ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بررسی معاهده 20 ساله ایران و روسیه در حوزه اقتصادی اخبار ایران

بررسی معاهده 20 ساله ایران و روسیه در حوزه اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
​معاهده 20 ساله ای که به امضای رؤسای جمهوری ایران و جمهوری فدراتیو روسیه رسید، تسهیل سرمایه گذاری های مشترک، تسهیل روابط بانکی و پرداخت های دوجانبه با ارزهای ملی، توسعه همکاری مشترک در حوزه حمل و نقل و انرژی و همچنین ایجاد یک کریدور تسهیل شده گمرکی را کلید می زند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، توافقنامه جامع 20ساله راهبردی ایران و روسیه عصر دیروز (جمعه 28 دی ماه) در جریان سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه به امضا رسید؛ توافقی که در بستر شرایط منطقه ای و بین المللی، رویدادی مهم به ویژه از ابعاد اقتصادی تلقی شود.
ارتباط عمیق تر اقتصادی ایران و روسیه باتوجه به عضویت دو کشور در سازمان همکاری شانگهای و پیمان بریکس می تواند در ابعاد اقتصادی به اهمیت بیشتر این توافق بیفزاید.
معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو روسیه مشتمل بر 47 ماده منتشر شد که همه حوزه ها را در برمی گیرد.
برقراری روابط اقتصادی مستقیم بین استان های دو کشور در ماده 16 این قرارداد راهبردی، تأکید شده است که طرف های متعاهد همکاری بین استانی را با عنایت به اهمیت ویژه آن برای گسترش ابعاد کامل روابط دوجانبه، توسعه خواهند داد؛ براین اساس طرف های متعاهد شرایط مساعدی را برای برقراری روابط مستقیم بین استان های ایرانی و روسی ایجاد خواهند کرد و آشنایی متقابل از ظرفیت های اقتصادی و سرمایه گذاری آنها از جمله از طریق برگزاری سفرهای تجاری، گردهمایی ها، نمایشگاه ها، بازارچه ها و سایر رویدادهای مشترک بین استانی را تسهیل خواهند کرد.
طرف های متعاهد از همکاری های تجاری و اقتصادی در همه زمینه های موردعلاقه متقابل با هماهنگی این تعامل در چارچوب کمیسیون دائمی همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه حمایت خواهند کرد.
تسهیل سرمایه گذاری های مشترک ماده 18 این معاهده تصریح دارد: طرف های متعاهد به توسعه همکاری های تجاری، اقتصادی و صنعتی، ایجاد مزیت های اقتصادی متقابل از جمله سرمایه گذاری های مشترک، تأمین مالی زیرساخت ها، تسهیل سازوکارهای تجارت و کسب وکار، همکاری در امور بانکی، ترویج و تأمین متقابل کالا، کار، خدمات، اطلاعات و محصولات فعالیت های فکری از جمله حقوق انحصاری مربوطه، مساعدت خواهند داشت.
براین اساس طرف های متعاهد با آگاهی از ظرفیت های سرمایه گذاری خود می توانند سرمایه گذاری های مشترکی را در اقتصاد دولت های ثالث داشته باشند و بدین منظور گفت وگوهایی در چارچوب سازوکارهای تخصصی چندجانبه داشته باشند.
پرداخت های دوجانبه با ارزهای ملی بر مبنای ماده 20 این معاهده، باهدف افزایش حجم تجارت متقابل، طرف های متعاهد شرایطی برای توسعه همکاری بین ﻣﺆسسات اعتباری طرف های متعاهد با درنظرگرفتن اسناد حقوقی بین المللی در زمینه مبارزه با پول شویی و تأمین مالی تروریسم، که طرف های متعاهد عضو آنها هستند، استفاده از ابزارهای مختلف ﺗﺄمین مالی تجارت، توسعه پروژه های حمایت مشترک از صادرات متقابل، افزایش ظرفیت سرمایه گذاری، گسترش سرمایه گذاری های متقابل بین اشخاص حقیقی، شرکت های دولتی و خصوصی را فراهم خواهند ساخت و از حمایت مقتضی از سرمایه گذاری های متقابل اطمینان حاصل خواهند کرد.
