ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان خواندنی ها

مرور تجربه پیشرفت چین، مایه شرمندگی بیشتر غربگرایان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«مرگ بر آمریکا» به زبان چینی می‌تواند الگویی برای سیاستگذاران ایران هم باشد. رونمایی دیپ‌سیک را نباید فقط از زاویه فناوری نوین دید، بهتر است آن را از عینک سیاسی هم ببینیم. آن‌طور که لیانگ ونفنگ، بنیانگذار دیپ‌سیک گفته چین از این مرحله به بعد دیگر پیرو نوآوری‌های آمریکا نیست؛ بلکه خود مبتکر و مبدع نوآوری شده است.

تحلیل فوق را روزنامه غربگرای هم‌میهن نوشته و آورده است: «هفته گذشته، لیانگ ونفنگ، چینی 40ساله، از اپلیکیشن هوش مصنوعی دیپ‌سیک رونمایی کرد؛ اپلیکشنی که با قیمت 5میلیون دلار هزینه توانست تمامی شرکت‌های نرم‌افزاری هوش مصنوعی آمریکا را به چالش بکشد و معادل هزار میلیارد دلار به بورس وال‌استریت ضربه بزند. 
حدود دو هفته قبل از آنکه دیپ‌سیک رونمایی شود، ترامپ از خطر نه از خطر نظامی، بلکه از خطر اقتصاد چینی سخن گفت. پیش از او، جو بایدن از این خطر سخن گفته و حتی بر روی برخی از کالاهای چینی تعرفه‌های بالایی بسته بود و نیز کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا در دولت جورج بوش از وابستگی شدید اقتصاد آمریکا به اقتصاد چین سخن گفته بود.
نکته‌ای که در این‌جا می‌خواهم بیان کنیم، کارکرد شعارهاست. چه تفاوتی میان شعار «مرگ بر آمریکا»ی ایران است که بیان می‌شود و «مرگ بر آمریکا»ی چینی که عمل می‌شود. ایران بیش از 40سال است که تحت تحریم آمریکاست و از یک دهه پیش این تحریم‌ها شدت گرفته است؛ به‌طوری‌که خسارت وارده بر اقتصاد ایران بیش از یک‌هزار و 200میلیارد دلار بوده است.
اما تعرفه‌ها نه‌فقط بر اقتصاد چین اثر منفی نگذاشته؛ بلکه بر خود اقتصاد آمریکا هم اثرگذار بوده است. در اصل بهتر است بپرسیم چین «برای مبارزه با آمریکا» چه کرده است؟ هرچند که آن کشور در حال حاضر ادعای مبارزه ندارد؛ اما طبق ایدئولوژی مارکسیستی‌اش، آمریکا نه‌فقط سرمایه‌دار اعظم است، بلکه امپریالیست هم هست.
اما در این میان آنچه که از این مبارزه عریان و خصمانه عاید آنها شده بود، ملت فقیر و اقتصاد نحیف بود؛ به‌طوری‌که حتی اتحاد جماهیر شوروی هم نمی‌توانست به آن کمکی بکند. اما دولتمردان چین از سال1979، مبارزه با آمریکا را به شیوه دیگری پیاده کردند. آنها سعی و تلاش کردند که از کارکرد خود آمریکایی‌ها استفاده کنند. 
دنگ شیائوپینگ، معمار نوین چین با استناد به ضرب‌المثل معروف چینی که «مهم نیست گربه سیاه یا سفید باشد مهم این است که موش بگیرد»، رابطه تازه‌ای را در سیاست خارجی چین پیش گرفت. در 40سال گذشته چین، دومین اقتصاد جهان شده است؛ از لحاظ قدرت نظامی و تولید تسلیحات نظامی جزو سه قدرت اول جهان است؛ و از لحاظ درهم‌تنیدگی در اقتصاد کشورها به‌اندازه‌ای رسیده است که هیچ کشوری حتی آمریکا هم نمی‌تواند بدون تعامل تجاری با چین، چرخ اقتصاد خودش را بگرداند. 
چین مانند ایران ادعای آنچنانی در مبارزه با آمریکا نداشته و ندارد، اما رفتار و حرکات اقتصادی و سیاسی‌اش را به‌گونه‌ای رقم زد که اگر در دوره‌ای چین ادعای مبارزه و جنگ با آمریکا را داشت و نفوذی‌های فرهنگ سرمایه‌داری در کشور را بازداشت می‌کرد- مگر نه این است که مائو انقلاب فرهنگی را در همین راستا انجام داد- اکنون این آمریکاست که مدعی مبارزه اقتصادی و حتی فرهنگی با چین شده: زیرا این چین است که دارد زیرپای آمریکا را خالی می‌کند، بدون آنکه هزینه زیادی بدهد.»
