ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شکاف 13 میلیون نفری نسبت افراد شاغل به جمعیت 85 میلیونی کشور اخبار ایران

شکاف 13 میلیون نفری نسبت افراد شاغل به جمعیت 85 میلیونی کشور
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دبیرکل خانه تعاونگران با اشاره به اینکه اقتصاد کشور با جمعیتی بالغ بر 85 میلیون نفر، تنها 24میلیون شاغل دارد گفت: برآوردها نشان می‌دهد که برای رسیدن به وضعیت مطلوب، تعداد شاغلین باید بین 35تا 37میلیون نفر باشد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ ایجاد اشتغال یکی از دغدغه های مسئولان در هر دولتی است, چرا که اثر مثبت روی تمام مسائل اقتصادی دارد.
افزایش اشتغال یکی از عوامل کلیدی در کاهش فقر و بهبود شرایط اقتصادی جوامع است. در سال‌های اخیر، بسیاری از کشورها با اتخاذ سیاست‌های مؤثر در حوزه اشتغال‌زایی، توانسته‌اند تأثیرات مثبتی در کاهش نرخ فقر و افزایش رفاه عمومی ایجاد کنند.
طبق گزارش سازمان بین‌المللی کار (ILO)، ارتباط مستقیم و معناداری بین ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و کاهش نابرابری اقتصادی وجود دارد. افزایش اشتغال به معنای دسترسی بیشتر افراد به درآمد ثابت و بهبود شرایط زندگی آنان است که در نهایت به کاهش فقر در سطح ملی منجر می‌شود.
*افزایش نرخ اشتغال به کاهش فقر کمک می‌کند
علی حسین شهریور،دبیرکل خانه تعاونگران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, با اشاره به اینکه اقتصاد کشور با جمعیتی بالغ بر 85 میلیون نفر، تنها 24میلیون شاغل دارد گفت: این آمار نشان‌دهنده یک شکاف قابل توجه در بازار کار است، زیرا برآوردها نشان می‌دهد که برای رسیدن به وضعیت مطلوب، تعداد شاغلین باید بین 35تا 37میلیون نفر باشد. این نقیصه به وضوح بر روی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور تأثیر می‌گذارد.
وی ادامه داد: نسبت جمعیت به شاغلین در کشور 3.6 است، در حالی که این نسبت در سطح جهانی 2.2 می‌باشد. این اختلاف معنادار نشان‌دهنده عدم بهره‌وری کافی از نیروی کار و همچنین وجود مشکلات جدی در ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور است. عدم اشتغال کافی می‌تواند به افزایش بیکاری، کاهش درآمد خانوارها و در نهایت کاهش کیفیت زندگی و افزایش تعداد افرادی که زیر خط فقر زندگی می‌کنند، منجر شود.
شهریور افزود: البته تنها داشتن شغل کافی نیست؛ کیفیت شغل نیز اهمیت دارد، زیرا مشاغل با دستمزد پایین یا بدون مزایای اجتماعی نمی توانند افراد را از زیر خط فقر خارج کنند.
دبیرکل خانه تعاونگران با اشاره به اینکه تنها داشتن شغل کافی نیست,‌بلکه کیفیت شغل هم مهم است افزود: برای بهبود وضعیت اشتغال و کاهش نسبت جمعیت به شاغلین، باید توسعه برنامه‌های اشتغال‌زایی در دستور کار قرارگیرد. ایجاد مشوق‌های مالیاتی برای کارفرمایان و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط می‌تواند به افزایش تعداد شاغلین کمک کند. توسعه آموزش و مهارت‌آموزی در کانون توجه قرار گیرد. برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای بازار کار و تقویت همکاری میان دانشگاه‌ها و صنایع برای تطابق آموزش‌ها با نیازهای واقعی می‌تواند به ایجاد نیروی کار ماهر کمک کند. در گام بعدی ضرورت دارد دسترسی به منابع مالی تسهیل شود. فراهم کردن تسهیلات مالی برای کارآفرینان و حمایت از نوآوری می‌تواند به رشد کسب‌وکارها و ایجاد شغل‌های جدید کمک کند.
شهریور گفت: زیرساخت‌های کشور نیاز به تقویت دارد. در همین راستا، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی و ایجاد مناطق آزاد تجاری می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید منجر شود.همچنین ضرورت دارد از اشتغال گروه‌های آسیب‌پذیر حمایت شود. ارائه برنامه‌های حمایتی برای زنان، جوانان و افراد دارای معلولیت می‌تواند به افزایش مشارکت آنها در بازار کار کمک کند.
دبیرکل خانه تعاونگران اظهار داشت: همه دستگاه‌های فرهنگی بویژه صدا و سیما برای افزایش آگاهی عمومی در مورد اشتغال و معرفی مشاغل فعال شوند. با اطلاع‌رسانی درباره مهارت‌آموزی، فرصت‌های شغلی و تشویق به فرهنگ کار و کارآفرینی انگیزه بیشتری برای ورود افراد به بازار کار ایجاد شود.
وی اظهار داشت: در مجموع، برای مبارزه مؤثر با فقر، ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب و پایدار، به همراه توجه به کیفیت مشاغل و آموزش‌های لازم، ضروری است. بنابراین، برای حل این مشکل اساسی ، نیاز است که دولت، بخش های خصوصی و تعاونی و آحاد جامعه بویژه تشکل‌های مردم‌نهاد با یکدیگر همکاری کنند تا تأثیرات مثبت و پایداری بر اقتصاد کشور بگذارند و زمینه را برای اشتغال بیشتر فراهم کنند.
*نمونه‌های موفق در اشتغال‌زایی
به گزاش تسنیم,در برخی کشورها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی، فناوری و کشاورزی باعث رشد اشتغال شده است. به‌عنوان مثال، برنامه‌های حمایتی از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط در بسیاری از کشورها توانسته است بستر اشتغال‌زایی برای اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر را فراهم کند.
هنوز چالش‌هایی همچون بیکاری جوانان، نابرابری در دسترسی به فرصت‌های شغلی و کمبود مهارت‌های لازم در نیروی کار وجود دارد. کارشناسان توصیه می‌کنند که دولت‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی، ایجاد تسهیلات برای کارآفرینان و تقویت زیرساخت‌های اشتغال‌زایی می‌توانند نقش مؤثری در کاهش فقر ایفا کنند.
اشتغال نه‌تنها به‌عنوان ابزاری برای تأمین معیشت بلکه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهکارهای مبارزه با فقر محسوب می‌شود. دولت‌ها و نهادهای مرتبط باید با تمرکز بر سیاست‌های حمایتی و تقویت فرصت‌های شغلی، زمینه را برای رشد اقتصادی و کاهش فقر فراهم کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسای جمهور سابق آمریکا در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نمی‌کنند!

