ایرانیان جهان

آخرين مطالب

لحظات دلهره‌آور برای دانشجویان خارجی دانشگاه‌های آمریکا با نزدیک شدن به آغاز دولت ترامپ ایالات متحده آمریکا

لحظات دلهره‌آور برای دانشجویان خارجی دانشگاه‌های آمریکا با نزدیک شدن به آغاز دولت ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ترس و بلاتکلیفی در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا در آستانه مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب در 20 ژانویه 2025 درحال گسترش است و برخی دانشگاه‌ها به دانشجویان بین‌المللی توصیه کرده‌اند که از تعطیلات زمستانی زودتر بازگردند.
این ترس به دلیل احتمال ممنوعیت سفر دیگری مانند ممنوعیت در اولین دوره دولت است که بسیار از دانشجویان را سرگردان کرد.
شبکه خبری سی ان ان می‌گوید: در کشوری که بیش از 1.1 میلیون دانشجوی بین‌المللی در سال تحصیلی 2023-2024 در دانشکده‌ها و دانشگاه‌های آمریکا ثبت نام کرده‌اند، رئیس‌جمهور سابق، متعهد شده است که پس از بازگشت به کاخ سفید، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در زمینه مهاجرت، از جمله گسترش ممنوعیت سفر قبلی ترامپ برای مردم کشور‌های عمدتا مسلمان و لغو روادید دانشجویی «بیگانگان افراطی ضد آمریکایی و یهودی ستیز» اعمال کند.
عموماً دانشجویان بین‌المللی روادید غیرمهاجرتی دارند که به آنها امکان تحصیل در آمریکا را می‌دهد، اما مسیر قانونی برای اقامت در این کشور را فراهم نمی‌کند.
«پرامات پراتاپ میسرا» 23 ساله، دانشجوی هندی که امسال از دانشگاه نیویورک با مدرک لیسانس علوم سیاسی فارغ التحصیل شد، به سی ان ان گفت: این زمان ترسناکی برای دانشجویان بین المللی است. دانشگاه نیویورک در سال تحصیلی گذشته بیشترین دانشجوی بین‌المللی را در آمریکا داشت که شامل بیش از 270 هزار نفر می‌شد.
در محوطه‌های دانشگاهی از نیویورک تا کالیفرنیا، دانشجویان نه تنها برای شرکت در امتحانات پایان ترم قبل از تعطیلات زمستانی تلاش کردند، بلکه برخی نیز برای اختلالات احتمالی در زندگی‌شان و احتمال ناتوانی در تکمیل تحصیل آماده شدند.
برخی از دانشگاه‌ها از دانشجویان خواسته‌اند تا قبل از مراسم تحلیف، برنامه‌های سفر به خارج از آمریکا را به تعویق بیندازند یا کوتاه کنند.
دفتر یادگیری جهانی دانشگاه کرنل به دانشجویانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند توصیه کرده‌اند که قبل از شروع ترم بهار در 21 ژانویه به آمریکا برگردند یا "در مورد برنامه‌های سفر خود با یک مشاور ارتباط برقرار کنند و برای تاخیر آماده باشند. "
این دانشگاه اواخر ماه گذشته به دانشجویان هشدار داد: «احتمالاً ممنوعیت سفر به زودی پس از تحلیف اجرایی خواهد شد. این ممنوعیت احتمالاً شامل شهروندان کشور‌هایی می‌شود که در دولت اول ترامپ هدف قرار گرفتند: قرقیزستان، نیجریه، میانمار، سودان، تانزانیا، ایران، لیبی، کره شمالی، سوریه، ونزوئلا، یمن و سومالی. کشور‌های جدیدی به خصوص چین و هند می‌توانند به این فهرست اضافه شوند.»
در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که در سال تحصیلی گذشته بیش از 17 هزار دانشجوی بین‌المللی داشت، مدیران در ایمیلی از دانشجویان خارجی خواستند که یک هفته قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید به آمریکا بازگردند و گفتند که «یک یا چند دستور از جمله سفر و پردازش روادید» ممکن است اجرایی شود.
این دانشگاه بیشترین تعداد دانشجویان بین المللی را در کالیفرنیا دارد.
دفتر خدمات بین‌المللی این دانشگاه اعلام کرده است: «اگرچه هیچ قطعیتی وجود ندارد که چنین دستوراتی صادر خواهد شد، امن‌ترین راه برای جلوگیری از هرگونه چالش این است که قبل از شروع ترم بهار در 13 ژانویه 2025، به‌صورت حضوری در ایالات متحده حضور داشته باشید.»
