ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مذاکره با آمریکا، قطعه نهایی پازل فشار بر ایران ایالات متحده آمریکا

مذاکره با آمریکا، قطعه نهایی پازل فشار بر ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گفته عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تنها با بازگشت ایالات متحده آمریکا به برجام، امکان فعال شدن مکانیزم ماشه در شورای امنیت وجود دارد و به همین دلیل احتمالاً غربی‌ها سعی خواهند کرد در ماه‌های پیش رو مجدداً پای ایران را به میز مذاکره با ایالات متحده باز کنند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از آنکه تروئیکای اروپایی با هماهنگی ایالات متحده، قطعنامه ضد ایرانی و خصمانه خود را در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تصویب رساندند، موضوع فعال شدن مکانیزم ماشه و طرح غربی‌ها برای بازگرداندن دوباره تمامی تحریم‌ها علیه ایران به بحث داغ این روزهای رسانه‌ها تبدیل شده است، زیرا در صورتی که کشورهای 4+1 نتوانند تا پیش از فرا رسیدن بند غروب برجام در اکتبر 2025، قطعنامه جدیدی علیه برنامه هسته‌ای کشورمان تصویب کنند، مطابق متن برجام، اهرم فشار مکانیزم ماشه علیه ایران را از دست می‌دهند و برنامه هسته‌ای ایران نیز عادی تلقی می‌شود.
با توجه به این موضوع، بررسی دو مسئله، ضروری به نظر می‌رسد، اول آنکه بهترین واکنش در پاسخ به تصویب این قطعنامه چیست و ایران باید چگونه عمل کند تا ضمن حفظ منافع ملی، وارد زمین بازی دشمن نشود؟ و دوم آنکه مکانیزم ماشه دقیقاً در چه صورتی فعال خواهد شد؟
در پاسخ باید گفت همانطور که در گزارش‌های قبلی ایمنا به آن پرداخته شد، گروهی از تحلیلگران معتقد هستند حرکت به سمت بازدارندگی کامل هسته‌ای تنها راه ایران برای نجات از فشار بیشتر طرف‌های غربی است و در حال حاضر نیز ایران باید هرچه سریع‌تر از پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای (NPT) خارج شود و همکاری خود با آژانس را به مرور زمان به صفر برساند، اما در مقابل گروه دیگری معتقد هستند که ایران نباید به سمت ساخت سلاح اتم حرکت کند، بلکه رسیدن به حد آستانه ساخت سلاح برای بازدارندگی کشور کافی است و خروج از ان پی تی باید به عنوان گام نهایی ایران در نظر گرفته شود.
از سوی دیگر در پاسخ به پرسش دوم، به گفته ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ، تنها با بازگشت ایالات متحده آمریکا به برجام، امکان فعال شدن مکانیزم ماشه در شورای امنیت وجود دارد و به همین دلیل احتمالاً غربی‌ها سعی خواهند کرد در ماه‌های پیش رو مجدداً پای ایران را به میز مذاکره با ایالات متحده باز کنند، بنابراین نباید فراموش کرد که چنین اقدامی با هدف تکمیل پازل فشار بر ایران انجام می‌شود و در چنین شرایطی سخن گفتن از مذاکره با آمریکا و شخص ترامپ که خودش با زیان بار دانستن برجام از آن خارج شد، خردمندانه به نظر نمی‌رسد، چراکه تجربه ثابت کرده طرف آمریکایی هرگز حاضر نخواهد بود به تعهداتش نسبت به ایران پایبند بماند و خسارت ایران را بپردازد. همچنین نباید فراموش کرد که پیشنهاد مذاکره در شرایط فعلی، بیش از هر چیز با هدف تضعیف ایران و خلع سلاح کشورمان در مواجهه با رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود.

