ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مهدی کوچک زاده قبلا به رئیسی هم توهین کرد ایالات متحده آمریکا

مهدی کوچک زاده قبلا به رئیسی هم توهین کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سایت خبری پُرسون، روزنامه فرهیختگان نوشت: او این تمایل به مذاکره را تمایل به تصویب نوکری آمریکا خواند و از قالیباف خواست تا به‌واسطه سابقه رفاقتش با شهید سلیمانی در مقابل جریان مذاکره بایستد یا به تعبیر کوچک‌زاده «در دهن آن‌ها بزند».
فارغ از تمام انتقادهایی که به رویکرد عبدالعلی‌زاده و موضع ضعف او وارد است که دست تیم مذاکره‌کننده را خالی می‌کند ، مواجهه کوچک‌زاده که سابقه مخالفت با دولت رئیسی را نیز داشته برخلاف اصل رواداری است.
اصلی که ارکان حاکمیت به‌ویژه قوای سه‌گانه برای پیشبرد منافع ملت باید به آن پایبند باشند و شهید رئیسی نیز به آن پایبند بود. حتی سردار سلیمانی که کوچک‌زاده با متوسل شدن به نام او، مخالفان را مورد هجوم قرار می‌دهد نیز در مواجهه با جناح‌های سیاسی منفعت ملی را مدنظر قرار داده و از در تعامل با دولت وارد می‌شد و نه تقابل با آن.
کوچک‌زاده صحبت‌های گذشته را تکرار کرد
کوچک‌زاده در صحن علنی مجلس جملاتی را به کار برد که سال 99 نیز مشابه آن را گفته بود: «آقای قالیباف، من به شما عرض کردم امام به فرماندهان گفت اگر احتمال دادید این رفتاری که دارن می‌کنن و در روزنامه‌ها می‌بینید برای این باشد که می‌خواهند مملکت را هل بدهند در بغل آمریکا، باید در مقابل آن بایستید. آقای قالیباف، من شاگرد تو در جبهه بودم تو احتمال نمی‌دی می‌خوان مملکت رو هل بدن تو بغل آمریکا.»
کوچک‌زاده درحالی خود را شاگرد قالیباف می‌داند که سال 99 در یک نشست دانشجویی شدیداً با ثبت‌نام قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری مخالفت کرده و اقدام آن‌ها در این باره را ناشی از نفسانیت خوانده بود. او پس از چنین تهاجمی به رئیس وقت مجلس و شهید رئیسی که آن موقع رئیس قوه قضائیه بود همین عباراتی را به نقل از امام در مورد غلتیدن به دامان آمریکا مطرح کرد که مشابهش را روز یکشنبه این هفته گفته است.
این رویکرد نشان می‌دهد کوچک‌زاده هرگونه مذاکره‌ای را به معنی غلتیدن به بغل آمریکا توصیف کرده و فارغ از اینکه چه دولتی با چه اصولی سر کار است آن را مورد هجمه قرار می‌دهد و به افرادی که خود را شاگرد آن‌ها می‌داند نیز در این باره بی‌اعتماد است.
منتقدان مذاکره به شهید امیرعبداللهیان هم رحم نکردند
7 فروردین سال 1401 مصاحبه‌ای از امیرعبداللهیان با صداوسیما منتشر شد. ایشان در این مصاحبه گفته بود: «مقامات ارشد سپاه همواره به ما یادآوری می‌کنند در مذاکرات وین در راستای منافع ملی کشور هرچه لازم است انجام بدهید و موضوع سپاه پاسداران را در اولویت خود قرار ندهید و این از خودگذشتگی سپاه پاسداران است، اما بالاخره سپاه از مجموعه‌های اصلی کشور است و زمانی که می‌گوییم سپاه یعنی حاج‌قاسم سلیمانی و با وجود اجازه مقامات سپاه، اما این موضوع از موضوعات اصلی ماست.»
او در بخش دیگر صحبت‌هایش توضیحاتی درباره مفاد توافق مذاکرات وین داد و گفت اگر توافق شود، همان برجام است و تغییری در مفاد آن نیست.
این صحبت‌ها باعث شد تعداد زیادی از منتقدان ایده مذاکره که برخی از آن‌ها در مجلس نیز حضور داشته و دارند نسبت به شهید امیرعبداللهیان معترض شده و موج حملات شدیدی علیه او آغاز شود.
یکی از نمایندگان در اعتراض به امیرعبداللهیان گفت: «متن توافق وین حاکی از زیرپا گذاشتن خطوط قرمز نظام و نفی قانون مجلس و تحمیل خسارت جدید به منافع ملت ایران است.» نماینده دیگری که آن زمان هنوز وارد مجلس نشده بود و به‌عنوان چهره رسانه‌ای منتقد برجام شناخته می‌شد، مواضع امیرعبداللهیان را غلط توصیف کرده و برای اثبات مدعایش نیز سخنان شهید امیرعبداللهیان درباره ظریف در روز معارفه‌اش را شاهد مثال آورد: «ایشان سرمایه خوبی برای نسل‌های بعدی در وزارت‌خارجه به‌جا گذاشتند. و خواهش کردم دستگاه دیپلماسی را از توانمندی خود محروم نکنند.» اینکه فردی مثل امیرعبداللهیان نیز صرفاً به این دلیل که مواضعی روادارانه در مواجهه با سیاست خارجی و سیاست داخلی داشته و از جانب گروه‌های سیاسی تحمل نمی‌شود بیش از هرچیزی اعتبار نظرات منتقدان را خدشه‌دار می‌کند و این تصویر را می‌سازد که گروهی بدون توجه به منافع کشور مسائل را به‌جای ارزیابی فنی از فیلتر سیاسی عبور داده و به‌جای استدلال با سروصدا موضعشان را پیش‌ می‌برند.
