ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خریداران سنتی نفت از مسکو دور می‌شوند؟ ایالات متحده آمریکا

خریداران سنتی نفت از مسکو دور می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، اعمال تهاجمی‌ترین تحریم‌های غرب علیه بخش نفت روسیه از زمان حمله مسکو به اوکراین در سال 2022، تهدید اختلال در عرضه جهانی نفت را به همراه آورده است.
به نوشته بلومبرگ، خریداران نفت به رهبری چین و هند در حال جست‌وجو در خاورمیانه برای یافتن تأمین‌کنندگان جایگزین هستند. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهد که تحریم‌های جدید آمریکا می‌تواند صادرات نفت روسیه را به نصف کاهش دهد؛ تحریم‌هایی که پس از اعمال، قیمت معاملات آتی نفت برنت را در روزهای اخیر به‌اندازه‌ 5 دلار در هر بشکه افزایش داده است.
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا از زمان آغاز جنگ اوکراین، 161 نفت‌کش و معامله‌گر را که در حدود 2 هزار عرضه نفت از سوی مسکو دخالت داشته‌اند، تحریم کرده است. نهاد یادشده همچنین شرکت‌های مستقر در مسکو که برای نفت‌کش‌ها بیمه ارائه می‌دهند و 2 شرکت نفتی بزرگ روسیه یعنی سورگوت‌نفت‌گس و گازپروم‌نفت را در لیست سیاه قرار داده است. این شرکت‌های نفتی در 10 ماه نخست سال 2024 حدود 30 درصد از صادرات نفت روسیه را به خود اختصاص داده بودند.
طبق داده‌های بلومبرگ نیوز، برخی نفت‌کش‌ها به‌طور کامل فعالیت خود را متوقف کر‌ده‌اند؛ در حالی‌که برخی کشتی‌ها که قرار بود برای جمع‌آوری محموله‌های نفتی روسیه وارد این کشور شوند، در حال دور شدن از بنادر روسیه هستند.
ادوارد فیشمن، پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا و نویسنده کتابی در مورد استفاده از تحریم‌ها به‌عنوان نوعی جنگ اقتصادی، در این‌باره می‌گوید: «این فعالیت‌های نامنظم در هفته اخیر نشان‌دهنده تأثیر تازه‌ترین دور تحریم‌ها است.»
فیشمن ادامه می‌دهد: «همچنین این موضوع محتمل‌تر شده که یک اختلال ادامه‌دار در بازار رخ دهد. ممکن است شاهد افت شدید در صادرات نفت روسیه باشیم.»
معامله‌گران اکنون این پرسش را مطرح می‌کنند که این افت تا چه اندازه ممکن است اهمیت داشته باشد؟
طبق برآورد شرکت EA Gibson Shipbrokers Ltd در لندن، 161 نفت‌کشی که تحت تأثیر تحریم‌های 10 ژانویه (21 دی) قرار گرفتند، قادر بودند به‌ شکل روزانه حدود 1.4 میلیون بشکه نفت روسیه را انتقال دهند. داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط بلومبرگ نشان می‌دهد، این میزان معادل نیمی از صادرات دریایی نفت روسیه بوده است.
برآوردهای گروه مک‌کواری حتی نشان می‌دهد که این تأثیر بزرگ‌تر بوده و ظرفیت صادرات 2.15 میلیون بشکه نفت در روز به‌ شکل بالقوه از بین رفته و همین امر باعث افزایش قیمت‌ها شده است. تخمین‌ گروه مک‌کواری حدود سه برابر بیشتر از مازاد عرضه جهانی است که آژانس بین‌المللی انرژی برای سال 2025 پیش‌بینی کرده است.
