ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نظریه تازه از مقام ارشد دلت بایدن درباره براندازی در ایران ایالات متحده آمریکا

نظریه تازه از مقام ارشد دلت بایدن درباره براندازی در ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای اذعان کرد که تلاش‌های آمریکا در 20 سال گذشته برای تغییر حکومت در ایران با شکست همراه شده؛ او به سؤال‌کننده گفت که تلقی وی از جامعه ایران صحیح نیست.
به گزارش تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگوی مفصلی با «اندیشکده شورای روابط خارجی» در خصوص انواع موضوعات از چین و روسیه گرفته تا ایران و همچنین جنگ غزه و تحولات سوریه پرداخت.
او در انتهای این میزگرد در پاسخ به سؤال یکی از حاضرین، گفت که هنوز جمعیت قابل توجهی در ایران وجود دارد که حامی حکومت هستند و برداشت وی از جامعه ایران درست نیست. 
در ابتدا، مصاحبه کننده (فرومن) گفت‌وگو را با این سؤال آغاز کرد: «یکی از عوامل جدیدی که با آن روبرو هستیم، این محور خودکامه‌ها است - چین، روسیه، ایران، کره شمالی - که به شیوه‌های جدید و متفاوت از آنچه انتظار می‌رفت، با هم همکاری می‌کنند. آن‌ها متحدان طبیعی یکدیگر نیستند. اختلافات و منافع زیادی بین آن‌ها و در میان آن‌ها وجود دارد. شما چه فکر می‌کنید؟ میزان همکاری آن‌ها در آینده چقدر خواهد بود؟ محدودیت‌های آن چیست؟ و آیا آمریکا کاری می‌تواند انجام دهد که میان آن‌ها شکاف ایجاد کند؟». 
آنتونی بلینکن نیز در پاسخ گفت: «ما شاهد همسو شدن مخالفان بوده‌ایم که رو به رشد است. پیشینه‌های زیادی دارد؛ این به زمان طولانی برمی‌گردد. من فکر می‌کنم از بسیاری جهات، این موضوع واقعاً با شکست‌های اولیه‌ی روسیه در اوکراین با تجاوز به اوکراین سرعت گرفت و روسیه به شدت به کمک بیشتری نیاز داشت و روابط خود را با کره شمالی تقویت کرده است و متأسفانه، این یک خیابان دوطرفه است. این فقط چیزی نیست که روسیه از کره شمالی می‌گیرد؛ بلکه چیزی است که کره شمالی از روسیه می‌گیرد. روابط خود را با ایران نیز، دوباره از سر نیاز، تقویت کرده است. و این کشورها - و ایران نیز از این رابطه بهره‌مند شده‌اند. 
چین نیز بخشی از این ترکیب است، اما در جایگاهی کمی متفاوت، زیرا بسیار بیشتر به جهان متصل است و از جهاتی با آن وابسته است. 
فرومن در بخش دیگری از مصاحبه به موضوع ایران پرداخت و سؤالات خود را با یک سری پیش‌فرض‌های عجیب و موهوم در هم آمیخت و پرسید: «بیایید به ایران بپردازیم. ایران از نظر مؤثر بودن به عنوان یک قابلیت ضربه دوم، متحد اصلی خود، یعنی حزب‌الله را از دست داده است. موشک‌های آن در برابر دفاع اسرائیل، آمریکا و شرکای متحد، کاملاً بی‌اثر بوده است. آیا اکنون اجتناب‌ناپذیر است که آن‌ها به سلاح هسته‌ای روی آورند؟ این آیا سومین پایه‌ی صندلی بازدارندگی و دفاعی آن‌هاست، در حالی که دو پایه‌ی دیگر ضعیف از آب درآمده‌اند؟ شما چگونه پیشرفت این موضوع را می‌بینید؟ و چه توصیه‌ای به دولت آینده در مورد چگونگی توسعه‌ی روابط با ایران می‌دهید؟» 
