ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پالس مغشوش ایران به مذاکره با آمریکا؛ تکلیف هنوز مشخص نیست! ایالات متحده آمریکا

پالس مغشوش ایران به مذاکره با آمریکا؛ تکلیف هنوز مشخص نیست!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - برآیند مصاحبه‌های اخیر مقامات ذیربط و غیر ذیربط که فراوانی زیادی هم داشته است، نشان دهنده نوعی عدم اجماع و نداشتن طرح و نقشه برای مذاکره با دولت ترامپ است.
، ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در تشریح جلسه روز دوشنبه 15 بهمن ماه این کمیسیون با حضور عباس عراقچی وزیر خارجه به نقل از وی گفته است: عراقچی بیان کرد هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداده و نخواهیم داد و به مقاماتی هم که حرف از مذاکره می‌زنند تذکر دادیم.
عراقچی پیشتر نیز اعلام کرده بود «اکنون احیای آن مذاکرات (برجام) به آسانی گذشته نیست و این را باید همه بدانیم. شرایط بین‌المللی عوض شده است، در این فاصله جنگ اوکراین پیش آمده که تاثیرات عمیقی بر نگاه امنیتی اروپایی‌ها و به اصطلاح ترتیبات امنیتی بین‌المللی گذاشته است؛ جنگ غزه، حمله رژیم صهیونیستی و کشتاری که در آنجا صورت گرفته نیز شرایط منطقه را کاملا دگرگون کرده است. تصویری که الان وجود داره نسبت به تصویر گذشته، تصویر متفاوتی هست. در خود برجام هم بعضی از تاریخ‌هایی که وجود داشته، گذشته است و لذا برجام به آن شکل فعلی که وجود دارد قابل احیا نیست، به تعبیری حتما باید این سند دوباره باز شود، قسمت‌هایی از آن مورد تغییر واقع شود و این کار آسانی نیست. شما می‌دانید وقتی یک سندی باز می‌شود دیگر دوباره جمع کردن آن کار شاقی است ... مذاکرات جدیدی باید شکل بگیرد، البته همان‌طور که گفتم شرایط در اروپا سخت است، در آمریکا آنها گرفتار انتخابات هستند و کار آسانی نخواهد بود.»
وی همچنین در تشریح سخنان خود بعد از این اظهار نظر و برداشت‌هایی در خصوص «مرگ برجام» گفته بود: من چنین صحبتی نکردم، اما برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست ولی حتما اشکال دیگری برای توافق وجود خواهد داشت که ما دنبال خواهیم کرد.
در حالی عراقچی عنوان کرده بود که «برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست» و خواهان توافق جدید شده بود که در اظهار نظر دیگری گفته است: تا دولت ترامپ به «برجام» بازنگردد یا سیاستش را اعلام نکند مذاکره نمی‌کنیم در حالی عراقچی عنوان کرده بود که «برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست» و خواهان توافق جدید شده بود که در اظهار نظر دیگری گفته است: تا دولت ترامپ به «برجام» بازنگردد یا سیاستش را اعلام نکند مذاکره نمی‌کنیم.
از طرف دیگر روز دوشنبه 15 بهمن پایگاه اطلاع رسانی دولت با انتشار تصاویری از بازدید دریابان علی شمخانی، مشاور سیاسی مقام معظم رهبری از آخرین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های صنعت هسته‌ای کشور از او به عنوان مسوول پرونده هسته‌ای ایران در سازمان انرژی اتمی نام برد.
این در حالی است امروز سه شنبه 16 بهمن، روابط عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال رسانه‌ها در مورد وضعیت مدیریت پرونده هسته‌ای، با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در این خصوص ایجاد نشده است اعلام کرد: مسئولیت انجام گفت‌و‌گو‌ها و مذاکرات در موضوع هسته‌ای همچون گذشته بر عهده وزارت امور خارجه است و این امر تحت مدیریت وزیر محترم توسط معاونت‌های سیاسی و حقوقی بین‌المللی انجام می‌شود. بدیهی است تعیین راهبرد مذاکراتی و انجام هماهنگی بین دستگاه‌های ذیربط همچنان توسط شورایعالی امنیت ملی صورت می‌گیرد.
همچنین علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب در ویژه برنامه «میان تیتر» گفته است: وقتی کسی مذاکره پیشنهاد نداده، راجع به چه چیزی صحبت می‌کنیم؟؛ اینقدر عجولانه و پابرهنه در صحنه دیپلماتیک پریدن و حرف زدن، دیگران را به اشتباه محاسباتی می‌اندازد.
سخنان لاریجانی در حالی است که او پیشتر در مصاحبه با سایت Khamenei.ir خطاب به دولت ترامپ گفته بود: «دو تا راه بیشتر پیش رویتان ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده -خب ایران همیشه به شما گفته بیایید برگردید اشتباهتان را حل کنید البته خسارت‌های ما را هم باید یکجوری تأمین کنید. یک راه دیگرش هم این است که خیلی خب، قبول ندارید؟ چون شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم، چون ایرانی‌ها سر ما را کلاه گذاشتند!» آن وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید: شما می‌گویید «ایران هسته‌ای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!»؛ ما غنی‌سازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربه‌ی گذشته ما به سمت بمب نمی‌رویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید؛ بنابراین ما توصیه نمی‌کنیم شما رفتار غلط قبلی‌تان را دنبال کنید. ولی به‌هرحال این هم یک راه‌حل است. بیایید از این راه‌حل استفاده کنید.»
در این گفت‌و‌گو، لاریجانی صراحتا با بیان اینکه «برجام وحی منزل نیست»، به امکان مذاکره برای توافقی جدید اشاره کرده است.
برآیند مصاحبه‌های اخیر مقامات ذیربط و غیر ذیربط که فراوانی زیادی هم داشته است، نشان دهنده نوعی عدم اجماع و نداشتن طرح و نقشه برای مذاکره با دولت ترامپ است برآیند مصاحبه‌های اخیر مقامات ذیربط که فراوانی زیادی هم داشته است، نشان دهنده نوعی عدم اجماع و نداشتن طرح و نقشه برای مذاکره با دولت ترامپ است. اگرچه آمریکا در موضوع برجام بدعهدی خود را نشان داده است ولی گویا هنوز ما نمی‌دانیم باید با آمریکا مذاکره کنیم یا نه!
اگر ایران طرح و برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا دارد نیاز نیست پالس‌های مغشوش توسط افراد مختلف ساطع شود.
وظیفه نهاد‌های ذیربط مسئول این است در راستای منافع ملی و برای برون رفت از شرایط کنونی تصمیمات مقتضی را در زمان مناسب خود رسانه‌ای کنند. اگر هم تشخیص این است که زمان مذاکره نرسیده است و اساسا نیازی هم به مذاکره نیست، نیاز نیست از ماه‌ها قبل سخن از مذاکره در تریبون رسمی مطرح شود و یک گام به پیش گذاشته شود و بعد چند گام به عقب!
البته قابل فهم است که صدا‌های مختلف مطرح شود ولی اظهارات ضد و نقیض در سطح مقامات ارشد نشان دهنده نوعی بلاتکلیفی در خصوص این موضوع است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352044/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بدون چهره، فیلمی از سینمای ژاپن

