ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین به‌خاطر ترامپ قید ایران را زد ایالات متحده آمریکا

چین به‌خاطر ترامپ قید ایران را زد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رویترز با انتشار گزارشی مدعی شده 25 میلیون بشکه نفت ایران از سال 2018 در انبارهای چین سرگردان است. چین در ازای انبارداری این میزان نفت، بیش از 450 میلیون دلار از ایران طلب دارد. به نظر می‌رسد با توجه به روی کار آمدن ترامپ، ایران در تلاش است که این حجم از نفت را به فروش برساند.
بیشتر بخوانید پیشنهاد پنتاگون جنجال درست کرد/ افزایش 50 میلیارد دلاری بودجه نظامی وضعیت بحرانی مسکن در ایران/ جزئیاتی از سقوط عجیب نیویورک‌تایمز مدعی شد کشورهای عربی خواستار موضع ملایم ترامپ در قبال ایران هستند ترامپ با مقامات کالیفرنیا بخاطر آتش‌سوزی لس‌آنجلس درگیر شد
موضوع فروش نفت ایران، همواره برای یک اقتصاد نفتی امری حیاتی بوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
افزایش درآمدهای نفتی، همچنان مهم‌ترین درآمد ارزی ایران تلقی می‌شود و با توجه به افزایش روزافزون تحریم‌ها، وصول این درآمدها با مشکلات متعددی روبه‌روست. در همین زمینه، رویترز با انتشار گزارشی مدعی شده ایران در تلاش است 25 میلیون بشکه نفت سرگردان را از چین بازگرداند. 25 میلیون بشکه نفت سرگردان، به دلیل تحریم‌های آمریکا، شش سال در بندرهای چین گیر کرده بود. نفت سرگردان ایران ارزش 1.75 میلیارد دلاری دارد و از سال 2018 در مخازن چین باقی مانده است. 
باید دید این حجم از نفت سرگردان که از سال 2018 در مخازن چین باقی مانده، در نهایت دچار چه سرنوشتی می‌شود؛ چرا مقامات چینی با وجود اینکه بارها عنوان کرده‌اند تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسند، باز هم حاضر به استفاده از این نفت سرگردان نیستند؟ در واقع به نظر می‌رسد مقامات چینی حاضر نیستند نفت را با نام ایران به شکل رسمی بخرند. 
بازگشت ترامپ و احتمال افزایش تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در 20 ژانویه به قدرت بازگردد و تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که او قرار است تحریم‌های صادرات نفت ایران را مانند دوران اول ریاست جمهوری خود تشدید کند تا درآمدهای ایران محدود شود. 
چین که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد، در سال‌های اخیر حدود 90 درصد از صادرات نفت ایران را با تخفیف‌های ویژه خریداری کرده است. موضوعی که منجر به کاهش هزینه 10 میلیارد دلاری پالایشگاه‌های کوچک چینی یا همان «تی‌پات‌ها» شد. 
آن‌طور که رویترز گزارش داده، با وجود تحریم‌های سنگین غرب، ایران با استفاده از شبکه‌ای از نفتکش‌های موسوم به «ناوگان سایه»، تجارت جهانی نفت خود را ادامه می‌دهد. بیشتر نفت ایران که به چین می‌رسد، در مسیر بندرهای چین به عنوان نفت غیرایرانی ثبت می‌شود. 
با این حال، دو منبع آشنا به این محموله‌ها به رویترز اعلام کردند نفت سرگردان، توسط شرکت ملی نفت ایران در اکتبر 2018 به عنوان نفت ایران به بندرهای چین تحویل داده شده است. دلیل این امر به معافیت‌های ارائه‌شده از سوی ترامپ در آن سال بازمی‌گردد. 
نفت مذکور، در مخازن اجاره‌شده در بندرهای دالیان و ژوشان چین ذخیره می‌شود. این مخازن به ایران امکان انعطاف بیشتری برای فروش در چین یا انتقال به خریداران دیگر در منطقه را می‌داد. اما در سال 2019، ترامپ معافیت‌ها را لغو کرد. به همین دلیل نفت تحویلی به بندرهای چین خریدار پیدا نکرد و در گمرک چین باقی ماند. 
مقامات چینی هزینه انبارداری و ذخیره‌سازی را از ایران می‌خواهند چنان‌که رویترز گزارش داده، مخازن نفت در بندر دالیان تحت مدیریت شرکت «PDA Energy» بوده و این شرکت از ایران طلب بیش از 450 میلیون دلار هزینه ذخیره‌سازی و انبارداری از سال 2018 دارد. در ژوشان نیز مخازن را شرکت خصوصی «CGPC» مدیریت می‌کند. 
گفت‌وگوهای مقامات ایرانی و شرکت‌های انباردار چین درباره پرداخت هزینه‌های ذخیره‌سازی و سایر شرایط برای آزادسازی نفت در هفته‌های اخیر فوریت بیشتری پیدا کرد. دلیل این امر نیز نگرانی ایران از تشدید مجدد تحریم‌ها از سوی ترامپ عنوان شده است. 
به گفته رویترز، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در دسامبر به چین سفر کرد و به در این زمینه رسید. البته ایران احتمالاً مجبور می‌شود نفت سرگردان را از مخازن به کشتی‌ها بارگیری کند، سپس با انتقال کشتی به کشتی در دریا، مدارک را تغییر دهد و آن را برای فروش آماده کند. 
چین مایل نیست به خاطر نفت ایران، مراودات تجاری با آمریکا را از دست بدهد با توجه به گزارش رویترز باید گفت در حال حاضر با اینکه چین بیش از 90 درصد از نفت ایران را خریداری می‌کند، اما مایل به استفاده از نفتی نیست که مشخصاً به نام ایران در انبارها ذخیره شده است. ایران در حال حاضر، با ترفندهای متفاوت و استفاده از نفتکش‌های غیرایرانی، نفت خود را می‌فروشد و از این طریق تحریم‌ها را دور می‌زند. 
با اینکه پالایشگاه‌های کوچک چینی، در حال حاضر از نفت ارزان ایران استفاده می‌‎کنند، اما حاضر نیستند نفتی را که مشخصاً به نام ایران است به کار گیرند. به نظر می‌رسد آن‌ها تنها حاضر به استفاده از نفت ارزانی هستند که به نام ایران به مقصد نرسیده است! 
این بدان معناست که چین نیز در روابط بین‌الملل خود ملاحظاتی دارد. با اینکه مقامات چینی بارها اعلام کرده‌اند تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسند، اما مشخص است که حاضر نیستند روابط 500 میلیارد دلاری خود با آمریکا را به خاطر نفت ایران به خطر بیندازند. سال 2023، حدود 500 میلیارد دلار کالا یا معادل 15 درصد از ارزش کل صادرات چین به آمریکا صادر شد و با بازگشت ترامپ، چین نمی‌تواند به‌راحتی این مراوده تجاری را از دست بدهد. 
با این حال باید دید با روی کار آمدن ترامپ، چه تغییراتی در صنعت نفت ایران حاصل می‌شود.
منبع : روزنو 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1326046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاوروف: غرب به دنبال حذف رقبا است

