ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معمار تحریم‌ها: بهترین راه برای ترامپ توافق با ایران است ایالات متحده آمریکا

معمار تحریم‌ها: بهترین راه برای ترامپ توافق با ایران است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یک مقام سابق آمریکایی که از او به عنوان یکی از طراحان اصلی تحریم‌ها علیه ایران یاد می‌شود در یادداشتی در پایگاه فارن‌افرز نوشته بهترین راه برای حل و فصل برنامه هسته‌ای ایران دیپلماسی است. - اخبار بین الملل -
به کزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ریچارد نفیو، مقام سابق آمریکایی و یکی از اثرگذارترین چهره‌ها در طراحی شبکه‌ تحریم‌های ضد ایرانی در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» با نگارش یادداشتی مفصل گزینه‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در قبال ایران دارد را بررسی کرده و استدلال کرده که ساده‌ترین و موثرترین راه برای او مذاکره با ایران در موضوع هسته‌ای است.
نفیو کیست؟
نفیو در زمان طراحی و مدیریت اعمال تحریم‌ها تنها بین 30 تا 35 سال سن داشته. او بر پایه‌ی کسب و تحلیلِ اطلاعات امنیتیِ کلاسیک - متأثر از عضویت نسبتاً طولانی، آموزش‌ها و تجربیات او در شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه، وزارت انرژی و اندیشکده‌های آمریکایی - نظریه‌پردازی، طراحی و تحلیل می‌کند؛ ضمن اینکه حتی به‌واسطه‌ی حضور در «دانشگاه کلمبیا»، از اطلاعات ذی‌قیمت پایه‌ای و تاریخی «کانون‌های ایران‌شناسی» این دانشگاه نیز بهره گرفته است.
به‌واسطه‌ی صبغه‌ی امنیتی غلیظ این فرد، اطلاعات شخصی زیادی از او در دست نیست و حتی از سال تولد یا اعضای خانواده‌ی این فرد هم اطلاعی نمی‌توان یافت؛ تنها به قرینه‌ی سال فارغ‌التحصیلی او در مقطع کارشناسی، می‌توان حدس زد که اکنون او باید 44 یا 45 سال داشته باشد.
نفیو نویسنده کتابی به نام «هنر تحریم‌ها: نگاهی از درون میدان» است که در سال 2017 توسط دانشگاه کلمبیا منتشر شده. او در این کتاب بخش‌هایی از ذهنیت خود در خصوص اینکه تحریم چه خصلت‌هایی باید داشته باشد و چطور می‌تواند یک کشور را از مقاومت باز دارد را تشریح کرده است.
در رد اقدام نظامی
نفیو یادداشت خود در مجله فارن‌افرز را با توضیح درباره صداهایی در واشنگتن که خواستار حمله نظامی به ایران هستند آغاز می‌کند. او می‌گوید اکنون دو دهه است که صداهای افراطی در واشنگتن خواستار حمله به ایران شده‌اند اما در تمام این دو دهه این درخواست آنها رد شده است.
این مقام سابق آمریکایی استدلال می‌کند که دلیل این موضوع این است که اکثر اوقات استدلال‌هایی که علیه اقدام نظامی مطرح شده‌اند متقاعدکننده و شفاف بوده‌اند. او تصریح می‌کند علاوه بر این در گذشته برنامه هسته‌ای ایران نارس بوده، جامعه بین‌الملل در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و در نتیجه اعمال تحریم علیه آن متحد بوده است.
نویسنده کتاب هنر تحریم‌ها استدلال می‌کند هنوز دلایل خوب زیادی برای عدم بمباران ایران وجود دارد. نفیو تصریح می‌کند: «حمله به ایران باعث تزریق هرج و مرج و بی‌ثباتی بیشتری به خاورمیانه می‌شود. چنین اقدامی باعث مصرف بخش عظیمی از منابع آمریکا در هنگامی خواهد شد که واشنگتن قصد دارد تمرکزش را روی مناطق دیگر معطوف کند.»
وی علاوه بر این استدلال می‌کند که انجام چنین حملاتی در صورتی که به موفقیت ختم نشود تضعیف اعتبار آمریکا را در پی خواهد داشت. نفیو می‌نویسد: «ضمن آنکه احتمال شکست هم بالا است: حتی دقیق‌ترین حملات هم تنها هسته‌ای شدن ایران را به تأخیر می‌اندازند. بنابراین، بهترین و ماندرگارین راه حل برای این موضوع کماکان توافق دیپلماتیک است.»
نفیو البته در ادامه تصریح می‌کند که در حال حاضر استدلال در مخالفت با عملیات نظامی علیه ایران چندان آسان نیست، زیرا برنامه هسته‌ای ایران دیگر در مرحله نوباوه‌گی نیست ضمن آنکه تهران بیشتر از چند سال پیش به یک بازدارنده جدید نیاز دارد. ضمن آنکه جامعه بین المللی هم در حال حاضر در خصوص اینکه آیا باید بر ایران فشار بیشتری آورد چندپاره است.
