دستور ویژه رییس جمهور برای خرید واگن از چین
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش و به نقل از ایرنا، حجت الاسلام سیدمحمد آقامیری روز سهشنبه در دویست و نود و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه دیروز خبر امیدوار کنندهای منتشر شد که بر اساس آن رییس جمهور با حضور در وزارت کشور روی موضوع خرید واگنهای مترو دستور ویژه دادند، افزود: این دستور داده شد تا خرید 791 واگن که در دولت سیزدهم منعقد شده، پیگیری شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه تامین واگن برای خطوط مترو بر عهده دولتهاست، اظهار کرد: در این دوره مدیریت شهری (دوره ششم) با پیگیری، خرید واگنها تسریع شد اما نیاز به همراهی دولت داشت که خوشبختانه دکتر پزشکیان به این موضوع ورود کرده تا خریدها انجام و واگنها وارد کشور شود.
تعیین تکلیف باغات خریداری شده در تهران رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورا نیز به موضوع خریداری باغاتی در تهران اشاره کرد و گفت: هنوز اقدامی برای استفاده از این باغات انجام نشده است، شهرداری باید هرچه سریعتر در این موضوع ورود کند.
مهدی پیرهادی اضافه کرد: این باغها میتوانند در مناطقی که سرانه فضای سبز پایین است به بوستانهای محلی تبدیل شوند البته این موضوع نیاز به حل و فصل دارد و از مسوولان مرتبط میخواهم تا اقدامات لازم را انجام دهند.
انتقاد عضو شورا از برخی هجمهها در خصوص تبدیل خانه شهید رئیسی به موزه رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران نیز با یادآوری اینکه شهید رئیسی گفته بود که اگر با این توهینها به من مشکلات مردم حل میشود، توهین کنید، گفت: بنده از یک فرد خاص و یک واحد آپارتمان دفاع نمیکنم بلکه وظیفه ماست که از تمام کسانی که زحمت کشیدهاند، دفاع کنیم.
سیداحمد علوی ادامه داد: داراییهای سران قوا ثبت میشود و مشخص است. شهید رئیسی نیز رییس قوه قضاییه و رییس جمهور بود که داراییهای ایشان ثبت و اعلام شده است. موضوعی که به رییس جمهور شهید منتسب شده قابل رصد است، انتظار تقوا از برخی افراد سنگین است اما رعایت انصاف در مورد کسی که در این دنیا نیست، انتظار زیادی نیست.
وی با بیان اینکه ما انسانها میتوانیم خودمان انتخاب کنیم که چگونه قلم بزنیم، یادآور شد: یک واحد در ملکی که قرار بود خانه موزه شود، به نام شهید رئیسی است که قیمت آن به قیمتی که آن بزرگوار اعلام کرده بود، نمیرسد، نباید برای دعواهای سیاسی چهره کسانی که به این کشور خدمت کردند، مخدوش کنیم.
علوی همچنین تاکید کرد: کسانی بودند که در تاریخ پل، جاده و مترو ساختند و رفتند، کمترین کاری که میتوانیم در حق آنها انجام دهیم دفاع از عملکرد و دعای خیر برای آنهاست، مقام معظم رهبری نیز فرمودند دلشان برای شهید رئیسی میسوزد.
لزوم توجه به ظرفیتهای علمی و پژوهشی در ادامه، عضو هیات رییسه شورای شهر نیز به ظرفیتهای علمی و پژوهشی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران انتقاد کرد.
سوده نجفی گفت: شهرداری در برنامههایی مانند حملونقل و برقیسازی خودروها، از پیوستهای پژوهشی استفاده نکرده است و برخی امور پژوهشی را به شرکتهای خارج از مرکز واگذار کرده که تاکنون نتیجهای نداشته است.
وی خواستار استفاده صحیح از ظرفیتهای پژوهشی داخلی و ارائه پیوستهای مطالعاتی در لوایح به شورای شهر شد و تاکید کرد که پژوهشها هزینه نیستند بلکه سودآورند و در دراز مدت میتواند هزینهها را جبران کرده و ضریب خطا را کاهش دهد.
این عضو شورای شهر افزود: شهرداری باید در ارائه لوایح خود به شورای اسلامی شهر تهران، پیوستهای مطالعاتی و پژوهشی را نیز ضمیمه کند، تصمیمگیری نمایندگان شورا باید بر پایه نظرات علمی و تخصصی باشد.
نجفی همچنین به عدم اجرای ماده 11 نظامنامه پژوهشی اشاره کرد و خواستار همکاری بیشتر امور مالی و ذیحسابان با مرکز مطالعات شد.
وی یادآور شد: جنس کارهای پژوهشی با سایر امور شهرداری متفاوت است، اما شهرداری آنها را یکسان می بیند.
سرانه فضای سبز منطقه 18 بیش از 17 متر است عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه منطقه 18 شهرداری تهران با 88 کیلومترمربع مساحت و 450 هزار نفر جمعیت از مناطق جنوبی و بزرگ شهر تهران محسوب میشود، اظهار کرد: این منطقه به 7 ناحیه و 18 محله تقسیم شده و با سطح پوشش 50 کیلومترمربع از کل مساحت منطقه، یکی از مناطق دارای حریم محسوب میشود.
