتل‏‌های آذرماه سال 77؛ رنج و پرسشی که تکرار می‏‌شود

نماینده سابق: جریان بازنده انتخابات هر روز چوب لای چرخ دولت می‌گذارد

کابوس ظریف