ایرانیان جهان

مأموریت گروسی در سفر به تهران چه بود؟ ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: سفر گروسی به ایران مأموریتی بود که به او داده بودند و او به عنوان یک مدیرکل مستقل آژانس که برای کار فنی سفر می‌کند به ایران نیامده بود، بلکه آمده بود تا بتواند زمینه را برای تعامل با ایران باز کند، خواسته‌هایی را مطرح کند و گزارشی هم بنویسد، اما پیش از آنکه گزارش او خوانده شود بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه را کامل کرده بود تا با همکاری دو کشور دیگر عضو 4+1 یعنی آلمان و فرانسه قطعنامه را با پشتیبانی آمریکا به رأی بگذارند.
وی می‌افزاید: همانطور که قابل پیش‌بینی بود این قطعنامه در 5 بند علیه ایران تصویب شد و وارد فاز راهبردی و استراتژیک شدیم، یعنی برنامه‌ای را تنظیم کردند که تا قبل از ورود به سال 2025، بتوانند پرونده ایران را مجدداً در شورای امنیت باز کنند و مانع از عادی شدن پرونده ایران شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نوعی تقسیم کار صورت گرفته است، می‌گوید: این قطعنامه بسترساز رفت و آمد گروسی به تهران و آژانس خواهد بود که تا آخر اردیبهشت باید گزارش نهایی را به شورای حکامی که اول خرداد تشکیل می‌شود بدهد و قطعاً در خرداد گروسی می‌گوید آن 5 محوری که مشخص شده بود در ایران اجرایی نشده است و شورای حکام هم پرونده ایران را به شورای امنیت می‌فرستد تا در آنجا بتوانند مکانیزم ماشه را فعال کنند و مانع از عادی شدن پرونده ایران تا اکتبر شوند.
مکانیزم ماشه بدون حضور آمریکا نمی‌تواند فعال شود ظهره‌وند تصریح می‌کند: هدف این است که بازی فشار هسته‌ای و تحریمی را روی ایران حفظ کنند، البته خودشان هم می‌دانند اسنپ بک بدون حضور آمریکا نمی‌تواند فعال شود و این یعنی پرونده ما نمی‌تواند در شورای امنیت باز شود، زیرا ذیل برجام بوده است و تمام این قطعنامه شورای حکام بر پایه احیا بودن برجام است، در حالی که برجام امروز مرده و تنها با آمدن آمریکا احیا می‌شود و ما نباید اجازه بدهیم آمریکا به برجام برگردد مگر اینکه کل تعهداتش را نسبت به ایران اجرا کند و خسارت‌های ما را هم جبران کند که این امر محال است.
وی در خصوص واکنش ایران به این قطعنامه خاطرنشان می‌کند: اقدامات ما به خوبی طراحی شده و تازه شروع کرده‌ایم، قطعاً ما فاز به فاز اقداماتی را انجام می‌دهیم که واکنشی به اقدامات تحریمی و فشار طرف مقابل باشد.
خروج از ان پی تی گام نهایی ما است نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال خروج ایران از ان پی تی می‌گوید: این اقدام و یا خروج از برجام، گام نهایی ما است، بنابراین فعلاً مسیر خودمان را می‌رویم و اجازه نمی‌دهیم که ظرفیت‌های اصلی ما را به باد بدهند و مانند برجام سر ما کلاه برود و آقای اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی مانع از این اتفاق شده و خواهد شد.
ظهره‌وند در مورد احتمال شکل‌گیری مذاکرات جدید معتقد است: غربی‌ها خواستار همین هستند اما با دست پس می‌زنند و با پا پیش می‌کشند! آنها می‌خواهند ایران را پای میز مذاکره بکشانند تا بدون اینکه مطالبات و خسارات خود را بگیرد، با آمریکایی‌ها مجدداً مذاکره کند و در قبال اندک امتیازی، آمریکا را مجدداً وارد برجام کنند.
بازگشت آمریکایی‌ها به برجام خسارت‌بار خواهد بود عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌افزاید: بازگشت آمریکایی‌ها به برجام برای ما خسارت بار خواهد بود و موجب اجرا شدن سناریو شورای حکام برای ایران می‌شود و ما نباید اجازه چنین چیزی را بدهیم.
وی در خصوص احتمال ساخت بمب اتم با تاکید بر اینکه ما مخالف ساخت بمب اتم هستیم می‌گوید: قرار گرفتن در آستانه، برای ما کفایت می‌کند و بازدارنده خواهد بود و دشمن باید بداند که اگر قرار باشد به ما ضربه بزند، ما هم به او ضربه هسته‌ای می‌زنیم اما نمی‌خواهیم بمبمی بسازیم بلکه باید اراده و توانایی ساخت بمب را داشته باشیم، زیرا ما پرچمدار جهان عاری از سلاح کشتار جمعی از جمله سلاح هسته‌ای هستیم.

ایرانیان جهان

به گزارش ایمنا، مطابق آنچه گفته شد در شرایط فعلی بیش از هرچیز نیازمند رسیدن به نگاهی جامع و هماهنگ میان ارکان مختلف حاکمیت برای طراحی اقدامات بعدی در موضوع انرژی هسته‌ای هستیم و این امر مستلزم تعامل و همکاری بیشتر مجلس و دولت است، نگاهی که بتواند از توان هسته‌ای بومی ایران صیانت کند تا در رویایی با سیاست‌های خصمانه غرب، منافع ملی کشور به صورت حداکثری تأمین شود و از تکرار اشتباهات پیشین جلوگیری شود.
کد خبر 813243

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1278055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارسا هم مشتری مهاجم پرطرفدار اروپا شد

شریعتمدارى با کیهانش به دنبال محو ایران است!

