ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟ ایالات متحده آمریکا

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، روزنامه "نیویورک تایمز" با انتشار گزارشی به استفاده ترامپ از اقتصاد آمریکا به مثابه یک سلاح و تهدیدات مطرح شده از سوی او علیه اقتصاد سایر کشور‌ها و موضوع پرداخته که این رویکرد به ویژه تعرفه‌های اعمال شده از سوی شخص ترامپ چه خطراتی را به ویژه برای اقتصاد ایالات متحده به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اقتصاددانان درباره رویکرد تعرفه‌ای ترامپ چه نظری دارند؟ "نیویورک تایمز" با اشاره به نظر اقتصاددانان درباره رویکرد فعلی ترامپ در مورد استفاده از تعرفه برای اعمال فشار بر سایر کشور‌ها می‌نویسد:"ترامپ درست می‌گوید که اقتصاد آمریکا یک سلاح قدرتمند است و اگر تعرفه‌ها را اعمال کند، به کشور‌های دیگر ضربه بیشتری وارد خواهد ساخت. این موضوع به طور خاص در مورد کانادا و مکزیک صدق می‌کند که به تجارت با ایالات متحده وابسته هستند و ترامپ اخیرا از تصمیمش برای اعمال تعرفه 25 درصد بر آن دو کشور خبر داده بود. مکزیک و کانادا بیش از 80 درصد از صادرات خود را به ایالات متحده می‌فرستند و ممکن است در صورت جدیت ترامپ برای اعمال تعرفه‌ها در تقلایی طولانی مدت فلج شوند. با این وجود، بسیاری از اقتصاددانان می‌گویند این استراتژی برای ایالات متحده نیز هزینه خواهد داشت. آنان تخمین می‌زنند که به همان اندازه که اقتصاد آمریکا قوی است، جنگ‌های تجاری با افزایش قیمت ها، توقف سرمایه گذاری، کاهش رشد و کاهش صادرات، آن را تضعیف می‌کند. بسیاری از کشاورزان و مشاغلی که شاهد افزایش هزینه‌ها و کاهش رونق بازار‌های صادراتی هستند به این خطر اشاره کرده‌اند".
ابهام ایجاد شده توسط ترامپ چه تاثیری بر بازار کسب و کار آمریکا خواهد گذاشت؟ "نیویورک تایمز" در ادامه با اشاره به تاثیر رویکرد فعلی ترامپ بر روی بازار کسب و کار در آمریکا می‌نویسد:"باید دید ترامپ پس از پایان جدول زمانی 30 روزه چه خواهد کرد. ابهامی که او در مورد سیاستگذاری هایش ایجاد کرده می‌تواند صاحبان کسب و کار‌ها را از سرمایه گذاری تازه و استخدام کارکنان جدید منصرف سازد. این وضعیت تا زمانی که تصویر واضح تری از چگونگی گسترش تجارت برای کارآفرینان ایجاد شود ادامه خواهد یافت".
"امیلی بلانچارد" استاد اقتصاد در دانشکده بازرگانی دارتموث معتقد است که تهدیدات تعرفه‌ای اهرم اقتصادی ایالات متحده را از بین می‌برد. او می‌گوید:"ترامپ با پرتاب کردن وزن ایالات متحده در بازار‌های جهانی اعتمادی را که پایه‌های قدرت ایالات متحده را شکل داده، تضعیف می‌کند". او می‌افزاید:"اگر شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران انتظار داشته باشند که ایالات متحده تعرفه‌ها را به طور منظم اعمال کند، با کاهش اتکای شان به بازار‌های آمریکایی از خود در برابر اختلالات آتی محافظت بعمل خواهند آورد. سیاستگذاری تجاری به مثابه یک سلاح اقتصادی است که هر بار از آن استفاده می‌شود قدرت کم تری پیدا می‌کند".