وزیر خارجه آمریکا نیز در پاسخ ادعا کرد: «خوب، ببینید، شکی نیست که این سال خوبی برای ایران نبوده است و ما هر روز شاهد این موضوع هستیم و من فکر می‌کنم ایران باید برخی انتخاب‌های اساسی انجام دهد. یکی از انتخاب‌هایی که می‌تواند - و باید - انجام دهد، تمرکز بر خود و تلاش برای ساختن کشوری بهتر و موفق‌تر است که برای مردم خود مفید باشد که به وضوح همان چیزی است که اکثر ایرانیان می‌خواهند و اینکه دست از دخالت در این ماجراجویی‌ها - یا ماجراجویی‌های نادرست - در سراسر منطقه و فراتر از آن بردارد. حال، اینکه آیا به اندازه کافی عاقلانه خواهد بود که این انتخاب را انجام دهد، نمی‌دانم. اما آن‌ها به شدت نیاز دارند که این انتخاب را انجام دهند و باید بر اقتصاد خود تمرکز کنند، بر رشد کشور تمرکز کنند و برای مردم مفید باشند». 
او در ادامه ادعاهای خود افزود: «اکنون، اگر آن‌ها این انتخاب را انجام ندهند، باید برخی تصمیمات سخت بگیرند، بله، در مورد اینکه در آینده به کجا خواهند رفت تا بتوانند نوعی از مشکل‌سازی را که متأسفانه سال‌های سال درگیر آن بوده‌اند، حفظ کنند. من فکر نمی‌کنم که سلاح هسته‌ای اجتناب‌ناپذیر باشد. من فکر می‌کنم این چیزی است که اکنون ممکن است بیشتر مطرح باشد، زیرا با از دست دادن ابزارهای مختلف، با از دست دادن خطوط دفاعی مختلف، مطمئناً، خواهید دید که بیشتر در مورد آن فکر می‌کنند. اما هزینه‌ها و عواقب آن برای آن‌ها برای دنبال کردن این مسیر، به نظر من، شدید خواهد بود، بنابراین امیدوارم که این موضوع تحت کنترل باقی بماند». 
بلینکن همچنین با انتقاد از تصمیم دولت پیشین ترامپ برای خروج از برجام گفت که ایران اکنون برای تولید مواد شکافت‌پذیر تنها یک الی دو هفته زمان نیاز دارد، در حالی که به ادعای وی در زمان اجرای برجام، این زمان بیش از یک سال بود. 
او ادامه داد: «بنابراین، ما باید راهی برای یافتن - دولت بعدی باید راهی برای درگیر شدن با این موضوع پیدا کند، زیرا تولید اورانیوم غنی‌شده‌ی 60 درصد، حداقل از نظر مواد شکافت‌پذیر، به آن‌ها امکان می‌دهد تا در مدت زمان بسیار کوتاهی، مواد کافی برای تولید چندین سلاح را تولید کنند». 
مصاحبه‌کننده در ادامه پرسید: «با نگاهی به رویکرد آمریکا به این موضوع، ما تحریم‌ها را امتحان کردیم، با برجام درگیر شدیم، دوباره تحریم‌ها را امتحان کردیم. شما چه فکر می‌کنید؟ چه تأثیری می‌توانیم بر رفتار ایران داشته باشیم؟ و آیا شما فکر می‌کنید که چشم‌اندازی برای مذاکره در مورد توافق جدید در مورد بخش هسته‌ای این موضوع با ایران وجود دارد؟» 
بلینکن: «من فکر می‌کنم چشم‌اندازی برای مذاکرات وجود دارد و البته این بستگی به این دارد که ایران چه کاری را انتخاب کند و اینکه آیا تصمیم می‌گیرد به طور معنی‌داری درگیر شود یا خیر و البته، دولت آینده باید تصمیمی بگیرد. رئیس‌جمهور ترامپ در آخرین دور، با خروج از توافق، گفت که می‌خواهد، همانطور که او آن را می‌نامید، توافق بهتر و قوی‌تری داشته باشد. خوب؛ بیایید ببینیم چه چیزی امکان‌پذیر است». 
اذعان بلینکن به شکست آمریکا در براندازی در بخش دیگری از این گفت‌وگو یکی از حاضرین سؤال خود را به ایران اختصاص داد و پرسید: «آقای وزیر، مارک روزن هستم. رژیم ایران معمولاً در داخل ایران بسیار نامحبوب تلقی می‌شود. آیا می‌توانید در مورد اینکه آیا ایالات متحده باید سیاست تغییر رژیم در ایران، توسط مردم ایران را اتخاذ کند یا نه، صحبت کنید؟ و اگر چنین است، چه باید بکنیم تا بیشتر از مخالفان ایرانی حمایت کنیم تا این اتفاق بیفتد؟» 
