ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نگاهی به تحولات صنعت و بازار خودرو دنیا در پایان سال 2024 آسیا و اقیانوسیه

نگاهی به تحولات صنعت و بازار خودرو دنیا در پایان سال 2024
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سال 2024 در حالی به پایان نزدیک می ‌شود که صنعت خودروی دنیا با تغییرات گسترده و تحولات فراوانی همچون پیشرفت ‌های فناورانه، تغییر سلیقه و ترجیحات مشتریان و پیچیدگی ‌های ژئوپلیتیکی مواجه بوده است. توجه به این تغییرات می ‌تواند نقشه راهی برای پیشرفت و ترسیم چشم ‌اندازی روشن جهت توسعه صنعت خودروی داخلی فراهم کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در سال جاری، صنایع خودروسازی چین بیشترین سهم بازار جهانی را از نظر فروش و تولید به خود اختصاص دادند. چینی‌ ها امسال پا را فراتر گذاشتند و خودروسازان غربی را از بازار داخلی خود عملا اخراج کردند. از این‌ رو، در ادامه به نکات کلیدی ترسیم ‌کننده چشم ‌انداز این صنعت می ‌پردازیم:
سال 2024 را می ‌توان سال کاهش سود خودروسازان افسانه ‌ای آلمان مانند «مرسدس بنز» و «ب‌ام‌و» معرفی کرد ، از سوی خودروهای برقی به فروش 17 میلیون دستگاه رسیدند
نگاهی به تغییرات بازار جهانی خودرو در 2024
فروش جهانی خودرو با رشد 3.3 درصدی به 94.7 میلیون دستگاه رسید و بازار آسیا-اقیانوسیه بیش از 51 درصد از این فروش را به خود اختصاص داد. همزمان، خودروهای برقی با فروش 17 میلیون دستگاه و سهم 20 درصدی از بازار جهانی، رشدی 24 درصدی نسبت به سال گذشته داشتند. بحران انرژی و تسلط خودروسازان چینی به وسایل نقلیه تمام برقی، باعث شد خودروهای پلاگین هیبریدی، به ‌ویژه در اروپا و چین، با رشد نزدیک به دو برابری دوباره مورد توجه قرار گیرند.
چینی ‌ها برای ایجاد چالش ‌های بیشتر برای سایر خودروسازان بزرگ دنیا، اقدام به کاهش قیمت پک باتری خودروهای برقی کردند. این اقدام باعث شد خودروهای الکتریکی نسبت به گذشته مقرون‌ به ‌صرفه ‌تر باشند. همچنین، چینی‌ ها با این استراتژی پروژه ‌های باتری ‌سازی در اروپا را لغو و نگرانی ‌های مالی برای سرمایه‌ گذاران ایجاد کردند.
در سال میلادی جاری، فروش انواع خودروهای احتراق داخلی در اروپا کاهش یافت و درنتیجه خودروهای هیبریدی و تمام برقی سهم بیشتری از بازار را تصاحب کردند. خودروهای برقی بازار اروپا وابستگی شدیدی به واردات از چین داشتند؛ موضوعی که بیانگر تغییرات عمده در پویایی تجارت جهانی است، هرچند محدودیت ‌های این قاره برای ورود خودروهای برقی چینی همچنان پابرجاست.
سال 2024 را می ‌توان سال کاهش سود خودروسازان افسانه ‌ای آلمان مانند «مرسدس بنز» و «ب‌ام‌و» معرفی کرد. بررسی ‌ها نشان می‌ دهد افت محبوبیت این خودروسازان در بازار بزرگ چین، توام با وابستگی شدید به صادرات، دو نقطه ضعف اصلی و عامل کاهش سوددهی آن ‌ها بوده است.
زنجیره تامین جهانی خودروسازان پس از اختلالات عدیده دوران کرونا، توانست بهبود یابد و تعادلی میان تولید و تحول ایجاد کند. با این‌حال، تنش ‌های ژئوپلیتیکی میان چین و غرب همچنان تهدیدی جدی باقی مانده است. بازار خودرو اروپا نیز از افزایش تورم و هزینه ‌های انطباق با مقررات آلایندگی متاثر شد و رشد قیمت خودرو به سایر بازارهای جهانی سرایت کرد.
ظرفیت مازاد چین در تولید خودروهای برقی و باتری ‌ها، نگرانی ‌های عمده ‌ای برای زنجیره تامین و خودروسازان بزرگ ایجاد کرده است. این کشور 92 درصد از تقاضای جهانی برای سلول ‌های باتری را تامین کرد
گذار به برقی ‌سازی
ظرفیت مازاد چین در تولید خودروهای برقی و باتری ‌ها، نگرانی ‌های عمده ‌ای برای زنجیره تامین و خودروسازان بزرگ ایجاد کرده است. این کشور 92 درصد از تقاضای جهانی برای سلول ‌های باتری را تامین کرد. تسلط چین بر زنجیره تامین باتری و خودروهای برقی، همزمان با توسعه شبکه ‌های شارژ وسایل نقلیه الکتریکی در سراسر جهان، درآمد مالی خودروسازان چینی را نسبت به سال گذشته افزایش داده است.
نسل جدید باتری‌ های فسفات آهن لیتیوم (LFP) با ایمنی بیشتر و قیمت کمتر، مورد استقبال گسترده ‌ای قرار گرفتند. تحلیلگران صنعت خودرو پیش ‌بینی می‌ کنند که کاهش هزینه باتری خودروهای برقی تا سال 2026 منجر به رقابت قیمتی با خودروهای احتراقی خواهد شد. با این‌حال، خطر آتش ‌سوزی باتری ‌ها همچنان دغدغه ‌ای اصلی باقی مانده است.

