ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مخوف‌ترین زندان‌های دنیا؛ صیدنایا در دمشق همه را متحیر کرد! خواندنی ها

مخوف‌ترین زندان‌های دنیا؛ صیدنایا در دمشق همه را متحیر کرد!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فرارو /زندان صیدنایا در دمشق که محل نگهداری زندانیان سیاسی و تروریست‌هاست، به دست گروه‌های معترض گشوده شد و برای نخستین‌بار اطلاعاتی از این زندان منتشر گردید که همگان را شگفت‌زده کرده است. صیدنایا در لیست مخوف‌ترین زندان‌ها قرار گرفت.
با سقوط حکومت بشار اسد در روز‌های اخیر، در یکی از ترسناک‌ترین زندان‌های دنیا به روی همگان گشوده شد. البته تا قبل از آن کسی از شرایط آن خبر نداشت. با باز شدن در‌های زندان صیدنایا بعد از خروج بشار اسد از سوریه، راز‌های بسیاری برای همه آشکار شد.
شاید همه ما اسم زندان الکاتراز را به‌عنوان مخوف‌ترین زندان دنیا شنیده‌ایم؛ اما بد نیست بدانیم که زندان‌های ترسناک دیگری هم در تاریخ‌گذشته و امروز جهان وجود داشته و دارند. زندان‌هایی که حتی تصور بودن در آن حتی برای لحظه‌ای سخت و غیرقابل‌باور باشد.
زندان ریکرز در نیویورک
اگر بخواهیم سطح مخوف بودن این زندان را درک کنید چند لحظه چشمان خود را ببندید و تصور کنید که فردی برای فرار از شکنجه، خود را با ملافه حلق‌آویز می‌کند. این داستان هر روزه زندان ریکرز است. ریکرز یکی از مخوف‌ترین زندان‌های دنیاست که بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، زندانی‌ها از طریق شکنجه با آسیب زیادی مواجه شده‌اند.
فعالان حقوق بشری معتقدند که ساخت این زندان ریشه در ایده حبس جمعی دوران برده‌داری دارد و باهدف نابودکردن انسانیت ساخته شده است.

ایرانیان جهان

اردوگاه 22 کره شمالی
کمپ 22 کره شمالی در سال 1965 ساخته شد و در دهه 90 میلادی گسترش یافت. تقریباً 225 کیلومتر مساحت دارد و با فنس‌های الکتریکی 3300 ولتی محافظت شده است. عمده زندانیان کمپ را افراد سیاسی و خانواده‌هایشان تشکیل می‌دهد که تا آخر عمر در آنجا محبوس هستند و هرگز طعم آزادی را نچشیده‌اند. «Ahn Myong –Chol» از نگهبانان سابق کمپ 22، شرایط زندان را وحشتناک توصیف می‌کند. او در توصیف زندانیان از واژه‌های اسکلت متحرک، کوتوله استفاده می‌نماید و بر این باور است که حدود 30 درصد از آنها دچار نقص‌های ظاهری مثل گوش‌های کنده شده، چشم نابود شده هستند.
هیچ تصویری از داخل این زندان وجود ندارد؛ اما شین دونگ هیوک نویسنده کتاب «فرار از اردوگاه 14» در خاطراتش از کمپ 22 می‌گوید: «زندانی‌ها به‌خاطر رژیم غذایی محدود، کمر اکثرشان تا پیش از 45 سالگی خم می‌شود و هیچ تفاوتی بین زنان و مردان در شکنجه وجود ندارد.» شین دونگ در بخش دیگری از کتاب نیز می‌نویسد. «روزی سگ‌های نگهبان دو دختر را خوردند و نه‌تنها کسی با نگهبانان برخورد نکرد، بلکه از آنها به‌خاطر نحوه تربیت سگ‌هایشان تقدیر هم شد.»

