عظیمترین نیروی دریایی جهان در اختیار این کشور است
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اگر یک چیز وجود داشته باشد که اکثر مردم در سراسر جهان میدانند، این است که ایالات متحده نیروی دریایی چشمگیری دارد. ایالات متحده دارای بیشترین زیردریاییهای نظامی است و به عنوان کشوری با فعالترین ناوهای هواپیمابر شناخته شده است. به همین دلیل، این سوال که کدام کشور بیشترین ناوهای جنگی را دارد ممکن است باعث شود بسیاری پاسخ دهند که این کشور ایالات متحده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این در حالی است که نیروی دریایی ایالات متحده دارای تعداد زیادی کشتیهای جنگی چشمگیر با قابلیتهای گسترده است که آن را قویترین روی کره زمین میکند، اما بیشترین کشتیهای جنگی را ندارد. پس کدام کشور بیشترین کشتیهای جنگی را در نیروی دریایی خود دارد؟
نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین (PLAN) بیش از هر کشور دیگری در جهان کشتی جنگی دارد. با این حال، وقتی در مورد قدرت رزمی خالص صحبت میکنید، PLAN با نیروی دریایی ایالات متحده غیرقابل مقایسه هستند. اگر به حجم زیاد نگاه میکنید، چین پیروز این مرحله است. PLAN چندین دهه است که نیروهای خود را به امید ایجاد یک حضور دریایی غالب در دریای چین جنوبی و اطراف آن، تقویت کرده است و در حال موفقیت است.
PLAN سخت کار میکند تا حتی از ایالات متحده هم فراتر رود. یکی از مهمترین چیزهایی که ماجرا را به نفع PLAN میکند، زمان است زیرا ساخت کشتیهای چینی در مقایسه با کشتیهای آمریکایی به میزان قابل توجهی به زمان کمتری نیاز دارد. به عنوان مثال، ساخت یک ناو هواپیمابر ایالات متحده حدود هفت سال یا بیشتر طول میکشد و USS Enterprise آینده چندین سال بیشتر از برنامهریزی شده به تعویق افتاده است. این در حالی است که چین آنها را ظرف چهار تا شش سال میسازد.
کشتیهای نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق جمهوری خلق چین تمام نقاط قوت، ضعف و تعداد ناوهای جنگی خود فاش نمیکند، اما برخی اطلاعات آن در دسترس است. بر اساس گزارش مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی، PLAN بزرگترین نیروی دریایی جهان است که تا ژوئن 2024 دارای 234 کشتی جنگی بود. نیروی دریایی ایالات متحده 219 کشتی را اداره کرد که 11 مورد از آنها ناو هواپیمابر هستند. PLAN از ژانویه 2025 دارای سه حامل است و در حال ساخت چندین شرکت دیگر است، در حالی که ایالات متحده بر جایگزینی ناوگان قدیمی خود با حاملهای مدرنتر متمرکز است. ایالات متحده قصد دارد تا سال 2045 تعداد ناوهای جنگی خود را به 373 برساند، اما این راه طولانی است و چین به خوبی پیشتاز است.
از شناورهای عملیاتی شناخته شده نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق، 22 ناو مجهز به موشک، 80 کشتی گشتی کوچک مجهز به موشک و کشتیهای بسیار دیگر است. PLAN دارای 42 ناوشکن فعال است که در سال 2003 ناوگان 20 فروندی خود را بیش از دو برابر کرده است. از سال 2017 هشت ناو جنگی جدید را به آب انداخته است و حدود 70 درصد از ناوگان فعلی آن پس از سال 2010 راه اندازی شده است که باعث میشود شناورهای PLAN مدرنتر از ایالات متحده باشند. البته برنامههای ارتقا و نوسازی وجود دارد تا کشتیهای جنگی نیروی دریایی ایالات متحده را برای چندین دهه شناور نگه دارد.
از نظر کشتیسازی، تخمین زده میشود که ظرفیت چین در این زمینه 230 برابر ظرفیت ایالات متحده است، بنابراین افزایش ناوگان این کشور اولویت اصلی جمهوری خلق چین است. اگر PLAN به تلاش خود برای افزودن کشتیهای جنگی جدید و قدرتمندتر به ناوگان خود ادامه دهد، میتواند تا سال 2027 از نظر قدرت شلیک از طریق سیستمهای پرتاب از ایالات متحده پیشی بگیرد. در حالی که نیروی دریایی ایالات متحده بیشتر تاکید خود را بر ناوهای حامل دارد، PLAN بر تعداد بیشتر متکی است. بنابراین، تعداد کشتیهای جنگی چین، آن را به بزرگترین ارتش دریایی در جهان تبدیل میکند و این چیزی نیست که به زودی تغییر کند.
منبع: slashgear
227323
کد خبر 2018382
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1347368/