ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فعالان معدنی با مشکل تامین مالی روبه‌رو هستند اخبار ایران

فعالان معدنی با مشکل تامین مالی روبه‌رو هستند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نشست خبری الزامات تحقق هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه در بخش معدن در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این نشست به موانع تحقق رشد 13 درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه و لزوم توجه به ذخایر فراوان معدنی در کشور پرداخته شد. فعالان بخش معدن اتاق بازرگانی ایران، گرچه این رقم را بر مبنای استراتژی مشخص و آمار و ارقام نمی‌دانند، اما تحقق این میزان رشد نیز برای آن‌ها دور از ذهن نیست.
رشد 13 درصدی بخش معدن قابل تحقق است محمدرضا بهرامن، نایب رئیس اتاق ایران، در ابتدای نشست عنوان کرد: رشد 13 درصدی بخش معدن در برنامه هفته توسعه درج شده است. ایران منابع زیادی دارد و از این رو، سیاست‌گذاران رشد 13 درصدی را در برنامه هفتم هدف‌گذاری کرده‌اند. از جهت دارا بودن منابع طبیعی و ثروت ملی، این رشد منطقی است. به طور کل، زنجیره ارزش افزوده مواد معدنی، نیازمند انرژی است و وجود منابع طبیعی نفت و گاز در ایران، در کنار وجود سایر منابع طبیعی، ایران را دارای شرایط ویژه‌ای در بخش معدن کرده است.
وی افزود: انتخاب رشد 13 درصدی در برنامه هفتم توسعه، انتخاب درستی است. اما با توجه به شرایط موجود باید دید که این رشد قابل دسترسی است؟ برای رسیدن به این رشد الزاماتی وجود دارد.
او تشریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش معدن باید به 65 میلیارد یورو برسد اما تاکنون این رقم 10 میلیارد یورو بوده است. برای رسیدن به این رقم، باید سرمایه‌گذاری انجام شود. همچنین باید تمام موانع شناسایی شود تا برای رسیدن به رشد تعیین‌شده برطرف شود. رسیدن به رشد تعیین‌شده رویا نیست، بلکه یک اراده است.
فعالان معدنی با مشکل تامین مالی روبه‌رو هستند قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق ایران، در ادامه نشست تشریح کرد: پاسداری از محیط‌زیست کشور و رسیدن به توسعه پایدار، از مهم‌ترین اقداماتی است که باید انجام شود. بخش معدن در این زمینه نقش مهمی دارد و سازمان‌های ناظر بر رسیدن به این مهم دقت کافی دارند.
وی ادامه داد: ایران با داشتن حدود یک درصد از جمعیت جهان، 27.5 تریلیون دلار ارزش ذخایر شناخته‌شده زیرزمینی است. این درحالی است که در ایران تاکنون اکتشافات مبتنی بر تکنولوژی روز، به واسطه سدها و موانع موجود، اتفاق نیفتاده است. اگر اکتشافات به‌روز و سیستماتیک اتفاق بیفتد، دستیابی به ذخایر زیرزمینی تسریع می‌یابد. رسیدن به این مهم، نیازمند توجه به سرمایه انسانی است. این سرمایه به خوبی در کشور حفظ نمی‌شود، در صورتی که در رسیدن به توسعه نقش بزرگی ایفا می‌کنند.
به گفته او، امنیت سرمایه‌گذار یکی از مسائل مهم در توسعه بخش معدن است. اقتصاد باید پیش‌بینی‌پذیر باشد و نباید هر روز بخش‌نامه‌های جدید صادر شود. در حال حاضر در کل زنجیره معدن، فعالان اقتصادی با مشکل تامین مالی مواجه هستند و صادرات با مشکلات متعددی روبه‌رو شده است. 
فعالان معدنی به فکر بقا هستند بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران، در بخش اظهارات خود عنوان کرد: تحقق رشد 13 درصدی، مستلزم رفع موانع متعد بر سر راه فعالان معدنی است. پیمان‌سپاری ارزی، حقوق دولتی و... زنجیرهایی به پای فعالان معدنی است و با وجود این قوانین نمی‌توان به دنبال توسعه بود. فعالان معدنی به فکر بقا هستند. قطعی برق یکی دیگر از مشکلاتی است که مانع تحقق رشد 13 درصدی شده است. 
وی تصریح کرد: ریشه مشکلات بزرگ بودن دولت و بالا بودن کسری بودجه دولت است. باید گفت که در عمل می‌توان رشد 13 درصدی را محقق کرد، اما تحقق این رشد، مشروط به اجازه فعالیت به بخش خصوصی است و اگر این الزامات محقق شود، بخش خصوصی می‌تواند تعهد بدهد که رشد 13 درصدی بخش معدن محقق می‌شود.
او خاطرنشان کرد: دولت به جای دخالت کردن و تصدی‌گری در حوزه بنگاه‌داری، باید موانع را از سر پای بخش خصوصی بردارد، بستر را برای کسب‌و‌کارها فراهم کند و در نهایت زیرساخت‌های حیاتی مانند انرژی را برای فعالان اقتصادی تامین کند.
شکوری افزود: نگاه دولت باید تغییر کند، وقتی مصرف برق و گاز تولیدکنندگان افزایش یابد، به معنای افزایش تولید و رشد اقتصادی است. دولت لزوما نباید کم‌مصرف بودن را ترویج کند چرا که وظیفه آن تامین زیرساخت‌هاست و افزایش مصرف برق، به معنی قدم گذاشتن در راستای رسیدن به رشد اقتصادی است.شاخص شدت مصرف برق در دنیا، همین موضوع را نشان می‌دهد.
65 درصد معادن کشور تعطیل هستند شکوری در ادامه اظهارات خود مطرح کرد: در حال حاضر، 65 درصد معادن کشور تعطیل هستند. یکی از مشکلات مهم در این زمینه، حقوق دولتی است. این حقوق صرف توسعه و خرج معدن نمی‌شود و برای وصول این مبلغ، مدام حقوق دولتی افزایش می‌یابد.
او در مورد تعطیلی معادن گفت: پیمان‌سپاری ارزی، وضع عوارض سنگین، تامین نکردن منابع اولیه و... از مواردی است که منجر به تعطیلی معادن شده است. پس از این اقدامات، دولت تصمیم می‌گیرد که بودجه صرف احیای معادن کند. این در حالی است که اگر در ابتدای امر دولت موانع بر سر راه فعالان معادن نمی‌گذاشت، نیازی به احیای معادن نبود.
وی در نهایت توضیح داد: رشد 13 درصدی، مبنای علمی ندارد و عدد کارشناسی شده‌ای نیست. باید استراتژی مشخص برای هر بخش اقتصادی وجود داشته باشد و در این استراتژی میزان تولید، مصرف، سرمایه‌گذاری و همه عوامل تعیین‌کننده وجود داشته باشد. در ایران این استراتژی وجود ندارد و اعداد هدف‌گذاری‌شده برای رشد بدون برنامه‌ و آمار تعیین می‌شود. برای رسیدن به رشد اقتصادی باید آهنگ رشد اقتصادی عوامل تولید با یک‌دیگر هماهنگ باشد و این مهم با داشتن استراتژی و نقشه راه محقق می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1349385/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست سران اتحادیه اروپا برای تصمیم‌گیری درباره راهبرد دفاعی 500 میلیارد یورویی

