ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کلید قفل توافق نتانیاهو و ترامپ در دستان بن سلمان/ فرصت بی‌سابقه عربستان برای امتیازگیری حداکثری از آمریکا ایالات متحده آمریکا

کلید قفل توافق نتانیاهو و ترامپ در دستان بن سلمان/ فرصت بی‌سابقه عربستان برای امتیازگیری حداکثری از آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، شورای آتلانتیک با انتشار یادداشتی مدعی شد، دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید، توافقی بالقوه برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی است. ترامپ می‌خواهد به سرعت در این زمینه گام بردارد، بالاخص آن که فرستاده ویژه اش یعنی استیو ویتکاف، را هم در دوران انتقال و هم در هفته گذشته عازم ریاض کرده است.
این دستاورد (ادعایی)تاریخی، که دستاورد بزرگی برای منافع امنیت ملی ایالات متحده نیز محسوب می شود بیش از هر زمان دیگر در دسترس است. اما قریب الوقوع نیست. تحقق این ایده به سلسله مراحل با توالی دقیق، و یک استراتژی سیاسی متناظر، نیاز دارد تا اجرا سازی دیوانه‌وار در هفته‌های آغازین دوره ریاست جمهوری ترامپ.
مقدمه چینی برای عادی سازی2 به ادعای شورای آتلانتیک برای اینکه این معامله قابل اجرا باشد، باید شرایط متعددی فراهم شود. اول، آتش بس غزه باید پابرجا بماند و فاز دومش اجرایی شود اگر همه چیز به خوبی پیش برود، تا اوایل ماه مارس، مرحله یک، با آزادی سی و سه گروگان اسرائیلی و افزایش قابل توجه کمک های بشردوستانه به غزه، کامل خواهد شد. مرحله دوم، که مذاکرات برای آن به تازگی در حال انجام است، آزادی گروگان های زنده باقی مانده اسرائیلی را تضمین می کند.در حالی که نتانیاهو قبلاً یکی از شرکای ائتلاف راست افراطی یعنی ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی را بر سر این توافق از دست داده و دیگری، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی « بی بی» را به ترک کابینه تهدید کرده، گزاره ای که می تواند زمینه ساز فروپاشی سیاسی نخست وزیر شود، نظرسنجی ها نشان می دهد که 73 درصد از مردم اسرائیل خواهان ادامه توافق هستند. ترامپ اصرار خواهد کرد که نتانیاهو به این تعهد عمل کند. بر اساس گزارش های رسانه های اسرائیلی، ویتکاف به نخست وزیر گفته: "ائتلاف شما مشکل شماست."
دوم، بازسازی غزه باید آغاز شود و مسیری معتبر به سوی نوعی تشکیل دولت فلسطین در کرانه باختری و غزه تعریف گردد. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی (MBS) و دستیارانش به طور مداوم از این مسیر به عنوان شرطشان برای ادامه عادی سازی یاد کرده اند.حل و فصل همه این قطعات به زمان نیاز دارد و به احتمال زیاد در سفر نتانیاهو به واشنگتن دی سی یکجا حل نخواهد شد.ترامپ هفته گذشته این با ارائه طرح تخلیه فلسطینی ها از غزه شرایط را پیچیده کرد – خواسته او به معنای مرگ تشکیل کشور فلسطینی است. طبیعتا این گزاره به یکی از دغدغه های جدی بن سلمان نیز تبدیل شده، همانی که اولویتش ثبات منظقه ای است تا با توسل بدان بتواند اصلاحات اقتصادی و اجتماعی چشم انداز 2030 را اجرایی کند؛ گزاره ای که برای پادشاهی ضروری است. با این همه اثار بالقوه چنین جابجایی جمعیتی بر دو شریک اصلی عرب، مصر و اردن می تواند پیامدهایی به دنبال داشته باشد.

