ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سوخت موجود است، اما فقط برای قاچاقچیان! اخبار ایران

سوخت موجود است، اما فقط برای قاچاقچیان!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تجارت نیوز /رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت، اخیرا از قاچاق سالانه سه میلیارد لیتری سوخت به پاکستان خبر داد و عنوان کرد که این میزان قاچاق به هیچ عنوان کار مردم عادی نیست. حال باید پرسید که اگر قاچاق سازمان‌یافته سوخت توسط مردم عادی صورت نمی‌گیرد، پس چرا قوانین محدودکننده در حوزه سوخت تنها برای مردم عادی اجرا می‌شود؟
قاچاق 20 میلیون تا 25 میلیون لیتری سوخت، موضوعی است که هر هفته حداقل چندین خبر در مورد آن منتشر می‌شود. اخباری که از برخورد مسئولان با قاچاق‌چیان حکایت می‌کند. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر هر روز مقابله جدی با قاچاق‌چیان صورت می‌گیرد، پس چرا هم‌چنان روزانه 20 میلیون تا 25 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود؟
اخیرا رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت، در یک نشست خبری که ویدیو آن در فضای مجازی منتشر شده با ارائه آمار میزان توزیع سوخت در استان‌های شرقی و همچنین اعلام آمار دولت پاکستان مبنی بر ورود سالانه سه میلیارد لیتر سوخت قاچاق به این کشور، توضیح داد: این میزان قاچاق سوخت به هیچ عنوان کار مردم عادی نیست. روزانه چند صد تریلی نفت‌کش جاده‌پیما از مرز شرقی ایران خارج می‌شود.
وی ادامه داد: قطعا کسانی که این میزان از قاچاق و انفال را از کشور خارج می‌کنند و بهره می‌برند، دوست ندارند هیچ اقدامی برای شناخت مصرف‌کننده واقعی و رسیدن یارانه سوخت به دست مردم، صورت گیرد. حتی با پالایشگاه‌سازی و تامین سوخت، این افراد بیشتر کار می‌کنند.

این اظهارات نشان از آن دارد که مسئولان کاملا می‌دانند که میزان قاچاق سوخت مطرح‌شده، توسط مردم عادی صورت نمی‌گیرد. اما همچنان بر اعمال محدودیت سوخت‌گیری برای مردم، برای جلوگیری از قاچاق اصرار می‌ورزند.
وضع قوانین محدودکننده سوخت‌گیری برای جلوگیری از قاچاق
مسئولان در مواجهه با بحران سوخت، به راهکارهایی برای اعمال محدودیت برای مردم عادی روی می‌آوردند تا بتوانند با محدودیت‌های اعمال‌شده، از میزان قاچاق بکاهند. از جمله این طرح‌ها می‌توان به محدودیت سوخت‌گیری در استان‌های مرزی و طرح‌هایی مانند باک پر اجرا کرد.
در برخی شهرهای مرزی استان سیستان و بلوچستان، مردم برای دریافت سوخت باید به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنند و مجوز دریافت کنند. یا حتی در برخی شهرها، طرحی به نام کُدینگ جایگاه‌ها در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده که به مردم اجازه نمی‌دهد از هر جایگاهی سوخت‌گیری کنند.
این طرح‌ها منجر به ایجاد صف‌های طولانی در استان شده است. مردم باید ساعت‌های طولانی در صف‌های جایگاه‌ها بایستند تا بتوانند سوخت موردنیاز خود را دریافت کنند؛ موضوعی که مشکلات بسیاری برای مردم و البته کامیون‌داران به وجود آورده است.
از طرف دیگر، سهمیه سوخت بسیاری از اصناف مانند کشاورزان، صیادان و کامیون‌داران به بهانه مبارزه با قاچاق کاهش یافته است. این موضوع مشکلات متعددی برای معیشت مردم به وجود آورده و هیچ بهبودی در روند کاهش قاچاق حاصل نشده است.
در مورد کاهش سهمیه کامیون‌داران باید گفت که آن‌ها دیگر بدون ارائه بارنامه امکان سوخت‌گیری ندارند و میزان سوخت اختصاص‌یافته به آن‌ها، بر اساس مسافتی است که شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تعیین می‌کند. این در حالی است که بسیاری از آن‌ها به این موضوع معترض هستند که وزارت نفت، مسافت را درست تعیین نمی‌کند و میزان سهمیه اختصاص‌یافته به آن‌ها کفاف مسیر را نمی‌دهد.
همچنین طرحی در برخی مرزهای کشور از جمله مرز بازرگان در جریان است که کامیون‌داران را ملزم می‌کند تا باک خود را با گازوئیل 55 هزار تومانی پر کنند. این طرح که دو سال پیش تنها برای کامیون‌داران ایرانی اجرا شده بود، از چندین ماه قبل برای کامیون‌داران ترکیه هم اجرا شد.
البته ترکیه هم در اقدامی متقابل معافیت مالیاتی برای کامیون‌داران ایرانی را لغو کرد. موضوعی که منجر به گرفتاری بیش از 1000 کامیون‌دار ایرانی در مرز بازرگان شد. در این زمینه باید گفت که طرح باک پر که برای کاهش قاچاق سوخت در دستور کار بود، تنها به درآمدزایی دولت و کاهش صادرات و واردات منجر شد.
چرا سیاست‌های مقابله با قاچاق تاکنون موفق نبودند؟
موضوعات مطرح‌شده تنها برخی از قوانینی است که دولت‌ها برای جلوگیری از قاچاق سامان دادند و تاکنون هیچ یک از این اقدامات، نه تنها موفق نبوده، بلکه منجر به ضرر و زیان مردم و البته اقتصاد کشور شده است.
باید گفت که مسئولان هدف خود را مردم عادی در نظر گرفته بودند، در حالی که با توجه به حجم قاچاق و اظهارات مسئولان، هدف نباید مردم عادی باشند. از این رو باید گفت که وقتی گروه هدف سیاست اشتباه تعیین شود، آن سیاست نمی‌تواند جلوی قاچاق را بگیرد.
این سیاست‌ها تنها وضع مردم مناطق مرزی را بدتر کرده است. مردمی که در مرزها زندگی می‌کنند و تاکنون با محدودیت‌های فراوانی مانند دسترسی به آب، برق و گاز روبه‌رو بودند، باید با کمبود سوخت نیز دست به گریبان باشند. چرا که دولت گمان کرده است که با اعمال محدودیت‌های سوخت‌گیری می‌تواند جلوی قاچاق 20 میلیون لیتری سوخت را بگیرد!
این موضوع که مسئولان هر دم بر سازمان‌یافته بودن قاچاق سوخت تاکید می‌کنند و باز هم گروه هدف قوانین محدودکننده خود را مردم عادی قرار می‌دهند، موضوعی جالب توجه است. اما باید گفت تا موقعی که گروه هدف از مردم عادی به سمت باندهای قاچاق سازمان‌یافته تغییر نکند و مبادی اصلی قاچاق معرفی نشود، همچنان بخش قابل توجهی از سوخت موردنیاز کشور به سمت دیگر کشورها روانه می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرهنگ بسته بندی کردن در خرید در | هنر احترام در خرید