درباره این یادداشت روزنامه هم‌میهن باید به غربگرایان یادآور شد: 1) چین برخلاف شماها هرگز به آمریکا اعتماد نکرد و نپذیرفت مثل شما توانمندی‌های خود را نقداً واگذار کند و وعده نسیه بخرد و به مردم خود بفروشد. اما شما این خبط یا خیانت را مرتکب شدید و حتی دنبال تکرار و توسعه واگذاری منابع رشد و پیشرفت و قدرت در قالب برجام 2 و 3 بودید. آیا چینی‌ها مثل شما پذیرفتند 95درصد برنامه هسته‌ای خود را تعطیل یا واگذار کنند؟ آیا زیر بار توافق آب و هوای پاریس به شکلی رفتند که توسعه نیروگاه‌ها با سوخت فسیلی را متوقف کنند و مردم و صنایع خود را از انرژی برق محروم سازند؟!
2) چینی‌ها به اعتراف خود شما، آمریکا را امپریالیست می‌شناسند و قائل به گفت مرگ بر آمریکا در مقام عمل هستند. اما شما نه در مقام عمل و نه در مقام حرف، به این شعار برخاسته از فطرت ملت ایران- که اکنون جهانی هم شده،- نه‌تنها باور ندارید بلکه خلاف آن هم عمل می‌کنید و هر دولتی که در کاخ‌سفید سر کار می‌آید (از اوباما تا بایدن و ترامپ) بزک و تحسین هم می‌کنید و تنها حرفی که بلدید، توافق در سایه تهدید و فشار و به هر قیمت است. با این رویکرد اگر شماها در چین بودید و جرئت می‌کردید وقیحانه سنگ آمریکا را به سینه می‌زنید، تا به حال چندبار محکوم به اعدام و تحمل مجازات‌های سخت شده بودید.
3) خسارت تحریم‌های خصمانه آمریکا و غرب آن‌قدر زیاد نیست که خسارت تحلیل‌های تحریف‌آمیز و فلج‌کننده. این، نه سوغات خود تحریم‌ها بلکه سوغات مرعوبیت یا شیدایی و نفوذ‌زدگی در نسبت با دشمن است. با همین فهم غلط بود که دولت روحانی رو به قبله شد و ادعا کرد نه نفت می‌توان فروخت و نه واکسن می‌شود وارد کرد و حال آن که با کنار رفتن آن دولت، همین اتفاقات ناممکن، ممکن شد.
4) در حالی که غربگرایان آمریکا و غرب را می‌پرستند و تنها الگوی توسعه اقتصادی می‌شمارند، هم میهن با فهم خود اذعان می‌کند که چین در بسیاری از پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی از آمریکا و اروپا جلو زده است. این هم بطلان دیگری است بر گزاره «انحصار پیشرفت غرب و الزام تبعیت از آن» است. البته منطق جمهوری اسلامی، نرفتن زیر بار شرق و غرب و الگوی پیشرفت مستقلی است که با وجود تحریم‌های چهل‌ساله و مصیبت بزرگ غرب‌زدگی، توانسته به پیشرفت‌های برگ در حوزه‌های گوناگون فنی و صنعتی دست یابد و در برخی حوزه‌ها مانند هسته و نانو و پیشرفت‌های بزرگ پزشکی جزو ده پانزده کشور اول جهان باشد.
5) نهایتاً این که باید به غربگرایان باید گفت: شما هم مرگ بر آمریکا را که شعار رایج جهانی شده، بگویید، با هر زبان و بیانی که دوست دارید بگویید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

2 غول اقتصادی جهان سر شاخ شدند

شکبیر و شفاف‌سازی نرخ سرویس‌های جانبی

81 طرح گردشگری در کرمانشاه در دست احداث است

تحقق یک مطالبه فراگیر در مناطق آزاد با دستور وزیر اقتصاد / واحد‌های تولیدی مناطق آزاد از شمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خارج شدند

