آیا چین و هند برندگان نبرد دریایی خواهند بود؟
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، تازهترین تحریمهای آمریکا علیه صنعت نفت روسیه باعث شده تا شیوه فعالیت نفتکشها تغییر کند. نفتکشهای اطلس، هنگ تای و ونچر که همگی در حال حرکت بهسوی دریای بالتیک بودند، بهشکل کامل از مسیر خود در سواحل غربی اروپا بازگشتند و بهسوی مدیترانه حرکت کردند. اما در اقیانوس آرام، نفتکشهای هیمالایان و سالتی وولف در تاریخ 12 ژانویه (23 دی) سفرهای خود به بندر کوزمینو روسیه را متوقف کردند.
به گزارش اکوایران، اعمال تهاجمیترین تحریمهای غرب علیه بخش نفت روسیه از زمان حمله مسکو به اوکراین در سال 2022، تهدید اختلال در عرضه جهانی نفت را به همراه آورده است.
به نوشته بلومبرگ، خریداران نفت به رهبری چین و هند در حال جستوجو در خاورمیانه برای یافتن تأمینکنندگان جایگزین هستند. برخی تخمینها نشان میدهد که تحریمهای جدید آمریکا میتواند صادرات نفت روسیه را به نصف کاهش دهد؛ تحریمهایی که پس از اعمال، قیمت معاملات آتی نفت برنت را در روزهای اخیر بهاندازه 5 دلار در هر بشکه افزایش داده است. دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا از زمان آغاز جنگ اوکراین، 161 نفتکش و معاملهگر را که در حدود 2 هزار عرضه نفت از سوی مسکو دخالت داشتهاند، تحریم کرده است. نهاد یادشده همچنین شرکتهای مستقر در مسکو که برای نفتکشها بیمه ارائه میدهند و 2 شرکت نفتی بزرگ روسیه یعنی سورگوتنفتگس و گازپرومنفت را در لیست سیاه قرار داده است. این شرکتهای نفتی در 10 ماه نخست سال 2024 حدود 30 درصد از صادرات نفت روسیه را به خود اختصاص داده بودند.
طبق دادههای بلومبرگ نیوز، برخی نفتکشها بهطور کامل فعالیت خود را متوقف کردهاند؛ در حالیکه برخی کشتیها که قرار بود برای جمعآوری محمولههای نفتی روسیه وارد این کشور شوند، در حال دور شدن از بنادر روسیه هستند.
ادوارد فیشمن، پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا و نویسنده کتابی در مورد استفاده از تحریمها بهعنوان نوعی جنگ اقتصادی، در اینباره میگوید: «این فعالیتهای نامنظم در هفته اخیر نشاندهنده تأثیر تازهترین دور تحریمها است.»
فیشمن ادامه میدهد: «همچنین این موضوع محتملتر شده که یک اختلال ادامهدار در بازار رخ دهد. ممکن است شاهد افت شدید در صادرات نفت روسیه باشیم.»
معاملهگران اکنون این پرسش را مطرح میکنند که این افت تا چه اندازه ممکن است اهمیت داشته باشد؟
طبق برآورد شرکت EA Gibson Shipbrokers Ltd در لندن، 161 نفتکشی که تحت تأثیر تحریمهای 10 ژانویه (21 دی) قرار گرفتند، قادر بودند به شکل روزانه حدود 1.4 میلیون بشکه نفت روسیه را انتقال دهند. دادههای جمعآوریشده توسط بلومبرگ نشان میدهد، این میزان معادل نیمی از صادرات دریایی نفت روسیه بوده است.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «جنگ نفتی پوتین با ترامپ؛ آیا چین و هند برندگان نبرد دریایی خواهند بود؟» بخوانید.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331026/