گواردیولا: بازیکنانم را پس بدهید تا سیتی را ببینید!

اتحادیه اروپا در صدد تحریم برخی از شرکت‌های چینی

واحد آمازون در ژاپن به نقض قوانین ضدانحصار متهم شد

ستاره محبوب استقلالی‌ها؛ به خاطر تعصبم به آلمان نرفتم

کاهش چشم‌انداز جهانی محصول گندم در پی برداشت ضعیف اتحادیه اروپا بر اساس اعلام IGC

واکنش عباس عبدی به قتل خاخام یهودی: چه بسا خودشان کشته باشند تا آشوب راه بیندازند

خبر فوری؛ آمادگی ایران برای حمله بزرگ به اسراییل

رقابت مدیریت زمان چین و ژاپن 2024

واکنش پکن به وعده ترامپ برای اعمال تعرفه‌های بیشتر بر محصولات چینی

قیمت افغانی افغانستان امروز سه شنبه 6 آذر 1403

جاده افغان ترانس عنصری مهم در دهلیز حمل و نقل بین المللی

سفر بلندپایه‌ترین هیئت روسیه به افغانستان طی 3 سال گذشته

شویگو: روند حذف طالبان از فهرست ممنوعه در مراحل نهایی است

احتمال فعال کردن مکانیسم ماشه، قبل از 2025 وجود دارد؟

آمریکا باید نقشی کلیدی در بازسازی افغانستان داشته باشد

دلار مسیر صعود و طلای جهانی سقوط را در پیش گرفت

ترامپ روی دیگرش را نشان داد!

رقابت جهانی بر سر معادن

متا باز هم دادگاهی می‌شود

آینده اروپا در خطر است

زمانی که آمریکا از ایران رکب خورد!

قیمت جدید فروش آپارتمان در تهران

دلار آمریکا ضعیف شد

واکنش پکن به تعرفه‌های ترامپ

آمریکا شرکت در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران را رد کرد

نرخ ارز امروز 6 آذر 1402 + جزئیات

نوسان عجیب قیمت نفت

تا پیش از تغییر دولت آمریکا توافق حاصل نمی شود

اعلام رنکینگ کشتی‌ از سوی اتحادیه جهانی و حضور رحمان عموزاد در صدر

طلای جهانی تکان خورد / هر اونس طلا چند؟

9 ماه سرنوشت‌ساز برای تهران، ایران و اروپا در مسیر دوگانه توافق یا فعال شدن مکانیسم ماشه!

آمریکا: به گفتگو‌های ایران و اروپا نخواهیم پیوست

تهدید‌های آمریکا اسرائیل را به پذیرش آتش‌بس با حزب‌الله مجبور می‌کند

سفر فرستاده ویژه آمریکا به عربستان با موضوع آتش‌بس در لبنان

رونمایی از نقشه آمریکایی برای ایجاد اختلاف میان ایران و روسیه

آلزایمر برجامی و هیجان کاذب برای مذاکراتی بی‌محتوا

سرمقاله اعتماد/ تصمیم در فضای آشوب

سرزمین‌های اشغالی زیر آتش گسترده حزب‌الله

لحظه اصابت موشک سنگین حزب الله در الجلیل

حملات پهپادی گسترده روسیه به کی‌یف

بلومبرگ: اسرائیل و حزب الله به امضای توافق آتش بس نزدیک شدند

قالیباف: وضعیت تحقق برنامۀ هفتم اصلا قابل قبول نیست

وزیر ارتباطات: تعرفه اینترنت متناسب با معیشت مردم در نظر گرفته می‌شود

وزیر نیرو: نگرانی من برای ناترازی بزرگ در برق تابستان آینده و سرمای سخت زمستان است

توضیح وزیر نفت در مورد علت کمبود سوخت نیروگاه‌ها

دیوان محاسبات: بودجه پیشنهادی سال 1404 شرکت‌های دولتی نیازمند اصلاح و بازنگری است

قالیباف: بیش از 15 هزار مگاوات ناترازی انرژی در تابستان امسال؛ قطعی برق نخواهیم داشت

ربیعی: دولت کشور را با 25 درصد کسری برق و بنزین و 40 درصد کسری گاز تحویل گرفت