بلینکن در پاسخ گفت: «از دیدگاه من، اولاً، تحولات داخلی در ایران پیچیده است و ما از بسیاری جهات لزوماً بهترین منبع برای دیدگاه روشنی در این مورد نیستیم، دقیقاً به این دلیل که ما، البته، روابط دیپلماتیک نداریم؛ ما منزوی بوده‌ایم و فکر می‌کنم ادعای اینکه دقیقاً می‌دانیم تحولات در داخل ایران چیست، نوعی تظاهر خواهد بود. البته، ما هر چه می‌توانیم اطلاعات جمع‌آوری می‌کنیم. ما دوستان و شرکایی داریم که درک روشن‌تر و بهتری دارند. ما همه اینها را با هم جمع می‌کنیم».
وزیر خارجه آمریکا افزود: «به نظر من اگر به بیست سال گذشته نگاه کنیم، آزمایش‌های ما در تغییر رژیم، دقیقاً موفقیت‌های چشمگیری نداشته‌اند. (خنده حضار) بنابراین فکر می‌کنم باید با تواضع مناسب به این مشکل بپردازیم. اما تمرکز بر هر آنچه برای اعمال تغییر در سیاست‌ها لازم است، جلوگیری از اقداماتی که تهدیدی برای منافع و ارزش‌های ما هستند، باید در اولویت باشد و ما تهدیدهای امنیتی روشنی از سوی ایران داریم، و تهدیدهای روشنی در مورد ارزش‌هایمان از سوی ایران داریم». 
بلینکن در ادامه گفت: «آنچه ما در زمان‌های مختلف تلاش کرده‌ایم این است که تا حد امکان، مردم داخل ایران را که آینده‌ای متفاوت برای کشور خود می‌خواهند، توانمندتر کنیم - تا بتوانند ارتباط برقرار کنند، بایستند و برای این کار منابعی داشته باشند. اما من اولین کسی هستم که اذعان می‌کنم این کار از بیرون واقعاً دشوار است. فکر می‌کنم آنچه در نهایت احتمالاً موفق خواهد شد، این است که تعداد بیشتری از مردم ایران به این نتیجه می‌رسند که جهت‌گیری و حکومت کشورشان نتایج و آینده‌ای را که می‌خواهند به آن‌ها نمی‌دهد. و در نقطه‌ای، فکر می‌کنم این موضوع مسیر کشور را تغییر خواهد داد». 
او افزود: «از دیدگاه من و طبق تجربه‌ی خودم، فکر می‌کنم این کار از بیرون سخت است و شما ناگزیر با عواقب ناخواسته و اثرات درجه دوم و سوم مواجه می‌شوید که باید در مورد آن‌ها بسیار مراقب باشید. بنابراین فکر می‌کنم باید به حمایت از آنچه به آن اعتقاد داریم ادامه دهیم. باید در برابر رفتارهای ایران که برخلاف منافع ما یا منافع متحدان و شرکای ماست، قاطعانه بایستیم. باید از کسانی در ایران که آینده‌ای متفاوت می‌خواهند، قاطعانه حمایت کنیم. اما من در مورد تلاش برای مهندسی هر چیزی از بیرون بسیار محتاط هستم». 
وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد: «آن‌طور که من می‌بینم، فکر می‌کنم ایران بسیار چند تکه است و افکار مختلفی در آن‌جا وجود دارد. فکر می‌کنم آنچه شما توصیف کردید قطعاً حداقل نیمی از جمعیت را نشان می‌دهد، اما کل آن را نه و همانطور که می‌دانید، تفاوت‌های عمیقی بین شهر و روستا وجود دارد. یک بخش بسیار محافظه‌کار در ایران وجود دارد که از نظر تعداد قابل توجه است و احتمالاً به رژیم وفادار مانده است. بنابراین فکر نمی‌کنم این موضوع به این وضوح قابل تشخیص باشد».