ردیابی بلومبرگ از حرکت‌های قبلی کشتی‌های تحریم‌شده نشان می‌دهد، گرید‌های نفت نیز که نیازمند کشتی‌های ویژه هستند، و اگذ مسکو نتواند راه‌حلی پیدا کند، در معرض خطر توقف تولید قرار دارند.
تلاش مسکو برای نقش برآب کردن تحریم‌ها روسیه پیش‌تر انتظارات از اختلال در عرضه خود را نقش بر آب کرده بود. پس از حمله روسیه به اوکراین، پیش‌بینی‌ها گسترده‌ای وجود داشت که جریان‌های نفت این کشور با افت همراه می‌شود، چراکه خریداران سنتی نفت از مسکو دور خواهند شد.
در عوض، صادرات نفت روسیه به‌شکل گسترده‌ای ثابت ماند که بخشی از‌ آن به پتانسیل تحریم‌های اولیه برای محدود کردن نفت روسیه برمی‌گردد که مورد انتقاد برخی قرار گرفته است.
مسکو برای ادامه تجارت نفت خود مجموعه‌ای از نفت‌کش‌ها موسوم به «ناوگان اشباح» را به کار گرفت. این نفت‌کش‌ها در واقع کشتی‌های قدیمی هستند که اغلب بدون صاحبان و شرکت‌های بیمه‌گر مشخص فعالیت می‌کنند و پرچم‌ کشورهایی را دارند که از نظر صنعت کشتی‌رانی، دارای ایمنی کمتری هستند. اما تحریم‌های 10 ژانویه تعداد نفت‌کش‌هایی را که پیش‌تر از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا یا بریتانیا تحریم‌ شده بودند، تقریبا دو برابر کرد. در واقع تعداد نفت‌کش‌های حاضر در لیست سیاه از 143 کشتی به 265 کشتی رسیده است.
در همین حال، چین و هند که از زمان حمله روسیه به اوکراین، 81 درصد از صادرات دریایی نفت روسیه را خریداری کرده‌اند، همواره مراقب بوده‌اند تا از نقض تحریم‌های آمریکا اجتناب کنند.
لارس بارستاد، مدیر اجرایی Frontline Management AS، اپراتور یکی از بزرگ‌ترین ناوگان سوپرنفت‌کش‌های جهان، می‌گوید که روسیه با چالش لجستیکی چند‌ماهه روبه‌رو خواهد شد. این یک اختلال بزرگ است. به‌طور موقت، آن‌ها با مشکل لجستیکی روبه‌رو خواهند بود؛ به‌ویژه این که به نظر می‌رسد چین و هند به لیست سیاه نفت‌کش‌ها که آمریکا ارائه کرده است، پایبند باشند.»
چین و هند به‌دنبال خرید نفت در خاورمیانه طبق اعلام مقامات چین و هند، خریداران در این 2 کشور آسیایی از تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه از جمله عربستان‌سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت خواسته‌اند که نفت بیشتری تولید کنند. اما یافتن نفت بیشتر دشوار خواهد بود، چراکه این کشورها در قالب تعهدات خود به اوپک‌پلاس که مسکو به‌شکل مشترک رهبری آن را بر عهده دارد، باید عرضه خود را محدود نگه دارند.
در نشانه‌ای مبنی بر ضرورت بیشتر برای یافتن تأمین‌کنندگان دیگر نفت، پالایشگاه‌های دولتی و پالایشگاه‌های خصوصی بزرگ‌تر چین به‌شکل دیوانه‌وار به دنبال نفت خام هستند و بشکه‌های به‌اصطلاح سریع را برای بارگیری فوری‌تر انتخاب کرده‌اند. این وضعیت برای پالایشگاه‌های دولتی هند نیز برقرار است که یک منبع اصلی برای خریداری محموله‌های دریایی نفت روسیه هستند.
