ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نقشه خطرناک آمریکا و اسرائیل برای ایران اخبار ایران

نقشه خطرناک آمریکا و اسرائیل برای ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کدخبر:
129351
16 دی 1403
16:21
سیاست
آمریکا و اسرائیل با استراتژی «آخرین رمق» در پی آن هستند که آخرین ظرفیت‌های ایران را تهی کنند و پایداری ما را به پایان برسانند. این استراتژی می‌خواهد ضعف را نهادینه و حرمان را تاریخی کند تا با این تخلیه قدرت، فرصت‌آفرینی‌های دیگر کند.
اینکه را به این و آن بدهید که بفروشند یا اقتصاد را به انحصار نهادهایی درآورید که ماهیتا و به تعبیر فنی رانتی هستند، بازی‌کردن در همان زمین تحریم است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آمریکا و اسرائیل با استراتژی «آخرین رمق» در پی آن هستند که آخرین ظرفیت‌های ایران را تهی کنند و پایداری ما را به پایان برسانند. این استراتژی می‌خواهد ضعف را نهادینه و حرمان را تاریخی کند تا با این تخلیه قدرت، فرصت‌آفرینی‌های دیگر کند.
چه باید کرد؟ 1- نخستین عامل، قدرت ملی، اتحاد و همبستگی داخلی است. این ممکن نمی‌شود مگر آنکه در سیاست داخلی، رسانه‌ای، اقتصادی و اجتماعی گشایش معناداری وجود داشته باشد تا شعله مشارکت واقعی را برافروزد و آتش قدرت ملی جان بگیرد. باید هشیار بود که اقلیت‌های بی‌خبر از ایران و جهان پای خود را بر گلوی سیاست‌های عمومی و رسانه‌ای نگذارند که اگر چنین باشد نباید انتظار مشارکت ملی و همبستگی اجتماعی داشت. امروزه رسانه جان جهان است، همگان باید در جان‌بخشی به این جهان حضور داشته باشند. نمی‌توان ظرفیت‌ها و منابع را در اختیار اقلیتی قرار داد و آنگاه انتظار افزایش قدرت ملی را داشت. نمی‌توان در گزینش نیروی انسانی و مدیریتی و کارشناسی حلقه‌ای تنگ پدید آورد و آنگاه منتظر تولید سرمایه قدرت حکومتی بود. نمی‌توان بر رأی مُلک طریق جدل ساخت و شماری را میدان داد که هر آنچه می‌توانند نثار نویسندگان و اندیشمندان منتقد کنند و آنگاه انتظار نقد درون‌گفتمانی داشت؛ نمی‌توان در فقدان آزادی کارشناسی به سر برد و نظام تصمیم‌گیری آگاه و خردمند داشت. نمی‌توان نظام رسانه‌ای فرورفته در حلقه‌ای حلزونی داشت و آنگاه انتظار داشت که نظام حکمرانی از وقایع ایران و جهان تحلیل‌های درستی داشته باشد. متأسفانه پرده‌داران حتی از محرومیت خویش از اخبار جهان نیز بی‌خبرند.
2- تحریم برای سال‌ها ما را گرفتار خواهد کرد. اگر می‌گوییم باید ظرفیت تعامل با جهان را افزایش داد یا اگر می‌گوییم مذاکرات معطوف به حل مسئله در پیش بگیرید، به این معنا نیست که از استراتژی‌های کلان آمریکا و اسرائیل ناآگاهیم یا به آن خوش‌بین هستیم. غرض این است که نباید در راستای سیاست‌های آنها حرکت کرد. غرض این است که تا آنجا که می‌شود باید به تلطیف تحریم و عدم افزایش تنش‌ها اقدام کرد و الا استراتژی کلان اسرائیل و آمریکا که روشن است. اگر شما هم بخواهید از در دوستی درآیید آنها دیگر نمی‌خواهند. آری تحریم و تخریب و دشمنی برای سال‌ها باقی خواهد