آیا تعرفه‌های ترامپ به سایر کشور‌ها آسیب بیش تری خواهد رساند؟ "نیویورک تایمز" در ادامه به این ادعای ترامپ پرداخته که که اذعان کرده اگرچه جنگ‌های تجاری می‌تواند به آمریکایی‌ها آسیب برساند، اما از نظر او این جنگ‌ها به سایر کشور‌ها آسیب بیش تری وارد خواهد ساخت. این روزنامه در این باره می‌نویسد:" وندی کاتلر" مذاکره کننده سابق تجاری ایالات متحده و معاون رئیس جمهور در انجمن آسیایی می‌گوید استدلال ترامپ در این باره که جنگ‌های تجاری برای کانادا و مکزیک دردناک‌تر خواهند بود درست می‌گوید. او می‌افزاید:"تردیدی وجود ندارد که شرکای ما شدیدتر از ایالات متحده تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، زیرا بیش از سه چهارم صادرات آنان به سمت بازار ما روانه می‌شود. با این وجود، مصرف کنندگان، شرکت‌ها و اقتصاد ایالات متحده نیز این درد را احساس خواهند کرد، به ویژه زمانی که در معرض اقدامات تلافی جویانه شرکای مان قرار گیرند".
محققان "موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون" در واشینگتن تخمین زده‌اند که تعرفه 25 درصدی بر کانادا و مکزیک و تعرفه 10 درصدی بر چین بیش‌ترین ضربه را به دیگر کشور‌ها وارد می‌کند، اما از رشد اقتصاد آمریکا نیز خواهد کاست.
آنان تخمین می‌زنند که تولید ناخالص داخلی کانادا و مکزیک تا سال 2027 یک درصد کاهش خواهد یافت. هم چنین، تولید ناخالص داخلی در آمریکا تنها حدود یک سوم کاهش خواهد یافت. اگرچه ممکن است این میزان کاهش چندان زیاد به نظر نرسد، اما پیش‌تر اقدامات کمی وجود داشته که روسای جمهوری اسبق آمریکا با میل خود انجام داده باشند تا رشد اقتصادی را تا این اندازه کاهش دهند.
این روزنامه در ادامه درباره پیامد‌های تعرفه ترامپ می‌نویسد:" تعرفه‌های گمرکی بر کانادا و مکزیک به طور خاص دردناک خواهند بود، زیرا پس از سه دهه تحت یک توافق تجاری مشترک بودن، بسیاری از شرکت‌ها زنجیره‌های تامینی را ایجاد کرده‌اند که از مرز‌های آمریکای شمالی عبور می‌کنند. شرکت‌های تولید کننده نفت، خودرو، محصولات مراقبت از مصرف کننده، فولاد و سایر محصولات نسبت به تعرفه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند. انتاریو، استانی که صنعت خودروی کانادا را در خود جای داده تخمین زده که 450000 شغل در آنجا به دلیل تعرفه‌ها در معرض خطر قرار گرفته‌اند. مقام‌های انتاریو اعلام کرده‌اند که به تعویق انداختن مالیات و سایر اقدامات برای کمک به مشاغل آسیب دیده از تعرفه‌ها را در دستور کار قرار خواهند داد. فراتر از تأثیرات تعرفه‌ها بر شرکت ها، کارشناسان تجارت می‌گویند که تهدیدات تهاجمی می‌تواند باعث وارد آمدن آسیب طولانی مدت به منافع ایالات متحده شود به این دلیل که تهدیدات تعرفه‌ای، اعتماد بین‌المللی نسبت به این که ایالات متحده به قوانین و هنجار‌های تجاری احترام می‌گذارد را از بین خواهد برد. "ادوارد آلدن" کارشناس تجارت در "شورای روابط خارجی" می‌گوید:" ایالات متحده برای چندین دهه سیستمی از قوانین بین المللی و قابل