ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر در صنعت هسته‌ای ایران ایالات متحده آمریکا

دستاوردها و پیشرفت‌های چشمگیر در صنعت هسته‌ای ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش بازار، به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امشب یکشنبه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح آخرین دستاوردها و پیشرفت‌ها در صنعت هسته ای کشور پرداخت.
اسلامی درباره پرونده هسته ای ایران و تحریم‌ها علیه ایران گفت: برای اینکه ما تصویری واقعی به دست بیاوریم نگاهی به نشست داووس کنیم.
انجا یک فرصت نمایش جهتگیری ها است که بینیم کشورها روی چه نکاتی تمرکز می‌کنند. یکی از مهمترین محورها فناوری نوین بود که در رقابت نفس گیری بین کشورهای توسعه یافته است. نکته این است که بلوک بندی ها اتفاق می افتد و هرکسی که با نظام قدرت همراه شود به طور طبیعی مانع ندارد.
وی گفت: شرط اصلی از نظر انان این است که منافع امریکا را حمایت کنید. این در لابلای همه صحبت‌های گروه فشار حداکثری وجود داشت. موضوع اصلی فناوری پیشرفته است و ما چون عضو بلوک ها نیستیم برای ما این ممنوع شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: اساسنامه آژانس به صراحت بیان میکند که قوانین و پارلمان آژانس باید در داخل کشورها به تصویب برسد. یکی پادمان و دومی ان پی تی است. این دو در هر کشوری که می خواهد فعالیت کند باید قانون شود. آژانس وظیفه دارد که تسهیل گری. و حمایت کند تا هر کشوری به فناوری هسته ای دست پیدا کند اما در پس پرده کنگره آمریکا در سال 1955 قانون یک دو سه را تصویب کرده و می گوید هرکسی می خواهد وارد این حوزه شود باید با امریکا قرارداد داشته باشد.
وی افزود: این قانون میگوید اگر با امریکا روابط نداشته باشید و تبعیت نکنید نمی توانید فعالیت کنید و آمریکا به شدت کنترل می‌کنند و اجازه نمی دهند کشوری وارد فعالیت شود. ما مواجه با جریان سیاسی و امنیتی هستیم که فشار حداکثری ایجاد کردند و توانستند مزاحمت هایی را ایجاد کنند.
اسلامی تصریح کرد: ایران انحصار را شکسته و با تحقیقات درونزا روی پای خودش ایستاده است.
وی اظهار داشت: دستیابی به فناوری از نظر استکبار یه منطقه ممنوعه است و ما با استقلال کار خودمان را می‌کنیم. نکته بعدی این است که این فناوری خلق منفعت می‌کند. شما وقتی قابلیت ایجاد کردید می توانید نتایج را بگیرید. ما اکنون در این مسیر قرار گرفتیم و می توانیم از فناوری هسته ای برای پیشبرد و تاثیرگذاری در موضوعات گوناگون استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور در خصوص عدم حل مناقشات علیه برنامه هسته ای ایران گفت: 20 سال مذاکره کم است؟ اینهمه سایت هایی که منافقین اعلام کردند همه را بازرسی کردند. این یک بهانه واجد ارزش است که نمی توانند ان را کنار بگذارند.
وی افزود: همین هفته پیش آقای گروسی که اعلام کرد ایران بهتر است با دولت ترامپ مسائل را حل کند. این یعنی مشکل دولت آمریکا است که دارد به ایران فشار می اورد. اگر فشار نباشد ایران طبق موازین آژانس دارد عمل می‌کند.
وی افزود: تعاملات ما در جهت رفع ابهامات و مزاحمت هاست. ما بایستی برنامه خودمان را اعلام می کردیم که کردیم. هر کشوری که در آژانس عضویت دارد باید چارچوب برنامه خود را به آژانس تحویل دهد. ما برنامه خودمان را مدون کردیم و هیچ نقطه ابهامی ندارد. کاملا هم شفاف است و ابعاد صریح صلح آمیز دارد. این که ما غنی سازی انجام می دهیم بله کشورهای کمی انجام می دهند. این درصدهایی که این ها به آن دامن می زنند برای ایران هراسی است.
اسلامی ادامه داد: در آمریکا و کانادا راکتورهایی وجود دارد که در ان از سوخت 90 درصد استفاده می‌کنند. نکته مهم غنی سازی کانون هایی است که شما در برنامه های خود می توانید داشته باشید. ما چون در بلوک این‌ها قرار نداریم می خواهند این برنامه را نابود کنند. ایران بازرسی ها را از گذشته پذیرفته است ولی از رو نمی‌روند. زمان به انان اجازه نمی دهد که بازرسی ها را بیشتر کنند! ما با یک رویکرد سیاسی رو به رو هستیم نه فنی. اظهارات دبیرکل سازمان ملل هم از همین جنس است.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری مانند ما بازرسی نمی شود، افزود: کشورهای دنیا تقسیم می شوند به چهار دفتر اما برای ایران یک دفتر کامل دارند! اساسا هدف ایجاد نوعی مزاحمت و کنترل شدید ایران است. این برای ما کاملا واضح است. ما باید اینها را برای دفع شر مدیریت کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: دولت های گوناگون در 20 ساله گذشته مسیر مذاکره را انجام دادند. با هر لحنی صحبت کردند اما حاصل آن شد برجام. در برجام یکی از نکات سال دهم است. سررسید ده سال یعنی بسته شدن پرونده هسته ای ایران. ایران ظرفیت خود را برای اعتمادسازی کاهش داده تا آنان هم زمان تحریم ها را بردارند. آنها به تعهداتشان عمل نکردند و اجازه ندادند دیگران با ایران همکاری کنند. همان توافقی را که امضا کرده بودند به ان پایبند نبودند و ایران هم بر اساس همان مفاد بازگشت تعهدات داشته است. ما هنوز در برجام به سر می‌بریم این امریکا بود که خارج شد و تحریم ها را بر نداشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1349784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آقای بهرام رادان سفر به سلامت/ علی هاشمی پرچم عرب‌های ایران را بالا نگه داشت