ماند. راه سرمایه‌گذاری خارجی هم برای سال‌ها بسته خواهد بود. خوش‌بینی است که گمان کنیم حتی با حضور یک دولت کاملا اصلاح‌طلب و فعال در دیپلماسی جهانی تحریم کاملا رفع خواهد شد و سرمایه‌گذاری خارجی به ایران سرازیر خواهد شد. ازاین‌رو در استراتژی‌های اقتصادی روی‌آوردن جدی به اقتصاد مقاومتی گریزناپذیر است. چنین رویکردی یک دولت قوی و مشارکت‌جو می‌خواهد. اینکه نفت را به این و آن بدهید که بفروشند یا اقتصاد را به انحصار نهادهایی درآورید که ماهیتا و به تعبیر فنی (و نه حتی اخلاقی) رانتی هستند، بازی‌کردن در همان زمین تحریم است. توسن بی‌لجام دولت را در چراگاه مطامع ناشناخته رها نکنید.
3- قدرت اقتصادی پایدار و ملی ایجاد کنید. اقتصاد باید به معنی واقعی کلمه در دست نیروهای ملی باشد و این ممکن نیست مگر با بهادادن به تولید صنعتی ملی، تولید کشاورزی ملی و زنجیره‌های صنعتی آن و سپردن آن به دست نیروهای متشکل اقتصادی ملی (اعم از شرکت‌های کوچک و بزرگ خصوصی). اینکه با رویکرد سیاسی قدرت اقتصادی بسازید و منابع و ظرفیت‌ها را در اختیار آنان قرار دهید کاری ضد ملی و در راستای اهداف تحریمی‌هاست. نمی‌توان با انحصارات اقتصادی نیروی سیاسی ملی تولید کرد. این انحصارات تنها «رانت‌های شبه‌ارزشی» و «خرده‌بورژوازی سیاسی» فراهم می‌کنند. کشور و نهادهای اقتصادی را از فرصت شکل‌گیری «سنت مدیریت بومی اقتصادی» تخلیه می‌کند. «سنت نهادی اقتصادی» یک سرمایه بزرگ برای کشور است که آن را باید احیا کرد و این ممکن نیست مگر آنکه قدرت‌های فائقه‌ای که شریان‌های حیاتی اقتصاد را به دست گرفته‌اند، از صنعت و تجارت و فناوری دست بکشند و آن را به مشارکت ملی واگذارند.
4- در این راستا، یک گزینه قابل بررسی این است که دولت و حاکمیت، سرمایه‌گذاری و مدیریت چندین پروژه بزرگ ملی را در فرایندی شفاف به کنسرسیوم‌هایی از سرمایه‌های ملی واگذار کنند و نهایت تلاش خود را برای شکل‌گیری و موفقیت آنها به کار گیرند.
در اینجا بحث ناظر به کنسرسیوم‌های بزرگ بخش خصوصی به‌عنوان نهادی جدید در بازی اقتصادی ایران است؛ یعنی نهاد «سرمایه‌داری ملی». برای شکل‌گیری این نیروی جدید، راه‌حل را در خصولتی‌های بزرگ نجویید. آنها ناکارآمد هستند و با انرژی و منابع ارزان، بهره‌وری اندک دارند. ما نیازمند آن هستیم که پروژه‌های بزرگ کشاورزی، صنایع تبدیلی، صنایع نساجی و پوشاک، صنایع دریایی و… را به دست «سرمایه‌داری ملی» بسپاریم. البته این را نباید با خصوصی‌سازی توده‌ای یکسان انگاشت. منظور آن است که ده‌ها پروژه بزرگ تعریف شود تا در ذیل آن پروژه‌های تکمیلی شکل بگیرد. ظرفیت بازار بزرگ ایران باید یکی از اهداف اولیه ما باشد و این ممکن نیست مگر آنکه قدرت سیاسی عزمی جدی برای مبارزه با قاچاق داشته باشد و سیاست‌های ضد تحریم را در تودرتوی تونل‌های تاریک به پیش نبرد … که نمی‌تواند به پیش ببرد.‌
منبع:+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1317004/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بوکسوری که خودش را به خاطر تختی کشت!

