ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خبر دست اول از آغاز مذاکره ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا

خبر دست اول از آغاز مذاکره ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عضو پیشین شورای اطلاعات ملی می گوید: بعید است که نتانیاهو برای حمله نظامی به ایران از بتواند حمایت ترامپ را به دست آورد؛ ترامپی که در حال حاضر خواهان جنگ جدیدی نیست. و نتانیاهو هیچ توافقی را در مورد ایران که از انزوای آن جلوگیری نکند، تایید نخواهد کرد.
نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو پیش از ترک تل‌آویو به مقصد واشنگتن، بر «دوستی شخصی» خود با دونالد ترامپ تاکید کرد و از رایزنی ضد ایرانی با او خبر داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نتانیاهو درباره سفر به آمریکا روی این موضوع دست گذاشت: «اولین دیدار رئیس‌جمهور ترامپ (در دور دوم ریاست‌جمهوری او) با یک رهبر خارجی».
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیش از سوار شدن به هواپیما در جمع خبرنگاران گفت: «من اکنون برای دیدار با رئیس‌جمهور ترامپ به واشنگتن می‌روم.»
نتانیاهو ادامه داد: «این واقعیت که این اولین دیدار ترامپ با یک رهبر خارجی است، گواهی بر قدرت ائتلاف اسرائیلی-آمریکایی است. این همچنین گواهی بر استحکام دوستی شخصی ما است که نتایج مهمی برای اسرائیل و خاورمیانه به همراه داشته است.»
وی درباره دیدار‌ها با همتایان آمریکایی در جریان سفر به واشنگتن گفت که دو طرف درباره «مسائل مهم» گفت‌و‌گو می‌کنند.
به گفته نتانیاهو، طرف اسرائیلی و آمریکایی با هم درباره «حماس، بازگشت گروگان‌ها و محور ایران که کل جهان را تهدید می‌کند»، رایزنی خواهند کرد.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی افزود: «با همکاری با یکدیگر می‌توانیم خاورمیانه را بیشتر از قبل تغییر دهیم، امنیت اسرائیل را تقویت کنیم، توافقات (سازش) را گسترش دهیم و از دل قدرت، دوران قابل توجهی از صلح را به ارمغان بیاوریم.»
در خصوص این سفر و تاکید نتانیاهو بر مفهوم «صلح از طریق قدرت» در قبال منطقه و ایران گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا انجام شده که در ادامه آمده است.
«پل پیلار» یکی از سردبیران نشریه نشنال اینترست و عضو ارشد مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه جورج تاون و نیز مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو است. وی در سال 2005 پس از 28 سال فعالیت در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از سازمان اطلاعات مرکزی (DCI) بازنشسته شد و پس از آن به عنوان استاد مهمان در برنامه مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون حضور یافت.
مناصب ارشد دولتی پیلار، شامل افسر اطلاعات ملی خاورنزدیک و آسیای جنوبی، رئیس واحد‌های تحلیلی در CIA در حوزه‌های خاورنزدیک، خلیج فارس و آسیای جنوبی، معاون رئیس مرکز ضد تروریستی DCI و دستیار اجرایی مدیر اطلاعات مرکزی بوده است. پروفسور پیلار همچنین در شورای اطلاعات ملی به عنوان یکی از اعضای اصلی گروه تحلیلی آن فعالیت می‌کرد. وی کهنه‌سرباز جنگ ویتنام و افسر بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز هست.
پل پپلار دارای مدرک افتخاری از کالج دارتموث، لیسانس فلسفه از دانشگاه آکسفورد و کارشناسی ارشد و دکترا از دانشگاه پرینستون است. کتاب‌های پل پیلار عبارتند از: «مذاکره برای صلح: خاتمه جنگ بعنوان یک روند چانه‌زنی (1983)»؛ «تروریسم و سیاست خارجی ایالات متحده (2001)»؛ «اطلاعات و سیاست خارجی ایالات متحده: عراق، 11 سپتامبر و اصلاح اشتباهات (2011)» و «چرا آمریکا جهان را اشتباه می‌فهمد: تجربه ملی و ریشه‌های سوءبرداشت (2016)».
*در مواضع خود درباره برنامه هسته‌ای ایران ، ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده است که مایل به مذاکره با ایران است. از سوی دیگر، تهدید کرده که در صورت شکست مذاکرات، به اقدام نظامی متوسل خواهد شد. آیا به‌زودی شاهد آغاز مذاکرات خواهیم بود؟
اگرچه تمایل ابراز شده ترامپ برای گفتگو با ایران احتمالاً واقعی است، اما در حال حاضر بسیاری از مسائل دیگر، چه خارجی و چه داخلی، در دستور کار او قرار دارد که من انتظار ندارم مذاکرات به زودی آغاز شود.
بسیاری از این مسائل که تمرکز را از بین می برند، مانند جنگ‌های تجاری، ساخته خود ترامپ هستند. پهنای باند سیاست گذاری محدود است و تنها موارد زیادی وجود دارد که هر رئیس جمهور می تواند به یکباره به آنها توجه کند.