ایرانیان جهان

زندان بلک پیچ در گینه
سازمان عفو بین‌الملل زندان «بلک بیج» در گینه استوایی را یکی از مخوف‌ترین زندان‌های جهان معرفی کرده است و زندانی‌شدن در این مکان را برابر با مرگ تدریجی می‌داند. سوزاندن کف پا از بدترین شکنجه‌هایی است که در این زندان انجام می‌شود. تاحدامکان غذای کمی به زندانیان داده می‌شود و گرسنگی عامل اصلی مرگ‌ومیر‌ها در این زندان است.
ویکا چیکامپوی رهبر جنبش خودمختار بیاکو که چند سالی را در بلک بیچ زندانی بود می‌گوید: «در مدتی که در بلک پیچ زندانی بودم به طرز وحشیانه تا سرحد مرگ شکنجه می‌شدم.»

ایرانیان جهان

زندان دلفین سیاه روسیه
زندان دلفین سیاه با امنیت بالا ترسناک‌ترین تروریست‌ها را در درون خود جای‌داده است. ستوان دنیس آوسیوک رئیس زندان در سال 2022 در مصاحبه نشنال جئوگرافیک گفته است: «حتی زبان هم از خطاب‌کردن زندانی به‌عنوان انسان قاصر است و هرگز نباید نسبت به آنها مروت و احساس همدردی داشت» این زندان که در مرز قزاقستان واقع شده است نام خود را از مجسمه دلفین سیاه جلوی ساختمان گرفته است. سلول‌های زندان بین سه مجموعه در‌های فولادی قرار گرفته‌اند و زندانیان در یک سلول دوبل یا «سلول درون سلول» زندگی می‌کنند. تا جایی که دو زندانی مجبور به استفاده از یک سلول 4 متری هستند.

ایرانیان جهان

زندان بانگ کوآنگ در تایلند
«بانگ کوآنگ» یکی از مخوف‌ترین زندان‌های تایلند و دنیاست. مجرمان تازه‌واردی که به زندان بانگ کوآنگ می‌روند باید تا یک ماه زنجیر‌های آهنی را که به پاهایشان بسته است، تحمل کنند. بنگ کوانگ ظرفیت نگهداری 3500 زندانی را دارد؛ اما تعداد واقعی زندانیان همیشه نزدیک بیش از 10000 نفر است. زمان اعدام دو ساعت قبل از آن به زندانی اطلاع داده می‌شود و باید با یک‌کاسه سوپ برنج در روز شکم خود را سیر کنند.

ایرانیان جهان

زندان ابوغریب در عراق
بعد از حمله آمریکا به عراق، زندان ابوغریب در سی کیلومتری بغداد محل نگه داری نیرو‌های بازداشت شده عراقی شد و مسئولیت این زندان به سرهنگ"جینیس کارپینسکی" واگذار شد. در آوریل 2004، "سیمور هرش" با انتشار گزارشی در نشریه نیویورکر درباره زندان ابوغریب و موارد شکنجه و آزار‌های صورت‌گرفته توسط زندانبانان، توانست توجه جهانیان را به این موضوع جلب کند. محمد بلندیان اسیرایرانی ابوغریب درباره این زندان گفته است: «در ابوغریب شرایط دشواری داشتم. در سرمای زمستان به ما لباس نمی‌دادندو به صورت مکرر سلب آسایش می‌کردند»
بر اساس گزارش‌ها رفتار‌های غیر قانونی سربازان آمریکایی علیه بازداشتی‌ها به حدی وحشتناک بود که زنان زندانی ترجیح می‌دادند بمیرند تا در این زندان بمانند.

ایرانیان جهان

زندان گوانتانامو در کوبا
گوانتانامو یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین زندان‌های جهان در سال 2002 توسط آمریکا در پایگاه دریایی اش در کوبا افتتاح شد و 780 زندانی را از 48 کشور جهان در خود جای داده بود که در چند سال اخیر تعداد آنها کاهش یافت. بیشتر این افراد افغانستانی و سعودی بودند که به جرم همکاری در حادثه 11 سپتامبر و سایر اقدامات تروریستی در زندان بودند. بازرسان صلیب سرخ در طول سال‌ها موارد جدی نقض حقوق بشر را که توسط پرسنل نظامی و احتمالاً سیا انجام شده، گزارش کرده‌اند. این موارد شامل بی‌احترامی به قرآن، محروم کردن بازداشت‌شدگان از خواب، ضرب و شتم، حبس در سلول‌های سرد و خطرناک، شکنجه با استفاده از شیشه‌های شکسته و سیم خاردار، سوزاندن با سیگار، تجاوز جنسی و تزریق اجباری می‌باشد.
دونالد ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی سال 2016، وعده داد که زندان را به طور نامحدود فعال نگه‌دارد و زندانیان جدیدی از گروه تروریستی داعش را در آنجا نگهداری کند. در تاریخ 30 ژانویه 2018، او فرمان اجرایی برای این منظور امضا کرد. اما جو بایدن در تاریخ 11 فوریه 2021 اعلام کرد که قصد دارد گوانتانامو را تا پایان دوره ریاست‌جمهوری خود ببندد و افزود که 38 زندانی باقی‌مانده را به ندامتگاه‌های مختلف فدرال یا به زندان نظامی با حداکثر امنیت در فورت لیونورث در کانزاس منتقل خواهد کرد، اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