واکنش اژه ای به آتش بس در غزه

مردم غزه با مقاومت به پیروزی رسید

عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم

قیمت توکن میم فای امروز شنبه 29 دی

قیمت همستر کامبت امروز شنبه 29 دی

رئیس عدلیه: اسرائیل در نهایت درماندگی است

آتش‌بس در غزه برای صهیونیست‌ها به منزله یک شکست قطعی است

علی عبدالعلی‌زاده، معاون پزشکیان: آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند | با مذاکره‌ی مستقیم 3 ماهه به توافق می‌رسیم

سرمقاله همشهری/ این‌بار شما شهردار باشید

سرمقاله شرق/ نمایش توانایی دیپلماسی ایران

آژیر خطر در تل‌آویو

تظاهرات همبستگی با فلسطین در انتاریو کانادا

شادی مغربی‌ها از آتش بس در غزه

حمله موشکی یمن به تل‌آویو

نعیم قاسم: آتش‌بس غزه نشان‌دهندهٔ استواریِ مقاومت است

هشدار ایلان ماسک درباره ورشکستگی آمریکا

داود منظور: درآمدهای مالیاتی نسبت به سال 1399، بیش از 6 برابر شده

رشد 16 درصدی ارزش بورس‌ در یک ماه

کاهش محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کوتاه آمد

چراغ سبز عراق داعش به سوریه

عراق و توافق راهبردی با انگلستان

پیام توافق تهران – مسکو به غرب/ ابتکارعمل ایران در شرایط تحریم افزایش یافته است

اجرای طرح آمارگیری از سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان آذربایجان شرقی

سازمان وظیفه عمومی اطلاعیه داد

عضو ستاد ملی زن و خانواده: زنان می‌توانند راه برون‌رفت از شرایط اقتصادی جامعه را شکل دهند

60 درصد صادرات استان فارس از منطقه ویژه اقتصادی لامرد صورت می‌گیرد

جزئیات ماهیت معاهده ایران و روسیه از زبان عراقچی

ایران آماده پذیرش سرمایه خارجی است

چالش های اقتصادی ترامپ برای دنیا | تهدیدهای تعرفه ای ترامپ در بازارها تلاطم ایجاد کرد

خطرات و چالش‌های کاهش دستمزد حقیقی

جزییات آخرین اقدامات رویداد صنعت مالی تهران در 1404

ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

ماهیت معاهده ایران و روسیه از زبان عراقچی

پشت پرده اذعان عارف به زمان بندی اشتباه سیاست جدید ارزی

شاخص فلاکت در ایران چقدر است؟+ نمودار

امشب آخرین مهلت انتخاب رشته‌های بدون آزمون

معاهده راهبردی ایران و روسیه؛ آغاز فصلی نوین در روابط 2 کشور

نخستین اجلاس تجاری بزرگ ایران در رویداد بین المللی صنعت مالی برگزار می شود

نماینده مجلس: شأن ایرانی فراتر از یارانه است/ مشکلات اقتصادی فعلی دستپخت مدیران دولت سیزدهم است نه دولت پزشکیان!/ نتیجه نطق‌های احساسی خالی شدن دل مردم است/ استیضاح وزرا بیشتر ناشی از نگاه سیاسی است

نخستین دهکده لجستیک کشور در اصفهان کلنگ‌زنی می‌شود

جزئیات معاهده 20 ساله ایران و روسیه در حوزه اقتصادی

لیورپول در چالش برنتفورد؛ صدرنشین در کمین یک غافلگیری

لیورپول در چالش برنتفورد؛ صدرنشین در کمین یک غافلگیری | اخبار ورزشی

چین ارتش پهپاد را برای مقابله با کمبود آب با تقویت برف مصنوعی مستقر می‌کند

شبکه Glacier و Fireverse به هم پیوسته‌اند تا آینده خلق موسیقی را در بلاک‌چین به وجود بیاورند.

هند به دنبال توسعه روابط با افغانستان

تاکید رئیس جمهور ایران بر صلح و ثبات در افغانستان

ناتو جنایات جنگی در افغانستان را مخفی می کند

تصاویر/ راهپیمایی جمعه نصر و پیروزی در قم