ناصر امانی گفت: عوامل مهمی چون حاشیهای بودن و تداخل شدید کاربریهای شهری و فرا شهری، مهاجرپذیربودن، متراکم بودن بافت مسکونی، ریزدانه بودن قطعات تفکیکی در بافت مسکونی، ناپایداری 100 درصد بافت، وسعت زیاد اراضی کشاورزی و باغات در بین بافت های منطقه، گسستگی بافت و عدم انسجام فضایی، وجود اشتغال پایه و مولد در منطقه و اشتغال عمده ساکنان در کارگاهها و صنایع موجود در منطقه در بافت اجتماعی ساکنان تاثیر بسزایی گذاشته است.
وی با بیان اینکه محله 17 شهریور ناحیه 4 منطقه، 4 محله را تحت پوشش خود دارد، تاکید کرد: سعیدآباد، شادآباد، 17 شهریور، شهرک امام از محلات ناحیه 4 این منطقه هستند و محله 17 شهریور با 28 هزار نفر جمعیت در دل ناحیه 4 با 68 هزار جمعیت قرار دارد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه سرانه فضای سبز منطقه به دلیل بافت قدیمی و غلیه باغات و اراضی کشاورزی به ویژه در حریم منطقه بیش از 17 متر است، تاکید کرد: در محله 17 شهریور تعداد 9 بوستان وجود دارد که سرانه فضای سبز محله را به 10 متر و 54 سانتیمتر رسانده که قابل قبول است.
وی همچنین افزود: به دلیل افزایش واحدهای تجاری و حضور مجتمعهای صنعتی و کارگاهی فضای محله دچار آشفتگی بصری بوده و روانه شدن خودروهای سنگین به سمت بازار آهن شادآباد که در همسایگی این محله قرار دارد، با تعداد قابل توجه وانت بارهایی که یا حمل کالای کارخانهها و کارگاهها را انجام می دهند یا با استقرار در خیابانها و معابر محله باعث سد معبر، ترافیک، آلودگی صوتی و آلودگی بیشتر هوا میشوند، شرایط را بغرنجتر کردهاند.
امانی اضافه کرد: به گفته معتمدین محله شاخص آلودگی هوا در منطقه و این محله همیشه بالاتر از سایر مناطق جنوبی تهران است.
عضو شورای شهر تهران با اعلام اینکه پارکینگ یکی از کمبودهای جدی و ملموس این محله است، گفت: با تردد در معابر از ابتدا صبح، پارک دوبله و سوبله به راحتی قابل مشاهده است به ویژه خودروهای متعلق به واحدهای تجاری و کارخانجات از جمله کارخانه استیل پارس که پارکینگ این مجموعه با ظرفیت 500 خودرو در مسیر طرح باغراه حضرت زهرا (س) قرار گرفته و این تعداد خودرو به ناچار به سمت معابر و حتی کوچههای مناطق مسکونی سوق داده شدهاند این در حالیست که مجتمعهای مسکونی موجود در محله از قبیل مجتمع 400 واحدی سپیدار علاوه بر ایجاد ترافیک با کسری پارکینگ نیز مواجه است.
امانی با اعلام اینکه سرانه آموزشی با استقرار 15 واحد دولتی و غیر دولتی وضعیت مناسبی دارد، افزود: 4 مدرسه ابتدایی تا مقطع دبیرستان در مجتمع متمرکزی در خیابان زنده دل مستقر است که بیش از 2 هزار دانش آموز دختر در حال تحصیل در آنها هستند، این مجتمع که بخشی از آن قبل از انقلاب و بخشی بعد از انقلاب ایجاد شده از نظر زیرساختی، سیستمهای بهداشتی، گرمایشی و سرمایشی و کف پوش دچار فرسودگی شده و نیاز به نوسازی دارد.
وی با تاکید بر اینکه در هنگام عصر به بعد برخی افراد معتاد و کارتن خواب از خلوتی این خیابان سوءاستفاده کرده و تجمع میکنند ضرورت دارد تا نسبت به کنترل و پاکسازی آن مکان اقدام شود، اظهار کرد: این مجتمع بزرگ آموزشی نیاز به زیباسازی جداره و نصب سرعتگیر جهت جلوگیری از حوادث احتمالی دارد به اضافه اینکه هنگام شب به دلیل عدم روشنایی معابر تردد آسیب دیدگان و معتادین سبب ناامنی شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران یادآور شد: سرانههای ورزشی مجموعه شهید چمران که توسط شهرداری تهران احداث شده و خانه کشتی شهید دستجردی 17 شهریور که آن هم از مجموعههای سازمان ورزش است، در اجاره بخش خصوصی هستند. 2 درمانگاه نیز سرانه درمانی محله است که در حال خدمات رسانی به مردم هستند.
امانی با بیان اینکه در حوزه حمل ونقل، اتوبوسهای گذری از این محله کاملا فرسوده و به دلیل کمبود اتوبوس با فاصلههای طولانی تردد میکنند، ادامه داد: ایستگاههای اتوبوس محله نیز قدیمی و نابسامان بوده و نیاز به بازسازی و نوسازی جدی دارند.
وی همچنین تاکید کرد: برای کاهش حضور وانت بارهای میوه و ترهبار مردم درخواست احداث بازار و میوه و تره بار دارند، مکانی به سازمان میادین معرفی شده که امید است عملیات احداث آن به زودی آغاز شود.
وی با بیان اینکه این محله از نهضت آسفالتریزی شهرداری بینصیب مانده و اکثر معابر آن نیاز به آسفالت دارند که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: اجرای پیادهراه و موزاییک کردن حاشیه خیابان شهیدان طارمی بدون اجرای عقبنشینی تعدادی از املاک از نکاتی است که مورد اعتراض اهالی محل بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1319009/