وی در ادامه استدلال‌های خود در این راستا می‌افزاید: «تحریم‌ها علیه ایران پابرجا هستند اما آنها به طور مستمر توسط چین، هند، روسیه و کشورهای دیگر نقض می‌شوند. اجرای کامل تحریم‌ها شاید امکان‌پذیر باشد اما این مسئله نیازمند همکاری چین خواهد بود آن هم در زمانی که پکن با خصومت‌های فراحزبی از سوی واشنگتن روبرو است.»
این نویسنده در ادامه توصیه کرده با توجه به مخاطرات اقدام نظامی ایالات متحده بایستی یک بار برای آخرین بار تلاشی از سر حسن نیت برای مذاکره با تهران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور آغاز کند. او در عین حال می‌نویسد که واشنگتن بایستی تهدید نظامی واقعی را با این اقدام دیپلماتیک همراه کند.
وی می‌نویسد: «ایالات متحده مگر در حالتی که آماده زیستن در جهانی باشد که سلاح‌های هسته‌ای ایران ایجاد خواهند کرد چاره‌ای جز حمله به ایران آن هم خیلی زود نخواهد داشت. تدبیر ایجاب می‌کند که واشنگتن همزمان با آنکه یکبار دیگر مسیر دیپلماسی را امتحان می‌کند اقدام به طراحی اقدام نظامی هم بکند و اطمینان حاصل کند که ایران می‌داند با یک تهدید واقعی روبرو است.»
چند دلیل برای دیپلماسی
ریچارد نفیو تصریح می‌کند دلایل گوناگونی وجود دارد که ایالات متحده بایستی یک شانس دیگر به دیپلماسی بدهد: «اولین و مهم‌ترین دلیل آن است که مقام‌های آمریکایی نمی‌دانند که آیا حمله نظامی موفق خواهد شد یا خیر. آمریکا و شریکان این کشور ممکن است از ابزارهای لازم برای نابود کردن تأسیسات هسته‌ای اصلی ایران برخوردار باشند اما این مسئله هیچ تضمینی برای نابود کردن کل مواد هسته‌ای این کشور فراهم نمی‌کند.»
به نوشته نفیو، چنانچه ایران از سوی یک قدرت اعلام‌شده هسته‌ای مورد حمله قرار بگیرد این مسئله انگیزه‌های ایران برای دستیابی به یک بازدارنده جدید را دو چندان خواهد کرد، ضمن آنکه تهران هم احساس خواهد کرد که از مشروعیت بین‌‌المللی بیشتری برای این مسئله برخوردار است.
این مقام سابق آمریکایی در ادامه به وضعیت پیچیده بین‌المللی هم اشاره کرده و از آن به عنوان یکی دیگر از موانع اقدام نظامی علیه ایران یاد کرده است. وی می‌نویسد: «فارغ از آنکه نتیجه چه باشد حملات به ایران باعث وارد شدن فشار بر منابع آمریکا خواهد شد. برخی گزارش‌های هشداردهنده همین الان از کمبود مهمات و رهگیرهای موشک‌های دفاعی آمریکا حکایت دارند.»
طبق استدلال نفیو، شرایط بین‌المللی در حال حاضر پیچیده است. روسیه کماکان به جنگ‌افروزی علیه اوکراین ادامه می‌دهد؛ چین ممکن است به تایوان حمله کند و تقریباً همه خاورمیانه در وضعیت ناآرام به سر می‌برد. نفیو نوشته عملیات نظامی جدید علیه ایران باعث وارد شدن فشار بر ایالات متحده خواهد شد.
او می‌گوید هزینه‌های بالای حمله به ایران به معنی آن است که ایالات متحده بایستی بار دیگر دیپلماسی را امتحان کند. او نوشته است: « دلایلی وجود دارند که بتوان خوش‌بین بود که علی‌رغم وضعیت ناپایدار دو کشور می‌توانند به توافق برسند.»
نفیو بخش پایانی مقاله‌‌اش را به بحث درباره سیاست موسوم به «فشار حداکثری» اختصاص داده و نوشته است چنانچه ایالات متحده آمریکا بخواهد با پیگیری فشار حداکثری به دنبال نرم‌تر کردن موضع ایران در مذاکرات هسته‌ای در آینده باشد ایران ممکن است اقدام واشنگتن را با پنهان کردن مواد هسته‌ای خود، ساخت بمب یا خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا هر سه این گزینه‌ها تلافی کند.
او در این یادداشت ادعا کرده است: «قدرت واشنگتن بر محاسبات هسته‌ای تهران در نهایت محدود است. هیچ‌کس در ایالات متحده نمی‌داند مقام‌های ایران چطور به معضل فعلی نگاه می‌کنند. بازگشت تحریم‌های فشار حداکثری ممکن است به معنی سرنخی برای تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ی ایران باشد.»
ادعاهای نفیو در حالی مطرح شده‌اند که جمهوری اسلامی ایران بارها اتهامات رژیم صهیونیستی و متحدان غربی این کشور درباره تلاش برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده است.
وضع تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و روسیه انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1314689/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکلیف شهاب زاهدی با پرسپولیس چه شد؟

