ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چالش کمبود نیروی کار در واحدهای صنعتی اخبار ایران

چالش کمبود نیروی کار در واحدهای صنعتی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - این روزها بحث عدم تمایل کارگران به اشتغال در واحدهای صنعتی بیشتر از گذشته به چشم می خورد و این موضوع به دلیل عدم تمایل نیروی کار به اشتغال در واحدهای صنعتی به دلیل دستمزد پایین است. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، چالش کمبود نیروی کار در کشور از جایی شروع شد که دستمزد کارگران توانایی تأمین معاش را نداشت و هر روز قدرت خرید کارگران کاهش یافت.
بحث عدم تناسب دستمزد با نرخ تورم بارها از سوی کارشناسان هشدار داده شد اما گوش شنوایی برای اصلاح آن وجود نداشت,در همین راستا کارگران مجبور شدند یا مشاغل کاذب را برای اشتغال انتخاب کنند یا در کنار اشتغال خود به سمت مشاغل کاذب بروند.
کاهش دستمزدهای کارگران به زیر سطح تورم و عدم تطابق آن با هزینه‌های زندگی، باعث مهاجرت نیروی کار از مشاغل اصلی به سمت مشاغل کاذب و دلالی شده است. این امر به نوبه خود منجر به کمبود نیروی کار در بخش‌های تولیدی و خدماتی و در نتیجه کاهش بهره‌وری و رشد اقتصادی شده است.
حرکت تدریجی کارگران به سمت مشاغل کاذب و دلالی به دلیل دستمزدهای پایین، باعث خواهد شد که مشاغل با کمبود نیروی کار مواجه شوند و این خطری است که به‌طور جدی در نظر گرفته نشده است.
در بحث تعیین دستمزد کارگران همواره استدلال می‌شود که افزایش دستمزدها بر اساس نرخ تورم، که مطابق قانون کار است، منجر به افزایش نقدینگی و در نتیجه تورم خواهد شد که اثر افزایش دستمزدها را خنثی می‌کند و مضرات آن بر فوایدش غلبه خواهد کرد. این استدلال همواره در تعیین دستمزد، وزن بیشتری داشته است. به جز سال 1401که دستمزدها با افزایش 57درصدی مواجه شد، مبالغی تعیین شده باشد که بتواند نیازهای ابتدایی زندگی روزمره را برای کارگران تأمین کند.
اما مسئله سرکوب دستمزدی تبعات دیگری را به‌همراه داشته که چندان به آن پرداخته نمی‌شود و تداوم این امر در حال حاضر کشور را با بحران نیروی کار مواجه کرده است.در حال حاضر برخی آمارها حکایت از این دارد که دلیل افزایش تعداد رانندگان تاکسی های اینترنتی مشکلات دستمزد است.
* تعداد اسنپی‌ ها بیشتر از نیروی انسانی کارخانه‌ ها شد!
حسین محمدیان،عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران کمبود نیروی انسانی را بزرگترین چالش کارآفرینان ذکر کرد و افزود: امروز قشر کارگر به سبب نرخ حقوقی و دستمزدی که توسط حاکمیت تعیین می‌شود، نمی‌تواند زندگی خود را تامین کند لذا ترجیح می دهد که واحد صنعتی را ترک کرده و در جای دیگری مشغول به کار شوند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز تعداد نیروی انسانی که در «اسنپ» مشغول به فعالیت است، بیشتر از نیروی انسانی است که در واحدهای صنعتی به کار اشتغال دارند که از اختلاف حقوق و دستمزدها با نرخ تورم نشات می‌گیرد.
وی اظهار کرد: البته می‌توان به این افراد حق داد، زیرا حقوق ها کفایت هزینه‌های زندگی را نمی دهد، از سوی دیگر بسیاری از نیروهای انسانی کارآزموده و فنی در حال خروج از کشور هستند و این یک تهدید برای جامعه کارآفرینی و شرایط سختی است که برای آنان در جذب نیروی انسانی بوجود آورده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوالی پیرامون شرایط کارآفرینان برای جذب نسل زد به عنوان نیروی انسانی جدید در واحدهای تولیدی گفت: شرایطی که نسل زد دارد فقط مختص ایران نیست، بلکه در خیلی از کشورها این ظرفیت را فرصت در نظر می‌گیرند.