گل‌های برتر هفته هشتم لیگ اروپا | النصیری، مور، ویلیامز

اخراج افغان‌ها مشکلات پاکستان را حل نمی‌کند

مقاومت 46 ساله ایران، نقشه‌های آمریکا را ناکام گذاشت

زکریا الزبیدی: آمریکا، انگلیس و فرانسه متهم اسارت من هستند

زاکانی: آمریکا خیلی نقشه‌ها برای ایران داشت اما نتوانست یکی را هم عملی کند

انتقاد تند زلنسکی از آمریکا

واکنش همتی به آغاز جنگ تجاری ترامپ/ سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است

همتی: سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است | ترامپ دلیل ضعف دلار را اعلام کرد

ترامپ: دیگر کشور احمقی نخواهیم بود

واکنش همتی به آغاز جنگ تجاری ترامپ

تحلیل همتی از سیاست فشار حداکثری آمریکا

بیانیه کانادا درباره تعرفه‌های ترامپ

سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران شکست خورده است

این فروغ نبود

دفاع بد انصاری از ظریف

نقشه جدید ترامپ

تله طلایی

تظاهرات 160 هزار نفری در برلین علیه راست افراطی

مسکو: تلاش غرب برای بازنویسی تاریخ محکوم به شکست است

هاآرتص از نقشه شوم آمریکا برای سازش عربستان و اسرائیل خبر داد

مقاومت فلسطین: جنایت در جِنین در ادامه نسل‌کُشی در غزه است

بن‌گویر به رئیس جدید ستاد کل ارتش اسرائیل تبرک گفت

گفت وگوی رهبران کانادا و مکزیک درباره اعمال تعرفه از سوی آمریکا

شیخ نعیم قاسم: شهید نصرالله در محلی که حدفاصل فرودگاه جدید و قدیم بیروت است دفن خواهند شد

پیش بینی بورس دوشنبه 15 بهمن 1403

پیش‌بینی یک کارشناس از میزان تورم در سال 1404

افزایش انتقادها از طرح‌های فروش سایپا

هلاکت والی و سرکردگان داعش در کرکوک در حمله هوایی ارتش عراق + تصویر

آبی پوشان ایران آماده دیدار با الشرطه عراق شدند

مسابقات دارت و تنیس روی میز ویژه بانوان ایثارگر کشور

محسن رضایی به کاخ جشنواره فیلم فجر آمد

110 برنامه دهه فجر در بخش ریگ اجرا می‌شود

رفع موانع تولید در اولویت دستگاه‌های اجرایی تنگستان باشد

دیدار معاون وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه

چگونه برخی از افراد و شرکت‌ها از بحران‌ها سود می‌برند؟

کاهش سهم دلار در ذخایر جهانی به 58 درصد| فشار تحریم‌ها و تعرفه‌های تجاری آمریکا زیر سوال

سختگیری اروپا در صدور ویزا برای رانندگان ایرانی

مقام مجارستانی: الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را در صورت تهدید امنیت انرژی نمی‌پذیریم

سفیر کانادا: در جنگ تجاری با ترامپ محکم می‌ایستیم

ترامپ و تغییرات آب و هوایی؛ آینده فناوری‌های سبز در هاله‌ای از ابهام

23 کشته در پی حمله ترکیه به شمال سوریه

نعیم قاسم: شهادت محمد الضیف را تسلیت می گوییم

ترامپ: کانادا باید ایالت 51 آمریکا شود

بروکسل درباره جنگ تعرفه‌ای «ترامپ» علیه اتحادیه اروپا هشدار داد

روبیو: آمریکا از احمد الشرع حمایت می‌کند

تخریب ظریف؛ رمز تندروها

بیژن عبدالکریمی: مهم‌ترین مساله امروز گفتمان انقلاب، به رسمیت شناختن سوژه مدرن است

سایه نظم کهنه بر خاورمیانه جدید

رسانه اسرائیلی: عملیات در کرانه باختری چند هفته ادامه دارد