طارمی جهان عرب را به تحسین وادار کرد + عکس

ناتوانی اروپا برای حذف گاز روسیه/ گزینه‌های پوتین برای صادرات گاز

زلزله 6.8 ریشتری در غرب چین جان 36 نفر را گرفت

وقوع زمین لرزه بزرگ در تبت/ اولین آمار فوتی‌ها

پشت پرده اقدامات اخیر طالبان علیه ایران فاش شد/ ایران نگران مبادلات تجاری و مسائل امنیتی با افغانستان است

یک درخواست جدی از دولت پزشکیان؛ سفارت افغانستان در ایران را از طالبان پس بگیرید

احتمالا دونالد ترامپ کار خود را با پیشنهاد مذاکره به ایران آغاز می‌کند

همه یاران ترامپ / رونمایی از کابینه دوم «اول امریکا»

کمک نظامی 95 میلیون دلاری آمریکا به لبنان/ بوجه نظامی مصر به لبنان رسید

تلاش شولتس برای ایجاد روابط خوب با ترامپ

قیمت طلای جهانی افزایش یافت| اونس طلا 2639 دلار

سرمقاله هم میهن/ آخرالزمان بدلی

«بستن دهان» مجلس و منتقدان با اسم رمز «وفاق»!

سرمقاله سازندگی/ عدالت پزشکی

رویترز: آمریکا بودجه نظامی مصر را به لبنان می‌دهد

جدیدترین خیانت تشکیلات خودگردان فلسطین به نیروهای مقاومت

وعده دوباره سندرز برای جلوگیری از فروش تسلیحات آمریکایی به تل‌آویو

تنبیه معادن با حقوق دولتی!

بازار سیاه کالابرگ؛ یارانه الکترونیکی خرید کالاهای اساسی به هدف اصابت می‌کند؟

سخنرانی طوفانی رئیس مجلس عراق علیه نتانیاهو +فیلم

انهدام 11 مقر مخفی داعش به دست نیروهای حشد شعبی عراق

رییس هیات مدیره استقلال خوزستان استعفا کرد

اولین آیفون 2025 با قیمت بیشتر ولی اقتصادی!

رونالدو باز هم پردرآمدترین بازیکن دنیا

بررسی قدرت پرداخت مزد بنگاه‌ها در جلسه امروز شورای عالی کار

هیئت به مثابه مدرسه اقتصادی؛ هیئتی که دوره های مشاوره اقتصادی برگزار می کند

تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار بالا رفت

کنگره آمریکا بطور رسمی پیروزی ترامپ در انتخابات را تایید کرد

ماجرای بوکسوری که خودش را به خاطر تختی کشت!

ثبت مصرف سریع‌ترین روند ذخایر گاز در هفت سال گذشته اروپا

رکورد برداشت از مخازن گاز اروپا شکسته شد

بحران، بیخ گوش اقتصاد چین / سه نقطه ضعف اصلی اقتصاد چین در سال 2025 چیست؟

وقوع زلزله 6.8 ریشتری در غرب چین؛ 34 نفر جان باختند

وقوع زلزله 6.8 ریشتری در غرب چین

راهکارهای ایران برای گرفتن حقابه از افغانستان چیست؟

اعتماد: ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد هستند!

واکنش عجیب رئیس‌جمهور آمریکا به استعفای ترودو

ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد با ایران هستند؟!

ترامپ به‌دنبال اخراج چین‌ از غرب آسیا

آیا ترامپ با ایران وارد مذاکره می شود؟

چرا آمریکا به‌دنبال انحلال حشدالشعبی است؟

پسر ترامپ به گرینلند می‌رود

برخی تحریم‌های سوریه لغو می‌شود

کاهش برخی محدودیت‌ها علیه سوریه توسط آمریکا

ترامپ و اروپا دنبال توافق برد- برد هستند!

اهمیت آینده جولانی و سوریه برای غرب

با سقوط بشار اسد، آمریکا سوریه را گرفت!

قیمت جهانی طلا امروز 1403/10/18

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مغالطه دلارزداها