ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دستور کار اقتصادی سران قوا اخبار ایران

دستور کار اقتصادی سران قوا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، در این نشست که با حضور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه‌قضائیه و معاونین قوای سه‌گانه در نهاد ریاست‌جمهوری، به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، روسای قوا بر لزوم وفاق ملی برای حل مشکلات کشور، لزوم تغییر نگاه به مقوله سرمایه‌گذاری در کشور و از بین بردن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تاکید کردند.
همچنین رئیس‌جمهور و رئیس مجلس با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور نسبت به انجام اقداماتی تا قبل از عید از جمله پرداخت کالابرگ الکترونیک برای تامین سفره مردم وعده دادند.
با زبان عذرخواهی با مردم برخورد کنیم مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در این نشست با بیان اینکه گام اول در انجام وظیفه و خدمت این است که تحمل داشته باشیم، گفت: همه ما باید خدمتگزار مردم باشیم و در راه خدمت به مردم بین هیچ‌کس تبعیض قائل نشویم. وی افزود: شاخص اصلی برای همه ما که امروز مسوولیت داریم باید مردم باشند و تلاش کنیم مشکلات مردم را حل کنیم. به گزارش «ایرنا»، پزشکیان تاکید کرد: دشمن امروز به دنبال این است که با تفرقه و اختلاف در بین ما، کشور را به هم بریزد و همه تلاش ما باید این باشد که با وحدت و انسجام اجازه ندهیم هدف دشمن محقق شود.
وی با تاکید بر اینکه شعار و شاخص اصلی مردم هستند، گفت: در انتخابات 50 درصد آمدند و 50 درصد نیامدند، آیا کسانی که رای ندادند مردم نیستند؟ آیا ما خدمتگزار آنها نیستیم؟ مشکل کار ما کجاست؟ چرا مردم از ما ناراضی هستند مگر غیر از این است که می‌خواهیم به آنها خدمت کنیم. وی افزود: تمام گزارش‌ها و تحلیل‌های خارجی‌ها این ادعا را مطرح می‌کند که ایران ضعیف شده و در این شرایط است که دشمنان می‌توانند به کشور ما ضربه بزنند، آغاز کار هم از تفرقه و اختلاف بین مردم است، مردم اعتراض کنند و آنها سوار بر موج اختلافات و اعتراضات شوند، شاخصی که باید روی آن کار کنیم این است که بدانیم همه موظفیم مشکلات مردم را حل کنیم، در جایی هم که نمی‌توانیم باید با مردم گفت‌و‌گو کنیم و با زبان عذرخواهی برخورد کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: وظیفه ما بوده است که خیلی از تعهدات را انجام دهیم، اگر نتوانستیم به وعده خود عمل کنیم و کار را درست انجام دهیم، مردم اعتراض می‌کنند، بعد با آنها برخورد می‌کنیم و آنها را به زندان می‌اندازیم، قصور از ما بوده است بعد به جای عذرخواهی برخورد هم می‌کنیم. رئیس‌جمهور حل مشکلات مردم را وظیفه دولت و همه مسوولان کشور دانست و اظهار کرد: نباید با کسی که برای گرفتن حق خود اعتراض می‌کند، برخورد خشن کنیم، البته آن عزیزان هم باید مراقب باشند که دشمن به دنبال این است که از حرف حق آنها سوءاستفاده کند تا جامعه را بر هم بریزد. رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: باید از هر حرکتی که موجب نارضایتی مردم شود اجتناب کنیم.
اقدامات اقتصادی تا قبل از عید پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود حل مشکلات معیشتی مردم را وظیفه دولت دانست و تصریح کرد: وضعیت فعلی معیشت مردم، گرانی و فشاری که در این بخش به مردم می‌آید، قابل قبول نیست. بخشی از آن دست ماست و بخشی هم دست ما نیست، مصمم هستیم که سفره مردم را تامین کنیم و این دغدغه را همواره در جلسه سران قوا مطرح کرده‌ایم، ان‌شاءالله قبل از عید تمام کار‌ها و اقداماتی که لازم است را انجام خواهیم داد و در سال آینده قطعا روندی را در پیش خواهیم گرفت که به هر شکل سفره مردم را تامین کنیم و بتوانیم جوابگو باشیم.
