هدفگذاری تجارت 600 میلیارد دلاری ایران با چین
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
چهارم بهمن 1354؛ همکاری وسیع ایران و مصر در زمینه برق احمد سلطان اسماعیل، وزیر برق جمهوری عربی مصر که در راس یک هیات بلندپایه از ایران دیدن میکرد، دیروز ایران را ترک کرد.
وزیر برق جمهوری عربی مصر در مدت 8 روز اقامت خود در ایران به پیشگاه شاهنشاه آریامهر با دریافت و طی مذاکرات وسیعی با آقای امیرعباس هویدا نخستوزیر، ایرج وحیدی وزیر نیرو، عبدالمجید مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، اکبر اعتماد معاون نخستوزیر و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امکانات همکاری دو کشور را در زمینههای انرژی مورد بررسی قرار دادند.
چهارم بهمن 1374؛ تدابیر ویژه سازمان تعزیرات حکومتی برای برخورد با متخلفان ارزی احد باقرزاده، معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی به تشریح چگونگی برخورد با متخلفان ارزی، گمرکی، پزشکی و دارویی پرداخت و گفت: متخلفان صنفی، تاکنون به بیش از 51 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند.
وی افزود: با همکاری شبانهروزی سربازان گمنام امام زمان در وزارت اطلاعات برخورد با تخلفات ارزی و قاچاق ارز در سراسر کشور با شدت ادامه دارد و متخلفان و قاچاقچیان ارز به 99 میلیارد و 630 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدهاند و 2 میلیون و 500 هزار دلار از آنان کشف و به خزانه دولت واریز شده است.
همچنین 55 قاچاقچی ارز نیز به حبس محکوم شدند.
وی گفت: اخیرا باند «طاهر» که بهصورت یک شبکه 13 نفری در قاچاق ارز فعالیت داشت، توسط برادران وزارت اطلاعات شناسایی شد.
این قاچاقچیان هر هفته چندین بار ارز را از کشور خارج می کردند و در 3 ماه گذشته، 100 میلیون دلار و 200 کیلوگرم طلا از کشور خارج کردهاند که سر کرده این شبکه به 300 میلیون ریال، معاون شبکه به 38 میلیون ریال و بقیه به 8 میلیون ریال جریمه نقدی و ضبط اموال حاصل از فروش ارز محکوم شدند.
وی افزود: شبکه دیگری نیز با عنوان «آدم پیرا» متلاشی شد که 3 نفر از اعضای آن در ایران و 3 نفر در ترکیه فعالیت داشتند و با عنوان ضربه زدن به سیستم اقتصادی کشور 12 میلیون دلار از کشور خارج کرده اند و این عده به 7 میلیارد و 200 میلیون تومان جریمه و 5 سال زندان محکوم شدند.
باقرزاده اضافه کرد: 17 نفر از قاچاقچیان عمده ارز نیز به بیش از 51 میلیون دلار جریمه و تحمل 40 ضربه شلاق محکوم شدند.
چهارم بهمن 1394؛ 85 شرکت خارجی تولیدکننده هواپیما و خدمات هوایی به ایران آمدند یک هفته بعد از تحریمهای بینالمللی علیه ایران 85 شرکت خارجی تولیدکننده هواپیما و خدمات هوایی از 35 کشور امروز در تهران گردهم میآیند. در گردهمایی هواپیماسازان جهان شرکت هایی چون «بمباردیر» کانادا، «امبرائر» برزیل، «ای تی آر» فرانسه-ایتالیا و «ایرباس» فرانسه حضور خواهند داشت تا درخصوص فروش یا اجاره هواپیما با ایرلاینهای ایرانی تبادلنظر و رایزنی کند. علاوهبر شرکتهای مذکور، شرکتهای معتبر ارائهکننده خدمات فرودگاهی نیز در این گردهمایی حضور خواهند داشت که می توان به «لوفتهانزا تکنیک» اشاره کرد. اما از میان غول های بزرگ هواپیماسازی، «بوئینگ» آمریکا به دلیل مشکل صدور ویزا از سایر رقبا عقب مانده است.
هدفگذاری تجارت 600 میلیاردی ایران با چین
شیجینپینگ در سفر دورهای خود به خاورمیانه پس از ریاض و قاهره وارد تهران شد.
گسترش و تعمیق بیش از پیش مناسبات دوجانبهای، منطقهای و بینالمللی و همچنین ارتقای سطح همکاریهای مشترک در زمینههای گوناگون سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان تهران و پکن ازجمله اهداف دیدار رسمی شی جین پینگ از جمهوری اسلامی ایران بود.
حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران رابطه با چین را حائز اهمیت دانست و گفت: ما امروز درباره روابط راهبردی دو کشور، تنظیم یک سند جامع 25 ساله و همچنین ارتقای سطح روابط دوجانبه ظرف 10 سال آینده تا 600 میلیارد دلار گفتوگو و تبادلنظر کردیم.
جلوگیری از ورود پولهای کثیف به انتخابات
ولیا... سیف، رئیسکل بانک مرکزی در گفتوگو با ایرنا از آغاز رصد این بانک برای جلوگیری از ورود پولهای کثیف به انتخابات اسفندماه امسال خبر داد و اعلام کرد که سیستمهای ضدپولشویی نظام بانکی در حال پیگیری امور هستند.
از اولین باری که واژه ورود پولهای کثیف به انتخابات وارد ادبیات سیاسی کشور شد نزدیک به یک سال می گذرد. همان زمانی که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر در آخرین روزهای سال 93، در سخنانی از دشوار بودن کنترل پولهای کثیف وارد شده به فضای انتخابات و فضای قدرت سخن گفت و تاکید کرد: اگر این پولهای کثیف در مسیر انتقال قدرت در حوزه سیاسی قرار بگیرد که قرار میگیرد و فردی کاندید شود، شاهد مشکلات جبران ناپذیری خواهد شد.
انحلال کمیته تحریمهای ایران در سازمان ملل
تنها یک هفته پس از اجرایی شدن برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) غلامحسین دهقانی، معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت که کمیته تحریمهای ایران در این سازمان منحل شده، وجود ندارد.
دهقانی تاکید کرد: سازوکار جدیدی علیه کشورمان در این سازمان ایجاد نشده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1336819/