ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روشنایی و نور در پس یلداهاست اخبار ایران

روشنایی و نور در پس یلداهاست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه بیست‌ونهم آذر 1403_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «روشنایی و نور در پس یلداهاست» به پیام اختصاصی رئیس جمهور از مصر پرداخت و نوشت: رئیس جمهوری در پیامی به ایرانیان به مناسبت شب یلدا، این آئین باستانی را بهانه‌ای برای همدلی و نزدیک شدن دل‌ها دانست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آنچه می‌خوانید، متن پیام مسعود پزشکیان است که از مصر برای «ایران» و البته همه ایرانیان ارسال شد:
«امروز بیش از هر چیزی به گفت‌وگو، همدلی و همراهی نیاز داریم و این همدلی‌ها از دل خانواده شکل خواهد گرفت، طولانی‌ترین شب سال هم بهترین بهانه است برای همین همدلی‌ها، گفت و شنودها و زدودن کدورت‌ها و نزدیک شدن دل‌هایمان.
خانواده بزرگ ایران امشب را در کنار هم به گفت‌وگو و همراهی می‌نشیند.
این موسم همنشینی غبار غم را از دل‌هایمان خواهد زدود چرا که ما ایرانیان باور داریم در پس یلداها روشنایی و نور نهفته است.
این دیرینه رسم بر همه ایرانیان مبارک.»

ایرانیان جهان

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «روزهای بدون خاموشی / ‏ دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟» نوشت: به گزارش خبرنگار ما، کشور در سال‌های خدمت شهید رئیسی در مقام ریاست‌جمهوری با وجود ناترازی‌های برجا مانده از دهه سوخته اقتصاد ایران (دهه 90) با خاموشی و قطع گاز (به جز مواردی استثنا) مواجه نبود چرا که دولت سیزدهم با مدیریت کمبودها و تلاش برای افزایش تولید برق و گاز، خاموشی‌ها را تقریباً به صفر رساند و گازرسانی پایدار به خانه‌ها و صنایع برقرار بود.
متأسفانه در پاییز امسال برخی کوتاهی‌ها یا ناهماهنگی‌ها باعث شده روند تأمین برق و گاز کشور با چالش جدی مواجه شود و این بار هم مثل بسیاری از موارد دیگر، جریانی در پشت پرده دولت چهاردهم سعی کردند با خدشه وارد کردن به تلاش‌های دولت سیزدهم، به نوعی کمبودهای این روزها را بپوشانند که البته با روشنگری‌هایی همراه شد و اتفاقاً فرصتی برای بیان خدمات دولت شهید رئیسی فراهم کرد.
سپهر خلجی؛ رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم درباره اقدامات شهید رئیسی در این زمینه و علت آرامش خاطر مردم در آن روزها گفت: رئیسی چند اقدام برای مدیریت ناترازی برق در تابستان و گاز در زمستان داشت تا برق و گاز در اوج مصرف هم قطع نشود.
او ادامه داد: ساخت و تکمیل نیروگاه توسط دولت و بخش خصوصی در اولویت قرار گرفت و در دو سال و نیم، رکورد تکمیل نیروگاه در کشور شکسته شد و بیش از هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. ضمن اینکه، صنایع ملزم شدند خودشان نیروگاه بسازند و در همین دوره چند نیروگاه در کرمان و اصفهان افتتاح شد.
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم افزود: زمان توزیع برق بین صنایع مدیریت شد. با هماهنگی برخی صنایع، شیفت کاری خطوط تولیدی آنها بعضاً به روزهای تعطیل جابه‌جا شد و اصلاح الگوی مصرف برق خانگی با سیاست‌های تشویقی در دستور کار قرار گرفت.
خلجی ادامه داد: رئیسی چون از ناترازی مطلع بود در مورد گاز هم از همان روزهای اول، همکاران فنی را مأمور کرد تا برای حل بحران احتمالی گاز در زمستان چاره‌جویی کنند؛ در این زمینه نیز چند اقدام انجام شد. از فرصت شهریور تا آبان‌ماه که زمان طلایی ذخیره سوخت مایع برای نیروگاه‌هاست استفاده شد و در همان سال اول ذخایر از حدود یک میلیارد متر مکعب در اوایل شهریور به حدود دو و نیم میلیارد متر مکعب در آبان ماه رسید. ضمن اینکه نسبت به تأمین سوخت مایع برای نیروگاه‌های استان‌های با اولویت اقدام شد.
او افزود: رئیسی، هماهنگی دو وزارت‌خانه نفت و نیرو برای عدم ایجاد چالش را خود شخصاً مدیریت کرد و در همان تابستان نسبت به حل چالش با ترکمن‌ها بابت بدهی و جریمه قرارداد گازی اقدام و بدهی حدود سه میلیارد دلاری به جامانده از قبل را قسط‌بندی و پرداخت کرد و در پاییز 1400 قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان و آذربایجان امضا شد که در رفع ناترازی استان‌های شمالی بسیار مؤثر بود.