نفت‌کش‌های تحریم‌شده همچنان در یک هفته گذشته محموله‌های خود را در بنادر چین و هند خالی کرده‌اند. اما دهلی نو هشدار داده است که تنها کشتی‌هایی می‌توانند بار خود را خالی کنند که پیش از وضع تحریم‌ها در 10 ژانویه بارگیری کرده باشند و زمان تخلیه بار آن‌ها نیز نباید طولانی‌تر از 12 مارس شود. پس از آن، این کشتی‌ها قادر به ورود به بنادر نخواهند بود.
در آن سو، برخی کشتی‌ها که در مسیر بارگیری‌های تازه بوده‌اند، در حال پایان سفر دریایی خود هستند. حداقل پنج کشتی از 77 کشتی اقیانوس‌پیمای حامل نفت خام – به غیر از نفت‌کش‌های شاتل که مربوط به پروژه‌های خاص هستند – که تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند، سفرهایی خود را به پایان رسانده‌اند‌؛ به عنوان مثال، نفت‌کش‌های اطلس، هنگ‌ تای و ونچر که همگی‌ در حال حرکت به‌سوی دریای بالتیک بودند، از مسیر خود در سواحل غربی اروپا بازگشتند و به‌سوی مدیترانه حرکت کردند.
در اقیانوس آرام نیز نفت‌کش‌های هیمالایان و سالتی وولف در تاریخ 12 ژانویه (23 دی) سفرهای خود به بندر کوزمینو روسیه را متوقف کردند. هیمالایان به سوی آب‌های نزدیک به استان شاندونگ چین حرکت کرد و در آنجا لنگر انداخت. سالتی وولف نیز که آخرین‌بار در روز چهارشنبه دیده شد، در حال حرکت به‌سوی سنگاپور بود.
این اقدامات حتی باعث شده‌اند نفت‌کش‌هایی که هدف تحریم‌های ایالات متحده قرار نگرفتند، نیز محتاط شوند: 2 کشتی که در لیست تحریم‌ها قرار ندارند، به سمت بندر مورمانسک در قطب شمال حرکت می‌کردند، در نزدیک شهر ترومسو نروژ مسیر خود را تغییر دادند؛ جایی که کشتی‌های ذخیره‌سازی و تمام تانکرهای شاتل در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند. آنان سپس روانه بالتیک شدند.
تأثیر ترامپ در بحبوحه گمانه‌زنی‌ها مبنی‌ بر اینکه دولت جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آتی آمریکا ممکن است تحریم‌های روسیه را کاهش دهد؛ اسکات بسنت، گزینه ترامپ برای وزارت خزانه‌داری آمریکا، به‌تازگی اعلام کرده است که از افزایش تحریم‌ها علیه صنعت نفت روسیه برای کمک به پایان جنگ در اوکراین حمایت می‌کند.
بنابراین، اگر این اقدامات باعث شود که روسیه نفت خود را با تخفیف‌های بیشتری به فروش برساند، ممکن است انگیزه‌های بیشتری برای دور زدن تحریم‌ها نیز ایجاد شود.
آدی ایمسیروویچ، یک معامله‌گر کهنه‌کار نفت که منتقد تأثیر تحریم‌های غرب بر تجارت نفت روسیه است، می‌گوید: دور جدید تحریم‌های آمریکا نشان می‌دهد دولت جو بایدن که در روزهای آخر خود به سر می‌برد، نهایتا تصمیم گرفته است برای آسیب زدن به کرملین دست به کار شود.
ایمسیروویچ که اکنون مدیر Surrey Clean Energy است، این‌گونه ادامه می‌دهد: «بایدن اجازه داد که روس‌ها برای 2 سال تحریم‌ها را دور بزنند. تأثیر تحریم‌های جدید به اجرای آن‌ها بستگی دارد، اما آن‌ها می‌توانند بسیار اثرگذار باشند.»
منبع خبر