لزوم توجه به امنیت سرمایه‌گذاران وی امنیت خاطر سرمایه‌گذاران برای حضور در عرصه اقتصاد را حیاتی دانست و افزود: ایرانیان داخل و خارج کشور باید مطمئن باشند و باور کنند که قوه‌قضائیه و سیستم امنیتی پشتیبان و مدافع آنان است، نه اینکه به هر بهانه‌ای تولیدکننده را بگیریم و در زندان بیندازیم، آن هم از کار در کشور پشیمان شود و برود. مملکت با تولیدکننده و تجار و صنعتگران سرپا خواهد ماند، سیاست ما نیز در این زمینه عمل به سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است.
به بخش خصوصی میدان دهیم محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه نیز در این نشست با بیان اینکه تاکید ما آن است که کاری کنیم اگر سرمایه از خارج هم نمی‌آید حداقل سرمایه از داخل کشور بیرون نرود، گفت: وقتی سرمایه‌گذاری خارجی انجام می‌شود، آن سرمایه‌گذار برای حفظ و استحکام سرمایه خود و کسب سود هم که شده، خود را ملزم به رعایت مقولات مرتبط با امنیت می‌کند؛ این یک امر واضح است. حال فارغ از این موضوع، بحث و تاکید ما آن است که کاری کنیم اگر سرمایه از خارج هم نمی‌آید حداقل سرمایه از داخل کشور بیرون نرود؛ در سال‌های اخیر مقداری ثروت از کشور خارج شده است؛ بعضا حتی فردی که در داخل کشور ما با منابع ما به سود‌های بعضا کلان دست یافته نیز از سرمایه‌گذاری در داخل امتناع می‌کند، چرا که نگران از دست رفتن سرمایه خود است! پس بنابراین ما باید سازوکار مدون و مستحکمی ایجاد کنیم که سرمایه‌گذاران نگران از دست رفتن سرمایه‌های‌شان نباشند و با طیب خاطر در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند. به گزارش «ایسنا»، رئیس قوه‌قضائیه تاکید کرد: دولت باید در مقوله اقتصاد، نقش هدایتگر و تسهیل‌گر را ایفا کند؛ باید در عمل به بخش خصوصی میدان دهیم، نه در حرف و شعار.
لزوم برداشتن موانع از سر راه فعالان اقتصادی محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره موضوعات معیشتی و اقتصادی، گفت: امروز مساله اصلی کشور، معیشت مردم است؛ برای رفع مسائل معیشتی باید نسبت به امر پیشرفت اقتصادی و تولیدی اهتمام مضاعف داشته باشیم و در مسیر کمک به فعالان سالم عرصه اقتصادی و در رفع موانع تولید، جدیت و جهد بیشتری داشته باشیم. بدیهی است که منظور و مقصود ما از حمایتگری، شامل حال آن دسته از محتکران و مفسدان و متقلبان در عرصه اقتصاد و تولید نمی‌شود؛ با این دسته وفق قانون، با قاطعیت برخورد خواهد شد؛ اما منظور ما از حمایتگری، آن است که موانع را از سر راه آن دسته از فعالان اقتصادی و تولیدگران و کارآفرینان که می‌خواهند با سرمایه خود، به رشد و توسعه تولید و اقتصاد کشور کمک کنند، برداریم.
مسائل اقتصادی با تصدی‌گری دولت حل نمی‌شود رئیس قوه‌قضائیه افزود: امروز یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور موضوعات اقتصادی است؛ اگر نتوانیم بر مسائل اقتصادی فائق آییم، آنگاه در عرصه‌های فرهنگی و امنیتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی مواجه شویم. تجربه بیش از 40 ساله در نظام ما ثابت می‌کند که نمی‌توان مسائل اقتصادی را با تصدی‌گری دولت حل کرد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی برای پیشرفت اقتصاد کشور یک الزام است.
