موافقت کشورهای اروپایی با مشارکت سوئیس در پروژه دفاعی
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره طرح مشارکت سوئیس در پروژه دفاعی اروپا موسوم به « تحرک نظامی» موافقت کردند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از «اس ار اف» سوئیس، کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه با مشارکت سوئیس در پروژه دفاعی اروپا موافقت کردند.
البته برای اینکه سوئیس به عضویت این پروژه موسوم به «تحرک نظامی» درآید، هنوز یک توافق اداری لازم است.
شورای اتحادیه اروپا شامگاه دوشنبه اعلام کرد که سوئیس شرایط را برآورده می کند و ارزش افزوده قابل توجهی برای این پروژه به ارمغان خواهد آورد. سوئیس درخواستی برای شرکت در این پروژه دفاعی را در ماه سپتامبر به این اتحادیه ارسال کرد.
در گام بعدی، هلند که ریاست این پروژه را بر عهده دارد، رسماً از سوئیس برای پیوستن به این پروژه دعوت خواهد کرد. پس از آن سوئیس باید برای عضویت کامل، توافقنامه ای را امضا کند.
هشدار روسیه به ارمنستان درباره عواقب الحاق به اتحادیه اروپاچشمانداز و موانع عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا پروژه موسوم به تحرک نظامی اروپا با هدف ساده سازی جابجایی های نظامی در خاک اروپا شکل گرفته است و این بدان معناست که درخواست های حمل و نقل برون مرزی اکنون می توانند ظرف چند روز بررسی و تایید شوند.
علاوه بر 26 کشور عضو اتحادیه اروپا - همه به جز مالت - کانادا، نروژ و ایالات متحده آمریکا نیز در این پروژه مشارکت دارند. با این حال، بریتانیا (بریتانیا و ایرلند شمالی) هنوز در روند مذاکرات برای مشارکت در این پروژه قرار دارد.
در آگوست سال گذشته هم شورای فدرال مشارکت سوئیس دو پروژه طرح دفاعی اتحادیه اروپا برای همکاری ساختاریافته دائمی (PESCO) را تایید کرد. دولت سوئیس علاوه بر پروژه تحرک نظامی، همچنین می خواهد در پروژه «فدراسیون بردهای سایبری» شرکت کند.
پروژه «فدراسیون بردهای سایبری» با هدف بهبود همکاری در زمینه دفاع سایبری انجام می شود. در این پروژه محیط های شبیه سازی کامپیوتری چندین کشور برای ایجاد یک محیط آموزشی واقعی تر باید به هم مرتبط شوند. هنوز هیچ تصمیمی از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد این پروژه گرفته نشده است.
دولت سوئیس چندی پیش هم اعلام کرد به پروژه ایجاد پدافند موشکی و هوایی متحد اروپا موسوم به «ابتکارعمل سپر آسمان اروپا» پیوسته است.
این پروژه از سوی آلمان در پی شروع جنگ اوکراین اجرایی شده با این هدف که به کشورهای اروپایی اجازه شراکت در خرید سامانههای پدافندی و آموزشهای مرتبط با آنها را بدهد.
این تصمیم دولت سوئیس باعث مناقشه در داخل این کشور شده چون حامیان بیطرفی نظامی سوئیس میگویند که باعث نقض این بیطرفی میشود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1326503/