طرف های متعاهد به منظور ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولت های ثالث، گذار به پرداخت های دوجانبه به ارزهای ملی، تقویت همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی، همکاری خواهند کرد.
بر اساس بند دیگری از این ماده طرف های متعاهد همکاری خود را باهدف توسعه تجارت و تشویق سرمایه گذاری ها در مناطق اقتصادی ویژه/آزاد طرف های متعاهد گسترش خواهند داد.
براین اساس طرف های متعاهد به مناطق اقتصادی ویژه/ آزاد جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در جهت انجام اقدامات معطوف به ایجاد شرکت های مشترک در زمینه های موردعلاقه متقابل مساعدت خواهند کرد و به ایجاد مناطق صنعتی توجه خواهند کرد.
همچنین طرف های متعاهد آمادگی خود را برای توسعه همکاری های سودمند متقابل در صنایع استخراج طلا، فراوری طلا، الماس - برلیان و جواهرات اعلام می کنند.
توسعه همکاری مشترک در حوزه حمل ونقل بر مبنای ماده 21، طرف های متعاهد با درنظرگرفتن توانایی ها و ظرفیت های خود از همکاری نزدیک در زمینه حمل ونقل حمایت خواهند کرد و تمایل خود را برای توسعه همه جانبه شراکت در حوزه حمل ونقل بر مبنای سودمندی متقابل تأیید خواهند کرد.
طرف های متعاهد شرایط مساعدی را برای متصدیان حمل ونقل جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، تسهیل روند حمل ونقل و جابه جایی مسافران با استفاده از تمامی روش های حمل ونقل و افزایش حجم آنها، استفاده مؤثر از زیرساخت های جاده ای و مرزی، فراهم خواهند ساخت.
طرف های متعاهد همکاری در زمینه حمل ونقل جاده ای، ریلی، هوایی، دریایی و ترکیبی و نیز آموزش متخصصان در زمینه حمل ونقل را گسترش خواهند داد.
طرف های متعاهد در توسعه کریدورهای حمل ونقل بین المللی که از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عبور می کند، به ویژه کریدور بین المللی حمل ونقل شمال - جنوب فعالانه همکاری خواهند نمود. این همکاری شامل ترویج کالا با مبدأ یک طرف متعاهد در بازارهای دولت های ثالث و همچنین فراهم سازی شرایط توسعه حمل ونقل یکپارچه از طریق کریدورهای حمل ونقل، هم از طریق حمل ونقل دوجانبه و هم از طریق حمل ونقل ترانزیتی در قلمرو خود، خواهد بود.
براین اساس، طرف های متعاهد پیشرفت های نوین در زمینه سامانه های حمل ونقل دیجیتال را به کار خواهند گرفت.
در همین حال طرف های متعاهد از هماهنگی نزدیک در سازمان های بین المللی صنعت حمل ونقل حمایت خواهند نمود، بین نهادهای اجرایی در زمینه حمل ونقل و شرکت ها همکاری سودمند متقابل ایجاد خواهند کرد و مشارکت آنها را در رویدادهای بین المللی صنعت حمل ونقل تسهیل خواهند کرد.
جزئیات همکاری های مشترک در حوزه نفت و گاز ماده 22 این معاهده به همکاری در حوزه انرژی اختصاص دارد؛ براین اساس طرف های متعاهد همکاری در حوزه نفت و گاز را بر اساس اصول برابری و سودمندی متقابل گسترش خواهند داد و اقداماتی را برای افزایش امنیت انرژی طرف های متعاهد از طریق استفاده بهینه از منابع سوخت و انرژی اتخاذ خواهند کرد.
براین اساس طرف های متعاهد همکاری دوجانبه در حوزه انرژی را در این زمینه های گسترش خواهند داد: همکاری علمی و فنی، تبادل تجربیات و به کارگیری فناوری های روز و پیشرفته در استخراج، فراوری و حمل ونقل نفت و گاز؛ مساعدت به شرکت ها و سازمان های ایرانی و روسی در بخش سوخت و انرژی جهت گسترش همکاری ها از جمله عرضه انرژی و عملیات سوآپ؛ تشویق سرمایه گذاری در چارچوب همکاری دوجانبه در پروژه های توسعه میادین نفتی و گازی در قلمرو طرف های متعاهد؛ تشویق پروژه های زیربنایی حائز اهمیت برای تأمین امنیت انرژی جهانی و منطقه ای؛ تأمین دسترسی بدون تبعیض به بازارهای بین المللی انرژی و افزایش رقابت پذیری آنها؛ همکاری و اجرای یک سیاست هماهنگ در چارچوب مجامع بین المللی انرژی مانند مجمع کشورهای صادرکننده گاز و اوپک پلاس.