پیش بینی را پرورش داده است. با تهدیدات مطرح شده از سوی ترامپ در مورد اعمال تعرفه‌ها به شیوه‌ای تصادفی و غیر قابل درک، شواهد نشان می‌دهند که آن دوران به پایان رسیده است. ایالات متحده اکنون نشان می‌دهد که تعرفه‌ها یک ابزار همه منظوره است که برای هر هدف سیاسی که رئیس جمهور بخواهد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این فرمول نه تنها در آمریکای شمالی، بلکه در کل اقتصاد جهانی، ابهامی عظیم و از بسیاری جهات بی‌سابقه را ایجاد خواهد کرد".
کشور‌های دیگر چه واکنشی نشان خواهند داد؟ "نیویورک تایمز" با اشاره به این که سایر کشور‌ها نیز احتمالا دست به اقدام تلافی جویانه در برابر تعرفه‌های ترامپ خواهند زد می‌نویسد:"علیرغم تهدید ایالات متحده برای تشدید بیشتر تعرفه‌ها در صورت اجرایی شدن این تعرفه ها، کانادا و مکزیک آماده شده‌اند تا تلافی کنند. کانادا روز یکشنبه اعلام کرد که عسل، گوجه فرنگی، مشروبات الکلی و یخچال‌های ساخت آمریکا را هدف قرار خواهد داد. رئیس جمهور مکزیک نیز پیش از مهلت یک ماهه گفته بود که کشورش پاسخ خواهد داد. ترامپ در روز‌های اخیر اهداف خود را گسترش داده و گفته بود که کشور‌ها علاوه بر اقدام در مورد مواد مخدر و مهاجران، باید مازاد تجاری خود با ایالات متحده را نیز کاهش دهند. ترامپ در پاسخ به این پرسش که "جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا می‌تواند چه چیزی به را آمریکا برای جلوگیری از اعمال تعرفه ارائه دهد گفته بود:"نمی دانم. ما با کانادا کسری‌های زیادی داریم، مانند همه کشورها".
انگیزه‌های احتمالی پشت تصمیم ترامپ برای وضع تعرفه این روزنامه نزدیک به حزب دموکرات درباره انگیزه‌های احتمالی ترامپ برای وضع تعرفه بر واردات کالا از دیگر کشور‌های جهان می‌نویسد:"برخی گفته‌اند که هدف واقعی ترامپ این است که تقصیر مشکلات داخلی آمریکا را بر دوش کشور‌های خارجی بیاندازد. برخی دیگر ادعا کرده‌اند که انگیزه‌های ترامپ ممکن است بیش‌تر ارسال سیگنال‌های سیاسی به حامیانش باشد و نه آن که واقعا بخواهد بر روی موضوع ورود مواد مخدر به ویژه فنتانیل به آمریکا، مهاجران یا تجارت تأثیر بگذارد. یکی از مقام‌های تجاری سابق دولت بایدن در نشستی در "شورای روابط خارجی" در ماه ژانویه گفته بود که "علامت دادن در سیاست" "مهم‌ترین هدف از وضع تعرفه‌ها است. او گفته بود این یک بازی ارسال سیگنال از سوی ترامپ است".
نتیجه تحقیقات اقتصادی منتشر شده در سال گذشته نشان داد که تعرفه‌های وضع شده از سوی ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری اهداف اعلام شده اش برای افزایش مشاغل تولیدی را محقق نکرده بود، اما با جلب نظر رای‌دهندگان به حزب جمهوری‌خواه، کماکان از نظر سیاسی به نفع او تمام شده بود.
آن مقام دولت بایدن گفته بود:"اگر می‌خواهید به مردم پیام دهید که در حال انجام موضوع X، Y یا Z هستید، تعرفه‌ها اکنون راهی غیرقابل مقاومت برای انجام آن هستند".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مخالف چین با طرح ترامپ

