ایرانیان جهان

آخرين مطالب

درباره بیماری تنفسی شایع‌شده در چین چه می‌دانیم؟ آسیا و اقیانوسیه

درباره بیماری تنفسی شایع‌شده در چین چه می‌دانیم؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - گزارش برخی رسانه‌ها حکایت از این دارد که نوعی ویروس به نام "متاپنوموویروس انسانی" (HMPV) در این زمستان و به‌ویژه در میان کودکان، در استان‌های شمالی چین شیوع یافته است. - اخبار اجتماعی -
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اخیراً در فضای مجازی و رسانه‌ها مطالبی منتشر شده مبنی بر اینکه چین درگیر اپیدمی جدیدی شده است، گزارش برخی رسانه‌ها حکایت از این دارد که این ویروس که به نام "متاپنوموویروس انسانی" (HMPV) شناخته می‌شود، در این زمستان و به‌ویژه در میان کودکان، در استان‌های شمالی چین شیوع یافته است.
این شیوع پنج سال پس از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در چین خبرساز شده است. ویروسی که بعدها به یک پاندمی جهانی تبدیل شد و جان هفت میلیون نفر در جهان را گرفت.
با وجود این، پکن این تحولات را به عنوان یک رخداد فصلی در زمستان توجیه کرده است. در همین رابطه، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز جمعه اعلام کرده است که "عفونت‌های تنفسی معمولاً در فصل زمستان به اوج خود می‌رسند. این بیماری‌ها به نظر می‌رسد که نسبت به سال گذشته کمتر شدید بوده و در مقیاس کوچک‌تری گسترش یافته‌اند."
ویروس متاپنومو انسانی (HMPV)چیست و چه قدر خطرناک است؟
با وجود این که شواهد برای شیوع این ویروس در چین هنوز قطعی نیست اما باتوجه به گزارش‌ رسانه‌های خارجی مبنی بر شیوع ویروس ویروس متاپنومو انسانی در چین، لازم است نکاتی را درباره این ویروس بدانیم.
متاپنومو انسانی (HMPV) یک ویروس تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوانزا ایجاد می‌کند. این بیماری بیشتر در فصول زمستان و بهار شیوع پیدا می‌کند.
ویروس HMPV برای اولین بار در سال 2001 شناسایی شد. موارد ابتلا به این ویروس پیش از این نیز در کشورهای مختلف از جمله بریتانیا شناسایی شده است.
براساس اعلام انجمن ریه آمریکا، این ویروس از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا یا تماس با اماکن آلوده منتقل می‌شود. ویروس معمولاً علائمی مشابه سرماخوردگی ایجاد می‌کند که حدود 2 تا 5 روز طول می‌کشد و به خودی خود از بین می‌رود.
علائم شایع بیماری شامل موارد زیر است:
سرفهآبریزش یا احتقان بینیگلودردتب در موارد شدیدتر، بیماران ممکن است دچار خس‌خس سینه، دشواری در تنفس و تشدید آسم شوند. عفونت‌های ثانویه دستگاه تنفسی تحتانی ممکن است رخ دهند، مانند برونشیت یا ذات‌الریه که نیاز به مراقبت پزشکی اضافی دارند.
چه کسانی در معرض خطر هستند؟
ویروسhMPV می‌تواند بیماری‌های تنفسی فوقانی و تحتانی را در بیماران در هر سنی ایجاد کند. با این حال، این ویروس بیشتر در کودکان خردسال و سالمندان شایع است و احتمال دارد که در این گروه‌ها به برونشیت یا ذات‌الریه تبدیل شود.
اگرچه سابقه بیماری‌هایی مانند آسم، COPD (بیماری انسداد مزمن ریوی)، آمفیزم (تخریب بافت ریوی) یا هر بیماری ریوی دیگری احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش نمی‌دهد، اما پس از ابتلا، این بیماری‌های ریوی می‌توانند علائم را شدیدتر کنند. این موضوع در مورد افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی یا پیوند عضو قرار دارند، نیز صدق می‌کند.