علاوه بر این، طرف های متعاهد سطح همکاری، تبادل نظر و تجربیات در زمینه منابع تجدیدپذیر انرژی را ارتقا خواهند داد.
احداث تأسیسات انرژی هسته ای بر اساس ماده 23 این معاهده، طرف های متعاهد به توسعه و گسترش روابط بلندمدت و متقابلاً سودمند به منظور اجرای پروژه های مشترک در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی از جمله احداث تأسیسات انرژی هسته ای مبادرت خواهند نمود.
افزایش همکاری های کشاورزی ماده 24 این معاهده می گوید: طرف های متعاهد همکاری ها را در زمینه های کشاورزی، شیلات، دامپزشکی، حفاظت و قرنطینه گیاهان و تولید بذر به منظور افزایش تجارت و دسترسی متقابل محصولات کشاورزی به بازارهای طرف های متعاهد و بازارهای دولت های ثالث توسعه خواهند داد.
براین اساس به منظور تأمین بهداشت محصولات کشاورزی، مواد اولیه و مواد غذایی که باید با الزامات وضع شده در حوزه نظارت بهداشتی و همه گیرشناسی، دامپزشکی، کنترل (نظارت) قرنطینه و بهداشت نباتی و بذر و همچنین الزامات استفاده ایمن از آفت کش ها و مواد شیمیایی کشاورزی یا سایر الزامات وضع شده به موجب قوانین طرف های متعاهد مطابقت داشته باشند، طرف های متعاهد اقدامات لازم را اتخاذ خواهند کرد.
ایجاد یک کریدور تسهیل شده گمرکی بر اساس ماده 25، طرف های متعاهد همکاری گمرکی از جمله اجرای پروژه های ایجاد یک کریدور تسهیل شده گمرکی، شناسایی متقابل برنامه های فعالان اقتصادی مجاز به منظور تشویق به ایجاد زنجیره های امن تأمین کالا، سازماندهی همکاری های اداری و تبادل اطلاعات گمرکی بین نهادهای گمرکی خود را انجام خواهند داد.
بر مبنای ماده 26 نیز طرف های متعاهد به منظور پیشبرد رقابت منصفانه در بازارهای ملی و ارتقای سطح رفاه مردم، همکاری در زمینه سیاست ضد انحصاری را گسترش خواهند داد.
بر اساس ماده 27 طرف های متعاهد در موضوعاتی مانند شناسایی متقابل استانداردها، نتایج آزمایش ها و گواهی های انطباق، استفاده مستقیم از استانداردها، تبادل تجربیات و پیشرفت های جدید در زمینه تأمین همسانی اندازه گیری، آموزش کارشناسان و گسترش شناسایی نتایج آزمایش ها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، همکاری ها را توسعه خواهند داد.
ماده 35 این معاهده به توسعه روابط گردشگری اختصاص دارد که بر اساس آن طرفﻫﺎی متعاهد از همکاری های گسترده در بخش های دولتی و خصوصی در زمینه های ترویج میراث فرهنگی، گردشگری، هنرها و صنایع دستی به منظور افزایش آگاهی مردم نسبت به غنای اجتماعی - فرهنگی و جاذبه های مختلف گردشگری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه حمایت نموده و ارتباط مستقیم میان سازمان های گردشگری خود را ترغیب خواهند کرد.
بر مبنای ماده 39 طرف های متعاهد در زمینه حفاظت از محیط زیست از طریق تبادل تجربیات در استفاده منطقی از منابع طبیعی، ارائه فناوری های دوستدار محیط زیست و اجرای اقدامات حفاظت از محیط زیست همکاری خواهند کرد.
ماده 40 نیز مقرر کرده است که طرف های متعاهد همکاری، تبادل نظر و تجربه در زمینه مدیریت منابع آبی را تسهیل خواهند نمود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1330580/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از مقصد احتمالی مارسلو برای بازگشت به فوتبال اروپا