ساخت بزرگترین دیوار خورشیدی در چین

صادرات بیش از 9 هزار تن میوه خشک به چین

فرشتگان در جهنم: آن‌چه باید درباره خسارت‌بارترین آتش‌سوزی تاریخ آمریکا بدانید +عکس و فیلم

پوست خربزه ترامپ زیر چرخ قیمت طلا

دلایل بی کفایتی گزینه ترامپ برای پنتاگون از نظر نشنال اینترست

بازگشت مسی به بارسا: رویایی که غیرممکن نیست

خرید جنجالی و بزرگ ایلان ماسک بعد از توئیتر برای آمریکا

وال‌استریت ژورنال: محمد سنوار درحال بازسازی حماس است

آمار شهدای خبرنگار غزه به 204 تن رسید

سفر وزیر خارجه رژیم جولانی به ترکیه

قطر: به مراحل پایانی توافق غزه رسیده‌ایم

روسیه بیش از 200 پهپاد اوکراین را سرنگون کرد

افزایش 10 میلیون لیتری تولید بنزین

کاهش 30 تا 40 درصدی فروش شیرینی نسبت به سال گذشته

نماینده مجلس: دستمزدها با توجه به نرخ تورم و هزینه‌های معیشت تعیین شود

انتشار فهرست جدید بدهکاران بانکی با 790 همت

یارانه 3 دهک اول واریز شد

قطار تهران - وان ترکیه به‌زودی راه‌اندازی می‌شود

نسخه همتی برای افزایش رفاه شهروندان

فینتک، کاتالیزور تحولات اقتصادی / فینتک‌ها چگونه اقتصاد روزمره را متحول می‌کنند؟

آمدن ترامپ به نفع غول‌های فناوری در اروپا

عکس/ کدام عذاب الهی است؛ وضعیت ایران یا آمریکا؟!

پیش از ممنوعیت تیک‌تاک جانشین چینی‌اش از راه رسید/ آمریکا در مهار اپلیکیشن‌های رقیب ناکام ماند

ترامپ: آزادی اسیران اسرائیلی نزد حماس و توافق آتش بس نزدیک است

آتش‌سوزی آمریکا 250 میلیارد دلار خسارت داشته است

هوش مصنوعی پشت میله های زندان/ آمریکا کنترل هوش مصنوعی را به دست گرفت

ترامپ: بدون معطلی با پوتین دیدار خواهم کرد

مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

مهمترین دغدغه سیاسیون کشور از نظر همتی + عکس

فاکتورینگ سیستم مالی بدون تورمی

وزیر اقتصاد: مهمترین دغدغه کشور باید ثبات‌بخشی به اقتصاد باشد

هشدار دادستانی درباره خرید و فروش طلا

تاکید عبدالناصر همتی به اقتصاد با ثبات و پیش‌بینی پذیر

هشدار جدی دادستان کل کشور در خصوص خرید و فروش طلا

چالش2دهه کم اظهاری صادراتی بااصلاح سیاست ارزی پایان می‌یابد؟

تبادل دانشجو بین ایران و ژاپن

سفارت کویت در سوریه بازگشایی می‌شود

موافقت کشورهای اروپایی با مشارکت سوئیس در پروژه دفاعی

فرصتی طلایی برای مهاجرت به آلمان

کاهش واردات نفت چین برای اولین‌بار طی 20 سال گذشته

نخستین برنامه ترامپ پس از ورود به کاخ سفید

سیگنال آمریکایی به بازار طلا/ خریداران طلا بخوانند

لاوروف: هدف از جنگ علیه روسیه، تضعیف کشور ماست

ترامپ مشتری گرینلند شد

دسترسی به هوش مصنوعی سهمیه‌بندی می‌شود!

آخرین قیمت دلار کانادا امروز سه شنبه 25 دی ماه 1403 | نرخ دلار چقدر شد؟

لاوروف: آمریکا می‌خواهد خط لوله «ترک استریم» را غیرفعال کند

ایلان ماسک تیک تاک را می‌خرد

اطلاعات نگران کننده درباره شکنجه رئیس بیمارستان «کمال عدوان»