عجیب اما واقعی؛ حذف نیمی از 8 تیم برتر جدول گروهی لیگ قهرمانان اروپا در یک‌هشتم نهایی

عجیب اما واقعی؛ حذف نیمی از 8 تیم برتر جدول گروهی لیگ قهرمانان اروپا

عملیات اطفای حریق توسط تیم‌های امدادی ایران، چین و روسیه در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2025

مژده لواسانی مجری محجبه تلویزیون در چین/ عکس

میلیاردرهای فناوری به دنبال ایجاد شهرهای مستقل در آمریکا

افت 7 میلیارد دلاری صادرات نفت ایران نسبت به پارسال

تحریم وزیر نفت ایران توسط آمریکا

آمریکا وزیر پزشکیان را تحریم کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

چرا آمریکا یک روز پس از ارسال نامه ترامپ، ایران را تحریم کرد؟

پیشنهاد جدید آمریکا برای تمدید آتش بس 50 روزه در غزه

پوتین: توافق آتش‌بس با اوکراین باید به صلح «بلندمدت» منجر شود

اسرائیل نباید برنده نهایی رویارویی ایران و آمریکا باشد

دیپلماسی روی دور تند

رئیس جمهور: شکایت نمی‌کنم و کسی حق شکایت از طرف من را ندارد

تحریف سخن رهبری برای تضعیف رئیس‏‌جمهور

توافق تاریخی در شام!

ادامه کشتارهای شورشیان «جولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1470 نفر گذشت

تشدید جنگ تعرفه‌ای ترامپ علیه اروپا؛ جنگ تعرفه‌ها به نوشیدنی‌های الکلی رسید

موافقت مشروط پوتین با پیشنهاد آتش‌بس در اوکراین

اعتراف هولناک افسر صهیونیست: ارتش ما از فلسطینیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرد

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله

آکسیوس: اسرائیل به پیشنهاد ویتکاف پاسخ مثبت داد

گزارش‌هایی از احتمال بازگشت وزیر افراطی به کابینه نتانیاهو

روسیه و بلاروس توافقنامه امنیتی امضا کردند

اولین اعتراض‌ها به قانون اساسی جدید سوریه؛ شبه‌نظامیان کُرد آن را غیر قانونی می‌دانند

وزیر جهاد کشاورزی: بازار شاهد وفور کالاهای مصرفی مردم است

استفاده از هواپیمایی جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

نماینده مجلس: اگر افزایش حقوق کارگران پایین‌تر از تورم باشد، کارفرما باید با التماس دنبال کارگر باشد

اقتصاد کشور در 9 ماهه ابتدایی سال رشد 3.7 درصدی را تجربه کرد

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله! + فیلم

صادرات غیرنفتی، موتور رشد توسعه اقتصادی کشور

نشست بی‌واسطه فعالان اقتصادی خراسان شمالی با مدیران

لحظه وحشتناک رانش زمین در چین + فیلم

قیمت تریاک در افغانستان ده برابر شد!

آمریکا وزیر نفت ایران را به همراه چند کشتی و نهاد تحریم کرد

روسیه با پیشنهاد اوکراین مخالفت کرد

فوری؛ اقدام جدید آمریکا علیه ایران یک روز پس از رسیدن نامه ترامپ | تشدید فشار حداکثری؛ یک مقام عالیرتبه ایران تحریم شد

احتمال افزایش قیمت این خودرو لوکس قوت گرفت

آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد

تشدیدفشار حداکثری امریکا یک روز پس از رسیدن نامه ترامپ/ آمریکا وزیر نفت ایران را تحریم کرد

آمریکا وزیر نفت ایران، 18 شرکت و 13 کشتی را تحریم کرد

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

ایروان مخالفت خود را با استقرار نیروهای خارجی در مرز مشترک با جمهوری آذربایجان اعلام کرد

راشاتودی مدعی شد: پوتین امشب با ویتکاف دیدار می‌کند

فروپاشی اخلاقی در ارتش انگلیس؛ تجاوز، آزار و سکوت اجباری

فساد در پارلمان اروپا؛ چندین نفر در ارتباط با این موضوع دستگیر شدند