تبعیض و فرصتهای نابرابر یکی از دلایل مهاجرت/ آمار عجیب از مهاجرت نخبگان کشور
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اکو ایران، دکتر محمدرضا ظفرقندی در اختتامیه همایش «مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز» عصر پنجشنبه با اشاره به نقش شرایط اقتصادی متوسط کشور در مهاجرت نخبگان، اظهار کرد: در زمینه پزشکی، بسیاری از افراد با شغلهای مشخص و معتبر که در علم و عمل به سطح استادی رسیدهاند، مهاجرت میکنند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: در حوزه پزشکی، مهاجرت نخبگان سبب سرمایهسوزی میشود؛ که شاید نتوان آن را به طور دقیق از نظر مادی و علمی اندازهگیری کرد، اما از دست دادن استعدادهای برتر کشور یک آسیب غیرقابل جبران برای کشور است.
زمانی که نخبگان از یک کشور مهاجرت میکنند، نسلهای آینده از این استعدادها محروم خواهند شد و این موضوع آسیبهای جدی و غیرقابل جبرانی برای کشور به همراه دارد.
تبعیض و فرصتهای نابرابر یکی از دلایل مهاجرت به گفته او برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان، باید شرایط تحصیل همراه با معیشت، سیاسی و اجتماعی برای افراد فراهم شود. افرادی که شایستگی ورود به دانشگاههای معتبر را دارند، باید امکان تحصیل را داشته باشند و نباید به دلیل بیعدالتی آموزشی از این فرصت محروم شوند. بیعدالتی آموزشی و ناپایداری شرایط سیاسی کشور، از دلایل اصلی تصمیم افراد به مهاجرت است.
وزیر بهداشت همچنین به مشکلات مهاجرت نخبگان اشاره کرد و بیان کرد: برخی فارغالتحصیلان به دلیل ناتوانی در یافتن شغل مناسب یا تحمیل شرایط ناعادلانه تصمیم به مهاجرت میگیرند. او بر اهمیت توجه به عواملی چون شرایط اقتصادی و اجتماعی برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان تأکید کرد.
حدود 5 میلیون ایرانی مهاجرت کردهاند دکتر رسول صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در سخنانی اظهار داشت آمار دقیقی از ایرانیان مهاجرت کرده نداریم، اما حدود پنج میلیون نفر برآورد می شوند. به گفته او عوامل زیادی در روند فزاینده مهاجرت از کشور موثر بوده که عدم بهره برداری مناسب از سرمایه های انسانی، ناامیدی، نبود چشم انداز بهبود، بحران های اقتصادی، نفوذ اینترنت و شبکه های اجتماعی، افزایش قارچ گونه موسسات مهاجرتی و افزایش ایرانیان مهاجر که اطرافیان خود را تشویق به مهاجرت می کنند، از جمله این عوامل است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1314534/