علاوه بر این، وعده ترامپ برای «اخراج‌های دسته جمعی» فراتر از صنایع حیاتی مانند کشاورزی، مهمانداری، تفریح و سرگرمی، ساخت و ساز، بهداشت است: این موضوع ممکن است مسائل را برای برخی دانشجویان پیچیده کند، فارغ از اینکه برنامه‌های سفرشان در تعطیلات زمستانی چیست.
رئیس‌جمهور منتخب همزمان وعده داده است که به «طور خودکار» به اتباع خارجی که از دانشگاه‌های ایالات متحده فارغ‌التحصیل می‌شوند، گرین کارت اعطا خواهد کرد، پیشنهادی که اگر ترامپ آن را پیگیری و کنگره آن را تصویب کند، می‌تواند راه را برای اقامت دائمی میلیون‌ها دانشجوی بین‌المللی هموار کند.
پس از اینکه ترامپ در ژوئن این وعده را داد، یک سخنگوی کمپین او اعلام کرد که این گروه محدود به «بااستعدادترین (ماهرترین) فارغ‌التحصیلان» خواهد بود و باید «تمام کمونیست‌ها، اسلام‌گرایان رادیکال، حامیان حماس، دشمنان آمریکا و افرادی که به کمک‌های عمومی وابسته‌اند، از آن حذف شوند.»
ترامپ از ژوئن تاکنون این پیشنهاد را عمومی نکرده است و مشخص نیست که دولت جدید او چگونه به این موضوع خواهد پرداخت.
یک روز پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ماه گذشته (نوامبر 2024)، مرکز حقوق مهاجرت و سیاست دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به دانشجویان یادآوری کرد که این دانشگاه «وضعیت مهاجرت یا اطلاعات مربوط به آن را در سوابق دانشجویی محرمانه منتشر نخواهد کرد… مگر با حکم قضائی، احضاریه، دستور دادگاه یا آن‌طور که قانون ایجاب می‌کند.»
«دانشگاه همچنین سیاست سختگیرانه‌ای دارد که به‌طور کلی مانع از همکاری پلیس دانشگاه با اجرای مهاجرت فدرال یا بازداشت افراد به درخواست دولت فدرال می‌شود»، این مرکز اعلام کرد.
این مرکز گفت: «دانشگاه همچنین یک سیاست سختگیرانه دارد که به طور کلی از انجام تلاش‌های مشترک پلیس پردیس با مجریان مهاجرت فدرال یا بازداشت افراد بنا به درخواست دولت فدرال جلوگیری می‌کند.»
دفتر امور بین المللی و جهانی دانشگاه ماساچوست به‌طور «احتیاطی» از تمام دانشجویان، پژوهشگران، اساتید و کارکنان بین‌المللی خواسته است که قبل از شروع دولت جدید به دانشگاه بازگردند.
مؤسسه فناوری ماساچوست از دانشجویان خواسته است که «از اتخاذ تصمیمات بر اساس رسانه‌های اجتماعی، گزارش‌های خبری یا شایعات خودداری کنند.»
دانشگاه نورث ایسترن، که بیش از هر کالج آمریکایی بعد از دانشگاه نیویورک، دانشجویان بین‌المللی را ثبت‌نام می‌کند، توصیه می‌کند که تا 6 ژانویه به محوطه دانشگاه بازگردند تا "اختلال احتمالی در تحصیل، کار یا تحقیقات خود را به حداقل برسانند. "
دفتر بین‌المللی دانشگاه هاروارد از دانشجویان و پژوهشگران خواسته که «زمانی را قبل از شروع ترم و تعطیلات 15 ژانویه، روز مارتین لوتر کینگ، برای جلوگیری از اختلالات یا تأخیر‌ها برنامه‌ریزی کنند.»
دانشگاه وسلین در نامه‌ای به دانشجویانی که به خارج سفر کرده‌اند، پیشنهاد کرده که تا 19 ژانویه بازگردند، در شرایطی که «عدم قطعیت‌هایی در مورد برنامه‌های سیاست مهاجرتی ترامپ وجود دارد.»
استوارت اندرسون، مدیر اجرایی بنیاد ملی سیاست‌های آمریکا، یک سازمان پژوهشی غیروابسته، در نشست خبری پس از انتخابات که توسط اتحاد روسای دانشگاه‌ها در امور آموزش عالی و مهاجرت برگزار شد، گفت: «بهترین راه برای پیش‌بینی آنچه که در دولت دوم ترامپ اتفاق خواهد افتاد، این است که به آنچه در دولت اول ترامپ اتفاق افتاد نگاه کنیم. در دولت اول ترامپ شاهد تلاش‌هایی برای محدود کردن ورود افراد خارجی (دانشجویان و کارگران) بودیم.»
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1307445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انگشت اتهام‌ آمریکا به روسیه درباره سقوط هواپیمای آذربایجانی