ایرانیان جهان

ادغام احتمالی شرکت ‌هایی مانند هوندا و نیسان نشان ‌دهنده تلاش برای تجمیع منابع در مواجهه با هزینه‌ های بالای برقی‌ سازی است
توجه به نوآوری و فناوری در صنعت خودروی دنیا
سیستم رانندگی خودران در سال جاری پیشرفت چشمگیری داشت و مرسدس بنز سریع ‌ترین سیستم سطح 3 تایید شده جهان را عرضه کرد. این پیشرفت، مفهوم «خودرو نرم‌افزارمحور (SDV)» را به اولویت اصلی خودروسازان تبدیل کرده و امکان به‌ روزرسانی آنلاین قابلیت ‌های دیجیتال را فراهم آورده است.
همزمان، رشد خودروهای خودران و برقی نیازمند کاهش هزینه‌های تحقیق و توسعه یا تولید است. از این ‌رو، ادغام احتمالی شرکت ‌هایی مانند هوندا و نیسان نشان ‌دهنده تلاش برای تجمیع منابع در مواجهه با هزینه‌ های بالای برقی‌ سازی است.
تحولات بازار خودرو منطقه
خودروسازان چینی وسایل نقلیه انرژی نو (NEV) پیشرفته ‌ای عرضه کردند که به طور متوسط 35 درصد ارزان ‌تر از محصولات رقبای اروپایی هستند. این مزیت رقابتی باعث شده سهم بازار خودروسازان آلمانی در چین از 24 درصد در سال 2020 به تنها 15 درصد تا پایان 2024 کاهش یابد. تغییر و تحول در سهم یا محصولات خودروسازان بزرگ دنیا در چین، تاثیرات عمیقی بر بازارهای جهانی داشته است.
در همین حال، هند به ‌عنوان بازیگری نوظهور در حوزه خودروهای برقی به‌سرعت در حال پیشرفت است. پیش ‌بینی ‌ها نشان می‌ دهد که بازار خودروهای برقی هند با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) معادل 28.52 درصد گسترش خواهد یافت. البته موتورسیکلت‌ ها بیش از 97 درصد فروش خودروهای برقی این کشور را تشکیل می‌ دهند.
امارات و عربستان نیز برنامه‌ های جدی خود را برای توسعه صنعت خودرو به ‌عنوان بخشی از استراتژی دوران «پسا نفت» دنبال می ‌کنند
فشار رقابتی بر خودروسازان اروپایی
ورود گسترده خودروهای چینی به بازار اروپا فشار زیادی بر خودروسازان این قاره وارد کرده است. این رقابت شدید، شرکت‌ هایی مانند فولکس‌ واگن را به همکاری با XPeng برای حفظ جایگاه شان در بازار سوق داده است.
علاوه بر این، کشورهای آفریقای جنوبی و مراکش به دلیل موقعیت استراتژیک و هزینه‌ های کمتر، توجه خودروسازان اروپایی را برای احداث کارخانه‌ های مونتاژ به خود جلب کردند. در همین راستا، امارات و عربستان نیز برنامه‌ های جدی خود را برای توسعه صنعت خودرو به ‌عنوان بخشی از استراتژی دوران «پسا نفت» دنبال می‌کنند.