حواله یوان بدون کارمزد به چین

بنیانگذار دیپ سیک؛ قهرمان ملی جدید مردم چین

تحول در فناوری پرداخت‌ها؛ همکاری جدید Kalp و Crossfi

کریم آقاخان چهارم رهبر اسماعیلیون در 88 سالگی درگذشت

قرارداد سرمربی ایرانی تیم ملی فوتسال افغانستان تمدید شد

سرمربی موفق ایرانی در تیم ملی فوتسال افغانستان ماندنی شد

واکنش جالب عراقچی به اظهارات ترامپ: اینکه مشکلی نیست

بنزین چقدر گران شد؟

تضعیف بیشتر ریال ایران در پی فرمان اجرایی ترامپ

مجوز پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا صادر شد

ایلان ماسک و دردسرهایش برای وزارت خزانه‌داری آمریکا

حماس اظهارات ترامپ در مورد تسلط آمریکا بر نوار غزه را محکوم کرد

مصائب سیاست تعرفه‌ای ترامپ

(تصاویر) تجمع حامیان فلسطین در اعتراض به سفر نتانیاهو به آمریکا

مذاکره با آمریکا: آری یا نه؟ / عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: مذاکره باید با عقلانیت و حفظ منافع ملی باشد

الگوبرداری از غرب، بازتاب ذهنیت آمریکامحوری برخی افراد است

رئیس‌جمهور سابق آمریکا پس از ترک کاخ سفید چه می‌کند؟

دستان بسته آمریکا در دنیای امروز

«ترامپ» چه چیزی را علیه ایران امضا کرد؟+ متن کامل

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، یقین امام بود

حقوقی

آیا ترامپ کمک مالی بنیاد ملی علوم آمریکا قطع می کند

زلزله سیاسی در آمریکا؛ ترامپ در آستانه انحلال وزارت آموزش و پرورش با نقش‌آفرینی ایلان ماسک!

البخیتی: حمایت تمام عیاری از مصر و اردن خواهیم داشت

سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ چالشی بزرگ برای انگلیس

روسیه به سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد

استقبال صهیونیست‌ها از طرح توطئه‌آمیز ترامپ علیه غزه

ورود بسته‌های پستی از چین به آمریکا تا اطلاع ثانوی متوقف شد

چراغ سبز به آمریکا / مذاکره پزشکیان و ترامپ قطعی می‌شود؟

ترامپ: با یک فرمان اجرایی وزارت آموزش را منحل می‌کنم

واکنش چین به جنگ تجاری آمریکا و طرح ترامپ برای غزه

عارف: راهبرد ایران عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای است/ دیدار رئیس‌جمهوری آمریکا با پزشکیان در دستور کار؟

ان‌بی‌سی: آمریکا به دنبال خروج نیروهای خود از سوریه است

«دیوانه و رقت‌انگیز» توصیف ونزوئلا از وزیر خارجه آمریکا

دردسر جدید ترامپ با مخالفانش

انتقاد وال استریت ژورنال از طرح ترامپ؛ اهداف دولت آمریکا گیج‌کننده و غیرعملی است

تهدید ترامپ به حداکثر کردن تحریم‌ها بر علیه ایران

تظاهرات مردم آمریکا علیه نخست وزیر رژیم اسرائیل+ تصاویر

ترامپ چه چیزی را علیه ایران امضا کرد؟ + متن کامل | محتوای یادداشت چیست؟

پیام مهم ترامپ به وقت تهران؛ پیش‌شرط ها مشخص است/ایران با دو اتفاق مهم روبه‌روست

تمامی سربازان آمریکایی سوریه را ترک می‌کنند؟

فارن پالیسی: آیا فشار بر ایران وارد فاز جدیدی می‌شود؟

سرمقاله فرهیختگان/ شهرت شرقی

اعتراضات به ترامپ

تسلط روسیه بر دو منطقه مسکونی جدید در جنگ اوکراین

فرانسه: اجبار فلسطینی ها به کوچ نقض قوانین بین‌المللی است

تیراندازی در بلژیک باعث بسته شدن ایستگاه‌های مترو شد

روایت مرکز امنیتی اسرائیل از توهمان صهیونیست ها

تأکید چین بر گفت‌وگوی مبتنی بر احترام متقابل با آمریکا