ایرانیان جهان

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «یلدای مادرانه ساده و مهربانانه» نوشت: شب یلدا، بلندترین شب سال، از مهم‌ترین جشن‌های سنتی ایرانیان است که ریشه در فرهنگ، تاریخ و هویت ما دارد. این شب زیباترین انگیزه برای گردهمایی خانواده‌ها، مهرورزی و لذت بردن از لحظات ساده زندگی است. اما امروزه با گرایش به تجمل‌گرایی و اسراف، برخی از جنبه‌های اصیل این جشن کمرنگ شده است. شب یلدا فرصتی برای بازآفرینی صمیمیت خانوادگی و بازگشت به ارزش‌های سنتی است و با تمرکز بر سادگی و پرهیز از اسراف می‌توانیم این شب را به تجربه‌ای زیبا و ماندگار تبدیل کنیم. در این زمینه مادران خانواده هم به عنوان کسانی که آئین شب یلدا را مدیریت می‌کنند، هم به عنوان محور اعضای خانواده، نقشی تعیین کننده دارند.
شب یلدا، از گذشته‌های دور، فرصتی برای نزدیکی دل‌ها و تأمل در زیبایی‌های زندگی بوده است. این جشن به دوران کهن برمی‌گردد، زمانی که مردم برای پاسداشت روشنایی به شادی و سرور می‌پرداختند. در این شب، خوراکی‌های ساده برای پذیرایی استفاده می‌شد. یادآوری ارزش‌های اصیل یلدا می‌تواند کمک کند تا این شب را از دید مادی‌گرایی دور کنیم و به سمت صمیمیت خانوادگی سوق دهیم. سادگی در شب یلدا به معنای حذف تجملات غیرضروری و تمرکز بر ارزش‌های انسانی و فرهنگی است. این شب فرصتی است برای قدردانی از طبیعت، میراث فرهنگی و روابط انسانی. پذیرایی ساده با خوراکی‌های محلی و استفاده از تزئینات دست‌ساز، به معنای بازگشت به اصالت یلدا و احترام به محیط‌زیست است. بدون تردید سادگی برگزاری جشن یلدا فوایدی ارزنده دارد. اجتناب از تجمل‌گرایی و تهیه خوراکی‌های بیش از حد می‌تواند فشار اقتصادی و روانی خانواده‌ها را کاهش دهد. وقتی تمرکز بر گفتگو و همدلی باشد، کیفیت روابط خانوادگی افزایش می‌یابد. مصرف کمتر مواد غذایی و جلوگیری از دورریز خوراکی‌ها به کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی نیز کمک می‌کند.

ایرانیان جهان

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «به صرف شام» را برگزید و نوشت: در شرایط پرتلاطم غرب آسیا، حمله مجدد تروریست‌ها به سوریه و سقوط حکومت بشار اسد، از جنبه‌های متفاوتی قابل بررسی است. این تحولات نه‌تنها به لحاظ سیاسی و امنیتی، بلکه در ابعاد اقتصادی نیز دارای اهمیت بالایی است. آمریکا، رژیم صهیونیستی و در درجه بعد ترکیه و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به عنوان بازیگران کلیدی در این تحولات، انگیزه‌های مشترک اقتصادی دارند که بررسی آنها می‌تواند نور تازه‌ای بر ماهیت و پیامدهای این بحران بیندازد.
سوریه، کشوری استراتژیک با منابع نفتی قابل توجه و موقعیت جغرافیایی کلیدی، همواره محل تقاطع منافع قدرت‌های بزرگ بوده است. حملات تروریستی اخیر و فشارهای سیاسی برای سرنگونی دولت بشار اسد، علاوه بر اهداف ایدئولوژیک و سیاسی، ریشه‌های اقتصادی عمیقی دارند. آمریکا و متحدانش، بویژه رژیم صهیونیستی، به دنبال ایجاد یک کریدور اقتصادی مطمئن از شرق و غرب آسیا به اروپا هستند که این کریدور می‌تواند سوریه را به یک مرکز ترانزیتی تبدیل کند. این امر نه تنها به تأمین منافع اقتصادی آنها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند وزنه‌ای برای فشار بیشتر بر رقبای منطقه‌ای نظیر ایران و سایر اجزای محور مقاومت باشد.
طبق بیانات رهبر حکیم انقلاب در نماز جمعه نصر، آمریکا در صدد است رژیم صهیونیستی را به عنوان دروازه‌ای برای انتقال انرژی و تجارت در جهان مستقر کند. این طراحی که از دیرباز در دستور کار قرار داشته، به تقویت بیش از پیش موقعیت تل‌آویو در منطقه و تعمیق نفوذ آمریکا در اقتصاد جهان منجر خواهد شد. در این راستا، سقوط دولت سوریه و بی‌ثباتی ادامه‌دار در این کشور، فرصت‌هایی برای تحکیم بیشتر این اهداف فراهم می‌آورد.
انگیزه‌های اقتصادی مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه و برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس که تحت رهبری آمریکا شکل گرفته‌اند، در 3 بعد کلیدی قابل تحلیل است: ترانزیتی، انرژی و اقتصاد سیاسی. این 3 بعد به عنوان محورهای اصلی در استراتژی‌های منطقه‌ای عمل می‌کنند و نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری سیاست‌های خارجی آنها در بعد دیپلماسی اقتصادی دارند.