ترامپ: مستحق جایزه صلح نوبل هستم

نایب رئیس اتاق اصناف در پاسخ به برنا/ در صورت برگزاری بدون مجوز بازارچه شهری به محاکم قضائی مراجعه می کنیم

75 پروژه عمرانی و اقتصادی در شهرستان دیر به بهره‌برداری رسید

2 غول اقتصادی بزرگ دنیا سرشاخ شدند

مهران غفوریان: می‌خواهیم حال مردم را عوض کنیم/ مشکلات اقتصادی مردم را خفه می کند+فیلم

ثبت حدود 284 هزار و 600 فقره درخواست در درگاه ملی مجوزهای گیلان

کارگران صنعتی ترکیه بیشتر تولید می‌کنند، اما درآمد کمتری دارند/ نگاهی به وضعیت درآمدی کارگران صنعتی ترکیه

وصول 74درصدی درآمد‌های مصوب آذربایجان شرقی در سال جاری

تاکید بر ضرورت بازگشت مزیت‌ها به مناطق آزاد/ مالیات بر ارزش افزوده تولیدکنندگان حذف شد

پایان تلخ برای بوسنیایی‌ های تیم فوتبال استقلال تهران در شرق اروپا

شرایط برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم است

توفان سهمگین در راه ایران!/ امضای ترسناک ترامپ علیه تهران

این زن دادستان کل آمریکا شد

آمریکایی ها ایلان ماسک را نمی خواهند

چشم انداز حمله اسرائیل به ایران؛ جنگ با ایران دیوانگی خواهد بود

تیراندازی نامعلوم در یک شهر امریکا با تلفات بالا | اعلام وضعیت اضطراری +فیلم

پیشنهاد غیر قابل باور ترامپ در ارتباط با غزه

انتقاد نمایندگان کنگره و مقامات آمریکایی از طرح ترامپ برای تسلط بر غزه

واکنش سخنگوی دولت به اظهارات رئیس‌ جمهور آمریکا

اقدام تازه گرینلند از ترس آمریکا

حماس: آماده گفتگو با دولت ترامپیم، با بایدن هم مخالفت نداشتیم!

مذاکره یعنی نمایشِ موفّقیّتِ سیاستِ فشارِ حدّاکثری از سوی آمریکا

واکنش نفت ایران به دستور فشار حداکثری ترامپ

آمار ترامپ درباره تلفات جنگ اوکراین با روسیه خبرساز شد

واکنش سخنگوی دولت به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا

یمن از اعراب برای به چالش کشیدن آمریکا حمایت می کند

این دو ایرانی رابرت لوینسون را ربودند!

ترامپ نسخه 2؛ ‌ جدید یا همان همیشگی؟

قیمت میجر امروز چهارشنبه 17 بهمن به دلار و تومان

20 سال زندان به‌خاطر استفاده از هوش‌مصنوعی چینی در آمریکا

این فرض که ترامپ جدید، مانند ترامپ قبل ضدایران نیست واقعیت ندارد، او گزینه نظامی علیه ایران را جدی می‌گیرد

غصب غزه؛ رویای پوچ بیگانگان

واکنش عراقچی به صحبت‌های ترامپ؛ فشار حداکثری یک تجربه شکست خورده است

غصب غزه؛ رویای پوچ دو زمین‌خوار

در جستجوی آبروی از دست رفته

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟

موافق مذاکره با حفظ منافع ملی کشورمان هستیم

(تصاویر) مرز آمریکا و کانادا؛ طولانی‌ترین مرز بین المللی در جهان

صلاحیت دادستان کل آمریکا تایید شد

میکی‌ موس 97 ساله شد!

بخشنامه ضدایرانی ترامپ، چه پیامدهایی برای ایران دارد؟ - دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل پاسخ داد

عراقچی: فشار حداکثری علیه ایران تجربه شکست خورده است

طرح جدید و خطرناک ترامپ برای خاورمیانه؛ تخلیه غزه و اشغال نظامی توسط آمریکا/ «غزه جای زیبایی است»

از منظر حقوقی چرا ترامپ باید کشته شود؟

تحلیل نشریه محافظه‌کار آمریکایی از طرح ترامپ برای تصرف غزه

لاوروف: چرخش روسیه به سمت غرب اشتباهی استراتژیک بود