ایرانیان جهان

مشوق برای سعودی در طرف اسرائیلی، دو مشکل وجود دارد: ائتلاف اسرائیل از مخالفان سرسخت تشکیل کشور فلسطین مخحسوب می شوند و حتی بیشتر اسرائیلی‌های میانه‌رو که از حملات حماس آسیب دیده‌اند، معتقدند که ایجاد کشور فلسطینی خطری بسیار بزرگ برای اسرائیل است.ترس آنها با حضور اعضای حماس در خیابان های غزه و در جریان ازادی گروگان ها بیشتر هم شده است.با این همه توصیف دقیق کشور فلسطینی با شرایطی که اسرائیلی ها نیز پذیرایش باشند، مستلزم تضمین های امنیتی برای تل آویو است؛ تضمین هایی که باید در باب آن به شکلی دقیق مذاکره شود. طرح صلح 2020 ترامپ در خاورمیانه اگرچه ناکافی است، ممکن است نقطه شروعی باشد. این طرح می تواند با قدرت بخشیدن به تشکیلات خودگردان فلسطینی اصلاح شود.سوم، آتش‌بس در لبنان باید برقرار باشد و اسرائیل احتمالاً باید از پایگاه‌های خود ا در بلندی‌های جولان سوریه عقب بنشیند. آرامش در مرز لبنان و اسرائیل و ممانعت (ادعایی) از ورود اعضای حزب الله به جنوب، می تواند برای عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان به شکلی مثبت بستر سازی کند.
سعودی‌ها همچنین احتمالاً به اسرائیل فشار خواهند آورد تا از مواضع خود در سوریه پس از سقوط بشار اسد عقب نشینی کند تا به تلاش‌های عربستان برای کمک به رهبری پس از اسد در دمشق کمک کند تا جایگاه خود را برجسته نماید.در نهایت، ترامپ و بن سلمان باید بر سر یک سری توافقات دوجانبه میان آمریکا و عربستان که زیربنای توافق عادی سازی است، به اجماع نظر دست یابند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه پیشین ایالات متحده، اندکی قبل از ترک سمت خود در یک سخنرانی در شورای آتلانتیک این موارد را بیان کرد: یک معاهده امنیتی، یک توافقنامه همکاری دفاعی، یک توافقنامه انرژی شامل همکاری هسته ای غیر نظامی، و یک معامله تجاری و سرمایه گذاری است.موضوعات مختلف در دوران دولت بایدن به تفصیل مورد مذاکره قرار گرفتند اما به نتیجه نرسیدند. ترامپ باید آنها را بررسی کرده و مطمئن شود که می تواند از آنها حمایت کند یا به دنبال اصلاح باشد. هنوز ممکن است چانه زنی سختی برای تیم های آمریکایی و سعودی در مورد ماهیت ضمانت های امنیتی ایالات متحده برای جلوگیری از فعل و انفعال های (ادعایی) ایران وجود داشته باشد. اطمینان از هم صدایی عربستان با امریکا به جای چین نیز هنوز خواسته ای است که منجمد مانده است. تعهد بن سلمان برای سرمایه گذاری 600 میلیارد دلاری در ایالات متحده می تواند به پیشبرد این مذاکرات کمک کند، به خصوص اگر شامل خرید یک پلت فرم دفاعی بزرگ ایالات متحده مانند هواپیماهای اف-15 باشد.

ایرانیان جهان

ترامپ بر سر دوراهی ترامپ در نهایت باید یک معاهده امنیتی ایالات متحده و عربستان سعودی را برای تصویب به سنای آمریکا بیاورد که برای رسیدن به آستانه دو سوم به آرای دموکرات ها نیز نیاز است. این هدف دست یافتنی است، اما اگر استراتژی زمین سوخته ترامپ در دستور کار داخلی قرار بگیرد، سناتورهای دموکرات ممکن است تمایلی به نخواهند نوبل صلح به رئیس جمهوری برسد از اهمین رو در مسیر پیش رو سنگ اندازی خواهند کرد.حل و فصل همه این قطعات به زمان نیاز دارد و به احتمال زیاد در سفر نتانیاهو به واشنگتن دی سی هیچکدام از این ها در جای خود قرار نخواهند گرفت. پیشنهاد سفر زودهنگام ترامپ به عربستان سعودی می تواند به پیشبرد این بسته کمک کند، اما ممکن است برای تکمیل آن زمان کافی نباشد. در اینجا یک سکانس پیشنهادی وجود دارد که ترامپ و نتانیاهو باید در مورد آن صحبت کنند: قفل مرحله دوم آتش بس. اگر اسموتریچ از ائتلاف خارج شود، نتانیاهو باید انتخابات زودهنگام برگزار کند. او با دارایی های قابل توجهی وارد رقابت ها می شود: همه گروگان های اسرائیلی با خانواده هایشان در خانه زندگی می کنند. « بی بی» از ترامپ برخوردار است؛ همانی که همچنان در اسرائیل محبوبیت دارد.
اگر نتانیاهو چشم انداز توافق عادی سازی با عربستان سعودی را بپذیرد، شانس معقولی برای بازگشت به عنوان نخست وزیر با شرکای ائتلاف میانه رو (بنی گانتز یا یایر لاپید) یا دست راستی کمتر رادیکال (نفتالی بنت یا آویگدور لیبرمن) دارد. انتخابات اسرائیل همچنین به بلوغ توافق‌های آمریکا و عربستان و برای ترامپ فرصت می‌دهد تا یک استراتژی سیاسی تازه تعریف کرده که سناتورهای دموکرات را برای رأی دادن به معاهده در اواخر سال 2025 ترغیب نماید.نقطه ضعف این روش زمان از دست رفته است. انتخابات اسرائیل و تشکیل کابینه می تواند تصمیم گیری را تا شش ماه متوقف کند. ترامپ مطمئناً تکرار انتخابات اسرائیل در دوره اول ریاست جمهوری خود را به یاد می آورد که تقریباً دو سال هزینه داشت. اما ارزیابی واقع بینانه از زمان و شرایط سیاسی مورد نیاز برای تثبیت این توافق نشان می دهد که صبر استراتژیک بخش بهتری از خرد است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1350318/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«پاپ» کشتار کودکان در غزه واکنش نشان داد

