عرصه پدافند غیرعامل اقتصادی رها شده است / ضرورت شناسایی پازل دشمن در عرصه جنگ اقتصادی
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، به نقل از دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره)؛ سیدعلی قاسمزاده در نشست هماندیشی رؤسای دانشگاههای استان قزوین با معاون آموزش و پژوهش سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: در دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) اقدامات زیادی در حوزه پدافند غیرعامل صورت گرفته است که یکی از آنها توسعه ایمنی محیط کار است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) اضافه کرد: موضوع توسعه محیط ایمنی کار در دورههای پیشین مدیریت دانشگاه اجرا نمیشد و در این دوره بسیاری از مشکلات حوزه ایمنی محیط کار به ویژه در محیطهای آزمایشگاهی دانشگاه را اصلاح و برطرف کردیم.
وی از اجرای طرح ایمنسازی سایبری سامانههای تحت وب در این دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه سامانههای این دانشگاه ممکن است مورد حمله سایبری قرار گیرد، بنابراین سامانههایی که بیش از 10 سال از عمر آنها گذشته بود را مورد بازطراحی قرار دادیم و به این ترتیب بخشی از امنیت سایبری مورد نیاز را تأمین کردیم
قاسمزاده گفت: کارشناسان فناوری اطلاعات در این حوزه پای کار هستند و کارهای خوبی را انجام دادند و بخشی از دسترسیهایی که ممکن بود در حملات سایبری مورد هجوم قرار بگیرد، بسته شده است و در حال حاضر دسترسی به سامانه اداری این دانشگاه در بیرون از دانشگاه قطع شده است.
وی با بیان اینکه مطابق با هشدارهای وزارت کشور و سازمان پدافند غیرعامل نسبت به ایمنسازی سایبری اقدام کردیم، گفت: البته موضوعات پدافند غیرعامل محدود به این حوزه نیست و بخشی از پدافند غیرعامل مربوط به پیشبینی بحرانهای مدیریتی در آینده است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) تصریح کرد: در حوزه آب و تأسیسات بحرانهایی را پیشبینی کردهایم، اما به خاطر کمبود بودجه و عدم حمایت قادر به رفع آنها نشدیم. در حوزه قطعی برق با توجه به اتفاقات اخیر باید با حمایت دولت نسبت به توسعه بهکارگیری انرژی خورشیدی در دانشگاهها اقدام شود.
قاسمزاده اضافه کرد: قطعی برق آسیبهای جدی به آزمایشگاههای موجود در دانشگاههای استان قزوین وارد کرده، چرا که برخی دستگاههای آزمایشگاهی 40 تا 60 میلیارد تومان قیمت دارند و با قطع و وصل کردن ناگهانی برق دچار بحران در استفاده از این دستگاهها میشویم.
وی ادامه داد: در ضمن با توجه به اینکه برخی آزمایشهای علمی اساتید ما باید چند روز به صورت مداوم در این دستگاهها انجام شوند، بعد از قطعی برق این آزمایشها باید دوباره از نو تکرار شوند و این هم صدمههای جبرانناپذیری به پژوهشگران دانشگاهی وارد میکنند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) با بیان اینکه طرحهایی برای راهاندازی مزرعههای خورشیدی در دانشگاه داریم، گفت: راهاندازی این مزرعههای خورشیدی هم به تأمین برق دانشگاه منجر خواهد شد و هم درآمدزایی را برای دانشگاه در پی خواهد داشت.
قاسمزاده گفت: سازمان پدافند غیرعامل باید از پایاننامههای با موضوع مدیریت بحران حمایت کند و باید در قالب فرصت کسر خدمت از سربازی طرحهای پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل به دانشجویان واگذار شود.
وی با تاکید بر لزوم شناسایی نظام مسائل پدافند غیرعامل در استان قزوین گفت: باید کارگروهی با حضور نمایندگان دانشگاهها تشکیل شود تا آسیبشناسی لازم را انجام دهند و بتوانیم به این نظام مسائل برسیم.
رئیس دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره) با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل از تهدیدهای اقتصادی غفلت کردهایم، گفت: با توجه به هجوم هدفمند و برنامهریزیشده دشمن در حوزه اقتصاد باید پدافند غیرعامل در این بخش فعالانه ورود کند.