*به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور ترامپ می‌خواهد مسئله هسته‌ای ایران را از طریق مذاکره حل‌وفصل کند تا بتواند بر مهار چین تمرکز کند. ارزیابی شما چیست؟
انگیزه اصلی ترامپ در تلاش برای هر نوع توافقی این است که نشان دهد او معامله‌گری است که می‌تواند معاملات ظاهراً بهتری در مقایسه با مخالفان سیاسی‌اش را انجام دهد.
مقاماتی در دولت او وجود دارند که معتقدند ایالات متحده باید توجه کمتر و منابع کمتری را به خاورمیانه اختصاص دهد تا توجه بیشتری برای مقابله با چالش چین معطوف شود. اما خود ترامپ احتمالاً از نظر استراتژیک چنین فکر نمی کند
این راهی است که او هرگونه توافق هسته ای جدید در ایران را به تصویر می کشد. قطعاً مقاماتی در دولت او وجود دارند که معتقدند ایالات متحده باید توجه کمتر و منابع کمتری را به خاورمیانه اختصاص دهد تا توجه بیشتری برای مقابله با چالش چین معطوف شود.
اما خود ترامپ احتمالاً از نظر استراتژیک چنین فکر نمی کند. در هر صورت، تکمیل توافق هسته ای با ایران به معنای توجه بیشتر و نه کمتر در کوتاه مدت به مسائل خاورمیانه است.
*آیا فکر می‌کنید اگر ترامپ با ایران به توافق برسد، کنگره آمریکا که مخالفان او در آن حضور دارند، از این توافق حمایت خواهد کرد و مانع‌تراشی نخواهد کرد؟
حزب جمهوری خواه در هر دو مجلس کنگره دارای اکثریت است و اعضای جمهوری خواه در آنجا تاکنون نشان داده اند که تقریباً از هر چیزی که ترامپ بخواهد حمایت خواهند کرد. بعید است با توافقی که برنامه هسته ای ایران را محدود می کند، این تغییر کند.
دموکرات‌ها در کنگره کمتر از جمهوری‌خواهان با چیزی مخالفت می‌کنند، فقط به این دلیل که طرف مقابل طرفدار آن است و بیشتر دموکرات‌ها احتمالاً از توافق هسته‌ای جدید با ایران حمایت می‌کنند.
وضعیت متفاوت از زمان مذاکره بر سر برنامه جامع اقدام مشترک است، زمانی که جمهوری خواهان به طور خودکار با برجام مخالفت کردند زیرا یک رئیس جمهور دموکرات از آن حمایت کرد.
*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، پیش از سفر به ایالات متحده اعلام کرده است که رویکرد «صلح از طریق قدرت» را برای ایجاد ثبات در منطقه دنبال خواهد کرد. این استراتژی از سوی ترامپ و تیم او (وزیر خارجه و وزیر دفاع) مطرح شده است. این سیاست چگونه در منطقه، به‌ویژه در قبال ایران، دنبال خواهد شد؟
برای نتانیاهو، «صلح از طریق قدرت» به هیچ وجه صلح نیست، از نظر او صلح یعنی تداوم استفاده سنگین از نیروی نظامی در فلسطین، لبنان، سوریه و جاهای دیگر است.
آنچه تا کنون نتانیاهو را از حمله به ایران محدود کرده است این چشم انداز است که بدون کمک مستقیم لجستیکی یا کمک های دیگر ایالات متحده، اسرائیل احتمالاً نمی تواند آسیب قاطعی به برنامه هسته ای ایران وارد کند
نتانیاهو به دلایل متعدد، از جمله همان دلایل (از جمله موقعیت سیاسی داخلی‌اش) که او جنگ‌های دیگر خود را ادامه داده، ترجیحاً با حمایت و مشارکت ایالات متحده، از حمله نظامی به ایران حمایت می‌کند.
آنچه او را تا کنون محدود کرده است این چشم انداز است که بدون کمک مستقیم لجستیکی یا کمک های دیگر ایالات متحده، اسرائیل احتمالاً نمی تواند آسیب قاطعی به برنامه هسته ای ایران وارد کند.
*نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به ایالات متحده سفر کرده و همچنین با رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، دیدار خواهد کرد. به نظر شما نتیجه این دیدار در رابطه با ایران چه خواهد بود؟
محور اصلی گفتگوهای آنها غزه و درگیری اسرائیل و فلسطین خواهد بود. در مورد ایران، آنها ممکن است با مخالفت موافقت کنند. بعید است که نتانیاهو برای حمله نظامی به ایران از بتواند حمایت ترامپ را به دست آورد؛ ترامپی که در حال حاضر خواهان جنگ جدیدی نیست. و نتانیاهو هیچ توافقی را در مورد ایران که از انزوای آن جلوگیری نکند، تایید نخواهد کرد.
منبع:+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352652/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین دست به مهره ترامپ برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران | فرق «فرمان» با «یادداشت اجرایی» چیست؟

ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

نتانیاهو با ترامپ دیدار کرد

ترامپ: فلسطینی‌ها چاره‌ای جز ترک غزه ندارند/مصر و اردن هم بالاخره آن‌ها را می‌پذیرند/خاورمیانه آنقدر پول دارد که مکان‌هایی برای ساکنان غزه بسازد!