انتقاد از برخی انتظار‌ها از سرمایه‌گذاران محسنی‌اژه‌ای با تاکید بر اینکه ما باید نگاه خود را به مقوله استفاده از ظرفیت‌های مردمی و جذب سرمایه‌گذاری در تولید و اقتصاد عوض کنیم، گفت: یک هنرمند در جامعه ما که فردی بسیار ارزشمند نیز است، برجسته و پر ارج‌وقرب می‌شود، اما چنین اتفاقی برای یک فعال اقتصادی و کارآفرین نمی‌افتد. گاهی خیلی از ما مسوولان از اینکه به محل تولید و فعالیت آن کارآفرین برویم و با او عکس بگیریم می‌هراسیم. به گزارش «ایسنا»، رئیس قوه‌قضائیه افزود: باید شرایط ورود مردم، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را به همه بخش‌های اقتصادی تسهیل کنیم. گاهی فردی مجوزی را از دستگاه‌های حکومتی می‌خواهد و ما بدون دلیل در کار او تاخیر ایجاد می‌کنیم یا انتظارات بلاوجهی از او داریم؛ من‌باب‌مثال ما در قوه‌قضائیه به فردی می‌گوییم اگر فلان اعتراف را کند او را مشمول مواردی می‌کنیم؛ یا یک نماینده در مواجهه با یک مدیر، پیشبرد کاری را معطوف به اجرای موضوعی می‌کند؛ نباید در گفتن این مسائل تعارف داشته باشیم؛ باید این‌گونه معضلات را در نظام حکمرانی خود حل کنیم. محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم باید یک بازنگری برای تعیین صلاحیت افراد در گزینش‌ها و... داشته باشیم. بررسی صلاحیت افراد برای گماردن آنها در مشاغل و مناصب مختلف یک امر ضروری است، اما گاهی شاخص‌ها و معیار‌های ما به گونه‌ای است که همه را محروم می‌کنیم و در واقع با این کار جامعه را از ظرفیت‌های مردمی محروم می‌سازیم.
کاهش آمار تورم در ادامه این نشست، رئیس مجلس با بیان اینکه در سال 1404 سند چشم‌انداز تمام می‌شود و از آن پس تنها سند اصلی ما برنامه هفتم است، گفت: برنامه هفتم باید مبنای کار ما باشد، بنابراین پیشنهاد می‌کنم کار‌هایی که طبق این برنامه در اولویت است را انتخاب کرده و مشکلات را حل کنیم. به گزارش «ایرنا»، محمد‌باقر قالیباف با تاکید بر اینکه باید اقدامات ملموس باشد، گفت: طبق آمار‌ها تورم از 40 درصد به سمت 30 درصد رفته و نقدینگی کاهش پیدا کرده است؛ من نقدی به این آمار‌ها ندارم، اما اگر از مردم سوال کنید، مردم چنین حسی رو ندارند؛ بنابراین باید تلاش همه در این جهت باشد که مردم چنین حسی داشته باشند، چراکه حتی حس یک موضوع مهم‌تر از خود موضوع است. وی افزود: ما باید با گفتار و عمل خود به گونه‌ای کار کنیم که مردم هم حس و هم باور کنند که مشکلات اقتصادی آنها کم شده است بنابراین باید موضوع معیشت مردم در اولویت ما باشد.
پرداخت فوری کالابرگ قالیباف اظهار کرد: پرداخت کالابرگ الکترونیک به مردم موضوعی است که در جلسات درباره آن بحث شده و رئیس‌جمهور و رئیس قوه‌قضائیه هم بر آن تاکید دارند؛ واقعیت این است که ما در طول چند سال گذشته تورم 40 درصدی داشتیم و حقوق مردم نسبت به تورم رشد پیدا نکرده و به دنبال آن قدرت خرید مردم به‌شدت پایین آمده است بنابراین باید قدرت خرید را در 7 دهک پایین جامعه حفظ کنیم که تنها راه حفظ آن پرداخت کالابرگ الکترونیک برای حداقل 12 یا 13 قلم کالای خوراکی و جهیزیه آنها است که در اینجا تورم کمر مردم را نشکند. وی با بیان اینکه پرداخت کالابرگ الکترونیک جزو موضوعات مهم و فوری ما است، گفت: دولت نیز بر این موضوع اهتمام دارد و آقای وزیر هم گفت که این کار از ماه مبارک رمضان شروع می‌شود؛ همه باید بسیج شویم. به گزارش «ایرنا» وی گفت: تاب‌آوری جامعه در مقابل مسائل اقتصادی بیشتر از این نیست و نباید بیشتر از این به مردم فشار آورده شود؛ ما در مجلس شورای اسلامی قول می‌دهیم در این راه تمام قد در خدمت دولت هستیم.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352618/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین دست به مهره ترامپ برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران | فرق «فرمان» با «یادداشت اجرایی» چیست؟

ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نتانیاهو با ترامپ دیدار کرد

ترامپ: فلسطینی‌ها چاره‌ای جز ترک غزه ندارند/مصر و اردن هم بالاخره آن‌ها را می‌پذیرند/خاورمیانه آنقدر پول دارد که مکان‌هایی برای ساکنان غزه بسازد!

بحران تازه ترامپ برای آمریکا؛ وزارت آموزش این کشور منحل می‌شود؟

ترامپ «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد

سرمربی ترکیه ای پرسپولیس هم ایرانی شد؛ همه دنیا می‌دانند الهلال به لحاظ اقتصادی چه تیم بزرگی است!/ کارتال مثل موسیمانه؛ روی اشتباهات فردی گل خوردیم!

مرور تجربه پیشرفت چین مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

ازبکستان برای توازن تجاری از افغانستان زغال‌ سنگ وارد می‌کند

ادعای ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم

شارژ طلا با تعرفه ترامپ

فوری/ ترامپ خواستار مذاکره با پزشکیان شد

قصد ترامپ برای بازگرداندن کمپین فشار حداکثری درباره ایران

اعلام آمادگی ترامپ برای گفتگو با پزشکیان

ترامپ: آماده گفت‌و‌گو با رئیس جمهور ایران هستم | این برای ایران خیلی سخت است، امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم

ترامپ: مایل به دیدار با رئیس‌جمهوری ایران هستم

اعلام آمادگی رییس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران؛ معامله‌ای در راه است؟

رییس جمهور آمریکا: آمادۀ مذاکره با مسعود پزشکیان هستم

تماس تلفنی 15 دقیقه‌ای رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور آمریکا

ترامپ: آماده‌ام با رئیس‌جمهور ایران دیدار کنم/اگر ایران پاسخ دهد و بخواهد من را بکشد، آنها را نابود خواهیم کرد

گفتگوی تلفنی رئیس جمهور ایران با همتای آمریکایی خود

تصویب طرح نهایی ساماندهی ایران خودرو با مشارکت بخش خصوصی

قهر تجاری با 190 کشور

ادعای ضدایرانی آمریکا

رایزنی ترامپ و شی جین پینگ بر سر تعرفه‌ها

شوک جنگ تجاری چین و آمریکا به بازار نفت/ طلای سیاه زمین‌گیر شد؟

رویترز: ترامپ می‌خواهد سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را احیا کند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ادعای ترامپ درباره آمادگی برای گفتگو با پزشکیان

ترامپ: با رئیس‌جمهور ایران دیدار خواهم کرد/ادعاهای ترامپ علیه ایران

ادعای ترامپ: با رئیس‌جمهور ایران دیدار می‌کنم

ابراز آمادگی ترامپ برای گفت‌وگو با ایران ضمن امضای یادداشت ضدایرانی

ناکام بزرگ جایزه گرمی

چریک دموکرات

پاسخ به مخالفان

بن سلمان هم‌دست نقشه ترامپ برای نفت ایران می‌شود؟

توقیف خودرو، حجاب و مساله حاکمیت قانون

آینده نامشخص بازار فولاد در اروپا؛ فشار بر واردات و تأثیر تعرفه‌های جدید

عفو بین الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در ایالات متحده واکنش نشان داد

انتقال مهاجران به گوانتانامو آغاز شد

کشتی آزاد رنکینگ کرواسی/ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند

کمیسیون اروپا برای مذاکرات تجاری سخت با آمریکا آماده می‌شود

السالوادور مهاجران اخراجی از آمریکا را می پذیرد

خبر دست اول از آغاز مذاکره ایران و آمریکا

عفو بین‌الملل استقبال آمریکا از نتانیاهو را محکوم کرد: بی‌احترامی به عدالت بین‌المللی است

کاخ سفید: انتقال مهاجران از آمریکا به خلیج گوانتانامو آغاز شد

سازمان ملل هشدار داد: پیش‌بینی مرگ 1200 مادر افغانستانی تا 2028 با قطع کمک‌های آمریکا

مجازات سنگین آمریکا برای همکاری با هوش مصنوعی چینی

مختصات بمب اتمی که ایران می تواند بسازد/ افشای گزینه‌های بازدارندگی تهران در برابر حمله احتمالی آمریکا

ایلان ماسک در حال بلعیدن آمریکاست؟! اطلاعات مردم آمریکا در دستان تعدادی جوانانی ناشناس؛ حتی جمهوری خواهان نگران شده اند

رایزنی ترامپ و جین پینگ بر سر تعرفه‌ها