آیا یخ روابط ایران و اروپا آب می‌شود؟

اتحادیه اروپا: خواهان اجرای کامل آتش‌بس در غزه هستیم

واکنش اتحادیه اروپا به توافق آتش‌بس در غزه

بازار سنگ آهن چین بهبود یافت

بازگشت قدرتمند بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار

جهش قیمت دیزل پس از تحریم‌های آمریکا

بدهی ملی آمریکا پیش از تحلیف ترامپ به 36.174 تریلیون دلار رسید

تهران و سیاست خارجی چندبُرداری

تشدید قوانین مهاجرتی پس از تحلیف ترامپ

تهران و سیاست خارجی چندبرداری

آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید 2 تا 3 ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم

آلمان: امیدوارم جنگ اوکراین در 2025 تمام شود

اعلام آمادگی آلمان برای اعزام نیرو به اوکراین

رکورد وام ازدواج و فرزندآوری بانکهای خصوصی شکسته شد

فرزندان شهدا پیام آوران راه پدران شهید خود هستند

حمایت مالیاتی هدفمند در بودجه 1404

سرمایه‌هایی که هر روز آب می‌روند

نخستین بندر خشک کشور بهمن ماه در اصفهان کلنگ زنی می‌شود

مشکلات صنایع در شهرک‌های صنعتی باید حل و فصل شود

احیای راه ابریشم توسط بانوان؛ نقش تاریخی زنان در اقتصاد

نقش کلیدی زنان در اقتصاد و توسعه جامعه

زنگ خطر کاهش دستمزد حقیقی

دیدار هیئتی از اتحادیه عرب با جولانی

انرژی رایگان برای ژاپنی ها

تیم ملی والیبال ژاپن وارد بحران شد!

اتحادیه اروپا تحقیق درباره ایکس را عمیق تر می‌کند

ضرر 1 تریلیون یورویی قطع گاز روسیه برای اتحادیه اروپا

کنترل معادن لیتیوم اوکراین در دست روسیه

کاهش تولید فولاد خام چین به دلیل تقاضای داخلی پایین

دستاوردهای سفر قالیباف به پایتخت دیپلماسی آفریقا

کمک مالی اتحادیه اروپا به افغانستان

تسهیل تجارت ترانزیت افغانستان با تضمین بیمه‌ای پاکستان

رشد 83 درصدی صادرات ایران به افغانستان

انگلیس به ائتلاف طرح شکایت از طالبان پیوست

تیر افزایش قیمت انرژی به اقتصاد اروپا

بلینکن: هیچ ضمانتی وجود ندارد که ترامپ از سیاست‌های بایدن پیروی کند

هرگونه شبهه افکنی پیرامون سانحه سقوط بالگرد شهید رئیسی غیرمسئولانه است

ماجرای حراج سکه‌های باستانی ایران در آمریکا

واکنش کیهان به خودکشی طنزنویس معروف در امریکا: عبرت‌آموز است!

نزدیک‌ترین چهره به پزشکیان: آماده مذاکره مستقیم با آمریکاییم | تغییر فتوای هسته‌ای که ساده نیست | باید مردم را قانع‌ کنیم | شاید سه ماه بعد از مذاکره به توافق شد

سیگنال‌های توافق از راه رسید: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم!

پزشکیان برای مذاکره با ترامپ با رهبری هماهنگ کرده است؟

ترامپ برای اولین بار خاخام‌های یهودی مخالف رژیم صهیونیستی را به کاخ سفید دعوت کرد

بولتون: تصمیم ترامپ برای پایان جنگ، خبر خیلی بدی برای اوکراین است

فائزه هاشمی: چرا بمب هسته ای نداشته باشیم؟/ اصولگرایِ اصلاح‌طلبم/ خانواده علم الهدی درباره شهادت رئیسی ابهاماتی دارند/ قالیباف به وفاق ملی لگد زد

قراضه صادراتی آمریکا نزولی است

ناسازگاری «سوپرانقلابی‌ها» با FATF

هشدار سرایا القدس به صهیونیست‌ها در آستانه توافق آتش‌بس

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران؛ سرعت افزایش قیمت در کدام استان بیشتر بود؟