شیوع آنفلوانزایH1N1 در کشور/فروکش بیماری تا 2 هفته آینده ویروس hMPV درمان می‌شود؟
این ویروس هیچ واکسن یا درمان ضدویروسی خاصی وجود ندارد و درمان آن عمدتاً بر مدیریت علائم بیماری متمرکز است.
بیشتر افراد با علائم خفیف hMPV نیازی به مراجعه به پزشک ندارند، زیرا بیماری معمولاً خودبه‌خود برطرف می‌شود و مراقبت‌های حمایتی از علائم در خانه کافی است. با این حال، اگر علائم بدتر شد و فرد دچار تنگی نفس، سرفه شدید یا خس‌خس سینه شد، باید به پزشک مراجعه کند.
راه تشخیص بیماری چیست؟
اگرچه تست‌هایی برای شناسایی این ویروس وجود دارد اما تشخیص بیماری به دلیل شباهت علائم این ویروس به سرماخوردگی و آنفلوانزا ممکن است سخت باشد؛ در موارد نادر و شدید که نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشد، پزشکان ممکن است برونکوسکوپی انجام دهند، به این معنا که یک دوربین کوچک و انعطاف‌پذیر به داخل ریه‌ها وارد می‌شود و نمونه‌ای از مایع برای آزمایش ویروس‌ها گرفته می‌شود.
آیا شیوع ویروس تنفسی در چین نگران‌کننده است؟
باتوجه به خاطرات منفی مردم از شیوع ویروس کرونا با منشأ چین، اکنون با افزایش موارد ابتلا به بیماری تنفسی در این کشور،‌ نگرانی از بروز یک بیماری جدید تنفسی را بین مردم و کارکنان بهداشت و درمان کشورها ایجاد کرده است اما سازمان جهانی بهداشت (WHO) هنوز این وضعیت را به‌عنوان وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام نکرده است.
علت افزایش موارد بیماری‌های تنفسی در ایران چیست؟
پس از انتشار خبر شیوع ویروس متاپنوموویروس انسانی در چین، برخی ابراز نگرانی کرده‌اند که ممکن است موج جدید بیماری که با علائم سرماخوردگی در کشور ایجاد شده، مرتبط با این بیماری باشد؛ با این حال متخصصان عفونی و وزارت بهداشت اعلام کرده‌اند که آنچه به عنوان بیماری تنفسی در کشور شایع شده، سویه‌ای از آنفلوانزاست.
پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری درباره ویروس شایع شده در ایران به تسنیم گفت: آنفلوای A از گروه H1N1 اکنون شایع‌ترین نوع آنفلوانزای در گردش در کشور به شمار می‌رود و در یک ماه گذشته موارد آنفلوانزا افزایشی بوده است.
وی افزود: این ویروس H1N1 نیز ویروس جدیدی نیست و همان ویروس آنفلوانزایی است که سال‌های قبل نیز شاهد ابتلای مردم به آن بوده‌ایم.
این متخصص عفونی اعلام کرده است که براساس پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود تا دو هفته آینده شاهد کاهش موارد ابتلا به این ویروس در کشور باشیم.
نکات مهم برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی
با این حال، آن چه در بیماری‌های تنفسی اهمیت دارد، رعایت اصول بهداشتی شامل شست‌وشوی مداوم دست‌ها، رعایت فاصله با افراد مبتلا یا دارای علائم سرماخوردگی، کاهش میزان حضور در اماکن سربسته و تجمعی،‌ استفاده از ماسک در اماکن عمومی، عطسه کردن یا سرفه کردن در دستمال و پیروی از رژیم غذایی سالم برای ارتقای قدرت سیستم ایمنی بدن است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1316995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونالدو باز هم پردرآمدترین بازیکن دنیا

بررسی قدرت پرداخت مزد بنگاه‌ها در جلسه امروز شورای عالی کار

هیئت به مثابه مدرسه اقتصادی؛ هیئتی که دوره های مشاوره اقتصادی برگزار می کند

تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار بالا رفت

کنگره آمریکا بطور رسمی پیروزی ترامپ در انتخابات را تایید کرد

ماجرای بوکسوری که خودش را به خاطر تختی کشت!