از حاج‌قاسم و شهید رئیسی رواداری را هم بیاموزید
کوچک‌زاده درحالی با توجیه رفاقت بین قالیباف و شهید سلیمانی از او می‌خواهد برخورد سخت با اعضای دولت انجام دهد که شهید سلیمانی هیچ‌گاه در تقابل با دولت وقت که خواهان مذاکره بود قرار نداشت و حتی پس از آنکه روحانی مواضع ضدآمریکایی اتخاذ کرد در نامه‌ای تشکرش را با تعبیری تعارف‌گونه این‌گونه به او ابلاغ کرد: «دست شما را می‌بوسم.» چنین تشکری که بیشتر جنبه تشویق دولت وقت برای استواری در برابر سیاست‌های ضد ایرانی ترامپ داشت هم از جانب برخی چهره‌ها تحمل نشد. رسایی در توییتی با تشبیه روحانی به ابوموسی اشعری نسبت به این جمله حاج‌قاسم اینگونه معترض شد که مالک‌اشتر هیچ‌وقت دست ابوموسی اشعری را نبوسید.
شهید رئیسی نیز همچون شهید سلیمانی همواره بر همین مشی تعامل با سلایق و نگاه‌های مختلف تأکید داشت، به همین دلیل نیز در زمان مسئولیتش در قوه قضائیه کمترین تنش را با دولتی داشت که در انتخابات سال 96 با او رقابت کرده بود. ایشان بعد از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور در سال 1400 نیز بارها با مسئولان رسانه‌های غیرجناح خود دیدار کرده و از باب تعامل با آن‌ها وارد عمل شد.
رئیس جمهور شهید سال 1402 حین سفر به نیویورک در پاسخ به سوال شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان درباره اینکه آیا تعامل اخیر ایران با آمریکا بر سر مبادله زندانیان ادامه خواهد یافت؟ گفت: «اگر آمریکایی‌ها آماده عمل به تعهداتشان باشند، زمینه برای پیشرفت تعاملات و رسیدن به یک توافق خوب فراهم خواهد شد.» شهید رئیسی پیش از این نیز بدون اینکه اصل مذاکره و توافق را زیر سوال ببرد بر این نکته تاکید داشت که آنچه اهمیت دارد نقد کردن توافقات ازجمله در برجام است. این رویکرد که بر مذاکره خوب تاکید داشته و مذاکره بی‌حاصل و بد را زیر سوال می‌برد کاملا برخلاف مشی افرادی است که هرگونه مذاکره‌ای را زیر سوال برده و تیم دیپلماسی کشور را در دولت‌های مختلف متهم به غلتیدن در بغل آمریکا می‌کنند. چنین مواجهه‌ای از جانب شهید سلیمانی، شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان که پیش‌تر مورد اشاره قرار گرفت، نشان می‌دهد برخلاف تمایل به رویکردهای تقابلی مبتنی بر تندروی که برخی چهره‌ها سعی دارند آن را به این شخصیت‌ها منتسب کرده و راه را برای اقدامات سیاسی خود باز کنند، مشی سیاسی این افراد هرگز تقابلی و مبتنی بر منافع فردی نبوده و همواره آنچه اصل قرار گرفته تأمین حداکثری منافع ملی از مسیر تعامل حداکثری در داخل و مهار تنش تحمیلی از خارج بوده است.
مذاکره از موضع ضعف نباشد
برخلاف ایده «نه به مذاکره» برخی که تیم دیپلماسی ایران را از پیش ‌باخته تصور کرده و در دولت‌های مختلف به آن‌ها حمله می‌کردند، آنچه جمهوری اسلامی ایران همواره به آن معتقد بوده مذاکره از موضع قدرت با درنظر گرفتن شروطی است که حداکثر منفعت ملی را حاصل کرده و منجر به تسلیم شدن کشور در برابر زیاده‌خواهی قدرت‌های جهانی نشود. با چنین اصلی هرگونه افراط و تفریطی که بخواهد مسائل کشور را نادیده بگیرد و یا کشور را دست‌بسته پای میز فرمان‌پذیری و نه مذاکره از غرب بنشاند، امری مذموم است که همه گروه‌های سیاسی باید از آن اجتناب کنند.
هم منادیان نه به مذاکره باید منافع ملی را در نظر بگیرند و هم منادیان مذاکره باید به اصل مذاکره برای حصول نتیجه و نه مذاکره پایبند باشند.
منبع: فرهیختگان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1327096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی: غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا مذاکره دیگری نداریم

