سیاست، زیارت و تجارت مهمترین دلایل رونق زبان فارسی در عراق است
عراق
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب (تنا)، غلامرضا اباذری درباره برخی دلایل گسترش زبان فارسی در عراق گفت: بعد از سقوط صدام و ارتباطاتی که میان ایران و عراق شکل گرفت، یک ضرورتی در یادگیری زبان فارسی ایجاد شد که روابط دولتهای هر دو کشور در مباحث سیاسی به اهمیت این مسئله افزود.
این فعال فرهنگی ادامه داد: مهمترین دلایل افزایش علاقهمندی به زبان فارسی شامل رابطه سیاسی دو کشور، رفتوآمد زائران و تجارت و بازرگانی است.
حضور چشمگیر زائران ایرانی در عتبات عالیات و همچنین سفر زائران عراقی به شهرهای زیارتی نظیر مشهد و قم نیز نقش قابل توجهی در این علاقهمندی ایفا کرده است. همچنین فعالیتهای تجاری میان افراد و شرکتها نیز بر گسترش روابط میان دو کشور و همچنین افزایش استقبال به یادگیری زبان فارسی کمک میکند.
اباذری درباره وضعیت کرسیهای زبان فارسی در عراق گفت: خوشبختانه کرسیهای آموزش زبان فارسی در عراق وضعیت خوبی دارند و دراین رابطه ایران نیز اقدامات موثری انجام داده است. از جمله آن که برای آموزش اساتید، دورههایی برپا و بورسیههایی به دانشجویان عراقی برای تحصیل درایران اعطا شده است.
شناخت فرهنگی زمینه ساز روابط مستحکمتر است
او ادامه داد: دانشگاهها و مراکز علمی دو کشور ارتباطات گستردهای برای توسعه و تقویت زبان فارسی دارند. استقبال دانشجویان عراقی برای تحصیل در دانشگاههای ایران سبب توسعه و تقویت زبان فارسی درمیان آنان شده و گویا آن است که علاقه و نیاز به این زبان رو به افزایش است. ما در عراق آزمونهای مختلفی برای زبان فارسی برگزار میکنیم که از اقبال عمومی به این زبان نشات گرفته است.
اباذری درباره اقدامات انجام شده توسط رایزنی فرهنگی ایران در عراق نیز گفت: ما در بغداد و سایر مناطق از جمله بصره، کربلا، نجف و سلیمانیه، مراکز آموزش تخصصی زبان فارسی را راهاندازی کردهایم. به زودی در اربیل نیز با موافقت مسئولان اقلیم کردستان، مرکزی برای آموزش زبان فارسی تأسیس خواهد شد.
رایزن فرهنگی ایران در عراق ادامه داد: این اقدامات کمک بزرگی به شناخت بیشتر دو ملت از فرهنگ یکدیگر میکند. رایزنی ما در عراق دورههای مختلفی برگزار کرده و با بنیاد سعدی نیز همکاریهای خوبی در این زمینه داریم. آموزش زبان فارسی در سطوح ابتدایی، متوسطه و پیشرفته برگزار میشود. آموزش این زبان برای ما اهمیت زیادی دارد؛ چرا که شناخت عمیقتر فرهنگی و زبانی زمینهساز روابط مستحکمتر میان دو کشور است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1309689/