اتحادیه عرب با طرح گستاخانه «ترامپ» مخالفت کرد

احداث 140 نیروگاه خورشیدی برای مددجویان خراسان جنوبی

زنده: آخرین نقل و انتقالات فوتبال اروپا

شرکت‌های آمریکایی DeepSeek را مسدود می‌کنند

رونمایی چین از رادار غول‌پیکر دوربرد و استراتژیک خود! +عکس

دیپ سیک ناجی اپل می شود

◄ هیچ قطار ترانزیتی چین اروپا از مسیر ایران عبور نکرد

آمریکا کمک‌های مالی به آفریقای جنوبی را قطع می‌کند

ایلان ماسک: ویروس کرونا با مالیات مردم آمریکا تولید شد!

وزیر دفاع آمریکا از مرز مکزیک بازدید می‌کند

شرط موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا چیست؟

حمله به ایران بسیار خطرناک خواهد بود

قیمت همستر کامبت امروز دوشنبه 15 بهمن

قیمت طلا کوتاه آمد

پول منوتو و اینترنشنال را چه کسی می‌دهد؟

ترامپ: مذاکرات درباره خاورمیانه در مسیر پیشرفت است

پروژهٔ نکبت 2

ویدیو| کانادایی‌ها سرود ملی آمریکا را هو کردند

قیمت جهانی نفت دوباره صعودی شد

شریعتی: طرح شفافیت هیئت رئیسه برای نمایندگان اعلام وصول شود

سرمقاله آرمان ملی/ چرا مذاکره خوب است

یکی از برکات جمهوری اسلامی خودکفایی کشور در حوزه تولید علم است

بررسی توافقات وزرای خارجه عضو اکو در تهران

قالیباف: مردم زیر فشارهای اقتصادی له می‌شوند اما به حرمت اهل بیت و اسلام و دین چیزی به ما نمی‌گویند

میزان حداقل دستمزد کارگران در سال 1404

استایل متفاوت لیلا حاتمی

رشد چشمگیر مشاغل خرد و خانگی در شهرستان فامنین

رادار جدید چین با توانایی رهگیری موشک‌ها از فاصله 5000 کیلومتری رونمایی شد

دیپ‌سیک در مسیر تسلط بر دنیای هوش مصنوعی؟

طرح عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس برگزیده فراخوان مشترک بنیاد ملی علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین (NSFC) شد

سانحه‌ برای هواپیمای مسافربری آمریکا + فیلم

ترامپ جنگ را آغاز کرد!

برخورد اتمی با هوش مصنوعی

آخرین جزئیات سانحه هواپیمایی جدید در آمریکا

قیمت جهانی نفت امروز 1403/11/15 |برنت 76 دلار و 19 سنت شد

احیای ابزار عملیات ترکیبی علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا/ شبکه تامین مالی ارتش سایبری براندازان توسط ترامپ احیا می‌شود؟

دلایل پافشاری رژیم صهیونیستی بر نقض توافقات آتش‌بس/ ابعاد راهبرد مقاومت غزه و لبنان در برابر رژیم صهیونیستی

قیمت جهانی نفت امروز 15 بهمن؛ برنت 76 دلار و 19 سنت شد

نتانیاهو وارد آمریکا شد + فیلم

آیا اجازه ترامپ در مورد ایران دست اسرائیل است؟

ایلان ماسک و Dogecoin؛ هدف‌گذاری در میان برنامه‌های جدید خزانه‌داری آمریکا

گفت‌وگوی رؤسای ستاد مشترک ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی

سرمقاله آرمان امروز/ قصه یک تظاهرات بی‌سابقه

نویسنده مشهور آمریکایی: آیا واشنگتن قادر به مهار چین خواهد بود؟

آغاز بررسی استخراج معادن لیتیوم و اورانیوم در افغانستان

جنایات اشغالگران اسرائیلی در غزه به روایت آمار

سرنگونی 70 پهپاد در آسمان روسیه طی یک شب

گام‌های نتانیاهو برای پیشبرد عادی‌سازی با عربستان

قیمت انوع میوه و سبزیجات در بازار