وی بیان کرد: نسل «زد» یا نسل «نت» به افرادی تلقی می‌شود که تقریبا بین سال‌های 1995تا 2010متولد شده‌اند. این نسل از همان ابتدای کودکی وقتی چشمان خود را به روی دنیا گشودند، توانستند پیشرفت اینترنت و سایر ابزارهای هوشمند دنیا را ببینند و اصلا به‌همین‌خاطر به آن‌ها نسل نت گفته می‌شود.
وی ادامه داد: نسل زد در انجام کاری که به آنان واگذار می شود، بسیار جدی است و ثمره فعالیت آنان ارزش افزوده زیادی در هر حوزه دارد، به عنوان مثال کاری که «ایلان ماسک» با بهره گیری از نسل زد انجام می دهد، بسیار پرسودتر از کاری است که یک شرکت ساخت تویوتا با نیروهای انسانی میانسال به نتیجه می رساند.
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی به دیگر مشکلات کارآفرینان اشاره کرد و گفت: برخی از کالاها قیمت های دستوری دارند و تولیدکننده نمی تواند قیمت را تعیین کند، این اجبار در تعیین قیمت، تعادل اقتصادی را برهم می زند.
وی به بحث های مالی و سرمایه گذاری در کشور پرداخت و افزود: در کشورهای توسعه یافته اگر کارآفرینان طرح و ایده ای دارند، یا از بانک ها یا از بازار سرمایه کمک می گیرند یا سرمایه گذار خارجی جذب می کنند، متاسفانه کارآفرینان ایرانی در هر سه مورد دچار مشکل جدی هستند، سرمایه گذاری خارجی در کشور به سبب تحریم های اقتصادی و نپیوستن به FATF بسیار کاهش یافته، سرمایه بانک ها نیز به خاطر سیاست‌های انقباضی نیز وضعیت مناسبی ندارد.
محمدیان اظهار کرد: استفاده از بازار سرمایه نیز با توجه به درصدهای پولی و هزینه های بسیار بالایی که در این بازار است، دیگر توجیه اقتصادی ندارد، لذا از سرمایه گذاری ثابت برای توسعه زیرساخت های تولید در چند سال اخیر عقب ماندیم، افزون بر این به سبب تحریم های بین المللی، فناوری های روز وارد کشور نشده و این موضوع ایران را در رقابت با کشورهای همسایه نیز دچار چالش کرده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: با مشکل زیرساخت های انرژی در کشور مواجه هستیم، برق واحد تولیدی 2تا سه روز در هفته قطع می شود، در صورتی که انرژی به موقع تامین نشود، توسعه صنعتی کشور نیز دچار چالش خواهد شد.
وی تصریح کرد: همواره انرژی ارزان و فراوان یکی از مزیت های صادراتی ایران بوده که در این بخش نیز دچار مشکل شدیم و در حال از دست دادن مزیت صادارتی کالاهای تولیدی خود هستیم.
به گزارش تسنیم، مشکلات جدی در بازار کار و ناتوانی دستمزدها در تأمین نیازهای زندگی کارگران، به دلیل فاصله زیاد حقوق‌ها با تورم و هزینه‌های زندگی، موجب افزایش فشار اقتصادی بر کارگران شده است. در این شرایط، گرایش به مشاغل غیررسمی و عدم اجرای درست قوانین کار، به‌ویژه در تعیین حقوق متناسب با تورم، چالش‌های زیادی برای نیروی کار ایجاد کرده است.بنابراین ضرورت دارد, دولت و مجلس برای اصلاح رویه دستمزد فکری کنند تا شاید تمایل کارگران تولید بیشتر شده و بتوانند با رونق تولید بخشی از مسائل اقتصادی را سامان دهند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1278047/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا: به گفتگو‌های ایران و اروپا نخواهیم پیوست