ایرانیان جهان

زندان گیتامارا در رواندا
 زندان گیتامارا در رواندا است و افراد برای زنده ماندن در آنجا مجبور به خوردن اجساد سایر زندانیان هستند. ساختمان زندان در سال 1960 برای اقامت کارگران انگلیسی ساخته، اما در نهایت به یک زندان برای 400 نفر تبدیل شد. در طول دوره نسل زدایی در این کشور (1990) نزدیک به 50 هزار زندانی در گیتامارا نگهداری می‌شدند وبیش از هزار مرد در سال 1995 میلادی جان خود را از دست دادند. این ادعا مطرح شده است که چندین نفر هر روز به دلایل شرایط بی رحمانه جان خود را از دست می‌دهند. سرهنگ "کایونگا" رییس زندان در اواسط دهه 1960 میلادی اعتراف کرد که با وجود اینکه اکثر زندانی‌ها قاتل هستند، اما افراد بیگناه نیز در میان آنها دیده می‌شود.

ایرانیان جهان

زندان نایروبی در کنیا
زندان نایروبی در کنیا فقط برای 400 نفر ساخته شده است، اما آمار زندانیان به بیش از 4000 نفر می‌رسد. این زندان را می‌توان شلوغ‌ترین زندان دنیا دانست که بودجه اختصاصی هر فرد در ماه کمتر از 1 دلار است. اطلاعات درز کرده از این زندان نشان از وضعیت اسفناک زندانیان و خشونت غیر قابل باور زندانبان‌ها می‌دهد.

ایرانیان جهان

زندان صیدنایا در سوریه
تصاویر و اخباری که از زندان صیدنایا منتشر می‌شود، همه را در شوک عظیمی فروبرده است. زندان صیدنایا یک زندان نظامی واقع در شهر صیدنایا و نزدیک دمشق در سوریه است که تحت مدیریت حکومت سوریه قرار دارد. وزارت امور خارجه آمریکا هم عنوان کرده است که یک کوره سوزان در این زندان به‌منظور پنهان‌کردن شواهد مربوط به قتل هزاران نفر که در این مکان جان باخته‌اند، ساخته شده است.
زندانیان در زندان را می‌توان از طریق دوربین‌ها دید، اما هیچ یک از آنها نمی‌دانند سوریه دستخوش چه تغییراتی شده است. حتی برخی از زندانیان صیدنایا در سوریه نمی‌دانند موبایل چیست و دائماً از وضعیت رهبران پیشین سوریه و عراق سؤال می‌پرسند. دوربین‌های مداربسته نشان می‌دهد که سلول‌ها و زندانی‌هایی در این مکان وجود دارد که هنوز آنها را کشف نکرده‌اند.
در میان زندانیان آزاد شده، زندان صیدنایا رغید الططری خلبان نیروی هوایی سوریه بود که 43 سال پیش به علت سرپیچی از دستور بمباران حما توسط حافظ‌اسد زندانی شد. روز گذشته نیز تعدادی از افراد بازداشت شده از بخش قرمز زندان بیرون آورده شدند؛ اما هنوز به طبقات زیرین زندان نرسیده‌اند. تصاویر و روایت‌های منتشر شده از زندان خیلی راحت ترس را به معنای واقعی کلمه معنا می‌کند.