عراقچی: غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا فعلا مذاکره‌ دیگری نداریم+ فیلم

غیر از مذاکره هسته‌ای فعلا مذاکره‌ دیگری با اروپا نداریم

پیش‌بینی رافینیا از فینال لیگ قهرمانان اروپا؛ حریف بارسلونا کیست؟

لاوروف: همکاری بین روسیه و چین برای ثبات جهانی ضروری است

تحرکات اخیر در دریای چین جنوبی نگران‌کننده است

ردنوت، رقیب جدید تیک‌تاک؛ اپلیکیشنی که آمریکایی‌ها به آن پناه می‌برند

شکایت از یک شرکت برای آتش‌سوزی‌های کالیفرنیا!

جهش قیمت نفت برنت در سایه تحریم‌ها

واردات مس چین به بالاترین میزان 13 ماه اخیر رسید

الجزیره: هند برای تغییر روابط با طالبان جدی است

امارات 400 میلیون دلار به افغانستان کمک می‌کند

سلاح‌های شیمیایی به اقلیم افغانستان آسیب زده است

آزادسازی شهروندان افغانستانی از زندان‌های پاکستان

صدور حکم برای همکار سابق با شکایت ژیلا صادقی به خاطر این عکس

بایدن: ایران و روسیه تضعیف شده اند

سیاست ترامپ درباره تایوان چیست؟

پزشکیان می‌خواهد با ترامپ مذاکره کند

شکایت جدید بورس امریکا از ایلان ماسک

افشای تصاویر استفاده از سلاح‌های آمریکایی در نسل کشی غزه

پزشکیان: ما برای ترور ترامپ تلاشی نکرده‌ایم و نخواهیم کرد | ترویج دشمنی با ماست | فیلم

رئیس مرکز وکلا: تکلیف قانونی و شرعی ما پیگیری حقوق مردم در سطح بین‌الملل است

پشت‌پرده پرونده ایران و FATF از زبان وزیر ترامپ

بیت‌کوین به مرز 97 هزار دلار بازگشت

مجری صداوسیما: عده‌ای دغدغه‌مند، نگران مذاکره مستقیم با آمریکا هستند / عراقچی: وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد

فارن افرز: هوش مصنوعی باید ابزار جاسوسی آمریکا باشد!

قیمت نفت تثبیت شد

آمریکا از ایلان ماسک شکایت کرد!

پزشکیان: آمریکا اول باید ثابت کند که به حرف‌هایشان پایبند است، بعد مذاکره کنیم

به شرط اثبات پایبندی آمریکا به حرفهایش، مذاکره می‌کنیم

پاسخ عراقچی به مذاکرات بین ایران و دولت جدید ترامپ | امید به مذاکرات نبسته‌ایم | با چین و روسیه مشورت می‌کنیم

شرط پزشکیان برای مذاکراه با آمریکا

پاسخ عراقچی به مذاکرات بین ایران و دولت جدید ترامپ | امید به مذاکرات نبسته‌ایم | با چین و روسیه مشورت می‌کنیم | وزارتخارجه «تصمیم نظام» را اجرا می‌کند

متن کامل دادخواست شکایت از خاندان پهلوی و دولت آمریکا

بلاتکلیفی پناهجویان افغان در 36 کشور برای ورود به آمریکا

شرط پزشکیان برای مذاکره با آمریکا+ فیلم

آمریکا اول باید ثابت کند که به حرف‌ها پایبند است؛ سپس مذاکره کنیم

پزشکیان: آمریکا باید ثابت کند که به گفته هایش عمل می‌کند

سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید: دوره برتری آمریکا به پایان رسیده است

ترامپ و رویای گسترش مرز‌های آمریکا؛ چرا گرینلند، پاناما و کانادا در تیررس قرار دارند؟

آمریکا اول باید ثابت کند که به حرف‌هایشان پایبند است، بعد مذاکره کنیم

هیچ تحریمی با FATF از بانک‌های ما برداشته نخواهد شد

گفت‌وگو با آمریکا در دستور کار است؟ + پاسخ پزشکیان

عراقچی: غیر از مذاکره هسته‌ای با اروپا مذاکره‌ دیگری نداریم

کمیسیون بورس آمریکا از ایلان ماسک به دلیل عدم افشای مالکیت توییتر شکایت کرد!

پزشکیان: آمریکا به تعهداتش عمل کند مذاکره می‌کنیم

سردار شمخانی: ارتش جمهوری اسلامی در زمره قدرت‌های برتر جهان است

پیام پزشکیان به دولت جدید آمریکا از پاستور/ آمریکایی‌ها اول ثابت کنند به حرف‌هایشان عمل می‌کنند

سرمقاله همشهری/ اعتکاف به مثابه رزمایش معنوی میلیونی

تلاش اربیل برای متحد کردن کردهای سوریه