ایرانیان جهان

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «استقبال از دیپلماسی» را برگزید و نوشت: بعدازظهر سه‌شنبه به وقت محلی در نیویورک، نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل با دستور کار بررسی اجرای قطع‌نامه 2231 برگزار شد و هرکدام از اعضای شورا (امنیت) به نمایندگی از کشورهای متبوع خود به بیان دیدگاه‌ها و نظرات‌شان پرداختند. در مجموع اگرچه نشست پایانی سال 2024 شورای امنیت در خصوص برجام به انتقادات و حتی خط‌ونشان‌کشیدن برای تهران گذشت، اما کماکان همه طرفین بر راه‌حل مذاکره و دیپلماسی به جای تشدید تنش تأکید داشتند. چنان که رزماری دی‌کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح، در جریان قرائت هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش این درخواست را داشت که به راه‌حل دیپلماتیک برای احیای اهداف برنامه متعهد باقی بمانند و چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی را در اولویت قرار دهند.
دبیرکل سازمان ملل در بخشی از گزارش دوصفحه‌ای خود متذکر شد: «از زمان آخرین گزارش من (گوترش)، تحولات منطقه‌ای پیرامون برجام بدتر شده است که بر نیاز حیاتی به راه‌حل صلح‌آمیز برای موضوع هسته‌ای ایران تأکید می‌کند». دبیرکل سازمان ملل یادآور شد: «آمریکا نه به این طرح (برجام) بازگشته و نه تحریم‌های یک‌جانبه اعمال‌شده پس از خروج از برجام در هشتم می 2018 را لغو یا تعلیق کرده است». در ادامه این گزارش قید شده: «آمریکا همچنین معافیت‌ها را در رابطه با تجارت نفت جمهوری اسلامی ایران تمدید نکرده است. ایران از ماه می 2019 پس از خروج آمریکا از برجام، هیچ‌یک از گام‌هایی را که برخلاف تعهدات مرتبط هسته‌ای خود برداشته، معکوس نکرده (بازنگردانده) است. در حالی که وارد آخرین سال اجرای قطع‌نامه 2231 (2015) می‌شویم، از اعضای (شرکت‌کنندگان) برجام و آمریکا می‌‎خواهم به راه‌حل دیپلماتیک برای احیای اهداف برنامه متعهد باقی بمانند و از آنها می‌خواهم چندجانبه‌گرایی و دیپلماسی را در اولویت قرار دهند؛ همان اصولی که به آنها اجازه داد تا این توافق را در سال 2015 ایجاد کنند و مسیرهایی برای صلح و امنیت پایدار به دست آورند».

ایرانیان جهان

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «قمار «اون»» را برگزید و با طرح این پرسش که چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟ نوشت: «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تأمین حدود 11 هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
کیم نیاز مبرمی به چنین تحولی داشت. توفان سه گانه ای از حوادث رژیم خاندان «کیم» را در دهه گذشته متزلزل کرده است. نخست، تحریم‌های سازمان ملل به رهبری آمریکاست که اقتصاد کره‌شمالی را با ممنوعیت تمام صادرات عمده آن از جمله زغال سنگ، غذاهای دریایی، منسوجات و کارگران و همچنین محدود کردن شدید واردات نفت این کشور، ویران کرد. کیم به دنبال لغو تحریم‌ها از طریق دیپلماسی مستقیم با دونالد ترامپ بود. اما مذاکرات بدون توافق در سال 2019 شکست خورد. کره‌شمالی با طولانی شدن حمله روسیه به اوکراین و روی آوردن پوتین به او فرصت‌هایی را به روی خود باز دید. روسیه در حال استفاده از «نیرو» و «مهمات» بود و کره‌شمالی هر دو را داشت. ارتش این کشور یکی از بزرگ‌ترین نیروهای مسلح متعارف جهان است که 1.3 میلیون عضو دارد. همچنین دارای انبارهای عظیمی از گلوله‌های توپخانه، راکت‌ها و سایر سلاح‌های متعارف (که بسیاری از آنها قدیمی است) و موشک‌های بالستیک جدید است.