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1301365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای یک رسانه درباره دور جدید مذاکرات ایران و اروپا

خبرنگار وال‌استریت ‌ژورنال: ایران و اروپا مذاکرات را از سر می‌گیرند

ادعای وال‌استریت‌ژورنال دربارهٔ دور جدید مذاکرات ایران و اروپا

عبدی: دنبال تاثیرگذاری در آسیا هستیم

امام جمعه قم: نه بشار و نه ارتش سوریه برای جنگیدن انگیزه‌ای نداشتند؛ ایران هم نمی‌توانست در این شرایط کاری را پیش ببرد

ادعای آمریکا از کشته شدن سرکرده داعش در استان دیرالزور

آمریکا: سرکرده داعش در استان دیرالزور کشته شد

سرکرده داعش در استان دیرالزور توسط ارتش آمریکا کشته شد

ادعای آمریکا از کشته شدن سرکرده داعش در سوریه

اظهارات عجیب وال‌استریت؛ تیم بایدن از همان روز اول «جو را‌تر و خشک می‌کرد»!

کشته شدن سرکرده داعش در استان دیرالزور

تولید سالانه بیش از سه میلیون تن گالیوم در کانادا/ کانادا در تامین گالیوم آمریکا جایگزین چین می‌شود

کاخ سفید: ایران تصمیم ندارد سلاح اتمی تولید کند

چرایی اهمیت حشدشعبی برای عراق و پیامدهای انحلال آن

لغو کنفرانس خبری هیئت آمریکایی در دمشق

آمریکا از کشته شدن سرکرده داعش در استان دیرالزور خبر داد

جزئیات برنامه‌های سازمان بورس برای تسهیل فرایند تامین مالی شرکت‌ها

اتحاد ژاپنی‌ها در بازار خودرو برای مقابله با چین

جدایی خودرو از دلار؛ ارز دیگر تعیین کننده قیمت خودرو نیست!

وزیر جهاد کشاورزی: مشکلی در تامین مایحتاج سفره مردم وجود ندارد

اختصاص بسته‌‌های یلدایی برای خانواده‌های نیازمند

عملیات مشترک مقاومت اسلامی یمن و عراق در اراضی اشغالی

عملیات مشترک پهپادی یمن و مقاومت اسلامی عراق ضد رژیم صهیونیستی انجام شد

تأکید استاندار کرمانشاه و هیئت عراقی بر ارتقای روابط اقتصادی

آمار عجیب ایرانیانی که به مهاجرت فکر نمی کنند

ژاپنی‌ها هم مثل ایرانیان شب ‎یلدا را جشن می‌گیرند!

این کشور هم مثل ایرانیان شب ‎یلدا را جشن می‌گیرند!

قرعه کشی مرحله پلی آف لیگ کنفرانس اروپا

نقشه آمریکاییان و اسراییل نقش برآب خواهد شد

دو تا روباه معاصر 3 بار برای ایرانی‌ها منبر رفته اند ... | از سفیر اسرائیل در آذربایجان می‌خواهم حتماً این پیام را به نتانیاهو مخابره کند

کاروان آمریکا در محل اقامت «ابومحمد الجولانی» + عکس

بمب خبری وال‌استریت

دولت در تامین برق از ظرفیت زمین‌گرمایی سبلان در منطقه مشگین‌شهر استفاده کند

جزئیات دیدار مسؤول دولت جدید سوریه با هیئت آمریکایی در دمشق

شما مسئول پایتخت علوم انسانی ایران هستید نه دیسکو در آمریکا/ واکنش‌ها به جشن شب یلدا ادامه دارد

شما مسئول پایتخت علوم انسانی ایران هستید نه دیسکو در آمریکا/ ادامه واکنش‌ها به جشن شب یلدا دانشگاه علامه طباطبایی

جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق

شکایت شهروندان دمشق از نایابی و گرانی سوخت

ارتش یمن: یافا و جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار دادیم

بیانیه تظاهرات گسترده مردم یمن؛ تاکید بر ادامه حمایت از غزه

توافق گروه دی 8 بر افزایش 500 میلیارد دلاری تجارت اعضا

معافیت‌های مالیاتی بودجه برای کم‌درآمدها

حباب بازار؛ خطری بزرگ برای سرمایه‌گذاران

ورود پول به بورس متوقف شد؟

معاون وزیر نیرو خبر داد: اجرای برنامه هفتم پیشرفت در بخش آب در دستور کار

عملیات مشترک یمن و عراق در اراضی اشغالی

رده‌های سنی پدل قهرمانی آسیا؛ نمایندگان ایران فینالیست شدند

آشنایی با یاشار دوغو، پدر کشتی ترکیه و قهرمان المپیک 1948 لندن

بهترین گلزن اروپا در رئال بازی می‌کند

با جدیدترین مالک آمریکایی لیگ برتر آشنا شوید؛ دن فریدکین مالک جدید اورتون، کیست؟