قاسمزاده اضافه کرد: در حوزه اقتصاد هنوز نتوانستهایم پازلهای دشمن را شناسایی کنیم که بتوانیم واکنش مناسبی در برابر حملات اقتصادی آنها داشته باشیم. بنابراین در این چند سال اخیر در حوزه پدافند غیرعامل در بخش اقتصاد موفق نبودیم و این عرصه را فراموش و رها کردیم
وی ادامه داد: تحریم نوعی حمله است و مقابله با آن به پدافند غیرعامل نیاز دارد. باید از ظرفیتهای دانشگاهی و علم و فناوری در این حوزه است.
به رصدخانه تهدیدات علم و فناوری نیاز داریم همچنین معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست هماندیشی با رؤسای دانشگاههای استان قزوین گفت: کشور ما به یک رصدخانه تهدیدات علم و فناوری نیاز دارد و برای این رصدخانه به دیدهبان احتیاج داریم. دیدهبانهای رصدکننده تهدیدهای علم و فناوری دانشگاهها هستند که در نهایت نتایج رصد و پایش دانشگاهها باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحلیل شوند.
رضا کلهر اظهار کرد: آنچه برای ما قطعیت یافته، این است که دشمن تهدیدات خود را مبتنی بر علم و فناوری اعمال میکند.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم از مردم، داراییها، زیرساختها و سرمایههای کشور صیانت کنیم، با روشهای سنتی نمیتوانیم اینکار را انجام دهیم و نیاز به کار علمی و مطالعاتی داریم و نتایج پژوهشها و مطالعات علمی باید کاربردی شود تا کاربست آنها را در حوزه پدافند غیرعامل مشاهده کنیم.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: بعد از دوران دفاع مقدس با وجود اینکه این کشور با جنس لشگرکشی از سوی دشمن مورد تهدید قرار نگرفته است، اما به صورت غیرعامل و غیرمسلحانه بارها تهدید شدیم که تهدیدهای زیستی در دوران کرونا و حملات اقتصادی از مصادیق بارز این تهدیدها هستند.
کلهر با اشاره به تهدیدات سایبری دشمن علیه زیرساختهای نظام جمهوری اسلامی گفت: در یک فصل از یک سال حدود 1700 بار به زیرساختهای سایبرمحور ما حمله میشود و این حملات نیاز به پاسخ علمی دارند.
وی تصریح کرد: کشور ما به یک رصدخانه تهدیدات علم و فناوری نیاز دارد و برای این رصدخانه به دیدهبان احتیاج داریم. دیدهبانهای رصدکننده تهدیدهای علم و فناوری دانشگاهها هستند که در نهایت نتایج دیدهبانی، رصد و پایش دانشگاهها باید در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحلیل و پردازش شوند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تهدیدات مبتنی بر علم و فناوری بر علیه کشور زیاد داریم، گفت: دانشگاهها باید این تهدیدات را رصد کرده و برای مدیریت این تهدیدات راهکارهای علمی ارائه دهند.
کلهر افزود: ادارات کل پدافند غیرعامل در استانها به بازوان علمی، پژوهشی و آموزشی نیاز دارند که دانشگاههای هر استان میتوانند نقش این بازوان را ایفا کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دفاع غیرعامل از داراییها، سرمایهها و زیرساختهای کشور یک مسئله امنیت ملی است و منافع ملی ما به آن گره خورده است، باید حداقل یک درصد از دانشجویان در حوزه نظام مسائل پدافند غیرعامل بهکارگیری شوند که شامل رصد تهدیدات دشمن و شناسایی آسیبپذیریهای کشور در این حوزه است.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه از پایاننامه و رسالههای دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با موضوعات پدافند غیرعامل حمایت ویژه میکنیم، گفت: خوشبختانه در استان قزوین طرح جامع پدافند غیرعامل تدوین شده که بخشهای فاقد طبقهبندی امنیتی آن میتواند در دسترس دانشجویان قرار گیرد.
کلهر اضافه کرد: دانشجویان استان قزوین میتوانند از همین طرح جامع پدافند غیرعامل نظام مسائل مورد نیاز خود را احصا کرده و بر مبنای آن پایاننامه و رساله دانشگاهی تعریف کنند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1312631/