ایرانیان جهان

چالش ‌های گسترده صنعت خودروی دنیا
کمبود مواد معدنی حیاتی مانند لیتیوم و کبالت، موانعی برای تولید انبوه خودروهای برقی ایجاد کرده است. بازیافت باتری خودروهای برقی هنوز در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز به‌طور کامل محقق نشده است. هرچند توجه‌ ها به اقتصاد چرخه‌ای مواد حیاتی افزایش یافته، اما این راه‌ حل هنوز به‌ عنوان گزینه‌ ای بلند مدت قابل اتکا نیست. از سوی تنش ‌های ژئوپلیتیکی میان غرب و چین، زنجیره تامین فناوری ‌های خاص صنعت خودرو را مختل کرده و پیچیدگی ‌هایی جدید به بازار اضافه کرده است.
پیام روشن تحولات جهانی برای صنعت خودروی کشور در سال 2024 این است؛ «نوآوری داشته باشید یا حذف شوید.»
درس‌هایی برای صنعت خودروی ایران
صنعت خودروی کشور نیز تحت تاثیر چالش‌ های مشابهی قرار دارد. علاوه بر این نابسامانی بازار خودرو، کیفیت پایین محصولات، ضعف خدمات پس از فروش، سردرگمی قوانین آلایندگی، تعلل در برقی ‌سازی و رشد سریع مونتاژکاری از معضلات جدی این صنعت است.
پیام روشن تحولات جهانی برای صنعت خودروی کشور در سال 2024 این است؛ «نوآوری داشته باشید یا حذف شوید.» سیاست ‌گذاران صنعتی کشور باید با شناخت دقیق تحولات جهانی، راهبردهای خلاقانه‌ ای در تمامی حوزه ‌ها اتخاذ کنند. وابستگی کوتاه ‌مدت به سودآوری مقطعی باید جای خود را به برنامه ‌ریزی بلند مدت بدهد. در غیر این صورت، «صنعت ‌زدایی نا بالغ سریع‌ تر از آنچه تصور می ‌کنیم اقتصاد کشور را گرفتار بی ‌ثباتی خواهد کرد.»
تنها راه عبور از گذار تحولات جهانی و کسب نقش جدی در عرصه بین ‌الملل، سازگاری با پیشرفت فناورانه و موقعیت ‌یابی راهبردی منطقه ‌ای است. تحولات صنعت خودرو ارتباط مستقیمی با صنعت انرژی دارد، اما نگاه سیستمی همچنان حلقه مفقوده تصمیم‌گیری ‌های کلان در کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1301803/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وایرال‌ترین ویدیوی والیبال جهان: سقوط یک داور!