تهدید‌های آمریکا اسرائیل را به پذیرش آتش‌بس با حزب‌الله مجبور می‌کند

سفر فرستاده ویژه آمریکا به عربستان با موضوع آتش‌بس در لبنان

رونمایی از نقشه آمریکایی برای ایجاد اختلاف میان ایران و روسیه

آلزایمر برجامی و هیجان کاذب برای مذاکراتی بی‌محتوا

سرمقاله اعتماد/ تصمیم در فضای آشوب

سرزمین‌های اشغالی زیر آتش گسترده حزب‌الله

لحظه اصابت موشک سنگین حزب الله در الجلیل

حملات پهپادی گسترده روسیه به کی‌یف

بلومبرگ: اسرائیل و حزب الله به امضای توافق آتش بس نزدیک شدند

قالیباف: وضعیت تحقق برنامۀ هفتم اصلا قابل قبول نیست

وزیر ارتباطات: تعرفه اینترنت متناسب با معیشت مردم در نظر گرفته می‌شود

وزیر نیرو: نگرانی من برای ناترازی بزرگ در برق تابستان آینده و سرمای سخت زمستان است

توضیح وزیر نفت در مورد علت کمبود سوخت نیروگاه‌ها

دیوان محاسبات: بودجه پیشنهادی سال 1404 شرکت‌های دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است

قالیباف: بیش از 15 هزار مگاوات ناترازی انرژی در تابستان امسال؛ قطعی برق نخواهیم داشت

ربیعی: دولت کشور را با 25 درصد کسری برق و بنزین و 40 درصد کسری گاز تحویل گرفت

سقف پاداش پایان خدمت کارمندان دولت اعلام شد

قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 6 آذر 1403

بازی‌ های پشت پرده در بزرگترین میدان نفتی ایران +فیلم

رفع موانع اقتصادی در هرمزگان، راه نجات اقتصاد ملی است

بازدید مهندس هدایت و سردار نجار از غرفه سالکو در نمایشگاه ایران متافو 2024

آغاز همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر؛ چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری

حضور تجار خراسان شمالی در نمایشگاه موسیاد ترکیه

قالیباف: در تابستان امسال بیش از 15 هزار مگاوات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم

دیدار همتی با وزیر سرمایه گذاری عربستان + عکس

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد 40 درصد افزایش می‌یابد

فریب پیامک‌های کلاهبرداری جذب دانشجو را نخورید

دو برابر شدن بدهی عمومی ارمنستان در دوران پاشینیان

دلار 100 هزار تومانی در راهه؟!

همتی با وزیر سرمایه گذاری عربستان دیدار کرد

دیدار همتی و وزیر سرمایه گذاری عربستان

دستگیری 3 فعال غیرمجاز ارزی در میدان آرژانتین

نشست مشترک بخش خصوصی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

چشم‌انداز اقتصادی جی پی مورگان در سال 2025

عکس/ شهرام حقیقت دوست و فریبرز عرب نیا در پشت صحنه مختارنامه؛ سال 85

بازگشت به مذاکرات، تنها راه در این مقطع حساس

لیگ قهرمانان اروپا| یک بازی حساس و چند نیمچه بازی

واکنش عباس عبدی به قتل خاخام یهودی در امارات/ شاید خودشان کشته باشند تا آشوب راه بیندازند

سنگ‌آهن در دوراهی رکود و حمایت

چین در مسیر رهبری آموزش عالی جهان/ 23 میلیارد دلار بودجه برای طرح ارتقای دانشگاه‌ها

نزدیک بودن آتش‌بس لبنان و اسرائیل

هالیوود چطور ابربحران اخلاقی سیاسیون را توجیه می‌کند؟

هنوز خسارت ناشی از موشک «اورشنیک» روسیه را برآورد نکرده‌ایم

نوسانات قیمت نفت با بررسی آتش‌ بس احتمالی

عقبگرد فلز زرد با خبر صلح؛ پیش بینی آینده طلا

دلار پرواز کرد اما طلای جهانی جا ماند

آمریکا: به گفتگوهای ایران و اروپا نخواهیم پیوست

دولت امریکا: ما در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کنیم

دلار پرواز کرد، طلای جهانی جا ماند