پیامدهای مهم سفر عراقچی به چین / مشارکت راهبردی ایران و چین منجر به ثبات منطقه‌ای و جهانی خواهد شد؟

حق عملیات در افغانستان را داریم

نگرانی درباره سخنرانی‌های آینده بایدن پیش از ترک کاخ سفید

واکنش جالب مجیک جانسون در لحظه دریافت مدال آزادی ریاست‌جمهوری از جو بایدن

بلینکن وارد کره جنوبی شد

استاد دانشگاه: کلا دو درصد از تجارت را با سوریه انجام می‌دادیم!

آقاپور: نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، به کشور ضربه زد

تحلیل تسنیم به نقل از یک کارشناس اقتصادی: ارز تک‌نرخی فعلاً ممکن نیست

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی: فقر 22 تا 27 درصد مردم ایران درگیر فقر هستند

29 محصول خراسان شمالی به 14 کشور صادر شد

زمان آمدن نخست وزیر عراق به ایران مشخص شد

المشهدانی: آماده تصویب هر قانونی در دفاع از حشد شعبی هستیم

سودانی روز چهارشنبه به تهران می‌آید

مذاکره ایران و امریکا در راه است؟ پیام ترامپ به ایران از طریق محمد شیاع السودانی

نخست وزیر عراق چهارشنبه 19 دی 1403 به ایران می آید

خفناور افت قیمتی 18 درصدی از ابتدای سال دارد

جزئیات خرید سوخت از قاچاقچیان توسط دولت / یک نماینده : به پزشکیان اطلاعات غلط می دهند!

بمب نقل و انتقالات پرسپولیس: ستاره 80 میلیاردی آسیایی در راه سرخپوشان!

قوانین جدید سفر اتحادیه اروپا در سال 2025

برد مهم تیم چینی با درخشش اسفندیار

چرا عملیات وعده صادق 3 اجرا نمی شود؟

ادامه سقوط فروش گوشی‌های اپل در چین

جلسه با پزشکیان و عراقچی برای سدسازی‌های متوالی طالبان

حق عملیات در خاک افغانستان را داریم

نقشه خطرناک بایدن برای حمله امریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران

آمریکا با ایجاد داعش، جوانان مسلمان را به انحراف کشاند

مه ترسناک و مشکوک شماری از ایالتهای آمریکا کانادا و انگلیس را فرا گرفت

احتمال دیدار ترامپ و پوتین در ماه مارس آینده

آخرین قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز یکشنبه 16 دی 1403

هریسون فورد رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود

ترامپ خواستار برکناری قاضی پرونده حق السکوت شد

تجلی کابوس در سرزمین رویاها؛ اینجا آمریکاست! + فیلم

جراحت 2 نظامی اسرائیلی در حادثه «نیو اورلئان»

آمریکا قدرت بمب افکن روسی ​​را تحسین کرد

هشدار یلن به کنگره: سقف بدهی آمریکا در ژانویه به پایان می‌رسد

تقویت ناتو در همجواری ایران/ اهداف آمریکا از تأسیس پایگاه جدید در سوریه چیست؟

سرمقاله وطن امروز/ جهت اسلحه مهم است

چرا دمشق میدان را به تحریر شام واگذار کرد؟

سرمقاله صبح نو/ خطایی که رویاهای ترامپ را به باد می‌دهد

شین‌بت دستور افزایش سطح امنیتی خاخام ارشد رژیم صهیونیستی را داد

حمایت 200 میلیون دلاری از مراسم تحلیف ترامپ

رئیس موساد فردا برای رایزنی درباره آتش بس غزه به قطر می رود

سناریوهای پیش روی اتریش بعد از کناره‌گیری صدراعظم

بازی کثیف ترکیه در مرز بازرگان؛ کامیون داران ایرانی سرگردان شدند!

گلایه کامیونداران ایرانی از عدم سوختگیری در ترکیه

حاشیه سود بازار سرمایه به 18 درصد رسید

دارو گران می‌شود؟ وزیر بهداشت پاسخ داد

امضای 6 تفاهم نامه ساخت و بهره وری نیروگاه تجدید پذیر

عضو شورایعالی فضای مجازی: در تله فیلترینگ نمی افتم؛ به ما نگفتند کدام پلتفرم رفع فیلتر می شود