فدراسیون آمار و تاریخ: لیگ ایران ششم آسیا!

ضرر 70 میلیارد یورویی اروپا از توقف واردات گاز روسیه

داوران بازی‌های شب نخست هفته هفتم لیگ قهرمانان اعلام شد

اعلام داوران بازی‌های شب نخست هفته هفتم لیگ قهرمانان

پیشرفت کوانتومی چین: نمایش بی‌سابقه ابرسیالیت ضد جریان

چین با پهپاد برف می‌باراند!

سیاست خارجی دولت در قبال افغانستان

برد اساسی ایران از افغانستان

انتقاد تند از یک خبر درباره مذاکره با آمریکا

فیلترینگ تیک‌تاک در آمریکا؛ آسیب به بیش از 7 میلیون کسب و کار

اخراج مهاجران غیرقانونی در آمریکا

سردار نقدی: آتش بس به معنای شکست دشمن است/ آماده برداشتن گام نهایی برای آزادسازی بیت‌المقدس هستیم

حریف پرسپولیس در اندیشه جذب مدافع لیورپول!

دولت بایدن صدمات جدی به روابط میان روسیه و آمریکا زد

واکنش احساسی کاربران به مسدودسازی تیک تاک

عکس دسته‌جمعی کابینه ترامپ وایرال شد + عکس

اینستاگرام تا تیک‌تاک؛ استاندارد دوگانه آمریکا درفضای مجازی

تیک‌تاک‌ 170 میلیون آمریکایی را بیرون انداخت

سردار نقدی: وضع اقتصادی آمریکا هم بهتر از رژیم صهیونیستی نیست

مدودف: عادی‌ سازی روابط روسیه و آمریکا غیرممکن است

هشدار سفیر آلمان درباره اقدامات ترامپ در دولت جدیدش

9 دستور اجرایی ترامپ/ از پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین تا ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا

مسدودیت تیک تاک در آمریکا/ دنیای پس از تیک تاک چگونه است؟

هشدار سرمای کشنده در آمریکا؛ میلیون‌ها نفر در وضعیت آماده‌باش قرار گرفتند

تنها ایرانی حاضر در مراسم تحلیف دونالد ترامپ + دارا خسروشاهی کیست؟

ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از گذرگاه ایرز در بیت‌حانون

توقف بورس در مرز 2.8 میلیون واحد

نظام اقتصاد دیجیتال آماده ابلاغ شد

ابراز نگرانی از تشدید تنش میان ایران و آمریکا | عراق از جنگ جان سالم به در برد

اعلام لیست تیم فوتبال جوانان عراق برای جام ملت های آسیا

عراق: امیدواریم ایران و آمریکا با گفت‌ و گو به توافق برسند

تشکیل کمیته ویژه برای رفع ناترازی برق در دولت

تصمیمات برخی مدیران کشور این بود که برق و گاز صنایع بصورت کامل قطع شود

استخراج بنزین از زیر زمین در شورآباد!

ورود هلدینگ آتیه صبا به بازار بورس: گامی بزرگ در شفافیت و توسعه اقتصادی

افشاگری اتابک از تصمیم برخی مدیران برای قطع کامل برق و گاز صنایع

واکنش وزیر امور خارجه فرانسه به تهدیدات ترامپ: قاطعانه پاسخ خواهیم داد

ادعای ستاره سیتی: از قهرمانی ناامید نیستیم

طالبان: 1500 زندانی به زودی به افغانستان منتقل می‌شوند

واکنش احساسی کاربران به مسدودسازی تیک تاک؛ روز تاریک آزادی بیان در آمریکا

والتز: نظامیان آمریکایی به افغانستان باز نخواهند گشت

اتحادیه اروپا آماده اقدامات متقابل گمرکی علیه ترامپ

آتش بس در نواره غزه، ضعف اسرائیل را نشان داد

ایران از رگ گردن به آمریکا نزدیک تر شد

سرمقاله وطن امروز/ روبیک روبیو و سفیدشویی خشونت

سی‌ان‌ان: سفر پزشکیان به مسکو چه معنایی برای توافق با ترامپ دارد؟

سرمقاله فرهیختگان/ قاضی قاطع

هدف گیری کی یف با اسکندر

مجری الجزیره روی دوش مردم شادی از آتش‌بس را گزارش کرد