تأمین‌کننده اصلی گاز مایع اتحادیه اروپا کدام کشور است؟

پوتین: روسیه با نبود مسیر ترانزیت گاز از اوکراین کنار می‌آید

آمریکا جایزه دستگیری ابومحمد جولانی را لغو کرد

حمله سایبری هکرهای چینی به شبکه‌های مخابراتی آمریکا

بایدن، حمایت دفاعی 571 میلیون دلاری از تایوان را تایید کرد

ترامپ اروپا را برای خرید بیشتر نفت و گاز آمریکا تهدید کرد

بزرگترین اقتصادهای جهان در 2025+ اینفوگرافی

دور تازه تحریم‌های آمریکا علیه خط لوله گازی نورد استریم-2

خبر مهم کاخ سفید از ساخت بمب اتمی ایران

قیمت توکن ماسک امپایر امروز شنبه 1 دی

اعتراف آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران

سرمقاله کیهان/ چاقوی تحریم‌ها را تیز نکنید!

همکاری آمریکا با اسرائیل در رهگیری موشک‌های یمنی

مصرف بنزین پنج درصد افزایش یافت

پیش‌بینی جدید درباره قیمت‌ها در بازار مسکن؛ منتظر ریزش قیمت این خانه‌ها باشید!

قیمت کابینت انزو (Enzo) در سال 1403 | خرید، انواع و مدل‌ها

دولت خواستار حذف 4 صفر از پول و تبدیل ریال به تومان شد

خاموشی برق، کشت پاییزه را 30 درصد کاهش داد

قیمت دینار عراق امروز شنبه 1 دی 1403

صهیونیسم‌ستیزی ایران از سرزمین فراعنه

اقتصاد اسلامی–2|«اقتصاد اسلام» همان«اقتصاد صدر اسلام» است؟

اثر افزایش سقف معافیت مالیات حقوق در قدرت خرید مردم

فیلترشکن فروش‌ها برده‌کشی می‌کنند/ مجلس برای رفع فیلتر کنار دولت است

سلیمی: برای شکستن انحصار بازار باید خودرو اقتصادی وارد شود

گرجستان زیر فشار غرب: آماده اصلاح قانون عوامل خارجی هستیم

تلاش بریتانیا برای احیای روابط با چین

وضعیت تقاضای بنزین در چین

بازگشت نزدیک به 760 هزار پناهجوی افغان از پاکستان

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری برای اطلاعات درباره الجولانی را لغو کرد

وضعیت سخت کارگران جهان/افزایش چند برابری اعتراضات کارگری در آمریکا

روسیه زیر ضربه تحریم های گازی

ترامپ، اتحادیه اروپا را تهدید کرد؛ باید نفت و گاز بیشتری بخرید!

معافیت ترکیه از تحریم‌های آمریکا علیه بانک روسی

پیش‌بینی 4 سال پیش شهید امیرعبداللهیان از اشغال سوریه توسط آمریکا

تصویب لایحه موقت بودجه آمریکا برای جلوگیری از تعطیلی دولت

حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران تا چه اندازه جدی است؟

ماجرای بازداشت دو ایرانی در میلان و ماساچوست چیست؟

فرصت و چالش تهران و قاهره

سرمقاله ایران/ ارز و سکه‌های خانگی و رابطه متقابل دولت و ملت

احضار رئیس جمهور کره جنوبی برای بازجویی

هدیه بایدن به تایوان

مقام صنفی: قیمت گوشت تغییری نکرده است

حدود 91 درصد چک‌ها وصول شد

پرونده سازی علیه یک ایرانی در عراق

ولایتی: هر نوع کمک به آتش‌افروزی در منطقه به خودشان برمی‌گردد

قیمت طلا 18 عیار | قیمت دلار | قیمت مثقال طلا | قیمت دینار عراق امروز شنبه 1 دی آذر ماه 1403

راه آهن شلمچه ـ بصره چشم انتظار برنامه اجرایی وزیر راه

«خط القعر» روایت طولانی‌ترین جنگ قرن بیستم؛ چرا عراق به ایران لشکر کشید؟

اتهام سازی آمریکا علیه یک فرد ایرانی