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آسمان منطقه در تسخیر پهپادهای ایرانی

ترامپ: توافق آتش‌بس در غزه باید پایدار بماند

یک گشایش اساسی در تجارت ایران

آیا جهانی شدن ادامه خواهد داشت یا متوقف می شود؟

توسعه همکاری های ریلی ایران و افغانستان

حمله تند دبیر ستاد امر به معروف قم به اصلاح طلبان/ آمریکا ناموس اصلاح طلبان شده است!

فناوری بی‌سیم NearLink تأخیر را به میکروثانیه کاهش می‌دهد

عصبانیت مجری شبکه 14 اسرائیل: ما تسلیم شدیم (زیرنویس فارسی)

راز روستای میوند؛ تنها روستای لُرنشین افغانستان + عکس

آمریکا چگونه برای جنگ بزرگ با چین مهیا می‌شود؟

نبود «اصل دفاع مشترک» در توافق با روسیه سیگنال مثبت ایران به غرب است/ پزشکیان هم نگاه به شرق دارد هم غرب

کشتی آمریکایی توقیف شده را آزاد خواهیم کرد | هشدار جدی به اسرائیل

واکنش مجری اسرائیلی به جزییات توافق غزه: ما تسلیم شدیم

چرا عضلات پا در خواب دچار گرفتگی می‌شوند؟

واکنش مقام روس به قرارداد همکاری 100 ساله انگلیس و اوکراین

تصمیم پاکستان برای تسهیل تجارت با افغانستان

افت شاخص‌های بازار سرمایه در اولین روز هفته؛ نگرانی‌ها از تحولات سیاسی

رونمایی از تاکتیک تازه ترامپ/ کابینه اشباح یا حلقه آتشین وفاداران؛ آمریکا در آستانه دگردیسی پرهزینه؟

به‌زودی با نتانیاهو دیدار خواهم کرد

ادعای ترامپ درباره ضمانت آتش بس!

وبسایت نزدیک به جلیلی نوشت: امان از فراموشی آقای ظریف!

چرایی عدم بازگشت ایرانیان خارج و مساله حاکمیت قانون

سوریه و مرحله جدید رقابت میان ترکیه و مصر

اعلام ساعت دقیق آغاز آتش‌بس در غزه

ترامپ واقعاً جنگ جدیدی را آغاز نخواهد کرد؟

نتانیاهو: بایدن و ترامپ حق بازگشت کامل به جنگ را به اسرائیل داده‌اند

قیمت درهم امارات؛ لیر و دینار عراق استپ کرد/ یک بام و دو هوای ترکیه درباره کاهش نرخ بهره

صعود قیمت درهم امارات؛ لیر و دینار عراق استپ کرد/ یک بام و دو هوای ترکیه درباره کاهش نرخ بهره

سیاست‌گذاران عاقل چگونه در دام سیاست‌های احمقانه می‌افتند؟

سرپرست مدیرعاملی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان منصوب شد

رئال مادرید بهترین باشگاه سال 2024

بحران یووه در خط حمله: ییلدیز هم مصدوم شد!

توافق اخیر، پیروزی آشکار حماس و شکست اسرائیل بود

اگر چین مقابل ترامپ کوتاه بیاید، صادرات نفت ایران چه می‌شود؟

ورود ترامپ به دنیای میم‌کوین‌ها/ رشد عجیب توکن Trump

هند درباره تحریم‌های اخیر علیه نفت روسیه با آمریکا در تماس است

افزایش سواد رسانه‌ای در برابر سیاست‌های استکباری ضرورت دارد

ماجرای ارز ترامپ چیست؟/ منتظر انفجار باشید

پیش بینی حساس از قیمت دلار در آستانه توافق ایران و آمریکا

احتمال اخراج شاهزاده هری از آمریکا

احتمال اخراج شاهزاده هری از آمریکا قوت گرفت

فرهیختگان نوشت: مگر از کار مُلک بی‌خبری؟

گریه تلخ از مرگ طناز شیرین

مهاجرانی نوشت: سرود مردی که خود را کشته است

اعتراف به شکست

کارشناس مسائل روسیه: ایران باید در مسیر سیاست خارجی چندبُرداری گام بردارد

روز و ساعت دقیق آغاز آتش‌بس در غزه

توافق غزه، دولت نتانیاهو را سرنگون می‌کند؟

کفن به‌جای قدردانی

پرکارترین نویسنده دوره اصلاحات