اسامی و قیمت سیگار و تنباکوی قاچاق اعلام شد

ساعت بازی استقلال الشرطه در لیگ نخبگان آسیا / امروز 15 بهمن 1403

احتمال تبادل اسرای حزب‌الله با یک زن جاسوس صهیونیست

عملکرد استقلال برابر نمایندگان عراق

ستاره محبوب تیم فوتبال استقلال تهران ، غایب بزرگ در آسیا

ایران حوزه نفوذ جدیدی در سوریه پیدا خواهد کرد/ آیا تهران با کرد‌ها همکاری می‌کند؟

قالیباف: ایران و عراق در اوج هماهنگی برای افزایش همکاری‌های دوجانبه هستند

دیدار رئیس پارلمان عراق با قالیباف/ توسعه روابط پارلمانی و اقتصادی در دستور کار

پوستر جالب استقلال برای بازی با الشرطه عراق

حمایت بانک رفاه از تولید ملی افزایش چشم‌گیری داشته است

577 طرح‌ عمرانی و اقتصادی طی دهه فجر در اردبیل افتتاح می‌شود

بهره‌برداری و شروع عملیات اجرای 101 پروژه در شهرستان قیر و کارزین

اولین فرمان اقتصادی امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب

عارف: ارتباط با آفریقا، ارزشی است نه صرفا اقتصادی

چهارمحال و بختیاری سرزمین فرصت‌ها است

مصر شدیدا کوچاندن اجباری مردم غزه را رد کرد

امیدواری استقلالی‌ها به آمار ضعیف الشرطه عراق

قابلیت جدید چت جی‌پی‌تی جستجوی آنلاین را بسیار سریع‌تر از انسان انجام می‌دهد

صحنه حیرت انگیز مانور هماهنگ 1000 پهپاد در چین + فیلم

چین، مقصد نخست صادرات

تیرانداری در مقر سازمان ملل در کابل؛ یک نفر کشته شد

تیراندازی در مقر سازمان ملل در کابل با دست‌کم یک نفر کشته

رهبری با اصل مذاکره مخالفتی ندارند | بی‌نیازی به مذاکره، شعاری بیش نیست

بنزین برای آمریکایی ها گران می شود

آتش بس؛ دو قدم مانده به صلح!

التهاب جنگ‌ها و تعرفه های تجاری به نفت رسید

رسوایی آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا در گرجستان

دانمارک دوباره تکرار کرد: گرینلند برای فروش نیست

اعتراف عجیب ایلان ماسک درباره کرونا خبرساز شد! +عکس

سرمقاله سازندگی/ رابطه بحران و تکنولوژی

پیش‌بینی سرویس اطلاعات روسیه از پایان قریب الوقوع زلنسکی

در نشست روسای مجلس ایران و عراق بر توسعه ریلی تاکید شد

ایران و عراق برای حمایت از جبهه مقاومت مصمم هستند

قالیباف: برای حمایت از مقاومت مصمم هستیم

113 برنامه ملی و سراسری در ایام دهه فجر برگزار می‌شود

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد از جانبازان شاغل در این معاونت تجلیل کرد

نشست تخصصی بررسی فرصت‌های تجاری در بازار روسیه در قم برگزار شد

اجرای 6 خوشه صنعتی در لرستان

آمایش سرزمین برای توسعه انرژی خورشیدی در گلستان آغاز شد

دهکده لجستیک شیراز پیشران توسعه فارس است

حجت‌الاسلام اژه‌ای: دشمن به دنبال بدبین کردن مردم نسبت به ارزش‌های انقلاب است

برای رفع مسائل معیشتی باید نسبت به امر پیشرفت اقتصادی و تولیدی اهتمام مضاعف داشته باشیم

بهمن موتور در خطر ؛ فوری بخوانید | قیمت محصولات بهمن موتور دوشنبه 15 بهمن 1403 + پیش بینی قیمت خودرو در بازار خودرو

احیای بیش از 600 واحد تولیدی در سراسر کشور

برای رفع مسائل معیشتی باید نسبت به امر پیشرفت اقتصادی اهتمام داشته باشیم

گوشی‌های اقتصادی شیائومی چند؟+جدول

از سرمایه‌گذاران به گرمی استقبال می‌کنیم

راه حل موضوع انرژی، گران کردن آن نیست/مردم باید اولین منتفع باشند

هدف دستگاه قضا برداشتن موانع در تحقق شعار سال است