دوحه به دنبال توسعه نفوذ و رقابت با عربستان در سوریه است/ سفر امیر قطر به معنای اعطای مشروعیت عربی به الجولانی بود
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه در تشریح نخستین سفر امیر قطر به سوریه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اساساً جایگاه قطر در ادبیات اقتصادی و سیاسی سوریه، تابع جایگاه دوحه در منطقه از حیث سیاسی و اقتصادی خواهد بود. به عبارت دیگر، دوحه رقابتهای سیاسی و اقتصادی با ریاض هدفگذاری و اجرا میکند که این بستر خاورمیانه و آفریقا را در بر میگیرد.
بنابراین قطریها نزدیک به دو دهه است که به دنبال آن هستند تا با اهرم پترودلار و پتروگازهای خود، گوی سبقت از عربستان سعودی را در این راستا بربایند.
وی ادامه داد: بر این اساس سوریه جزو نقاطی است که قطریها از سال 2011 تاکنون وارد رقابت با عربستان ر این کشور شدهاند. این در حالیست که در طول یک دهه گذشته و طی بروز بحران تروریستی در سوریه، پروندههای مختلفی در این کشور میان قطر و عربستان دست به دست شده است. لذا قطری ها به دلیل حضور در پرونده سوریه طی سالهای 2011 تا 2017 حالا هم با استفاده از اهرمهای اقتصادی و سیاسی مجدداً در زمینه تحولات دمشق فعال شدهاند. بنابراین سعی دارد تا بتواند همانند بحران قبلی در سوریه نقش جدید و اصلی را ایفا کند. دوحه سعی میکند هر چه بیشتر نقش خود را در عرصه سیاسی و اقتصادی سوریه افزایش دهد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید توجه داشت که دمشق این انتظار را از قطریها دارد که با توجه به این سوابق و با عنایت به ارتباط دوحه با جریانهای حاضر در سوریه به نوعی نقش بیشتری را باید ایفا کند و این انتظار در حاکمیت فعلی سوریه هم به وضوح دیده میشود. با این تفاسیر میتوان گفت که قطر در سوریه با دو دستور کار وارد شده است که نخست اهداف سیاسی اقتصادی بوده و دوم، همگرایی ایدئولوژیک با جریانهای حاضر در دمشق بر اساس تفکر اخوانی است. این نکته حائز اهمیت است که مجموعه تحریرالشام و ابومحمد الجولانی که به عنوان رئیس جمهوری دوران گذار برای چهار سال آینده ایفای نقش خواهد کرد، به صورت کامل به جریان اخوانی اعتقاد دارد اما زمینههای موجود در میان جریانهای 14 گانه که بعداً به چهار جریان تقلیل پیدا کرد، وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این تفاسیر ورود امیر قطر به سوریه را باید به نوعی در معنای پذیرش ریاست جمهوری جولانی به مدت چهار سال در این کشور قلمداد کرد. اصل این اقدام، شروعی برای حضور مقامهای کشورهای عربی یا نمایندگان ارشد آنها در سوریه خواهد بود و از سوی دیگر ما شاهد اعطای مشروعیت عربی قطر به حاکمیت موقت سوریه و شخص ابومحمد الجولانی هستیم. بر این اساس سفر وی به دمشق آنهم یک روز پس از اعلام ریاست جمهوری جولانی به مدت چهار سال در سوریه را باید در چهارچوب توسعه نفوذ قطر در دمشق دانست که بخش اعظم آن مربوط به رقابت با سایر کشورهای عربی منطقه به خصوص عربستان سعودی میشود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1347371/