ایرانیان جهان


لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1300802/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آبروریزی در شهر قدس؛ تمسخر ورزشگاه توسط ستاره رئال مادرید

آبروریزی در شهر قدس؛ تمسخر ورزشگاه توسط ستاره رئال…

ادعای الجولانی: سوریه افغانستان نیست/ روابط خود را با القاعده قطع کردیم

آخرین مواضع وزیر خارجه آمریکا در مورد تحولات غزه و سوریه

واکنش عجیب بلینکن به اشغال نوار غزه توسط اسرائیل

نگرانی‌ها درباره تقاضا قیمت نفت را کاهش داد

درخواست قانون‌گذاران دموکرات برای توقف ارسال تسلیحات نظامی به اسرائیل

توسعه روابط ایران با مصر به نفع منطقه است

فصل آخر پیرمرد

اتمام حجت گوترش با رژیم صهیونسیتی

هشدار فرمانده قسد نسبت به نقشه داعش برای حمله به زندان‌ها

بلینکن: اسرائیل به‌ دنبال خروج از غزه است

بازار داغ "یلدا" در شب‌های سرد پاییزی

نا آگاهی و نبود نظارت بر کارگاه ها عامل سرطان کارگران

آغاز بازگرداندن سربازان سوری که به عراق پناهنده شده بودند

توسعه پایدار، چشم‌اندازی روشن برای منطقه آزاد انزلی

پزشکیان: ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک گامی موثر برای تحقق اهداف سازمان دی 8 است

از سرمایه گذاران دارای اهلیت در همدان استقبال می‌کنیم

مذاکره اپل با دو غول چینی برای تحول آیفون‌ها با هوش مصنوعی

چین از رقیب جدید استارلینک رونمایی کرد

یونیسف: آموزش 5.5 میلیون کودک افغان در اولویت است

نیرو‌های کُرد سوریه با حمله ترکیه در کوبانی مقابله خواهند کرد

ادعای نتانیاهو درباره حمله به یمن/ آمریکا دلیل این حمله را به خوبی درک می‌کند

رسانه‌های انگلیسی: آمریکا در جریان حمله تروریست‌ها به سوریه بود

اسرائیلی‌ها قصد داشتند ایران را وارد جنگ کنند

چه کسی سقوط کرده؟

گرد و خاک اخبار جعلی در میدان سوریه

نقض آتش‌بس در لبنان از مرز 220 بار گذشت

تصاویری از محل اصابت موشک یمنی به تل‌آویو

حزب‌الله: اسرائیل غده سرطانی است که تمام امت اسلامی را تهدید می‌کند

وزیر خارجه ترکیه خطاب به ترامپ: اشتباه می‌کنی

بازار کار کدام یک از اقتصادهای موفق سال 2024 داغ است؟

سقوط قیمت سکه و طلا در بازار امروز

نظامیان سوری را به کشورشان بازمی‌گرداند

عراق روند بازگرداندن سربازهای سوری را از امروز آغاز کرد

معاون اجتماعی پلیس امنیت اقتصادی فراجا: خودرو‌های شوتی تبدیل به معادله چند مجهولی شدند

عوامل نوسانات اقتصادی را بشناسید

پاسداری از سرمایه‌های فرهنگی؛ اساس توسعه اقتصادی

اسلامی: آژانس اتمی در ارائه تسهیلات فنی، مانع کار است/ تحریم‌ها هدف اقتصادی نداشته است

دستگیری کلاهبردار با هک 700 حساب تلگرام و شاد

خودروهای شوتی تهدیدی برای امنیت و سلامت ترافیکی و اقتصادی

قرقیزستان در تلاش برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

پوتین: قصد دارم با بشار اسد صحبت کنم | روسیه برای مبارزه با تروریسم به سوریه رفت

خواهرخواندگی خوزستان و شاندونگ؛ از رودخانه تا خودرو‌های برقی

همگروه های تیم فوتبال ساحلی افغانستان مشخص شدند

بلینکن : حکومت ایران روی مردم خودش تمرکز کند/نمی گذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند

آمریکا شبکه پولشویی ارز دیجیتال کره شمالی را هدف قرار داد

برخورد ویرانگر قطار باری با کامیون در تگزاس آمریکا + فیلم

صبح تهران تعطیل؛ ترسناک و تاریک

شب شیوخ