موافقت سران اتحادیه اوراسیا برای تجارت آزاد با ایران

قطع گاز روسیه 120 میلیارد یورو برای اروپا هزینه خواهد داشت

چگونه آرنه اشلوت به بهتر شدن بازیکنان لیورپول کمک می‌کند / انیمیشن

کشف بزرگ‌ترین معدن طلای جهان؛ ذخایر بیش از 1000 تن طلا

ادعای جدید آمریکا درباره سقوط هواپیمای آذربایجانی

میزبانی از کاروان‌های پیاده عراقی در ایام ولادت حضرت فاطمه (س) در حرم امام رضا (ع)

رتبه دوم در هدر دادن گاز | بحران گازهای مشعل؛ معضلی جدی در سایه وعده‌های توخالی

تاکید حشمت‌الله عسگری بر ضرورت افزایش حجم تجارت با استان «واسط» عراق

پیام مهم عراقچی به اتحادیه عرب

کدام کشورها گوشت سگ می خورند؟

اتهام‌زنی آمریکا به روسیه درباره سقوط هواپیمای آذربایجانی

پیام مهم عراقچی به اتحادیه عرب درباره سوریه

ایران آماده ادامه کار و تعامل با اروپا است

گفت‌وگوی سفیر ایران با نایب‌رییس مرکز حکمرانی دولت چین

آمریکا: هواپیمای مسافربری آذربایجانی را روسیه سرنگون کرد!

ادعای آمریکا درباره سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجانی

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن/ بمباران سنگین صنعاء

توصیه طالبان به الجولانی پس از اعتراضات دمشق

عضو سابق داعش رئیس سازمان اطلاعات سوریه شد!

هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند

حملات هوایی آمریکا و انگلیس به صنعا

مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی 1403

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق

تاکید معاون استاندار تهران بر ضرورت افزایش حجم تجارت با استان «واسط» عراق

تاسیس نهضت سواد آموزی به فرمان امام (ره) وتأثیر آن بر ارتقای سطح توسعه و مشارکت جوامع محلی

مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمی‌پذیرند

وزیر دفاع: زمانی که ما در سوریه بودیم می‌گفتند حضور ایران عامل حملات اسراییل است؛ وقتی ما خارج شدیم اسراییل 500 مرتبه به سوریه حمله کرد! کد می‌دهند که بعد از سوریه نوبت یمن و سپس ایران است؛ دفعه بعدی نوبت خود شما است

تماس تلفنی وزیر خارجه حکومت طالبان با وزیر خارجه الجولانی

گفت‌وگوی خبرنگار ایرانی با حافظ اسد

اوکراین سرعت پرتاب موشک به روسیه را پیش از آمدن ترامپ کاهش داد

شهید سلیمانی از نگاه سیاستمداران شخصیت‌های جهان

ضرورت انسجام و وحدت ملی در مقابل فتنه های ایجاد شده در منطقه

واشنگتن پست: یمن به لحاظ فناوری نظامی پیشرفته‌تر از حد تصور است

وزیر اقتصاد چه بر سر بازار ارز آورد؟

پناهیان: حوادث کنونی به پدیده سفیانی خیلی می‌خورد! عجیب ترین قسمتش این است که یک عده طرفدار بنی امیه در منطقه پیدا شده؛ نقش ترکیه که در حادثه اخیر پررنگ بود، دیگر چه می‌خواهید؟

پاسخ عراقچی به اتحادیه عرب: عبور از دوران پرالتهاب کنونی نیازمند پرهیز از اختلاف‌افکنی و منفعت‌طلبی‌های مقطعی است

واکنش عراقچی به بیانیه اخیر اتحادیه عرب در مورد سوریه + عکس

کدام قاره غمگین‌ترین کودکان جهان را دارد؟

تکذیب کسری بودجه در افغانستان

پیشنهاد ریاست ‌جمهوری اسرائیل به اینشتین

چین تحریم های جدیدی علیه آمریکا وضع کرد

راز بقای «اسد» تا دقیقه 90

کاخ سفید: انصارالله همچنان تهدیدی برای اسرائیل است

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟

بحران مسکن؛ 200 واحد آپارتمان به نام یک نفر!

به کارگیری حداقل 500 کارمند برای هر هواپیما

کالاهای ممنوع‌الورود در بازار

توصیه عراقچی به اتحادیه عرب + عکس

برگزاری بازارچه خیریه بانوان دیپلماتیک وزارت خارجه