ایرانیان جهان

کد خبر 821107

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1300319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بر بلندای تاریخ رئال‌مادرید؛ آنچلوتی همه رکوردها را شکست

مقایسه احکام پرونده فساد در فوتبال چین با ایران

مسجدی با بزرگ‌ترین گنبد در آفریقا

اولین حضور رئیس‌ دولت‌چهاردهم در آفریقا به بهانه نشست «دی 8»

تیم کریکت افغانستان به مصاف زیمباوه می رود

انصارالله: حمله به تاسیسات غیرنظامی یمن برملاکننده نفاق غرب است

اعمال تحریم‌ علیه 3 فرد و نهاد مرتبط با برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران

سیگنال مثبت برای مذاکره

بلینکن شروط عضویت اوکراین در ناتو را نام برد

خطر اسنپ‌بک بیخ گوش تهران؛ واکاوی روند نشست شورای امنیت درباره ایران

انتقاد «کیهان» از سرمقاله دیروز «هم‌میهن»

قمار «اون»

برخی جزئیات مراحل توافق احتمالی آتش‌بس در غزه

رشد 67 درصدی تجارت ایران و مصر

احتمال توقف قطعی‌های برق تا دو هفته آینده

نگرانی هادی العامری از تبدیل شدن سوریه به لیبی دوم

بانک مرکزی در بازار ارز اختلال ایجاد می‌کند

مافیای اقتصاد را پیدا کنید، مشکل ناترازی انرژی و قاچاق سوخت حل می شود

سفر وزیر صنعت ، معدن و تجارت به لامرد فارس

عوامل کلیدی مؤثر در کاهش قیمت بیت کوین

مهار روندهای بازار: سرمایه گذاری ETF تاکتیکی در هنگ کنگ

دیدار دیپلماتیک ظریف با سفیر ژاپن در تهران

کایا کالاس مدعی شد: روسیه صلح نمی‌خواهد!

قاچاق روزانه 800 تانکر سوخت کار کیست؟

پیام مهم کاخ سفید به ایران؛‌ منتظر پاسخ تهران هستیم

بلینکن: ترامپ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌تواند مذاکره کند

ایران باید در سیاست خارجی خود تجدید نظر کند

قیمت طلا در جهان سقوط کرد

اظهارات تازه بلینکن درباره مذاکره با ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه: جنایات اسرائیل در سایه حمایت بی‌قید و شرط آمریکا صورت می‌گیرد

نرخ ارز امروز 29 آذر 1403 + جزئیات

آمریکا افسار «جولانی» را به «میت» ترکیه سپرده است

ریابکوف: روسیه هیچ‌گونه تماس پشت پرده‌ای با دولت ترامپ ندارد

افزایش 50 درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

دیدار السودانی و بن‌سلمان در العلا با محوریت سوریه

قطعی برق و گاز باعث جهش قیمت دلار شد؟

راه نجات این کشور سرکوب مافیاست

بانک مرکزی در بازار ارز اختلال ایجاد می‌کند/ افزایش قیمت دلار ارتباطی با قطعی برق ندارد

کیان ایران به خطر افتاده

دستور مهم معاون اول رئیس جمهور درباره واردات خودرو

صرفه‌جویی در مصرف انرژی و خدمت‌رسانی مطلوب در شرایط فعلی، اولویت بیمه سرمد

دیدار دیپلماتیک ظریف در تهران/ ژاپن سیگنال همکاری فرستاد

روسیه صلح نمی‌خواهد!

حملات اسرائیل به یمن/ ایران: آمریکا شریک باند جنایتکار تل‌آویو است

ترامپ مسیر مذاکره در قبال ایران را در پیش بگیرد

طی برنامه های هفته بصیرت فتنه های جدید آمریکا و صهیونیست ها تبیین شود

البخیتی: حمله به یمن برملاکننده نفاق غرب است/ به حمایت از غزه ادامه می‌دهیم

حمله رژیم صهیونیستی به یمن 12 شهید و زخمی برجای گذاشت

آخرین وضعیت رفع فیلترینگ و سند ساماندهی رمزارزها

خطر احیای داعش در عراق و سوریه