بحران تازه ترامپ برای آمریکا؛ وزارت آموزش این کشور منحل می‌شود؟

ترامپ «احیای سیاست فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد

سرمربی ترکیه ای پرسپولیس هم ایرانی شد؛ همه دنیا می‌دانند الهلال به لحاظ اقتصادی چه تیم بزرگی است!/ کارتال مثل موسیمانه؛ روی اشتباهات فردی گل خوردیم!

مرور تجربه پیشرفت چین مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان

ازبکستان برای توازن تجاری از افغانستان زغال‌ سنگ وارد می‌کند

ادعای ترامپ: آماده گفتگو با رئیس جمهور ایران هستم

شارژ طلا با تعرفه ترامپ

فوری/ ترامپ خواستار مذاکره با پزشکیان شد

قصد ترامپ برای بازگرداندن کمپین فشار حداکثری درباره ایران

اعلام آمادگی ترامپ برای گفتگو با پزشکیان

ترامپ: آماده گفت‌و‌گو با رئیس جمهور ایران هستم | این برای ایران خیلی سخت است، امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم

ترامپ: مایل به دیدار با رئیس‌جمهوری ایران هستم

اعلام آمادگی رییس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران؛ معامله‌ای در راه است؟

رییس جمهور آمریکا: آمادۀ مذاکره با مسعود پزشکیان هستم

تماس تلفنی 15 دقیقه‌ای رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور آمریکا

ترامپ: آماده‌ام با رئیس‌جمهور ایران دیدار کنم/اگر ایران پاسخ دهد و بخواهد من را بکشد، آنها را نابود خواهیم کرد

گفتگوی تلفنی رئیس جمهور ایران با همتای آمریکایی خود

تصویب طرح نهایی ساماندهی ایران خودرو با مشارکت بخش خصوصی

قهر تجاری با 190 کشور

ادعای ضدایرانی آمریکا

رایزنی ترامپ و شی جین پینگ بر سر تعرفه‌ها

شوک جنگ تجاری چین و آمریکا به بازار نفت/ طلای سیاه زمین‌گیر شد؟

رویترز: ترامپ می‌خواهد سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را احیا کند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ادعای ترامپ درباره آمادگی برای گفتگو با پزشکیان

ترامپ: با رئیس‌جمهور ایران دیدار خواهم کرد/ادعاهای ترامپ علیه ایران

ادعای ترامپ: با رئیس‌جمهور ایران دیدار می‌کنم

ابراز آمادگی ترامپ برای گفت‌وگو با ایران ضمن امضای یادداشت ضدایرانی

ناکام بزرگ جایزه گرمی

چریک دموکرات

پاسخ به مخالفان

بن سلمان هم‌دست نقشه ترامپ برای نفت ایران می‌شود؟

توقیف خودرو، حجاب و مساله حاکمیت قانون

آینده نامشخص بازار فولاد در اروپا؛ فشار بر واردات و تأثیر تعرفه‌های جدید

عفو بین الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در ایالات متحده واکنش نشان داد

انتقال مهاجران به گوانتانامو آغاز شد

کشتی آزاد رنکینگ کرواسی/ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند

کمیسیون اروپا برای مذاکرات تجاری سخت با آمریکا آماده می‌شود

السالوادور مهاجران اخراجی از آمریکا را می پذیرد

خبر دست اول از آغاز مذاکره ایران و آمریکا

عفو بین‌الملل استقبال آمریکا از نتانیاهو را محکوم کرد: بی‌احترامی به عدالت بین‌المللی است

کاخ سفید: انتقال مهاجران از آمریکا به خلیج گوانتانامو آغاز شد

سازمان ملل هشدار داد: پیش‌بینی مرگ 1200 مادر افغانستانی تا 2028 با قطع کمک‌های آمریکا

مجازات سنگین آمریکا برای همکاری با هوش مصنوعی چینی

مختصات بمب اتمی که ایران می تواند بسازد/ افشای گزینه‌های بازدارندگی تهران در برابر حمله احتمالی آمریکا

ایلان ماسک در حال بلعیدن آمریکاست؟! اطلاعات مردم آمریکا در دستان تعدادی جوانانی ناشناس؛ حتی جمهوری خواهان نگران شده اند

رایزنی ترامپ و جین پینگ بر سر تعرفه‌ها