ثبت مصرف سریع‌ترین روند ذخایر گاز در هفت سال گذشته اروپا

رکورد برداشت از مخازن گاز اروپا شکسته شد

بحران، بیخ گوش اقتصاد چین / سه نقطه ضعف اصلی اقتصاد چین در سال 2025 چیست؟

وقوع زلزله 6.8 ریشتری در غرب چین؛ 34 نفر جان باختند

وقوع زلزله 6.8 ریشتری در غرب چین

راهکارهای ایران برای گرفتن حقابه از افغانستان چیست؟

اعتماد: ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد هستند!

واکنش عجیب رئیس‌جمهور آمریکا به استعفای ترودو

ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد با ایران هستند؟!

ترامپ به‌دنبال اخراج چین‌ از غرب آسیا

آیا ترامپ با ایران وارد مذاکره می شود؟

چرا آمریکا به‌دنبال انحلال حشدالشعبی است؟

پسر ترامپ به گرینلند می‌رود

برخی تحریم‌های سوریه لغو می‌شود

کاهش برخی محدودیت‌ها علیه سوریه توسط آمریکا

ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد هستند!

اهمیت آینده جولانی و سوریه برای غرب

با سقوط بشار اسد، آمریکا سوریه را گرفت!

قیمت جهانی طلا امروز 1403/10/18

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مغالطه دلارزداها

رهبر کره‌ شمالی: جدیدترین موشک مافوق صوت ما به هرگونه پدافندی نفوذ می‌کند

ترامپ سفر پسر و نمایندگانش به گرینلند را تایید کرد

تظاهرات ضدجنگ اسرائیلی‌ها در تل‌آویو

کشف گورهای دسته‌جمعی حاوی ده‌ها جسد در مقر اصلی رژیم جولانی

خشم مردم لیبی علیه عادی سازی روابط با تل‌آویو

تکاپوی مسئولان برای رفع مشکل کامیون‌دارها در مرز ترکیه

وضعیت نه چندان دور برای صنعت هوانوردی؛ 7 سال دیگر هواپیما نداریم!

بازار طلای جهانی سوت و کور شد

عراق نقطه اتصال جبهه مقاومت

حاجی دلیگانی: عده ای می خواهند معیشت مردم را به مذاکرات گره بزنند

چشم‌انداز روشن برای توسعه تعاونی‌ها در مازندران با تمرکز بر اشتغال‌زایی و صادرات

هدایتی: مدت محرومیت مدیر عامل پرسپولیس پایان یافته است

واردات خودرو سال آینده آزاد است

بهار معدن‌کاران آمریکایی

مجوزی که آمریکا برای سوریه صادر کرد، چه بود؟

نفوذ خارجی در آمریکا؛ رسوایی‌ها و لابی‌گری‌های میلیاردی در 2024

‌برجام نقطه شروع مذاکره ایران و آمریکا؟/ بهشتی پور: پول هایی که به واسطه برجام وارد کشور شد نشان دهنده جنبه های مثبت این توافق است

تلاش دولت آمریکا برای مهار فعالیت‌های ارز دیجیتال افشا شد

آمریکا برخی محدودیت‌ها علیه سوریه را کاهش داد

بارش شدید برف و یخبندان در آمریکا؛ دست‌کم 5 نفر جان باختند

بیانیه مهم وزارت امور خارجه ونزوئلا

نسخه تسلیم در پوشش مذاکره با آمریکا

سرمقاله خراسان/ تهمتن خوانش عالمانه از تاریخ اسلام و ایران

وحشت به جان شهرک‌نشینان صهیونیست افتاد